چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۴ - ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۹۳۷
انتخابات ریاست جمهوری

کاسبان انصراف؛ می‌آیند که انصراف بدهند و بعد سهم بگیرند

کاسبان انصراف در انتخابات1400,انتخابات 1400
روزنامه همدلی در گزارشی به بررسی یک ترفند انتخاباتی برای حضور در دولت بعدی پرداخته است.

انتخابات یک فرصت مناسب سیاسی است، نه فقط برای چهره‌هایی که‌ می‌خواهند به پاستور برسند، بلکه برای همه آن‌هایی که فکر‌ می‌کنند‌ می‌توانند با نزدیک شدن به چهره‌های مطرح از آنان نردبانی برای خود بسازند و به این ترتیب در دولت آینده یک جایی را برای خود دست و پا کنند. به تعبیر دیگر همه آن‌هایی که به ستاد انتخابات کشور مراجعه‌ می‌کنند، الزاما این امید و انگیزه را ندارند که تأیید صلاحیت شوند یا به پیروزی برسند، بلکه در برخی موارد این امید را دارند تا با جاگیری به موقع و مناسب جای خود را در دولت بعد محکم کنند.

از روزی که ثبت نام داوطلبان برای انتخابات ریاست جمهوری شروع شد، برخی اعلام انصراف کردند. افرادی که بعضا اصلا نام‌شان هم برای انتخابات خیلی مطرح نبود با صدور اطلاعیه‌‌ای گفتند که انصراف‌ می‌دهند. این بازار داغ انصراف در بین ‌‌اصول‌گرایان بیشتر بود و اتفاقا در این جبهه سیاسی هم بیشتر از همه رنگ و بوی استفاده ابزاری داشت، چرا که الان پیروزی ابراهیم رئیسی بنابر قرائن و شواهد متعدد از همه محتمل‎تر است.

کاسبان انصراف در انتخابات1400,انتخابات 1400

اما نگاهی به انصرافی‌ها بهتر این ماجرا را روشن‌ می‌کند. مثلا علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس یازدهم و ازجمله ‌‌اصول‌گرایانی که مخاطب نامه شورای وحدت بودند هم دیروز انصراف خود از انتخابات را اعلام کرد. او که جز ریاست بر ستاد‌‌ رئیسی در انتخابات ۹۶، چند صباحی استاندار اردبیل بوده و چند سالی وزیر مسکن و شهرسازی احمدی‌نژاد، در توئیتی از دغدغه‌هایش گفت و با اعلام حمایت از‌‌ رئیسی نوشت: «اکنون که سیدابراهیم‌‌ رئیسی با همین دغدغه‌ها پا به عرصه انتخابات گذاشته‌اند، این تکلیف انقلابی را از دوش خود برداشته می‌پندارم و انصراف خود را از نامزدی در انتخابات اعلام می‌دارم.» نوشته‌های نیکزاد رسما نشان‌ می‌دهد که او از الان آینده خود را به رئیسی پیوند زده و احتمالا از اعضای ارشد یا حتی رئیس ستاد انتخاباتی او باشد. حتی برخی درباره احتمال معاون اولی وی نیز سخن‌ می‌گویند.

کاسبان انصراف در انتخابات1400,انتخابات 1400

علاوه بر نیکزاد، محمد ناظمی اردکانی هم یکی از کاندیداهای ‌‌اصول‌گرای حاضر در کابینه احمدی‌نژاد بود که روز شنبه به نفع‌‌ رئیسی کناره‌گیری کرد. ناظمی اردکانی بیشتر از همه مصداق استفاده از موضوع انصراف برای رسیدن به پست در دولت آینده است. چرا که اصلا نام او در بین کاندیداهای مهم مطرح نشده است. با این حال او با انتشار اعلام انصراف به نفع رئیسی خواسته نام خود را به رئیسی یادآوری کند. این گونه انصراف‌ها بیشتر اعلام همبستگی هستند و به نوعی بیعت با فرد پیروز تعبیر‌ می‌شوند. البته برخی انصرافی‌ها هم مشخصا همین معنای سیاسی حمایت از رئیسی را‌ می‌داد، چرا که اگر هم نام‌نویسی‌ می‌کردند به دلیل شرایط مصوب شورای نگهبان رد صلاحیت‌ می‌شدند.

مثلا اسدالله بادامچیان در نخستین روز اردیبهشت‌ماه از خود، میرسلیم، نیکنام، انواری و ترقی به عنوان ۵ کاندیدای حزبی موتلفه خبر داده بود، حمیدرضا ترقی در آخرین روز نام‌نویسی داوطلبان در توئیتی با تاکید بر حمایت قاطع از رئیسی، از انصراف این ۵ ‌‌اصول‌گرا خبر داد. این انصراف به معنی اعلام همبستگی موتلفه اسلامی با رئیسی است چرا که اگر آنان ثبت نام‌ می‌کردند بعضی از آن‌ها به‌ دلیل کبر سن، از نگاه شورای نگهبان رد صلاحیت‌ می‌شدند. این انصراف‌ها به نوعی سرمایه‌گذاری سیاسی روی پیروزی سیدابراهیم رئیسی است. با این کار رئیسی را وادار‌ می‌کنند که در دولت احتمالی آینده خود جایگاهی را هم به آنان اختصاص دهد.

هرچند که با پیروزی رئیسی و روی کارآمدن ‌‌اصول‌گرایان به اندازه همه آنان پست و مقام وجود دارد منتها هرکسی برای پست بهتر و حتی رسیدن به وزارتخانه تلاش‌ می‌کند. البته سرمایه‌گذاری سیاسی تنها انصراف نبوده است. برخی هم که تا روز شنبه رفتند ثبت نام کردند و امید دارند که تأیید صلاحیت شوند، با انگیزه کمک به رئیسی به میدان آمده‌اند. این دسته افراد را معمولا چهره‌های سیاسی مشهور و شناخته شده تشکیل‌ می‌دهند و احتمال تأیید صلاحیت شدنشان هم بیشتر از سایرین است. مثلا سعید جلیلی که گویا چون رئیسی کاندیدا شده قصد کاندیداتوری نداشته است. چرا که با وجود رئیسی مسلم‌ می‌دانسته همه قرار است از او حمایت کنند. منتها از این جهت ثبت نام کرده که از رئیسی در مناظره‌ها و تبلیغات انتخاباتی حمایت کند و او تنها نماند. سیدحسین نقوی حسینی در این باره به نامه نیوز گفته: «محور اصلی رقابت این دوره رئیسی-لاریجانی خواهد بود و بقیه در ردیف اینها قرار‌ می‌گیرند.»

کاسبان انصراف در انتخابات1400,انتخابات 1400

وی درباره انصراف سعید جلیلی به نفع سیدابراهیم رئیسی بیان کرد: «این مسئله به نوع همکاری و توافق با آقای رئیسی بستگی دارد. یعنی ممکن است آقای جلیلی در مرحله‌‌ای تشخیص دهد اگر انصراف دهد به نفع آقای رئیسی است یا خیر برعکس یعنی تا آخر با ماندنش به آقای رئیسی کمک کند. آقای جلیلی عرصه سیاسی را به جناح انقلابی و غیرانقلابی تقسیم‌ می‌کند. پس شخص برای او مهم نیست. او مواضع انقلابی‌گری را در مقابل جبهه غیرانقلابی تبیین‌ می‌کند.»

موضوع فقط به سعید جلیلی هم ختم نمی‌شود. علیرضا زاکانی هم با همین نیت به میدان آمده است.این نماینده مجلس انگیزه خود را تقابل با لاریجانی عنوان کرده، اما معنی دیگر این حرف حمایت از رئیسی در انتخابات است. این افراد دقیقا در حال تشکیل جبهه سیاسی هستند که خودشان بازیگر اصلی آن هستند تا به این ترتیب در صورت پیروزی هم بتوانند همین حلقه حامیان را به دولت جدید منتقل کنند.

کاسبان انصراف در انتخابات1400,انتخابات 1400

زاکانی بعد از ثبت نام گفته بود:«تصمیمم تا دیروز نیامدن بود و همه تلاش خود را معطوف به تبیین شرایط سخت کشور و انسجام جبهه انقلاب نمودم، اما آرایش جدیدی در صحنه رقابت شکل گرفته است. تمام نمادهای فساد، اشرافیت سیاسی و ناکارآمدی به صحنه آمده‌اند.» کنایه او به ثبت نام لاریجانی بود. مشخص است که انگیزه اصلی آنان نه لاریجانی بلکه اعلام همبستگی سیاسی با رئیسی است. بر این مبنا شاید پیش‌بینی اعضای کابینه دولت بعدی در صورت پیروزی رئیسی خیلی سخت نباشد، بخصوص آن که اخبار منتشر شده هم نشان‌ می‌دهد رئیسی رایزنی‌هایی هم درباره وزرای دولت خود داشته است. از جمله وزیر امور خارجه که محتمل‌ترین گزینه آن سعید جلیلی است. به‌هرحال این افرادی هم که ثبت نام کردند و احتمالا تأیید صلاحیت‌ می‌شوند این‌ها هم تا روز پایان انتخابات در صحنه نمی‌مانند و قبل از شروع رأی‌گیری به نفع رئیسی کنار‌ می‌روند.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش