پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۷:۵۵ - ۰۵ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۱۱۲۱
دانشگاه

نمایندگان مجلس به روحانی تذکر دادند؛

وزیر علوم را زودتر معرفی کنید

حسن روحانی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

 حسن روحانی اسامی اعضای دومین کابینه خود را در روز ١٨ مردادماه تقدیم مجلس کرد، اما در میان وزرای پیشنهادی اثری از نام وزیر علوم نبود. اگرچه «علی خاکی صدیق» که به‌عنوان گزینه اصلی برای تصدی وزارت علوم مطرح‌شده بود در آخرین دقایق از قبول این سمت انصراف داد و رئیس‌جمهوری بدون معرفی وزیر علوم، از دیگر وزرای خود در صحن علنی مجلس حمایت کرد. پیش از معرفی وزیران به مجلس، اخبار دریافتی از برخی فعالان سیاسی حاکی از این بود که رئیس‌جمهوری ٩ نفر را به‌عنوان وزیر پیشنهادی علوم در نظر گرفته، اما بنا به دلایلی از معرفی آنها سرباز زد و برخی از آنها نیز خود تمایلی به این امر نشان ندادند.

 

علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس در این‌باره گفته است: «در ابتدای کار دولت، قانون سه ماه تأخیر برای معرفی وزرا وجود ندارد و رئیس‌جمهوری موظف است حداکثر دو هفته پس از مراسم تحلیف تمامی وزرا را به مجلس معرفی کند و رئیس‌جمهوری وظیفه داشت ظرف این دو هفته قانونی وزیر علوم را معرفی کند، بنابراین در این زمینه تخلف شده است.»

 

از سویی، نباید فراموش کرد که نمایندگان مجلس به‌تازگی از تعطیلات سه‌هفته‌ای خود برگشته‌اند، اما با‌ وجود این، برخی معتقدند که رئیس‌جمهوری برای معرفی وزیر علوم تحت ‌فشار قرار دارد و با گزینه‌های او پیش از معرفی به مجلس موافقت نمی‎شود.

 

«محمد قمی»، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در این‌باره می‌گوید: «دغدغه‌ها درباره گزینه وزارت علوم بیشتر سیاسی است و از سوی مجلس و شورای انقلاب فرهنگی اعمال می‌شود، البته به نظر می‌رسد که رهبر معظم انقلاب هم بر وزارت علوم و آموزش‌وپرورش شاید نظراتی داشته باشند.»

 

علیرضا سلیمی، دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این‌باره گفته بود که «عده‌‌ای در جریان معرفی گزینه وزارت علوم به روحانی فشار می‌آورند، اما شخص رئیس‌جمهوری باید فارغ از فشارها، گزینه ذیصلاح را به مجلس شورای اسلامی معرفی کند.»

 

محمد قمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره این‌که آیا تأخیر در معرفی وزیر پیشنهادی علوم از سوی رئیس‌جمهوری به مجلس تخلف محسوب می‎شود، می‌گوید: «رئیس‌جمهوری برای معرفی وزیر علوم برنامه داشت، ولی گزینه موردنظر در آخرین لحظات انصراف داد، بنابراین فرصتی برای معرفی فرد دیگری وجود نداشت، اما به‌ احتمال ‌زیاد در یک یا دو روز آینده وزیر معرفی خواهد شد.»

 

بدون فوت وقت وزیر علوم معرفی شود

یک عضو اصلاح‌طلب کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از رئیس‌جمهوری خواست تا بدون فوت وقت نسبت به معرفی وزیر علوم به مجلس اقدام کند. محمود صادقی نیز در جریان نشست علنی دیروز مجلس در تذکری خطاب به رئیس‌جمهوری اعلام کرد: «با گذشت نزدیک به ۲ ماه از مراسم تحلیف، برخلاف تکلیف مقرر در قانون هنوز وزیر علوم به مجلس معرفی نشده و در آغاز ‌سال تحصیلی این وزارتخانه متاسفانه با سرپرست اداره می‌شود.» او تأکید کرد: «آقای رئیس‌جمهوری! متاسفانه جنابعالی در حوزه‌هایی که مطابق وعده‌های انتخاباتی شما انتظار تحول بیشتری در جهت خواسته‌ها و مطالبات رأی‌دهندگان می‌رفت، ضعف و انفعال نشان داده‌اید.»

 

عضو فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: «رویه‌ای که در رایزنی‌های مربوط به وزیر علوم درحال انجام است، باعث سرخوردگی و سلب اعتماد دانشگاهیان شده که بدنه اصلی حامیان و رأی‌دهندگان به شما بوده‌اند.» عضو اصلاح‌طلب کمیسیون آموزش مجلس خطاب به روحانی اعلام کرد: «از حضرتعالی انتظار داریم بدون فوت وقت نسبت به معرفی وزیری کارآمد، عالم، پایبند به موازین علمی، اخلاقی و قانونی و مسلط به مسائل کلان آموزشی، تحقیقاتی، فناوری و توسعه علمی در فضای کنونی و نیز مورد قبول جامعه دانشگاهی به مجلس اقدام کنید.»

 

نامه نمایندگان تهرانبه رئیس‌جمهوری برای معرفی فرجی‌دانا

محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب تهران همچنین با بیان این‌که گزینه پیشنهادی مجمع نمایندگان تهران برای تصدی وزارت علوم «رضا فرجی‌دانا» است، گفت: «در همین رابطه نامه‌ای به رئیس‌جمهوری داده‌ایم و این موضوع را به اطلاع ایشان رسانده‌ایم که دولت نیز از آن استقبال کرد.»

 

عضو فراکسیون امید اظهار کرد: «مجمع نمایندگان تهران کمیته‌ای متشکل از بنده و آقایان نعمتی و داوود محمدی را برای پیگیری گزینه پیشنهادی وزارت علوم تشکیل داد که ما قبل از سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک گفت‌وگوهایی با آقای واعظی و لاریجانی داشتیم.» وی افزود: «نتیجه این گفت‌وگوها این شد که تنها گزینه مجمع نمایندگان تهران برای وزارت علوم آقای فرجی‌داناست، موضوعی که مورد استقبال آقای واعظی و دولت قرار گرفت، قول پیگیری نیز دادند ولی هنوز نتیجه‌ای اعلام نکرده‌اند.» نماینده تهران درباره نظر لاریجانی نسبت به فرجی‌دانا گفت: «در جلسه‌ای که با آقای لاریجانی داشتیم، ایشان هم گفتند که آقای فرجی‌دانا گزینه مناسبی است، باید رایزنی‌هایی صورت گیرد تا سوءتفاهم‌ها برطرف شود.»

 

نگاه به وزارت علوم، سیاسی است

نجفقلی حبیبی، رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبایی| از جمله مشکلاتی که گریبان وزیران معرفی‌شده برای وزارتخانه علوم را می‌گیرد، برداشت‌ها و مواضع سیاسی است که ذیل آن انواع و اقسام اتهامات را به وزیر می‌زنند. مشکلاتی که وزارت علوم با آن مواجه شده به مسائل و قوانینی که شورایعالی فرهنگی (به‌خصوص در زمان آقای احمدی‌نژاد) تدوین کرده، برمی‌گردد. در دوره ٨ساله احمدی‌نژاد این وزارتخانهپیچ وخم‌های زیادی پیدا کرد.

 

داستان ضیافت اندیشه که در مصاحبه‌های دیگری هم به آن اشاره کردم به این معناست که اگر استادی بخواهد ارتقا پیدا کند باید یک دوره کلاس فرهنگی را تجربه کند و تازه بعد از این مرحله است که امکان ارتقای علمی او مورد تأیید یا عدم تأیید قرار می‌گیرد. این سلسله برنامه‌ها که البته به وفور دیده می‌شود، سایه‌ای بر سر این وزارتخانه است.

 

همچنین این برنامه‌ها محدودیت‌های زیادی را ایجاد می‌کند و در این مسیر دست وزیر را می‌بندد. مسائل آموزش عالی یکی دیگر از محورهای مورد مناقشه در وزارت علوم است؛ ازجمله مشکلات این وزارتخانه به مسائل توسعه آموزش عالی و وجود دانشگاه‌های مختلف در کشور برمی‌گردد که اگر چه حکم‌هایی در این مورد داده شد،

 

اما دردسرهای خاص خودش را دارد. دردسرش این است که استادان شایسته کافی برای همه این دانشگاه‌ها در اختیار نیست و در این میان توقعات نمایندگان مجلس (کمیسیون آموزش عالی) خود به نوعی فشار تبدیل می‌شود. به این معنا که بسیاری از اختیارات از وزارت علوم سلب شده اما مجلس تنها وزارت علوم را در این مسیر می‌شناسد. بُعد دیگر مسائل پیش ‌روی وزارتخانه علوم مربوط به حوزه دانشجویی است؛ مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند که دانشجویان باید تحرک، فعالیت و نشاط داشته باشند، اما این قشر با برخی جریان‌های سیاسی مشکل پیدا می‌کند. درواقع نهاد آموزش عالی هر روز با این نوع مشکلات مواجه است و این‌گونه نیست که تنها به اتفاق یا رخداد خاصی اکتفا کرد؛ برای مثال رئیس دانشگاهی را برای معرفی به شورایعالی انقلاب فرهنگی می‌فرستند.

 

آیت وکیلیان

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش