
به گزارش ایسنا، تولیت آستان قدس رضوی که صبح امروز، ۳۱ تیرماه در آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بینالمللی کتاب سال رضوی سخن میگفت، اظهار کرد: بارزترین نشان فرهنگی جامعه امروز و جامع بین معقول و منقول، قلم است که سخن را دلپذیر و گوشنواز کرده، ابرازکننده اندیشه بلند است و نیز آنچه جامعه را به سمت اهداف رهنمون میکند، همین قلم باکرامت است.
وی افزود: ضمن ارج نهادن به اقدامات صورتگرفته در این گونه نشستها، لازم است نگاهی نیز به آنچه باید انجام گیرد، داشته باشیم. به علاوه، موضوع کتابت با کرامت در فرهنگ ما جایگاه والایی دارد. آنچه در آفرینش و خلقت میگذرد، به دست فرشتگان حضرت حق کتابت شده و درون و برون انسان به او ارائه خواهد شد.
رئیسی بیان کرد: انسان به وسیله قلم، علم و دانش را آموخته و آنچه خداوند متعال به او آموخته شده در پرتوی قلم بوده است. بنابراین انسان، جهل علمی و جهالت عملی خود را به وسیله علم آموخته از حضرت حق میزداید.خداوند، مدینه و باب مدینه را به انسان شناساند و به او آموخت که برای دستیابی به دانش، این باب را مورد استفاده قرار دهد که متعلق به امیرالمونین(ع) و فرزندان ایشان است تا بدین وسیله شهر علم را در قلمرو هستی بشناسد و به برتری دست یابد.سوگند بشر در مقابل بیّنه قرار دارد؛ یعنی در مقابل شاهد و گواه است، در حالی که قسم و سوگند در حضرت حق اینگونه نیست و شاهد و سوگند، همچون قسم به قلم، خود مورد سوگند حضرت حق قرار میگیرد.
رئیسی با بیان این که هر قلمی مورد سوگند خداوند نبوده است، ادامه داد: آنچه اهمیت دارد، مستور قلم است و آن قلم توحیدی و انسانساز که راهنمای اوست و زمینه رشد و تعالی وی را فراهم کرده و عیوب انسان را میشناساند، مد نظر است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: خداوند متعال، گاهی به ذات خود و گاه به پیامبر و کتاب خود سوگند یاد میکند که کتابتی با کرامت است. آنچه موجب قداست و کرامت قلم میشود، علم نافع است و از این رو در لسان دینی ما، اصحاب قلم، اصحاب کرم شمرده میشوند؛ به ویژه اگر این اقدام در پرتوی کرامت رضوی باشد که جامع تمامی پاکیها برای انسان است.
حجتالاسلام رئیسی اظهار کرد: به مناسبت این جشنواره، از بخشهای آستان قدس رضوی میخواهیم تا مرجعیت علمی را در دستور کار قرار دهند و البته این یک شعار یا آرمان دستنایافتنی نیست.
وی ضمن اشاره به اهمیت جذب نیروی پژوهشگر افزود: در رابطه با ارائه پژوهشهای فاخر، حتما باید جلب همکاری با نیروی پژوهشگر صورت گیرد که البته امروز، بهترینها تحت نام حضرت رضا(ع) آماده همکاری با این مجموعه هستند.
تولیت آستان قدس رضوی ضمن بیان این که در تولید علم باید اقدامات زیادی صورت گیرد، خاطرنشان کرد: بنده کار ترجمه را قبول دارم و اقدامی ارزشمند است؛ اما این تمام قضیه نیست و تولید علم نیز حائز اهمیت بسیار است.
وی اظهار کرد: ما برای چاپ کتابهای خوب، ظرفیت بسیاری داریم، اما این ظرفیت باید بیش از آن که در خدمت چاپ و انتشار باشد، در خدمت تولید و ارائه حرفی نو و سخنی برتر قرار گیرد.
رئیسی ضمن تاکید بر این که بخش عظیم ظرفیت علمی آستان قدس، باید پیرامون تولید علم و به ویژه درمورد مسائل روز باشد، ادامه داد: محققان و پژوهشگران بسیاری در ایران و جهان اسلام، آماده همکاریاند تا این دستاوردها، در خدمت علم، دانش، فرهیختگی و بالندگی جهان اسلام، تحت نام حضرت امام رضا (ع) قرار گیرد.
تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: امروز وسایل ارتباطی به گونهای است که ما را برای دستیابی به منابع کتابخانهای در دنیا توانا خواهد ساخت و تسهیل دسترسی به منابع، زحمت سفر کردن به کشورها و مشاهده منابع در کتابخانهای دنیا را کاهش داده است؛ بنابراین، با وجود این تسهیل، محصولات ما نیز باید فاخرتر و قویتر باشد.
وی تاکید کرد: همچنین، در فضای ارتباطی امروز، سخنگفتن با مفاخر دنیا سهل و آسان است و صاحبان دیدگاهها میتوانند در رابطه با موضوعی، زیر یک سقف مجازی با یکدیگر ارتباط داشته باشند و به همین دلیل، آنچه تولید میشود باید بهتر و قویتر نسبت به قبل باشد.
- 11
- 5