پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۹ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۱۲۳۵
سیاست داخلی

دانه درشت‌ها و موضوعی به نام حفظ نظام

اقتصاد ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
شفاف سازی حوزه اقتصاد موضوعی است که به نوعی مطالبه عمومی است و در شرایط حاضر بیش از گذشته اذهان جامعه را مشغول کرده است. دستور رییس جمهور درخصوص شفاف سازی اقتصادی توسط بسیاری از کارشناسان به عنوان گام اول مثبت ارزیابی شده و عموم مردم منتظر اقدام همه دستگاهها در این رابطه هستند.

به گزارش خبر آنلاین، هفته‌های گذشته بود که خبر ثبت سفارش غیرقانونی بیش از۶۴۸۱ خودروی خارجی منتشر شد و این موضوع مورد توجه رئیس‌جمهور قرار گرفت و دستور رسیدگی به تخلفات واردات خودرو را صادر کرد و از وزارت صمت خواست که عوامل فساد که در واردات خودرو دخیل بودند را به هیات رسیدگی به تخلفات اداری ارجاع و با آن‌ها برخورد قانونی شود.

 

اما این مسئله از آنجایی مورد اهمیت قرار می‌گیرد که پیش‌ازاین رئیس‌جمهور دستور انتشار عمومی نام شرکت‌های دریافت‌کننده ارز دولتی را منتشر کرد که این مسئله نشان‌دهنده اهتمام دولت برای ایجاد شفافیت بیشتر و جلوگیری از فساد است. بسیاری از کارشناسان با مثبت ارزیابی کردن این اقدام رئیس‌جمهور معتقدند باید با متخلفین با اشد مجازات برخورد شود. عضو کمیسیون صنعت مجلس معتقد است این اقدامات خوب و مثبت است و هر قدمی که در راستای شفاف سازی و دفاع از بیت‌المال انجام شود قابل‌تقدیر است.

 

حسین ساسانی، تحلیلگر توسعه پایدار درباره دستور رئیس‌جمهور برای مبارزه با تخلفات گفت: اینکه دستور داده‌شده جلوی تخلف گرفته شود و متخلفین معرفی شوند گام بسیار مثبتی است اما باید این مسئله به‌صورت ریشه‌ای حل شود تا افراد به خودشان اجازه ندهند که تخلف کنند. وی با بیان اینکه به‌طورمعمول این موضوع در همه کشورها وجود دارد گفت: متأسفانه این مسئله در کشور ما بیشتر است و باید کاری کنیم تا جلوی رانت را بگیریم بنابراین جلوگیری از خطاها کار درستی است.

 

وی با اشاره به اینکه کشورهایی که دارای اقتصاد آزاد هستند کمتر با این مشکلات مواجه هستند گفت: باید کاری کنیم تا مشکلات اقتصاد کشورمان با مکانیزم های اقتصاد آزاد حل و به سمتی حرکت کنیم تا اقتصاد دولتی کمتر شود.

 

ساسانی با بیان اینکه این اقدام رئیس‌جمهور گام خوبی است گفت: باید به سمتی برویم تا بدنه دولت کوچک‌تر شود. وی با اشاره به اینکه در این راستا قوه قضائیه و مجلس هم باید به کمک دولت بروند گفت: مجلس و نظام حکمرانی باید به سمت این بروند که باهم همکاری کنند و قوانینی نوشته شود که کسی نتواند خلافی انجام بدهد و درصورتی‌که این اتفاق افتاد قوه قضائیه بتواند جلوی آن را بگیرد.

 

دستگاه‌های نظارتی پاسخگو باشند

رضا علیزاده، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در این رابطه ضمن تشکر از این اقدام رئیس‌جمهور گفت: برخورد با متخلفان باید شدیدتر باشد و از دستگاه‌های بازرسی و نظارتی این انتظار را داریم که در این رابطه پاسخگو باشند و ما هم این موضوع را در کمیسیون مجلس مطرح کرده‌ایم.

 

این نماینده مجلس در خصوص انتشار عمومی نام شرکت‌های دریافت‌کننده ارز دولتی که هفته‌های گذشته منتشر شد گفت: این‌گونه اقدامات خوب و مثبت است و هر قدمی که در راستای شفافیت سازی و دفاع از بیت‌المال انجام شود قابل‌تقدیر است؛ اما کنترل و نظارت می‌تواند بسیار بهتر از این هم باشد.

 

وی با اشاره به لزوم برخورد بیشتر با متخلفان گفت: باید با اشد مجازات با متخلفین برخورد شود تا ببینند که اراده عملی برای این کار وجود دارد. وی با اشاره به اینکه در این مسیر همه دستگاه‌ها ازجمله دستگاه‌های نظارتی، مجلس و قوه قضائیه باید دولت را یاری کنند گفت: در زمینهٔ نظارت، مجلس می‌تواند کمک کند و از مسئولین در این مورد بخواهد تا پاسخگو باشند کما اینکه تاکنون هم به همین صورت بوده است.   

 

وی در ادامه به نقش قوه قضائیه دراین‌باره اشاره کرد و گفت:قوه قضائیه هم می‌تواند در برخورد و صدور احکام قاطعیت بیشتری نشان بدهد و به‌ویژه با دانه‌درشت‌ها بدون ملاحظه برخورد کند و در این مورد مصلحت سنجی نکند.

 

با اخلال گران اقتصادی برخورد شود

محمد وحدتی هلان، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس هم در این رابطه با اشاره به اینکه دستور اخیر رئیس‌جمهور درباره موضوع واردات خودرو و مسائل اقتصادی بجا و مطلوب بود گفت: انتظار داریم این دستورات توسط وزارتخانه‌ها و مراجع مربوطه عملیاتی شود و این‌گونه مشکلات در شورایی که متشکل از روسای سه قوه است حل شود.

 

وی با اشاره به اینکه ما انتظار داریم وقتی رئیس‌جمهور چنین دستوری را صادر می‌کند قوه قضاییه هم جدی وارد کارزار شود و با کسانی که از سوی قوه مجریه معرفی خواهد شد یعنی همان اخلال گران اقتصادی برخورد شود.

 

این اقدام رئیس‌جمهور برای حفظ نظام است

حجت اسلام و المسلمین حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز همچنین دراین‌باره با اشاره به دستور رئیس‌جمهور برای مقابله با فساد گفت: طبیعی است که دستورات ریاست جمهوری به زیرمجموعه خود کاملاً مؤثر است. وی با اشاره به اینکه این دستور مؤکد و مفید بود گفت: فکر می‌کنم تا حدودی نیز مؤثرباشد.

 

وی با اشاره به اینکه این دستور را می‌توان برای حفظ نظام دانست گفت: اگر این برنامه توسط رئیس‌جمهور ادامه پیدا کند و مفاسد از دولت دور شود کاری شایسته و خدمت بزرگی از سوی رئیس‌جمهوری انجام‌شده و قطعاً نظام هم از این اقدام آقای روحانی حمایت می‌کند.

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش