پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
۱۳:۰۷ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۷۴۳
حوزه بهداشت و رفاه

در فصل سرما شاهد خیز شدید کرونا هستیم

آزمایش کرونای ۶۰ نفر از هر صد نفر اصفهانی مثبت است/ هزینه بستری بیماران کرونایی در بخش ویژه ۱۰ میلیون تومان است

آمار کرونا در اصفهان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اکنون در این استان از هر صد نفر ۵۰ تا ۶۰ نفر آزمایش کرونای آنها مثبت می‌شود یعنی تعداد بیماران بدحال افزایش می یابد.

براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۳۴۷ هزار و ۸۳۵ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند و ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر جان خود را از دست دادند.

بهروز کلیدری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در سالن کنفرانس معاونت درمان افزود: میانگین روزانه از هزار و ۵۰۰ بیمار مشکوک حدود ۵۰۰ نفر کرونا مثبت هستند، یعنی روزانه حدود پانصد بیمار جدید در داخل استان کشف که حدود ۱۵۰ نفر بستری می‌شوند.

وی با بیان اینکه سیر صعودی تعداد بیماران و بیماران بستری به وضوح در استان دیده می‌شود، افزود: برآورد ما این است که این روند با سرعت ادامه دارد تا ببینیم دورهمی‌های شهریورماه چه وضعیتی برای ما به وجود خواهد آورد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در زمان حاضر تعداد بیماران بستری در داخل بیمارستان‌ها حدود ۹۳۵ بیمار است که از این تعداد نزدیک ۲۰۰ نفر در آی سی یو و صد نفر تحت حمایت تنفس مصنوعی به زندگی خود ادامه می‌دهند.

وی افزود: دست کم ۶۰۰ نفر در بیمارستان‌های شهر اصفهان بستری هستند و به تدریج افزایش بستری را در شهر اصفهان و در شهرهای بزرگ استان مانند خمینی‌شهر، نجف‌آباد، شهرضا و فلاورجان داریم همچنین در شهرستان‌های کوچکتر شرایط قابل قبول است اما به نسبت جمعیت عدد زیادی است.

کلیدری ادامه داد: اکنون در پایان ششمین ماه که درگیر بیماری کرونا در کشور و استان هستیم که فشار فراوانی به سیستم بهداشت و درمان و کل حوزه سلامت وارد کرد.

وی تصریح کرد: تاکنون نزدیک به ۲۶ هزار و ۷۹۷ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری و خدمات دریافت کردند، متاسفانه طی این مدت حدود ۹۷۱ بیمار که تست قطعی کرونا مثبت داشتند را از دست دادیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ مرگ شامل مشکوک و قطعی داشتیم، گفت: ۹۷۱ نفر کرونا مثبت و هزار و ۵۳۰ نفر تست منفی داشتند که احتمالا تعدادی مبتلا به کرونا بودند.

وی ادامه داد: حدود ۲.۹۱ درصد از بیماران کرونا مثبت بستری شده در استان اصفهان فوت کردند اما اگر بیماران مشکوک و قطعی را در نظر بگیریم حدود ۹ درصد از بیماران فوت شدند.

کلیدری بیان کرد: به لحاظ آماری هیچ یک از اعداد قابل قبول نیست اما خوشبختانه در رتبه جهانی جایگاه قابل قبولی داریم زیرا تمام مراکز طی این مدت تمام قد به فعالیت‌های خود ادامه دادند.

وی خاطرنشان کرد: بیش از یکهزار نفر در حوزه سلامت طی این مدت به کرونا مبتلا شدند و متاسفانه پنج نفر شامل ۲ پزشک و سه نفر غیر پزشک را از دست دادیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به وضعیت بیماری در داخل استان تصریح کرد: در موج اول که در اسفند و فروردین تجربه کردیم که موج نسبت سنگینی بود و در یک مقطع به هزار و ۳۰۰ بیمار موجود در بیمارستان‌ها رسیدیم.

وی اضافه کرد: در اردیبهشت ماه شیوع کرونا در استان کاهش یافت اما از نیمه خرداد خیز دوم بیماری را در استان تجربه کردیم و به تدریج بیماران افزایش پیدا کردند.

کلیدری اظهار کرد: متاسفانه طی چند هفته گذشته تعداد بیماران بستری شده طی ۲۴ ساعت در سطح استان افزایش پیدا کردند به گونه‌ای که بین صد تا ۱۵۰ نفر در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند.

وی اظهار داشت: طی یک ماهه گذشته تعداد بیماران مثبت کشف شده در استان افزایش داشته و بضاعت داریم که روزانه ۲ هزار نفر را در داخل استان تست کرونا بگیریم.

وی با اشاره به بیمارستان‌های درگیر بیماران کرونایی افزود: طی ۲ ماه ابتدای شیوع بیماری کرونا تمام بیمارستان‌ها درگیر شدند سپس دوره نسبی تنفس را در اردیبهشت تا مردادماه تجربه کردیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: اما با سیر جدید و برنامه بلند مدت داخل استان برای اینکه بتوانیم تنفس قابل قبولی در کادر بهداشت و درمان ایجاد کنیم چرخش در بیمارستان‌های ریفرال (خورشی و امین و الزهرا) در استان و به ویژه در مرکز ایجاد خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: سناریویی در استان تبیین کردیم که تا جای ممکن تخت‌های بیمارستانی را به بیماران کرونایی اختصاص دهیم تا از خدمات محروم نشوند از این رو تخت‌ها در شهرستان‌های مختلف توزیع می‌شوند.

کلیدری بیان کرد: بیمارستان عیسی بن مریم با صد تخت به چرخه پذیرش بیماران کرونایی باز می‌گردد و اگر روند به همین صورت پیش برود حدود ۷۵۰ تخت بیمارستان الزهرا به این بیماران اختصاص خواهد یافت.

وی گفت: اعلام کردیم که ۵۰ درصد تخت‌های بیمارستان‌ها باید آماده باش برای پذیرش بیماران کرونا باشند از این رو اگر این ۵۰ درصد تکمیل شود ناچار هستیم تمام تخت‌های غیر اورژانسی را به این حوزه اختصاص دهیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اگر نتوانیم همپوشانی داشته باشیم بیماران در صف انتظار خواهند ماند که مرگ و میرها را افزایش خواهد داد.

 در فصل سرما شاهد خیز شدید کرونا هستیم

وی اظهار کرد: برآورد این است که از شهریورماه و همزمان با آغاز فصل سرما، بازگشایی مدارس و مراسم‌های مختلف پیش‌رو احتمال خیز شدید بیماری را داشته و تخت‌های بیمارستانی عادی و ویژه باید افزایش یابد.

کلیدری گفت: هیچگاه طی این مدت بیمار در صف انتظار نداشتیم اما نگرانی ما این است که بیمار در صف انتظار بستری عادی و بخش ویژه پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: براساس پیش بینی سازمان بهداشت جهانی برای نیم کره شمالی تعداد مبتلایان و مرگ و میر در فصل سرما چهار تا پنج برابر افزایش خواهد داشت همچنین همکاران اپیدمیولوژیست ما پیش بینی کردند در فصل سرد سال تعداد بیماران به حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار بیمار برسد که هزار نفر آن‌ها تنها در شهر اصفهان بستری خواهند شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: آنچه ما را نگران کرده خستگی شدید کادر درمان است، متاسفانه در دوره جدید هم بیماران جوان‌تری را در بیمارستان‌ها مشاهده کردیم.

وی گفت: متاسفانه طی ۶ ماه گذشته سه مادر باردار را بر اثر کرونا از دست دادیم، حدود هفت مادر باردار درگیر کرونا در بیمارستان امین بستری هستند که سه نفر آن‌ها بدحال هستند.

کلیدری تصریح کرد: رسانه‌ها باید صدای رسای حوزه درمان باشند، اگر نتوانیم مردم را برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی آماده کنیم متاسفانه تعداد مبتلایان و مرگ و میرها افزایش خواهد داشت.

وی با بیان اینکه ۲۰ هزار نفر از کادر درمان درگیر خدمت به بیماران کرونا هستند، اظهار کرد: اگر نتوانیم سهم سرانه سلامت را در بودجه کلی کشور از تولید ناخالص داخلی افزایش دهیم نمی‌توانیم سطح معیشتی و کیفیت خدمات را در سیستم ارتقا ببخشیم.

 هنوز پروتکل مشخص درمان بیماری کرونا یافت نشد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: برغم اینکه ۶ ماه از بیماری کرونا در کشور و استان گذشته هنوز پروتکل مشخص درمانی برای بیماران نداریم و نظام‌های سلامت دنیا به جمع بندی مشخص ندارند.

وی اضافه کرد: داروهای خاص مشخص "رمدسیویر و اکتمرا " هستند که هیچ یک جز پروتکل‌های نهایی در درمان بیماری نیستند اما برای بیماران خاص توصیه می‌شوند.

کلیدری گفت: با تمهیدات وزارت بهداشت تولید داخل رمدسیویر آغاز شد و تعداد محدودی به استان‌ها دادند که طی مرحله اول ۶۶ ویال، مرحله دوم حدود ۳۰۰ ویال و مرحله سوم دویست ویال در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفت و این در حالیست که هر بیمار کرونایی نیازمند ۶ ویال رمدسیویر است.

 هزینه بستری بیماران کرونایی در بخش ویژه ۱۰ میلیون تومان است

وی اظهارداشت: بیماران بستری در بخش عادی حدود چهار تا پنج میلیون و بیماران بستری در بخش ویژه حداقل ۱۰ میلیون تومان در طول مدت بستری هزینه خواهند داشت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: ۹۰ درصد این هزینه طبق نظام تعرفه‌ای در طرح تحول سلامت را دولت متقبل می‌شود و ۱۰ درصد را با توجه به شرایط بیمار از واحدهای مددکاری دریافت می‌شود.

کلیدری بیان کرد: عمده ترین چالش طی روزهای آتی تامین ماسک است اگر تامین ماسک را به روزانه ۲۰۰ هزار سهمیه نرسانیم احتمال کادر درمان بدون حفاظ در برابر بیماری قرار خواهند گرفت.

وی تصریح کرد: اکنون در استان اصفهان بیش از یک میلیون ماسک تولید می‌شود اما دانشگاه علوم پزشکی اصفهان متولی ۲۴ شهرستان دیگر هم هست که باید سهمیه ماسک برای دانشگاه علوم پزشکی حفظ شود.

براساس آخرین آمار و اطلاعات، استان اصفهان با جمعیت بالغ بر پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که در ۲۴ شهرستان ساکن هستند، دارای ۶۹ بیمارستان با حدود هشت هزار تخت فعال است.

در استان اصفهان امور بهداشتی و درمانی ۲۲ شهرستان با حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل با حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی کاشان است.

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
اینقدر پیاز داغش رو زیاد نکنید
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش