پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۴۹ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۰۰۵۶
دانشگاه

۷ نکته پذیرش بدون کنکور در دانشگاه آزاد

پذیرش بدون کنکور دانشگاه آزاد,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

دانشگاه آزاد اسلامی چراغ اول پذیرش بدون‌ کنکور نیمسال دوم تحصیلی ۹۸-۹۷ را روشن کرد و از روز گذشته ثبت‌نام پذیرش براساس سوابق تحصیلی در مقاطع کارشناسی پیوسته و کاردانی ناپیوسته در این دانشگاه آغاز شده است. این سرآغازی برای پذیرش بدون کنکور در ۸۵درصد ظرفیت دانشگاه‌های مراکز آموزش عالی براساس قوانین شورای سنجش و پذیرش وزارت علوم است. این پذیرش براساس معدل کتبی دیپلم داوطلبان و بدون نیاز به شرکت در کنکور انجام می‌شود.

 

طبق تقویم منتشرشده داوطلبان می‌توانند از روزگذشته (۳۰ دی‌ماه) تا روز چهارشنبه ۱۰ بهمن‌ماه با مراجعه به پایگاه www.azmoon.org نسبت به ثبت‌نام در ۲۰ رشته‌محل از یک مجموعه و یک نظام آموزشی از میان رشته/ شهرهای ارائه‌شده در سامانه اقدام کنند. اما در کنار آغاز ثبت‌نام پذیرش این دوره، دو دفترچه راهنمای مجزا توسط مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی منتشر شد که حاوی نکات قابل‌توجهی است. این نکات به دلیل حجم بالا و بعضا با توجه به ادبیات آن داوطلبان را دچار سردرگمی می‌کند، به همین خاطر خلاصه این دو دفترچه در ادامه آمده است.

 

شرایط عمومی پذیرش در هر دو دوره

۱- اعتقاد و التزام عملی به اسلام یا یکی از ادیان تصریح‌شده در قانون‌اساسی جمهوری اسلامی ایران (ملاک، وضع کنونی داوطلب هنگام ثبت‌نام است.)

۲- نداشتن عناد با نظام جمهوری اسلامی ایران

۳- نداشتن فساد اخلاقی (مصادیق فساد اخلاقی شامل اعتیاد به مواد مخدر و اشتهار به فحشا است.)

۴- داشتن توانایی جسمی متناسب برای تحصیل در رشته‌های انتخابی

۵- دانشجو موظف است کلیه مقررات دانشگاه آزاد اسلامی و ضوابط خاص واحد دانشگاهی محل تحصیل خود را رعایت کند و درصورت عدم‌رعایت آن در هر مرحله از تحصیل، برابر مفاد آیین‌نامه‌های مربوطه با وی رفتار خواهد شد.

 

۶- دانشجویان نباید برای شروع و ادامه تحصیل به لحاظ قوانین جمهوری اسلامی ایران منعی داشته باشند.

۷- دانشگاه تعهدی برای تامین خوابگاه یا امکانات رفاهی دیگر جهت دانشجویان ندارد.

۸- شهریه پذیرفته‌شدگان واحدها، پردیس‌ها و مراکز بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی براساس شهریه مصوب سالانه واحدها، پردیس‌ها و مراکز بین‌المللی و تا دو برابر شهریه واحدهای داخلی دریافت خواهد شد. شهریه پذیرفته‌شدگان واحدهای خارج از کشور به صورت ارزی دریافت می‌شود و بیش از دو برابر شهریه واحدهای داخل کشور است.

 

محدودیت‌ها و ضوابط ثبت‌نام اتباع غیرایرانی

۱- فقط اتباع غیرایرانی مقیم جمهوری اسلامی ایران و دارای اقامت قانونی معتبر که با مدرک دیپلم جمهوری اسلامی ایران و نیز مدارس بین‌المللی در ایران فارغ‌التحصیل شده‌اند، مجاز به ثبت‌نام هستند.

 

۲- اتباع غیرایرانی پذیرفته‌شده در هریک از رشته‌های تحصیلی منحصرا باید واجدشرایط و ضوابط اعلام‌شده از سوی مرکز آزمون باشند و محل تحصیل خود را با توجه به شرایط و ضوابط مربوط و رعایت مناطق ممنوعه هنگام تعیین رشته انتخاب کرده باشند، در غیر این صورت قبولی آنان منتفی تلقی‌شده و از ادامه تحصیل آنان ممانعت می‌شود.

 

۳- شرکت اتباع غیرایرانی در رشته‌های تعمیر و نگهداری هواپیما، کاردانی فنی برق و الکترونیک هواپیما، مراقبت از پرواز و مخابرات هواپیما ممنوع است.

 

۴- دانشگاه هیچ‌گونه تعهدی درخصوص صدور مجوز اقامت خانواده داوطلب پذیرفته‌ شده به‌استثنای دارندگان دفترچه پناهندگی سیاسی و آن‌دسته از دانشجویانی که بنا به دلایلی موجه قادر به عزیمت به کشور خود نباشند، ندارد و ثبت‌نام و ادامه تحصیل سایر پذیرفته‌شدگان در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور منوط به انجام تشریفات قانونی خروج از کشور و اخذ گذرنامه با روادید تحصیلی معتبر است. بنابراین ثبت‌نام و ادامه تحصیل پذیرفته‌شدگان غیرایرانی در دانشگاه‌ها مشروط به اخذ تاییدیه از اداره‌کل بین‌الملل دانشگاه و تبدیل وضعیت اقامت به گذرنامه، روادید تحصیلی و اقامت دانشجویی از طرف امور کنسولی در اولین نیمسال تحصیلی بلامانع خواهد بود.

 

۵- پذیرش اتباع غیرایرانی در رشته‌هایی که منجر به ایجاد تعهدات استخدامی برای جمهوری اسلامی ایران شود و همچنین برخی رشته‌های خاص که در دفترچه راهنمای انتخاب رشته ذکر شده، ممنوع است.

 

نکته مهم برای داوطلبان عاشق معلمی

طبق آنچه در دفترچه راهنمای ثبت‌نام دوره کاردانی ناپیوسته آمده، کلیه علاقه‌مندان به رشته‌های آموزشی که شامل ۶ رشته کاردانی تربیت‌معلم آموزش ریاضی، تربیت‌معلم آموزش علوم تجربی، تربیت‌معلم زبان و ادبیات فارسی، تربیت‌معلم آموزش دینی و عربی، تربیت‌معلم آموزش‌وپرورش ابتدایی و تربیت‌معلم آموزش زبان انگلیسی است، می‌توانند این رشته‌ها را در انتخاب‌های خود منظور کنند. درواقع انتخاب این رشته‌ها تعهدی را برای دانشگاه یا وزارت آموزش‌وپرورش از نظر استخدام ایجاد نمی‌کند. این دوره‌ها شامل قواعد خاص خود است:

 

۱- هر سال تحصیلی مرکب از دو نیمسال و یک دوره تابستانی است.

۲- در هریک از نیمسال‌های اول و دوم سال تحصیلی، هر دانشجو می‌تواند حداکثر ۱۵ واحد درسی و در دوره تابستانی ۱۲ واحد درسی را انتخاب کند، مشروط به آنکه مجموع واحدهای درسی اخذشده در یک سال تحصیلی از ۴۰ واحد تجاوز نکند.

۳- کلاس‌های این رشته‌ها در نیمسال‌های اول و دوم هر سال تحصیلی، در روزهای آخر هفته (پنجشنبه و جمعه) و در ترم تابستان در طول هفته تشکیل خواهد شد.

۴- حداقل تعداد واحد درسی که هر دانشجو می‌تواند در یک نیمسال انتخاب کند، هشت واحد است.

۵- بخشی از دروسی که در طول مدت تحصیل به پذیرفته‌شدگان رشته‌های آموزشی ارائه می‌شود، دروس تربیتی است.

 

شرایط خصوصی هر دو دوره به چه صورت است؟

۱- داشتن دیپلم کامل نظام‌قدیم متوسطه یا گواهی پایان دوره پیش‌دانشگاهی نظام‌جدید متوسطه الزامی است.

 

۲- دارندگان دیپلم فنی و حرفه‌ای و کار‌ودانش نظام‌جدید که فاقد مدرک پیش‌دانشگاهی یا مدرک کاردانی هستند، حق ثبت‌نام در این دوره را ندارند. 

 

۳- فارغ‌التحصیلان دوره‌های کاردانی علوم پزشکی غیرمشمول مجاز به ثبت‌نام در رشته‌های دیگر در مقاطع بالاتر هستند (مشروط بر آنکه تعهدات خدمت خود را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام داده باشند، بدیهی است این دسته از فارغ‌التحصیلان، هنگام ثبت‌نام در محل دانشگاهی باید گواهی پایان طرح نیروی انسانی را ارائه کنند).

 

۴- براساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی برنامه‌ریزی دارندگان مدرک حوزوی مورد تایید حوزه علمیه قم که معادل دیپلم کامل نظام‌قدیم متوسطه است‌، به شرط آنکه مشمول وظیفه عمومی نبوده و همزمان در حوزه علمیه تحصیل نکنند، می‌توانند در رشته‌های گروه علوم انسانی دانشگاه ثبت‌نام کنند. 

 

۵- افراد مشمولی که قبلا در دانشگاه تحصیل کرده‌ و اخراج شده یا از تحصیل منصرف شده‌اند و تحصیلات آنان ناتمام مانده یا منجر به دریافت مدرک مقطع پایین‌تر شده‌اند، مجاز به ثبت‌نام نیستند، مگر افرادی که موفق به دریافت کارت پایان‌خدمت یا معافیت دائم از خدمت وظیفه عمومی شده باشند (تنها برای داوطلبان دوره کارشناسی‌پیوسته).

 

۶- متقاضیان رشته‌های تربیت‌بدنی باید ضمن نداشتن معلولیت‌های حاد جسمی، بیماری قلبی و تنفسی نیز نداشته باشند و لازم است توانایی جسمی متناسب با این رشته را مطابق نظر محل دانشگاهی دارا باشند، در غیر این صورت از ثبت‌نام و ادامه تحصیل آنان در محل دانشگاهی جلوگیری به عمل خواهد آمد (ویژه داوطلبان کاردانی‌ ناپیوسته).

 

۷- متقاضیان رشته‌های هنرهای نمایشی بازیگری و هنرهای نمایشی کارگردانی باید ضمن نداشتن معلولیت‌های حاد جسمی، بیماری‌های قلبی و تنفسی نیز نداشته باشند و دارای سلامت کامل بینایی، شنوایی و کلامی باشند، در غیر این صورت از ادامه تحصیل آنان ممانعت به عمل خواهد آمد. 

 

۸- از متقاضیان رشته موسیقی در محل دانشگاهی انتخابی، آزمون عملی و مصاحبه فرهنگی به عمل خواهد آمد و درصورت قبولی می‌توانند در محل دانشگاهی ثبت‌نام کنند. لذا دریافت رسید ثبت‌نام برای این رشته به منزله پذیرش در این رشته نیست (ویژه داوطلبان دوره کارشناسی‌پیوسته).

 

ضوابط پذیرش دانشجو در هر دو دوره

این بخش یکی از قسمت‌های مهم این دفترچه است، به‌خصوص آنجایی که طبق مصوبه جدید شورای سنجش و پذیرش باید از سال آینده ۸۵درصد از ظرفیت دانشگاه‌ها بدون کنکور دانشجو پذیرش کنند، طبق بند مربوط به ضوابط پذیرش در این دوره آمده است: «از آنجا که پذیرش داوطلبان صرفا براساس سوابق تحصیلی (معدل کتبی دیپلم) صورت می‌پذیرد و نظر به اینکه دروس امتحانی داوطلبان دیپلمه با توجه به نوع دیپلم آنان(ریاضی، تجربی، انسانی و... ) متفاوت است، لذا چنانچه نوع دیپلم داوطلب با گروه آزمایشی‌ای که متقاضی آن می‌شود متفاوت باشد، درصد اعمال معدل کتبی متفاوت خواهد بود» که در جدول جزئیات آن آمده است:

 

پذیرش بدون کنکور دانشگاه آزاد,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

چند نکته که باید درباره سهمیه‌ها بدانید

۱- رزمندگان: رزمندگان (با حداقل ۶ ماه حضور در جبهه) جزء سهمیه رزمندگان محسوب می‌شوند و تابع ضوابط مربوط به سهمیه رزمندگان هستند. حدنصاب نمره برای این داوطلبان ۷۵درصد نمره گزینش آزاد در رشته‌محل مورد نظر است. ذکر این نکته قابل‌توجه است که داوطلبان واجد شرایط که با استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمون سراسری سنوات گذشته شرکت کرده‌اند، لازم است برای استفاده از سهمیه رزمندگان در این آزمون طبق آیین‌نامه‌های موجود عمل کنند.

 

۲- ایثارگران: جانبازان ۲۵درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنها، جانبازان زیر ۲۵درصد و همسر و فرزندان آنها، آزادگان و همسر و فرزندان آنها، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه،  همچنین همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران برای استفاده از سهمیه ایثارگران باید نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت‌نامی اقدام کنند و نیازی به مراجعه به وبگاه ایثار ندارند و درصورت تایید ارگان مربوط، در این مرحله پذیرش در سهمیه ایثارگران گزینش می‌شوند.

 

  ۳- خانواده شهدا: خانواده شهدا (پدر، مادر، خواهر و برادر شهید) برای استفاده از این سهمیه باید نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت‌نامی اقدام کنند و نیازی به مراجعه به سایت اینترنتی ایثار ندارند و در این مرحله از پذیرش درصورت تایید نهایی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران در سهمیه خانواده شهدا گزینش می‌شوند.

 

 

فرمول محاسبه سهمیه‌ها: الف-پنج درصد ظرفیت هر کدرشته‌محل نیز به جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنها و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه (ستادکل) نیروهای مسلح، داوطلبان بسیجی و جهاد سازندگی اختصاص دارد (سهمیه ایثارگران با پنج درصد ظرفیت).

 

ب- ظرفیت خالی مانده پنج درصد سهمیه ایثارگران، به سایر داوطلبان به صورت آزاد اختصاص می‌یابد.

 

ج- براساس قوانین مذکور حدنصاب نمره ایثارگران (اعم از سهمیه ایثارگران مشمول ظرفیت ۲۵درصدی یا پنج‌ درصدی) ۷۰درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد در هر کدرشته‌محل است.

 

پذیرش بدون کنکور دانشگاه آزاد,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
پذیرش بدون کنکور دانشگاه آزاد,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

 

 

newspaper.fdn.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش