پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۰۳ - ۲۳ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۴۳۸
حوزه بهداشت و رفاه

خصوصیات متفاوت موج دوم کرونا با موج اول آن در ایران/ مهار کرونا در پاییز سخت‌تر است

کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
جوانتر شدن سن بستری و مرگ، نگرانی و افسردگی کادر درمان و جامعه را به صورت مضاعف بالا برده و نیروی کار را بیکار می سازد. گمان نکنید برای کادر درمان مرگ یک جوان بیست تا سی ساله ساده و عادی است. اگر گوش ها تیز شود با مرگ هر جوان، کادر درمان پیرتر می شود.

به گزارش ایسنا، حسین کرمانپور مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی در روزنامه ایران نوشت:این روزها در اغلب بیمارستان ها با موج مجدد رجوع، بستری و فوت بیماران مبتلا به کرونا (corona) مواجهیم که خصوصیاتی متفاوت با موج اول آن دارد:

۱- اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ با موج مراجعه کثیری از مبتلایان به کرونا (corona) روبرو بودیم که از اقشار مختلف و بین سنین مختلف بود اما بیشترین آمار بستری، تحقیقاً بین سنین ۵۵ تا ۷۵ را به خود اختصاص داده بود.

امروز اما بیشترین آمار بستری در بیمارستان ها به سنین زیر ۵۰ سال اختصاص دارد.

۲- در اسفند ۹۸ و دوماه اول سال ۹۹، بیشتر مراجعات تک گیری افراد از دیگر مبتلایان غیر ارتباط فامیلی بود اما در تیرماه ۹۹ گویا بیشترین مبتلایان خانوادگی هستند. یعنی فرزندان خانواده با پدر و مادر باهم گرفتار شده اند که خب احتمال قرنطینه نیست. در موج اول در خانواده یک نفر گرفتار و همه در خدمت روحی و جسمی او بودند تا بهبود یابد و در موج جدید یک نفر در خدمت چند نفر مبتلا قرار دارد که هم درصد خطا را بالا می برد هم احتمال گرفتاری او و هم تاب آوری اش را کاهش می دهد و نهایتاً ممکن است بستری در بیمارستان را به قرنطینه خانگی ترجیح دهند که همین امر ظرفیت اشغال تخت ها را بالا می برد.

۳- در موج جدید، کادر درمان خسته تر، اعصاب ملت مخدوش تر و وضعیت معیشتی مردم هم نامناسب تر است.

بر اساس سه رخداد فوق با سه واکنش و برونداد خاص روبه رو هستیم:

الف- جوانتر شدن سن بستری و مرگ، نگرانی و افسردگی کادر درمان و جامعه را به صورت مضاعف بالا برده و نیروی کار را بیکار می سازد. گمان نکنید برای کادر درمان مرگ یک جوان بیست تا سی ساله ساده و عادی است. اگر گوش ها تیز شود با مرگ هر جوان، کادر درمان پیرتر می شود.

ب- خانوادگی شدن ابتلا نشان می دهد، برخی سیاستگذاری ها نیاز مبرم به بازنگری دارد. مشخص است که میهمانی های دورهمی، جشن ها و عروسی ها، مراسم تجمعی و... آنقدر زیاد بوده که نتیجه ای به وسعت درگیری های کرونایی خانوادگی داشته است. رسانه ملی نباید آموزش های لحظه ای خود را قطع می کرد. همانگونه که تبلیغات تلویزیونی لحظه ای قطع نمی شود، آموزش مقابله با کرونا (corona) هم نباید قطع شود هرچند تکراری باشد.

پ- خستگی کادر درمان، هیجان همراهان بیمار و پایین آمدن سن مرگ و میر مثل جرقه در انبار باروت است. زد و خوردهای کادر مظلوم درمان بویژه پزشکان طی چند روز گذشته توسط همراهان خشمگین نشانه ای از این لجام گسیختگی است که باید بشدت کنترل شود. و نکته ای را هم باید فرای مطالب فوق اضافه کنم که موج استرس چندماهه و تضعیف شدید قدرت مالی مردم در سال جدید باعث شده امکان تغذیه سالم از آنها گرفته شود. تغذیه محدود و استرس بلای نابودکننده سیستم ایمنی بدن است و ثابت شده است کووید۱۹ قربانیان خود را از بین افرادی انتخاب می کند که وضعیت ایمنی بدنشان در سطوح پایین تری است.

کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

مهار کرونا در پاییز سخت‌تر است/ مردم سفر نکنند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل با تاکید بر اینکه مردم در این ایام، به استان‌ مازندران سفر نکنند، گفت: در فصل پاییز همزمانی بیماری آنفلوانزا با ویروس کرونا مدیریت تشخیص و درمان این دو بیماری را بسیار سخت خواهد کرد.

بر گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، سید فرزاد جلالی از مراجعه ۲۶ هزار و ۱۵۰ بیمار مشکوک به کرونا از ابتدای اسفند تاکنون به مراکز درمانی و کلینیک های بابل خبر داد و خاطرنشان کرد: ۳۱۸۷ بیمار کرونایی هم از بیمارستان های بابل ترخیص شده اند.

وی با اشاره به اینکه بیش از نیمی از استان های کشور در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند، اظهار کرد: استان مازندران از این قضیه مستثنی نیست و علیرغم هشدارها متاسفانه بسیاری از شهرهای استان در وضعیت قرمز و نارنجی قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم و عادی‌انگاری،علت اصلی شیوع مجدد این بیماری است، تصریح کرد: سفر به استان مازندران در ایام تعطیل نیز از علت‌های مهم وضعیت این روزهای استان است به طوری که طبق آمارها در هر تعطیلی نزدیک به جمعیت استان، مسافر به این مناطق می آید که هم باعث آلودگی منطقه شده و هم مسافران این آلودگی ها رابه شهرهای خود انتقال می‌دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه نگرانی در فصل پاییز بیشتر از فصل تابستان است، بیان کرد: در فصل پاییز همزمانی بیماری آنفلوانزا با ویروس کرونا مدیریت تشخیص و درمان این دو بیماری را بسیار سخت خواهد کرد.

جلالی با اشاره به اینکه کادر بهداشت و درمان عوارض زیادی را متحمل شده، افزود: آمار فزاینده بیماران بستری در شهرستان بابل زحمت کادر درمان را افزایش می دهد. 

وی تصریح کرد: از مردم تقاضا می کنم که کرونا، استفاده از ماسک و سایر توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند، ماسک می تواند همراه با رعایت فاصله گذاری اجتماعی، بیش از ۸۰ درصد در پیشگیری از بیماری موثر باشد.

جلالی بیان کرد: تعداد افرادی که در مراکز درمانی بابل به عنوان مبتلایان به کرونا بستری هستند به ۱۸۴ بیمار رسیده است در صورتی که نسبت به ۷۰ روز گذشته که به تعداد ۶۰ بیمار بستری در کل رسیده بودیم بسیار نگران کننده است.

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش