چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۶:۰۵ - ۲۱ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۵۱۳۱
اخبار کنکور و آزمون ها

سهمیه‌های تعیین شده در کنکور با فضای رقابت علمی مغایرت دارد/پذیرش زیاد دانشجوی پزشکی خیانت به جامعه است

آزمون و کنکور 98,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در فرایند انتخاب رشته دانش آموزان، سهمیه‌های تعیین شده با فضای رقابت علمی مغایرت ایجاد می کند، بیان کرد: عدالت آموزشی یک موضوع مهم در فرآیند اموزش است که متاسفانه با اعمال سهمیه ها این موضوع تحت پوشش قرار می‌گیرد .

به گزارش ایسنا، دکتر اعتضاد رضوی در نشست خبری با اشاره به اینکه دانشجو فرایند آموزشی را می تواند ارتقاء دهد و از بین دانشجویان نیز اساتید اینده تربیت می شوند ، خاطر نشان کرد: در بسیاری از نقاط دنیا دانشگاه ها به صورت مستقل فعالیت می کنند و اعضای هیات علمی را پذیرش و انتخاب می کنند.

وی با اشاره به اینکه براساس آمار  جمع کثیری از داوطلبان سهمیه آزاد از رسیدن  به مقاطع علمی که برای آنها تلاش کردند باز می مانند اما افرادی با رتبه های بسیار بالاتر با سهمیه، کرسی ها را دریافت می کنند که در اکثر اوقات توانایی علمی آن را ندارند، گفت: ۶۰ درصد سهمیه پزشکی متعلق به افراد دارای سهمیه است و این موضوع امید به تحصیل و ارتقا را در بین  جوانان از بین می برد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ۳۰ درصد سهیه بومی و۳۰ درصد نیز مربوط به خانواده شاهد وایثارگر است و تنها ۴۰ درصد برای افراد دارای سهیمه ازاد باقی می ماند، بیان کرد: در برخی از سهمیه رتبه بالای ۵ هزار و برخی ۱۰۰ هزار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرش شدند که این افرد در واقع به دلیل عدم توانایی در درک مسائل کلاس ، سطح کلاس را پایین می آورند و باعث می شوند صندلی دانشگاه برای افراد واجد شرایط باقی نماند.

وی با اشاره به اینکه ۵ درصد همسران جانبازان و ایثارگران و شهدا و ۲۵ درصد نیز مربوط به فرزندان این عزیزان است، عنوان کرد: در حال حاضر تعداد بسیار کمی فرزند شاهد و ایثارگر و جانباز در آزمون سراسری شرکت می کنند اما متاسفانه مابقی سهمیه به عموم داوطلبین تعلق نمی گیرد بلکه از ۵ درصد همسران تا سقف تکمیل ۲۵ درصد سهمیه فرزندان جذب می شوند.

دکتر اعتضاد رضوی با بیان اینکه حداقل نمره برای جذب در یک رشته، ۷۰ درصد آخرین نفر در هر رشته مقطع باید کسب کرده باشد، بیان کرد: این شرایط به گونه ای است که برای اعضای هیات علمی سهمیه ای در نظر گرفته نشده است و فقط اعضای هیات علمی برای فرزندانشان آن هم با شرایط خاص می تواند تسهیلاتی برای جابجایی داشته باشند.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هر چه دامنه قبولی در یک رشته تحصیلی بیشتر باشد یعنی عدم همگونی بین سطح علمی افراد حاضر در آن رشته بیشتر است، اظهارکرد: برای رشته پزشکی رتبه ۲ منطقه آزاد با رتبه ۸۷ هزار و ۹۴۸ سهیمه آزادگان در یک کلاس تحت آموزش قرار می گیرند که این فاصله علمی بین دو دانشجو نامعقول به نظر می رسد.

وی با بیان اینکه در رشته دارو سازی نیز رتبه ۴۸۸ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کنار رتبه ۱۰۰ هزار ایثار گر شهریه پرداز در کنار یکدیگر تحت تعلیم قرار می گیرند، بیان کرد: در نهایت نیز ایثارگر شهریه پرداز بنا به بعضی مفاد قانونی شهریه پرداخت نمی کند و عملا هزینه تحصیل یک فرد عادی در این رشته بر عهده دانشگاه قرار می گیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر اعتضاد رضوی با بیان اینکه فاصله رتبه اول و رتبه آخر در رشته های مختلف برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بین ۱۹ برابر، ۲۰ برابر و ۲۱ برابر است، گفت: سهمیه بندی های کنکور سراسری نیز باید مورد بازبینی قرار گیرد و و ما امیدواریم اگر سهمیه ها حذف نمی شود  حداقل فاصله کف و سقف رتبه قبولی کمتر شود.

پذیرش زیاد دانشجوی پزشکی خیانت به جامعه است

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ۸۵۰ هزار شرکت کننده در کنکور سراسری ۶۴۰ هزار نفر در رشته تجربی تحصیل کرده اند و پذیریش این همه دانشجو در رشته پزشکی خیانت به جامعه است.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، محمد اعتضاد رضوی ظهر امروز در نشست خبری سهمیه‌های پذیرش کنکور برای تحصیل در رشته‌های حوزه سلامت و سهمیه‌های مختلف موجود شامل؛ شاهد، فرزندان اعضای هیأت علمی، مناطق محروم در دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، گفت: یکی از معضلات امروز رساندن خبر غلط توسط رسانه‌ها است، بهترین خبر، خبری است که واقع گرایانه و مبتنی بر منابع و اطلاعات درست باشد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اهداف ما باید در جهت منافع ملی باشد، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران با ایثار  شهدا و جانبازان ۴۰ ساله دوم عمر خود را رد کرده است و به گفته مقام معظم رهبری توانایی جهش بزرگی را دارد.

وی با بیان اینکه از ۸۵۰ هزار شرکت کننده در کنکور سراسری ۶۴۰ هزار نفر در رشته تجربی تحصیل کرده اند، خاطرنشان کرد: باید مسائل کیفی و نیازسنجی‌ها را رعایت کنیم چون در مقابل آیندگان مسؤول هستیم و پذیریش این همه دانشجو در رشته پزشکی خیانت به جامعه است.

اعتضاد رضوی افزود: بر اساس آمایش سرزمینی که نوعی مدیریت برنامه ریزی کشور است خراسان رضوی منطقه ۹ بوده و این آمایش، راهبردی برای توسعه آموزش علوم پزشکی محسوب می‌شود.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر این مطلب که برای تخمین نیروی انسانی مورد نیاز، اطلاعات دقیق لازم است، برخی از عوامل را شامل؛ تحلیل ساختار سنی و جنسی جمعیت، وضعیت تسهیلات آموزشی موجود، تعداد نیروی موجود، افزایش سطح توقعات مردم، رشد جمعیت، ورود پزشکان به نظام ارائه خدمت، پراکندگی‌های اجتماعی و سیاست‌های بازار کار دانش آموختگان دانست.

وی اهم اقدامات کارگروه آمایش سرزمین را، مأموریت گرایی، تمرکز زدایی و ارتقا توانمندی دانشگاه‌ها توصیف کرد.

اعتضاد رضوی با بیان اینکه از سال ۸۸ تا سال ۹۶ در رشته‌های پزشکی بخش دولتی شاهد رشد ظرفیت‌ها بوده‌ایم، اظهار کرد: در رشته پزشکی ۷۴درصد، دندانپزشکی ۴۳درصد، داروسازی ۵۱ درصد، پرستاری ۱۳۴ درصد و مامایی ۸ درصد رشد ظرفیت پذیرش داشته ایم.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز کرد: در حال حاضر ۳۰ هزار فارغ‌التحصیل دندانپزشکی در کشور داریم و حدود ۱۴ هزار دانشجو مشغول تحصیل در این رشته هستند که تا ۶ سال دیگر به این جمعیت اضافه شده و سرانه دندانپزشکی در منطقه با رشد قابل توجهی مواجه است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با ۲۵ هزار داروساز فارغ‌التحصیل مواجه هستیم، عنوان کرد: حدود ۱۳ هزار دانشجو نیز در این رشته در حال تحصیل هستند و بعد از ۶ سال شش این تعداد نیز به ظرفیت ما در رشته داروسازی اضافه می‌شود که تعداد نیروهای فعال ما به حدود ۳۸ هزار نفر می‌رسد.

اعتضاد رضوی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت، تعداد پزشکان ایران را در سال ۲۰۱۴ حدود ۱۱۶ هزار و ۵۳۶ نفر اعلام کرد که با توجه به جمعیت ۷۷ میلیونی ایران در آن سال، نسبت پزشک به جمعیت در سال ۹۳ در ایران، ۱.۵ پزشک به ازای هر ۱۰۰۰ بوده است.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: برای مناطق محروم در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی حداقل ۳۰ درصد ظرفیت گذاشته شده است و پیش بینی می‌شود که تا سه الی چهار سال آینده نیروهای تخصصی در این مناطق، از نیروهای بومی باشند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵۰ هزار پزشک عمومی و متخصص فعال و هزار دانشجوی پزشکی در حال تحصیل داریم، تصریح کرد: تا هفت سال دیگر با ۲هزار پزشک عمومی و متخصص فعال در کشور روبه رو هستیم و تا سال ۱۴۰۴ بدون هیچ افزایش ظرفیتی، ایران به استاندارهای جهان در سرانه تعداد پزشک به بیمار،  می‌رسد.

اعتضاد رضوی در ادامه گفت :امیدوارم مباحث گفته شده به عدالت آموزشی و تبیین ظرفیت‌ها کمک کند و از شما اصحاب رسانه تقاضا دارم تا در این زمینه به ما کمک کنید.

اعضای هیأت علمی هیچ سهمیه‌ای ندارند

در ادامه نشست مدیرکل آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص پذیرش سهیمه‌های کنکور، گفت: ۲۵ درصد سهمیه شاهد، ۵ درصد ایثارگران و منطقه یک، دو، سه و کل ظرفیت ۳۰ درصد اختصاص پیدا می‌کند.

حسن قوامی با اشاره به اینکه تمامی مناطق و دانشجویان می‌توانند مناطق محروم را انتخاب کنند و این ۳۰ درصد متعلق به همه است، خاطرنشان کرد: فردی که مناطق محروم را انتخاب نمی‌کند به دلیل آنکه نمی‌خواهد در مناطق محروم خدمت کند به طبع امتیازش پایین می‌آید.

وی مطلب منتشر شده در روزنامه خراسان مبنی بر سهمیه اعضای هیأت علمی را رد و اذعان کرد: در دفترچه کنکور سراسری هم کاملا مشهود است که اعضای هیأت علمی سهمیه‌ای ندارند، اما برای انتقال ۹۰ درصد سهمیه دارند و بعد از چند ترم با داشتن شرایط لازم می‌توانند به شهر دیگر منتقل شوند.

مدیرکل آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تنها چهار نفر از امتیاز تغییر رشته استفاده کرده‌اند و جای کسی را نگرفته اند، تصریح کرد: در بحث سهمیه‌ها این مشکل است که فرد با رتبه ۲۸۰ مشهد قبول نشده است و در شهرهای دیگر باید تحصیل کند.

قوامی اظهار کرد: تمامی افراد می‌توانند از گزینه مناطق محروم استفاده کنند که ۶۰ الی ۷۰ درصد سهمیه متعلق به مناطق محروم است، اگر کسی مناطق محروم را انتخاب نکند تنها ۴۰ درصد شانس قبولی دارد.

وی از قبولی ۴۲نفر در ۲۵ درصد، ۱۹نفر در ۵ درصد، ۷۸ نفر در منطقه یک، ۷۰ نفر در منطقه دو، ۳۶ نفر در منطقه سه خبر داد.

مدیر کل آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فروش صندلی‌های پزشکی را رد و تاکید کرد: هیچ وقت چنین چیزی وجود ندارد و اگر سهمیه وجود داشت اعضای هیأت علمی سهمیه را می‌خریدند و لازم نبود به خارج از کشور بروند، البته تقلب و جعل بوده است که فرد خاطی اخراج شده است.

قوامی با بیان اینکه ۹۰ درصد از افرادی که از خارج از کشور می‌آیند هیأت علمی نیستند، یادآور شد: از سال ۲۰۱۹ به بعد تمام کسانی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند تا آخر تحصیل باید در همان دانشگاه تحصیل کنند.

وی با اشاره به قانون هیأت امنای دانشگاه در خصوص انتقالی، افزود: چنانچه فردی که در مشهد قبول شده است بخواهد به شهری دیگر منتقل شود چون مازاد بوده، باید شهریه پرداخت کند و هیچ تفاوتی بین دانشجویان نیست چرا که این امر مصوبه هیأت امنا است.

مدیرکل آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب که فقط سه گروه می‌توانند بدون هزینه انتقالی بگیرند، توضیح داد: تنها افرادی که بعد از قبولی ازدواج کرده اند، دچار بیماری صعب العلاج و یا سرپرست خانوار شده باشند امکان انتقالی دارند.

قوامی ادامه داد: بیش از ۱۰ الی ۱۵ سال به علت فسادی که در فروش و انتقالی دانشگاه‌ها وجود داشت شورای عالی انقلاب فرهنگی این قانون را لغو کرده است.

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش