سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۴۳ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۵۲۱۱
دانشگاه

دردسر دولت برای وزارت علوم

وزارت علوم,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

 وزارت علوم از همان اول براي حسن روحاني وزارتخانه خوش يمني نبود. نخستين وزيرش را رد كردند و دومي را به فاصله چند ماه استيضاح. بعد از آن هم ليست وزير بود كه او براي وزارتخانه علوم مي‌فرستاد و مجلس اصولگراي وقت آن را رد مي‌كرد تا اينكه حسن روحاني به محمد فرهادي كه جامعه دانشگاهي هم از آن رضايتي نداشت، رضايت داد.

 

كمتر سابقه داشته است كه در ابتداي معرفي كابينه به مجلس، ليست وزراي پيشنهادي كامل نباشد.

 

اين اتفاق اما براي دولت دوم حسن روحاني افتاد. ليست وزراي پيشنهادي يك اسم كم داشت و آن هم نام وزير پيشنهادي علوم بود. اسحاق جهانگيري، معاون اول رييس‌جمهور، انصراف لحظه آخري خاكي صديق، گزينه وزارت علوم را علت اين مساله مي‌دانست اما شخص خاكي صديق مي‌گفت كه انصرافي نداده است. آن سوي ميدان اما چهره‌هايي همچون مصطفي معين هم از عدم معرفي وزير علوم گلايه داشت. معين گفته بود: «گفته مي‌شود كه تاكنون ۹ گزينه پيشنهادي آقاي رييس‌جمهور براي تصدي وزارت علوم پذيرفته و مورد توافق واقع نشده است يا خود افراد در دقيقه ۹۰ از مسووليت انصراف داده‌اند! »

 

در ميان همه رفت و آمدهايي كه اين روزها وزراي پيشنهادي دولت دوازدهم به مجلس دارند هنوز تكليف وزير علوم مشخص نيست. تا اينجا كه ديروز بهروز نعمتي، سخنگوي هيات رييسه مجلس از احتمال معرفي وزير پيشنهادي علوم به مجلس در جلسه علني امروز مجلس خبر داد.

 

موضوعي كه البته هنوز از سوي دولتي‌ها تاييد نشده و مشخص نيست كه روحاني با معرفي وزير علوم در جلسه علني امروز، روز سه شنبه براي دفاع از همه وزرايش به مجلس مي‌رود يا بازهم داستان ادامه‌دار وزارت علوم به سرانجام نخواهد رسيد. با اينكه مجلس از احتمال معرفي وزير پيشنهادي علوم در جلسه امروز خبر مي‌دهد اما گمانه‌زني‌ها در مورد وزير احتمالي در دولت ادامه دارد. گزينه‌هايي همچون مسعود شفيعي رييس دانشگاه فني و حرفه‌اي، محمد روشن معاون حقوقي وزارت علوم و سيد احمد معتمدي رييس دانشگاه اميركبير از جمله احتمالي‌ترين گزينه‌ها براي حضور در وزارت علوم هستند.

 

نامه سرگشاده انجمن اسلامي دانشجويان به عارف

دانشجويان هم از عدم معرفي وزير پيشنهادي علوم ناراضي هستند. ديروز اعضاي انجمن اسلامي دانشجويان دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران با ارسال نامه‌اي خطاب به محمدرضا عارف، رييس فراكسيون اميد با اشاره به مطالبات دانشگاهيان از مجلس از عدم معرفي وزير علوم به مجلس انتقاد كردند و خواهان توجه بيشتر به مطالبات دانشجويان شدند. در اين نامه آمده است:« راي ما به ليست اميد مشروط بوده است و ما نمايندگان را موظف به پاسخگويي شفاف در قبال مطالبات خود مي‌دانيم.

 

همچنين معتقديم روندي كه در اين زمينه تا كنون پيش گرفته شده، خلاف وظايف اساسي نمايندگان مجلس در قبال ملت است. آيا از حضور مردم تنها در آستانه انتخابات استقبال مي‌شود و بعد از آن بهتر است ميدان را براي بازيگران فرصت‌طلب صحنه سياست خالي بگذارند؟ شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان هم در اين ميان عملكرد شفافي نداشته است. آيا مطالبات به حق اكثريت مردم ايران كه در خرداد ۹۲، اسفند ۹۴ و ارديبهشت ۹۶ با صلابت به صحنه آمدند در اولويت فراكسيون و شوراي متبوع جنابعالي قرار دارد؟ » در ادامه اين نامه سرگشاده آمده است: «البته به تجربه مي‌دانيم كه وجود اهرم‌هاي مختلف فشار سياسي در كشور و پيچيدگي‌هاي بسيار پيشبرد اهداف سياسي، بهانه خوبي براي شانه‌خالي كردن از پيگيري شفاف مسووليت‌هاي نمايندگي مجلس نيست.

 

شاهدمان بر اين مدعي تفاوت معنادار در عملكرد نمايندگان فراكسيون اميد است. اكنون و در آستانه راي اعتماد به وزراي كابينه دوازدهم، لزوم التفات نمايندگان به دغدغه‌هاي جامعه مدني و دانشگاهيان بيش از پيش احساس مي‌شود. راي به روحاني نيز همچون راي به فراكسيون اميد (و هر راي ديگري)، مشروط و منوط به پيگيري مطالبات بوده است. كابينه دوازدهم بايد شرايط لازم را براي برآوردن مطالبات ٢٤ ميليوني ملت ايران دارا باشد. هنوز جاي وزير علوم در كابينه پيشنهادي رييس‌جمهور روحاني خالي است.

 

جامعه دانشگاهي كشور همچنان اميدوار به تغيير اين‌گونه رويه‌هاي غيرشفاف و غيرمسوولانه است. شايسته است كه نمايندگان مطالبات دانشگاهيان را در راي اعتماد به كابينه و علي‌الخصوص وزير علوم آينده در اولويت قراردهند.» اعضاي اين انجمن در ادامه اين نامه محورهاي اصلي مطالبات دانشگاهيان را مجددا يادآوري كرده‌اند كه به اين شرح است: « گزينش و اخراج اعضاي هيات علمي در آموزش عالي كشور امروز به ابزاري براي اعمال نظر سياسي در دانشگاه بدل شده است. تمديد قراردادهاي اساتيد، گزينش اعضاي جديد هيات علمي و بازنشستگي اجباري برخي از آنها علاوه بر تاثيرات منفي در فضاي فكري-سياسي دانشگاه‌ها موجب افت علمي قابل‌توجهي شده است. لازم است هرچه سريع‌تر با اين پديده برخورد لازم صورت گيرد.

 

مشكلات صنفي گسترده و عدم توجه مسوولان دانشگاه به اين نيازهاي حداقلي، زيست دانشجويي را به مخاطره انداخته و شرايط را براي تعالي علمي- سياسي دانشگاه سخت كرده است. ما رسيدگي به اين مشكلات را از وظايف اصلي وزير علوم آينده مي‌دانيم. رويكرد امنيتي به دانشگاه و دانشجويان همچنان آفت بزرگ آموزش عالي كشور باقي‌مانده است. با نگاهي به وعده‌هاي انتخاباتي ليست اميد، سكوت و بي‌اعتنايي امروز شما نسبت به اين مساله غيرقابل توجيه مي‌نمايد.

 

اوضاع نامناسب دخالت‌هاي به ظاهر علمي نهادهاي خارج از دانشگاه و تغييرات واحدهاي درسي به خصوص در رشته‌هاي علوم انساني كه اصل حيات اين علوم در دانشگاه‌هاي كشور را تهديد مي‌كند، امروز به نقطه هشدار رسيده است. با ادامه سكوت خود شرايط را براي وارد آمدن آسيب جدي به دانشگاه فراهم نكنيد. نكات مذكور بياني مختصر از مشكلات مفصلي است كه دانشگاهيان هر روز با آنها روبه‌رو هستند. فراهم كردن شرايط براي رفع آنها وظيفه خود نمايندگان محترم ليست اميد و وزير علومي خواهد بود كه از نمايندگان راي اعتماد خواهد گرفت. ما شما نمايندگان را مسوول نظارت بر رفع اين مشكلات و ارايه گزارش‌هاي مستمر و شفاف از پيشرفت‌هاي صورت گرفته در اين زمينه مي‌دانيم.»

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش