جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۲۴ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۸۱۱
حوزه بهداشت و رفاه

کرونا جان ۸۶ نفر دیگر را در کشور گرفت/محدودیت ها از ۱۵ اسفند اعمال شود

سخنگوی وزارت بهداشت، نسبت به وضعیت شکننده بیماری کرونا در کشور هشدار داد و گفت: در شبانه روز گذشته ۸۴۹۵ بیمار جدید شناسایی شدند.

به گزارش مهر، سیما سادات لاری، بعد از ظهر سه شنبه ۱۲ اسفند ۹۹، همچون روزهای گذشته در ارتباط زنده خبری به ارائه تازه‌ترین آمار شناسایی بیماران جدید، بستری‌ها، فوتی‌ها و بهبودیافتگان کووید ۱۹ در کشور پرداخت.

سخنگوی وزارت بهداشت، با اعلام اینکه از دیروز تا امروز، ۸ هزار و ۴۹۵ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند، افزود: مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۶۴۸ هزار و ۱۷۴ نفر رسید.

لاری گفت: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۶ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان به ۶۰ هزار و ۲۶۷ نفر رسید.

وی افزود: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۴۰۶ هزار و ۸۴۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

لاری تاکید کرد: سه هزار و ۷۳۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

وی ادامه داد: تا کنون ۱۰ میلیون و ۹۷۲ هزار و ۱۰۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

به گفته لاری، در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۳۲ شهرستان نارنجی، ۲۵۱ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند.

وی افزود: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.

پروتکل‌ها اصلا اجرا نمی‌شود/ محدودیت ها از ۱۵ اسفند اعمال شود

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه پروتکل‌ها اصلا اجرا نمی‌شود، گفت: محدودیت‌ها باید از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین اعمال شود.

سینعلی شهریاری با حضور در برنامه «طبیب» با تأکید بر اینکه پیشنهاد مجلس برای اعمال محدودیت‌های نوروزی از ۱۵ اسفند تا حداقل ۱۵ فروردین است، از اجرایی نشدن پروتکل‌ها ابراز نگرانی کرد.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه پروتکل‌ها اجرا نمی‌شود و فقط شعار می‌دهیم، گفت: ما نه باید مردم را خیلی نگران کنیم و از آن طرف هم نه خوش خیال باشیم چون این ویروس جهش‌یافته در کشور می‌چرخد و شاید علت اصلی هم این باشد که پروتکل‌های خوبی می‌نویسیم، ستاد ملی کرونا هم دستور اجرا می‌دهد، اما در عمل درست عملیاتی نمی‌شود و مشکل ما در خط آخر اجراست.

وی ادامه داد: دو ماه پیش از کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص لغو سفرها به ویژه از کشورهای اروپایی که ویروس انگلیسی در آنها گردش دارد هشدار جدی دادیم اما متأسفانه توجه جدی به آن نشد و همین ۱۰ تا ۱۲ روز پیش یک پرواز از انگلیس داشتیم که وقتی رصد کردیم دیدیم افرادی که اسماً قرنطینه هستند رها شدند، صبح‌ها در شهر می‌چرخند و غذا را هم در رستوران ترمینال یا هتل صرف می‌کنند، خوب وقتی پروتکل تصویب کنید اما این طور عملیاتی شود هیچ فایده‌ای ندارد.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه ما به طور جدی نگرانیم، عنوان کرد: چون اگر این بی‌خیالی‌ها ادامه داشته باشد و قرارگاه عملیاتی که ریاست آن هم برعهده آقای رحمانی فضلی است و جلسات خوبی هم با حضور ارگان‌های مختلف تشکیل می‌دهند، برنامه‌ها را درست عملیاتی نکنند، هیچ فایده‌ای ندارد، مثلاً می‌گویند مسئول قرنطینه مسافران پروازهای خارجی و یا لغو پروازها وزرات راه و شهرسازی است، اما همه باید احساس مسؤلیت کنند و این کافی نیست که ما بگوییم مسؤلیت برعهده فلان وزارتخانه است.

شهریاری همچنین تصریح کرد: از وزارت بهداشت و درمان هم می‌خواهیم نظارت کامل روی این موضوعات داشته باشند چون وقتی همه چیز خراب شود همه این وزارتخانه را مسئول می‌دانند و بعد از بالا رفتن آمار دیگر نمی‌شود این موضوع را کنترل کرد، اگر قرنطینه به معنای واقعی اتفاق بیفتد این مشکلات کمتر می‌شود، مثلاً می‌گویند که راه را می‌بندیم اما این به معنای کامل اتفاق نمی‌افتد، طبیعی است که اگر پلیس راهور به طور جدی این کار را بکنند و اغماض نکنند رفت‌وآمد هم کمتر می‌شود والا به جای اینکه عید ما به شادی و خوشی باشد متأسفانه ممکن است باعث عزاداری خانواده‌ها شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص پیشنهاد مجلس برای اعمال محدودیت‌های نوروزی گفت: ما که قطعاً اعتقادمان این است باید از ۱۵ اسفند تا حداقل ۱۵ فروردین محدودیت‌ها را اعمال کنند، ما عید پارسال هم پیشنهاد کردیم که راه‌ها را ببندند اما این اتفاق نیفتاد، مخصوصاً از جناب رئیس‌جمهور درخواست می‌کنم که سلامت مردم جز اولویت‌های اول باشد، هر دولتی با هر تفکری دو وظیفه حاکمیتی دارد یکی تأمین سلامت مردم و یکی تأمین امنیت مردم که سلامت باید در اولویت اول باشد، لذا باید برای رعایت پروتکل‌ها دستور جدی دهند و از مسئولان بخواهند اجرا کنند و اگر مسئولان تخطی کردند باید با آنها برخورد شود.

وی با اشاره به اینکه هنوز هیچ تصمیمی در خصوص محدودیت‌های نوروزی گرفته نشده، بیان کرد: من با آقای دکتر نمکی و دکتر رئیسی رئیس سخنگوی ستاد مقابله با کرونا صحبت کردم، هنوز هیچ چیزی قطعی نیست، اما دکتر نمکی هم اعتقاد دارند باید محدودیت‌ها جدی انجام شود چون ما در خوزستان هم مشکل جدی داشتیم، مثلاً یکی از همکاران که از اتریش به ترکیه و بعد به تهران آمده بود عنوان می‌کرد پرواز خیلی شلوغ بود و حتی بیمار هم در پرواز بود هیچ چیز به طور جدی رعایت نمی‌شود، سلامت مردم به بازی گرفته می‌شود که باید آن را جدی گرفت و پروازها را محدود و حتی لغو کرد.

شهریاری در پاسخ به این سوال که «کمیسیون بهداشت مجلس چقدر در تصمیم‌گیری‌ها ستاد مقابله با کرونا نقش دارد» یادآور شد: فقط نایب رئیس اول مجلس بعد از کش و قوس‌های فراوان بالاخره در این ستاد پذیرفته شد و ما را نپذیرفتند و بعد هم اعلام کردند که شما در قرارگاه عملیاتی باشید که چون کار این قرارگاه اجرایی است و به ما ربطی ندارد، من یکی، دو جلسه بیشتر شرکت نکردم.

نماینده مردم زاهدان در مجلس یازدهم در خصوص واکسیناسیون نیز یادآور شد: حدود ۲۲۰ هزار دوز از روسیه و ۲۵۰ هزار دوز هم به صورت اهدایی از چین آمده که منتظر تأییدیه‌های آن هستیم، ۲۲۰ هزار دوز هم از هندوستان وارد می‌شود، همچنین امیدواریم بتوانیم فازهای دو و سه بالینی واکسن بنیاد برکت را هم ادغام کنیم تا زودتر از خردادماه بتوانیم در داخل تولید انبوه داشته باشیم، واکسن رازی هم فاز اول بالینی‌اش آغاز شده و نه فقط این سه شرکت، بلکه شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی هم در این حوزه فعال هستند.

وی در پایان با اشاره به اینکه امیدواریم پاییز سال آینده آن قدر تولید داشته باشیم که بتوانیم واکسن‌مان را صادر هم بکنیم، عنوان کرد: چراکه زیرساخت‌های ساخت واکسن برای ما آماده است، لذا اگر بتوانیم تولید انبوه داشته باشیم از این لحاظ بی‌نیاز می‌شویم. در خصوص واکسیناسیون عمومی هم باید عرض کنم که این واکسیناسیون طبق ضوابط و اولویت‌بندی وزارت بهداشت با کارت و شناسه ملی انجام شده و در سامانه ثبت می‌شود تا مجلس و ارگان‌های نظارتی امکان رصد واکسیناسیون گروه‌های مختلف را داشته باشند.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش