دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۹ - ۱۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۱۵۶
سیاست داخلی

ریشه تجمعات چند روز اخیر در کجاست؟

روحانی و روسای کمیسیون ها,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

لحن روحانی در مورد اعتراضات روزهای اخیر در کشور صریح‌تر شده است. اگرچه در جلسه هیات‌دولت روز یکشنبه، روحانی ترجیح داد با معترضانی که آنها را «مردم» می‌خواند همدردی کند، در جلسه روز گذشته‌اش با روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس، ترجیح داد صریح‌تر باشد؛ از مشکلاتی بگوید که به دولتش ارث رسیده است اما تلاشش را برای حل آنها کرده است. از روسای کمیسیون‌های تخصصی که به دیدارش رفته بودند در مورد لایحه بودجه که این روزها منتقدان بسیاری دارد چاره بخواهد. راه‌حل حسن روحانی دیروز دو جمله مهم داشت.

 

یکی اینکه نمی‌خواهد فعلا در مورد ریشه این حوادث و اینکه از کجا شروع شد صحبت کند. موضوعی که نشان می‌دهد حسن روحانی خوب از پشت پرده اعتراض‌ها خبر دارد اما نمی‌خواهد آن را علنی کند. هرچند پرویز اسماعیلی، معاون اطلاع‌رسانی دفتر او پیش از انتشار اظهاراتش در توییتی اعلام کرد که قرار است اظهارات رییس‌جمهور در مورد پشت پرده این حوادث منتشر شود اما یا برخی اظهارات او فاکتور گرفته شده است یا آنکه روحانی فعلا ترجیح داده اظهارنظری در مورد این موضوع نداشته باشد.

 

نکته دوم اظهارات روحانی به رسمیت شناختن دوباره معترضان است. هرچند او در بخشی از اظهاراتش عامل اصلی را دشمن خارجی عنوان می‌کرد اما در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: «همه اینها کسانی نیستند که از خارج دستور گرفته باشند بلکه عده‌ای از آنها مردمی هستند که به خاطر احساسات و مشکلات‌شان به خیابان‌ها آمدند.»

 

حسن روحانی هرچند در دو، سه روز ابتدایی ترجیح داد در برابر رخدادهای چند روز اخیر سکوت کند اما در ۲۴ ساعت گذشته دو واکنش داشته است؛ البته تا اینجای کار راه‌حلی برای رخدادهای اخیر ارائه نشده و مشخص نیست که آیا دولت برنامه‌ای برای آینده دارد یا خیر؟

 

مهم‌ترین اظهارات رییس‌جمهور در جمع روسای کمیسیون‌ها

سیاسی

ممکن است یک‌سری مشکلات باشد، ما که نمی‌گوییم همه مشکلات حل شده است. اینکه بعضی‌ها می‌گویند ما نگوییم کشور ما گل و بلبل است، بله درست است. گل و بلبل نیست، مشکل داریم. ملت ایران با صلابت به خوبی از این مشکلات عبور خواهد کرد. ملت ما یک اقلیت و گروه کوچک را که بیایند کاری انجام دهند، شعار خلاف قانون و خواست مردم بدهند و به مقدسات و ارزش‌های انقلاب توهین کرده و تخریب اموال عمومی بکنند، به خوبی جمع می‌کند. نمی خواهم وارد بحث دراین‌باره بشوم که ریشه این حوادث که ایجاد شد از کجا شروع شد و چه بود؟

 

معتقدم آنچه این چند روز واقع شده ظاهرش یک نوع تهدید بوده که باید آن را به فرصت تبدیل کنیم و ببینیم مشکل چیست. زیرا همه اینها کسانی نیستند که از خارج دستور گرفته باشند بلکه عده‌ای از آنها مردمی هستند که به‌خاطر احساسات و مشکلات‌شان به خیابان‌ها آمدند. مردم تنها به خاطر مشکلات اقتصادی به خیابان نیامده‌اند و فقط پول و نان و آب نمی‌خواهند.

 

اگر همه با هم شویم من تردید ندارم مردم از ما حمایت می‌کنند؛ مردم ۸۰میلیون جمعیت‌اند که اگر روزی لازم باشد این مردم در روزهای آینده بیایند و از نظام حمایت کنند خواهید دید که چه جمعیت میلیونی در خیابان خواهد آمد، معلوم است اینها به معنای مردم نیستند اما این هم معنایش این نیست که ما نسبت به صدای انتقاد و اعتراض بی‌توجه باشیم و گوش نکنیم، بلکه باید گوش کنیم. چرا افتخار برجام را به خوبی بیان نمی‌کنیم.

 

اقتصادی

موسسات غیرمجاز و تعاونی‌ها که ربطی به این دولت نداشته و حتی مجوز بانک مرکزی را هم نداشتند، اینها مجوز‌هایشان مجوزهای تعاونی برای دهه ۸۰ و قدیمی است، اشکالات و مشکلاتی داشتند، دولت برای اینکه این مسائل را حل کند، تاکنون ۱۱ هزار میلیارد تومان، پول گذاشته، این بار سنگینی بر دوش دولت است. ما این کار را کردیم. به عهده ما نیست.

 

مگر باید این را دولت حل کند؟ برخی رفتند به یک موسسه غیرمجاز اعتماد کردند و این را هم می‌گویند که به موسسه کاسپین بانک مرکزی مجوز داده، شما می‌دانید که موسسه فرشتگان، جزو آنهایی بود که مجاز نبود.

 

نمی‌خواهم تفسیرش را بگویم یک قاضی‌ در یکی از شهرها اشتباهی کرده و گرفتاری را برای ما به وجود آورده که ربطی به دولت ندارد. ما باید مشکل مردم را به گونه‌ای حل می‌کردیم زیرا مردم گرفتار شده بودند، لذا آمدیم پول‌های بیش از سه میلیون نفری که گرفتار بودند را با سود عادلانه‌ای پرداخت کردیم، حتی سود عادلانه هم به آنها داده شده است.

 

از تعداد سپرده‌گذاران ۹۸ درصد، مسائل‌شان حل‌وفصل شده و ۲ درصد مانده ممکن است عدد پول‌شان بالا باشد ولی تعداد سپرده‌گذار ۲ درصد است برای حل آن هم داریم تلاش می‌کنیم، یک مشکل قضایی بوده و مجوزهایی لازم بوده، فکر می‌کنم کارهایش را در همین هفته بتوانیم سامان دهیم که اموال آنها در اختیار قرار گرفته، محاسبه و به آنها رسیدگی شود. در حال حاضر مشکل بیکاری و معضل اشتغال داریم. باید به شکلی آن را حل کنیم.

 

شما می‌گویید بودجه اشتغال را از جای دیگری بیاورید. اهلا و سهلا، شما نمایندگان مجلس هستید. شما می‌گویید این بودجه را از اینجا نبریم، بگویید از کجا بیاوریم، هر جا بگویید ما حرفی نداریم. در قدیم مجلس می‌گفت که دولت باید شهامت به خرج دهد. وقتی انجام نمی‌دهیم می‌گویند دولت شهامت این کار را ندارد که معضل را حل کند، می‌ترسد. خیلی از کارهایی که می‌خواهیم انجام دهیم ممکن است عده‌ای موافق نباشند و عده‌ای مخالف باشند.

 

مگر شما در قانون نگفتید که حامل‌های انرژی چگونه باید اصلاح شود. قانون خودتان است، من الان این بحث را نمی‌خواهم اینجا مطرح کنم. این کاری که شما در مجلس انجام می‌دهید، قاعدتا در کمیسیون تلفیق بحث می‌کنید و می‌روید دنبالش. شما می‌دانید اگر اشتغال را حل نکنیم به یک نقطه‌ بحران می‌رسیم. در تابستان امسال ۷۰۰هزار شغل ایجاد کردیم.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش