چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۶ - ۲۵ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۵۸۵۰
دانشگاه

نمی‌شود همه را راضی نگه داشت

وزارت علوم,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

با اینکه چند ماه از آغاز کار دولت دوازدهم می‌گذرد اما دانشگاهیان هنوز وزیر ندارند. روحانی که گویی از تکرار چالش‌های معرفی وزیر علوم در دولت اولش می‌هراسد، از مدیریت این وزارتخانه با سرپرست راضی است. مدیریتی که به‌زعم تعدادی از نمایندگان مجلس مانند علی مطهری غیر قانونی است و روحانی باید در پایان همان مهلت دو هفته‌ای گزینه خود را معرفی می‌کرد.

 

انتقاد مطهری

علی مطهری در مورد علت طولانی شدن معرفی وزیر علوم به ایسنا گفت: این مساله به روش آقای روحانی بر‌می‌گردد. ایشان می خواهد رضایت همه نهادها را جلب کند و چنین چیزی ممکن نیست. در واقع حق مجلس ضایع می شود. تنها نهادی که باید نظر بدهد، مجلس است. رئیس‌جمهور باید گزینه پیشنهادی خود را معرفی کند و مجلس باید نظر بدهد. نایب رئیس مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید در این مواقع مستقل تصمیم بگیرد و عمل کند، گفت: الان در معرفی وزیر علوم آقای روحانی باید آن کسی را که خودشان اصلح می دانند، معرفی کنند و منتظر اعلام رضایت دیگران نباشند. همین سرپرست فعلی وزارت علوم آقای دکتر سید ضیاء هاشمی به نظرم مناسب است. چرا کار را معطل کرده‌اند؟ آقای احمدی نژاد در این‌گونه موارد مستقل‌تر عمل می‌کرد و کمتر اجازه دخالت می‌داد.

 

هر دم از باغ

طی چندماه اخیر نام‌های بسیاری برای تکیه بر سکان وزیر علوم شنیده می‌شود. روسای اکثر دانشگاه‌های تهران و کلانشهرها به نوبت عنوان جدیدترین گزینه را از یکدیگر می‌گیرند. حتی بعضا نام‌هایی شنیده می‌شود که نه سنخیتی با فضای دانشگاه دارند و نه با شعارهایی که روحانی بر اساس آن همراهی دانشجویان منتقد را به دست آورد.

 

سلیمی رئیس فعلی دانشگاه علامه که در چند سال مسئولیتش انتقادات بسیاری بین دانشجویان و اساتید این دانشگاه از وی مطرح شد، منصور غلامی رئیس دانشگاه بوعلی همدان که سابقه احضار دانشجویان به کمیته انضباطی و تعلیق آنان از تحصیل به دلیل حضور انتقادی در برنامه‌ای با حضور مهرداد بذرپاش را دارد و حمید میرزاده رئیس سابق دانشگاه آزاد، تنها تعدادی از این اسامی غیرمنتظره هستند. در این میان اما دو نام بیشتر شنیده می‌شود؛ سید ضیاء هاشمی به دلیل مسئولیت سرپرستی‌اش و الهام امین‌زاده به دلیل اصرار شخصی برای تحمیل نامش به فضای رسانه‌ای!

 

امین‌زاده و گلچین‌ کردن

بر روحانی پوشیده نیست که امین‌زاده احتمالا بین ۱۰۰گزینه اول دانشگاهیان هم نیست و با تمام وادادگی‌ها در معرفی تعدادی از وزرا، بعید به نظر می‌آید روحانی تا حدی به شعارهایش پشت کند که الهام امین‌زاده را بر جایگاه فرجی دانا (در دولت خود روحانی) بنشاند.

 

رصدی کوتاه بر فضای مجازی نشان می‌دهد امین‌زاده پس از پر شدن پست‌های معاونت حقوقی و دستیاری حقوق شهروندی رئیس جمهور، به شدت مایل است هنوز در دولت مسئولیتی داشته باشد. او ابتدا خود را گزینه اولیه روحانی برای وزارت دادگستری معرفی کرد و با مشاهده جایگاه خالی وزارت علوم و با استفاده از مطالبه جامعه برای معرفی وزیر زن سعی در مطرح کردن خود نمود. او حتی به سرعت با برخی از مراجع قم که وی را به حضور پذیرفتند دیدار کرد تا همراهی ایشان با حضور وزیر زنی از جنس وی به ذهن تصمیم‌گیرندگان متبادر شود.

 

امین‌زاده به هیچ مصاحبه‌ای نه نگفت تا مرتب نامش در فضای رسانه‌ای به عنوان گزینه شنیده شود و مواضع تند پیشین خود را تعدیل کرد تا با مخالفتی از سوی جامعه دانشگاهی مواجه نشود. او که روزی گفته بود در انتخابات مجلس نهم از بین لیست اصولگرایان و جبهه پایداری افرادی را گلچین کرده، اکنون خود را «اصولگرای اصلاح‌طلب با مشی اعتدالی» معرفی می‌کند! جدا از اینکه احتمالا این عنوان احتمالا برای اولین بار از امین‌زاده شنیده شده، در سپهر سیاسی ایران به عنوان دیدگاهی سیاسی مطرح نیست.

 

بین سیاسیون کسی که با سابقه رای دادن به نامزدهای جبهه پایداری خود را معرفی می‌کند بسان فردی دیده می‌شود که هم حمایت نهادهای اصولگرا را می‌خواهد، هم عدم مخالفت بدنه اصلاح‌طلب را تا با محافظه‌کاری‌ای از جنس اصولگرایی اصلاح‌طلبانه با مشی اعتدالی چهار سالی وزیر باشد.

 

ضیاء هاشمی و مزیت مهم

سید ضیاء هاشمی چهره‌ای معقول‌تر از امین‌زاده از خود نشان داده و در عین تایید گزینه بودن خود تلاشی علنی جهت مطرح شدن در فضای رسانه‌ای نکرده است. او سرپرست فعلی وزارت علوم است و احتمالا در مجلس هم با مخالفت جدی رو به‌رو نخواهد شد.

 

هاشمی اما با گزینه‌های مد نظر جامعه دانشگاهی فاصله بسیاری دارد. انتخاب فرجی‌دانا به عنوان رئیس ستاد دانشگاهیان روحانی پیام واضحی ارسال می‌کرد که احتمالا او یا افرادی که هم‌جهت با وی هستند وزیر بعدی علوم خواهند بود. هاشمی اما به هیچ عنوان هم‌جهت با فرجی دانا شمرده نمی‌شود و مرز واضحی با افرادی چون توفیقی، میلی منفرد، خانیکی و... دارد.

 

هاشمی مدیری محافظه‌کار است که نمی‌توان از ایستادگی وی در بزنگاه‌های حساس اطمینان حاصل کرد و در دوره‌ای که معاون فرهنگی بود، بسیاری از مطالبات دانشجویان را پاسخ نگفت. به نظر می‌رسد حتی معرفی برخی از افراد تندرو با هدف تقلیل مطالبات و رضایت از روی ناچاری دانشگاهیان به باقی ماندن هاشمی است و در حال حاضر تنها مزیت وی بهتر بودن از امین‌زاده است.

 محمد طاهری‌جو

 

armandaily.ir
  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش