جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۲۵ - ۲۷ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۷۰۹۰
سیاست داخلی

نمايندگان مجلس از رويارويی احمدی نژاد و روحانی استقبال كردند

احمدی نژاد و روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

محموداحمدي‌نژاد، رييس دولت‌هاي نهم و دهم از همان روزهاي ابتدايي كه از قدرت كنار زده‌شد، به جاي رفتن در كنج عزلت يا چسبيدن به نهادهاي حاكميتي فعاليت‌هايي را آغاز كرد كه عده‌اي به اين نوع عملكرد مردم‌گرايي مي‌گويند و بخشي نيز آن‌ را پوپوليسم مي‌خوانند. اين فعال سياسي نوظهور در ايران اقدامات فراواني را در دستور كار داشت و تا توانست كوشيد كه نيروهاي مخالفش را يا زير سوال ببرد يا آنكه از راه‌هاي مختلف قدرت خود را به رخ بكشاند.

 

اين فرد با توجه به نفوذي كه در ميان برخي از لايه‌هاي مردمي داشت و با سفرهاي استاني كه به مناطق مختلف و به مناسبت‌هاي گوناگون دارد، مي‌كوشد تا به نوعي حيات سياسي خود را حفظ كند و با اين مانورهاي قدرت، نام خود را زنده نگه‌دارد. احمدي‌نژاد كه از همان روزهاي قدرت گرفتن در قوه‌مجريه، زير يوغ برخي جريان‌ها نرفت، تغييراتي را در دستور كار داشت كه به نظر خودش مي‌توانست كشور را به موفقيت برساند و همين رويه سبب دشمني‌هاي فراوان با وي نيز شد.

 

گذشته از برخي واكنش‌ها به عملكرد وي كه ناشي از همان دشمني‌هاي ذكر شده بود، مشكلات ديگري نيز در زمان احمدي‌نژاد گريبان مردم را گرفت كه نمي‌توان از آن‌‌ها چشم‌پوشي كرد ولي آيا مقصر تمام آن مشكلات شخص محموداحمدي‌نژاد و دولت او بودند؟! همان‌گونه كه امروز نمي‌توان حسن‌روحاني و دولت را عامل به وجود آمدن بسياري از مشكلات و معضلات دانست، در آن زمان نيز بودند افراد و جريان‌هايي كه در مسير فعاليت‌هاي دولت كارشكني كنند و اقداماتي را انجام دهند كه سبب بروز مشكلاتي براي قوه‌مجريه شود.

 

در همين حال شاهد آن بوديم كه احمدي‌نژاد از برخي اقدامات جريان‌هاي خاص پرده برداشت و اعلام كرد كه چه نيتي دارند و ماجراي حمله به سفارت انگليس و سكه دادن به كارمندان به جاي حقوق نمونه‌هاي اين رويه بود. به خاطر داريم در بازه‌اي احمدي‌نژاد در گفت‌وگوهايي مطالبي را منتشر مي‌كرد كه تشريح كننده دوران رياست او بود.

 

در همين راستا كانال تلگرامي دولت بهار، متعلق به دولت نزديكان نهم‌ودهم، قسمتي از گفت‌وگوي محمود احمدي‌نژاد با يكي از رسانه‌هاي خارجي را منتشر كرد كه در گذشته انجام گرفته بود. احمدي‌نژاد در بخشي از گفت‌وگو مي‌گويد تحريم‌ها دو قسمت است. دسته اول كه مرتبط با سازمان‌ملل است، چندان ارزش نداشت ولي دسته دوم كه از اوايل سال ۹۰ شروع شد، تحريم‌هايي است كه آمريكا و اروپا خارج از چارچوب سازمان ملل وشوراي امنيت به صورت غيرقانوني اعمال كردند.

 

ستون فقرات اين تحريم‌ها دو بخش است كه منتهي به بانك مركزي و فروش نفت مي‌شود. در اين دو تحريم، ما هم نمي‌توانستيم پول جابه‌جا كنيم و هم نمي‌توانستيم نفت‌مان را بفروشيم. اما موضوعي كه بايد به آن‌اشاره كنم اين است كه در آن زمان، پيشنهاد تحريم بانك مركزي را آمريكا داد و انگليس نيز در اتحاديه اروپا پشت اين اقدام آمريكايي‌ها ايستاد.

 

بعد از آن ما به اتحاديه اروپا پيام داديم كه با انگليس روابط اقتصادي چنداني نداريم و انگليس قصد دارد شما را به ميان درگيري بياورد. در آن بازه طرح تحريم به اتحاديه اروپا رفت و راي نياورد. اما اين روند تنها تا تسخير سفارت انگليس ادامه داشت و بعد از آنكه سفارت اين كشور توسط برخي تسخير شد (كه كار غلطي بود) تحريم‌ها را انگليس به اتحاديه اروپا برد و بلافاصله تصويب شد. در آن زمان ما به همه اعم از مجلس و خبرگان توضيح داديم كه اين تحريم‌ها زورگويي است و بايد كشور بسيج شود و جلوي اين جريان را بگيرد، ولي هيچ كس گوش نكرد و برخي مدعي شدند كه ما قصد داريم جام زهر به رهبري بدهيم.

 

اين افشاگري احمدي‌نژاد هيچگاه روشنگري نشد و آن افرادي كه دايم منتظر بودند تا پاسخ سخنان او را بدهند، در برابر اين گفته‌ها سكوت كردند و به نوعي نشان دادند كه اظهارات او صحت دارد.

 

كارشكني‌ها و اتهام‌زني‌ها در همه ادوار وجود داشته و امروز نيز ما شاهد آن‌هستيم كه با وجود ناكارآمدي كه دولت دارد، برخي اتهامات نيز به او زده مي‌شود و اين رويه مختص يك دوران نيست.

 

فرصت محاكمه

همان‌گونه كه در گزارش‌ قبل اشاره كرديم، بي‌شك اين شائبات مي‌تواند با راهكارهايي رفع شود و پيشنهاد جديد مناظره‌اي كه احمدي‌نژاد به روحاني ارائه كرده، بهترين گزينه براي محاكمه مقصران به وجود آمدن وضعيت امروز كشور در برابر چشمان بيش از ۸۰ ميليون ايراني است.

 

احمدي‌نژاد در سخنراني خود در صومعه‌سرا چند نكته را بيان كرد كه يكي از آن‌ها موضوع مناظره بود و ديگري بحث افزايش يارانه است كه ياران دولت روحاني و برخي از جريان‌هاي حاكم به ماجراي يارانه‌هاي روحاني واكنش‌هاي فراواني نشان دادند ولي درباره بحث مناظره، سكوت عجيبي در اين اردوگاه حاكم است. در سكوت مسئولان دولتي و شخصيت‌هاي سياسي به سراغ نمايندگان مجلس رفتيم تا نظر آن‌ها را درباره پيشنهاد مناظره محموداحمدي‌نژاد به حسن‌روحاني جويا شويم كه در ادامه مشروح گفت‌وگوهاي اين نمايندگان را با«قانون»مي‌خوانيد.

 

از مناظره غیرمغرضانه حمایت می کنم

مهرداد لاهوتی / سخنگوي فراكسيون نمايندگان مستقلين ولايي

به‌نظر می‌رسد بحث گفت‌وگوی محمود احمدی‌نژاد و حسن روحانی اگر با عقل و درایت انجام شود، ایده بدی نیست.این مناظره اگر مانند سوال و جواب از ريیس جمهور در مجلس باشد، بي‌شك به نتیجه خوبی می‌رسد.

 

البته ناگفته نماند که در زمان احمدی نژاد وقتی سوال و جواب از ريیس جمهور انجام شد، شرایط بحرانی ایجاد شد و بحث‌های زیادی به‌وجود آمد، بنابراین باید گفت که مناظره میان این دو نفر نباید به صورت مشابه آن زمان، موجب ایجاد بحران شود. به‌نظر من اگر مناظره مغرضانه نباشد یا حتی در آن هوای نفس وجود نداشته باشد و احمدی نژاد این پیشنهاد را برای اثبات خود مطرح نکرده باشد و تنها با هدف ارتقا انجام گیرد، هیچ اشکالی ندارد که روحانی این پیشنهاد را بپذیرد.

 

چرا که این مناظره می تواند همانند مناظره‌های تلویزیونی که با حضور تعدادی از نماینده‌های قوه مققنه و چند نفر از طرف دولت انجام می‌گیرد، اتفاق بیفتد و مردم نیز شاهد گفت‌وگوها باشند. از طرفي این مناظره می‌تواند پیشنهاد اخیر احمدی‌نژاد را نیز زیر سوال ببرد چرا که صحبت‌های احمدی نژاد درباره افزایش مبلغ یارانه ابه هيچ وجه مورد قبول نیست و این پیشنهاد به صورت غیر کارشناسی و غیر تخصصی بیان شده است.

 

با این مناظره می توان مسائل مختلفي را براي مردم روشن كرد. براي مثال مي‌توان به مردم این موضوع را ثابت کرد که یارانه ۹۰۰ هزار تومانی کاری غیر ممکن است و هیچ فایده‌ای برای کشور ندارد. چرا که برای ما ثابت شد که موضوع هدفمندی یارانه‌ها نه تنها مشکلات کشور را حل نکرد، یا از تولید حمایت نکرد و مصرف سوخت را کاهش نداد، بلکه باعث شد تا عده‌ای از افراد که از ثروت زیادی بهره‌مند هستند، از این یارانه‌ها استفاده کنند. بنابراین حتی برای اثبات این موضوع هم که شده باید روحانی این پیشنهاد مناظره را بپذیرد و طی این گفت‌وگو به همه اعلام کند که موضوع یارانه از ریشه مشکل دارد و اقدامی نیست که به صلاح کشور باشد.

 

روحانی به خاطر عملكردش نباید مناظره کند

علی گلمرادی / ريیس فراکسیون حمایت از کودک

بنده به صورت قطعی نگاه خوبی به مناظره میان احمدی‌نژاد و روحانی ندارم و معتقد هستم که روحانی نباید این پیشنهاد را بپذیرد. واقعیت این است که عملکرد دو دولت در زمینه های مختلف با هم یکی نیست و بنده عملکرد دولت فعلی را در حوزه‌های مختلف خوب ارزیابی نمی‌کنم. بنابراین به دلیل اینکه دو طرف مناظره از شرایط یکسانی بهره‌مند نیستند، بهتر است که وارد گفت‌وگو نشوند، چرا که دو طرف مناظره باید از شرایط یکسانی برخوردار باشند تا بتوانند با یکدیگر وارد گفت‌وگو شوند. با چنین نگاهی می‌توان گفت که در شرایط کنونی کشور، این مناظره تنها می‌تواند تنش‌ها را بیشتر کند، این در حالی است که کشور در این شرایط نیاز به حفظ آرامش بیشتری است.

 

با توجه به مشکلاتی که وجود دارد، باید از موضوعات تنش‌زا اجتناب کنیم. از طرفی نیز پرداختن به این مناظره می‌تواند موجب ایجاد انتظاراتی در کشور شود که قابلیت اجرایی را ندارد. مثل بحث یارانه که به‌نظر موضوع خوبی است اما توانمندی اقتصادی ایران این اجازه را نمی‌دهد که به مردم یارانه ۹۰۰ هزار تومانی پرداخت کنیم. بنابراین این مناظره تنها می‌تواند سطح توقعات مردم را افزایش و نا امیدی را بیشتر از گذشته رواج دهد.

 

مناظره باعث تنش ‌زدایی می‌شود

پروانه سلحشوری / رييس پيشين فراكسيون زنان مجلس

من فکر می‌کنم که مناظره میان محمود احمدی‌نژاد و حسن روحانی موضوع خوبی است و بهتر است که این اتفاق بیفتد. در شرایط کنونی، متاسفانه احمدی نژاد سوار موجی شده است و از بحران‌های موجود به سود خود بهره‌برداری می‌کند که دولت با این گفت‌وگو می‌تواند از این حرکت او جلوگیری کند. از ريیس دولت‌های قبلی کارهای بی‌سرانجام زیای بر جای مانده است که اکنون دولت باید آن‌ها را به اتمام برساند. احمدی نژاد فردی بود که قطعنامه‌ها را کاغذ پاره می‌خواند و عملکرد نامطلوب زیادی در کارنامه‌اش دارد.

 

بنابراین اگر تاکید ایشان از مناظره بر این باشد که شأن دولت روحانی را خدشه دار کند، که بي‌شك نمی‌تواند این کار را بکند، بهتر است تا ريیس دولت فعلی با وی گفت‌وگو کند. این گفت‌وگو می‌تواند ابهاماتی را که در جامعه ایجاد شده است را برای مردم شفاف سازی کند. این مناظره فرصت خوبی برای دولت است تا عملكرد نامناسب او را به بوته نقد جامعه بگذارد. درست نیست که بگوییم گفت‌وگوی دو دولت باعث ایجاد تنش می‌شود، اتفاقا من فکر می‌کنم که این مناظره می‌تواند موجب تنش‌زدایی شود و پاسخی باشد برای از میان برداشتن ابهامات و ایجاد شفافیت در جامعه.زیرا در جامعه کنونی با وجود اینکه دولت سعی دارد تا آرامش ایجاد کند، عده ای در صدد دامن زدن به تنش‌ها هستند که برای ایجاد شفافیت در این موارد باید این مناظره انجام شود تا پاسخ ابهاماتی که وجود دارد برای مردم روشن شود.

 

در کشور ما فرهنگ مناظره وجود ندارد

حمیده زرآبادی / نماينده اصلاح‌طلب مجلس

در کل اگر هر دو دولت بتوانند درباره موضوعات مختلف صحبت کنند، اصل مناظره به‌نظر خوب است و می‌تواند خروجی خوبی را داشته باشد. من با اصل این مناظره موافق هستم اما واقعیت این است که متاسفانه فرهنگ مناظره در کشور ما به خوبی جا نیفتاده است یا در حداقل جهت انصاف و عدالت در گفت‌وگوهای ما رعایت نمی‌شود، بنابراین به دلیل نبود فرهنگ مناظره این اتفاق نیفتد، بهتر است زیرا خروجی آن رضایت بخش نخواهد بود.

 

مناظره زمانی خوب است که با نهایت آگاهی و ایجاد شفافیت باشد و برای حل مشکلات سودمند باشد در غیر این صورت تنها خروجی آن می‌تواند تخریب افراد و ایجاد بی‌اعتمادی در جامعه باشد که در این صورت به هيچ وجه خوب نیست.

 

با مناظره، مردم قضاوت می‌کنند

احمد علی رضا بیگی / نماينده اصولگراي مجلس

از ۶ سال گذشته تاکنون، محمود احمدی‌نژاد در معرض انواع اتهامات قرار گرفته است و حرف‌های زیادی درباره ایشان در دولت های یازدهم و دوازدهم مطرح شده است که این صحبت‌ها ابهاماتی را در جامعه ایجاد کرده‌اند. براي مثال به تازگی آقای نوبخت بر این موضوع تاکید کرده است که بیش از ۵ هزار میلیارد تومان بدهی از بابت یارانه های قبلی برای دولت روحانی باقی مانده، یا حتی هر مساله ای که موجب ایجاد گرفتاری و بدبختی در جامعه شده است به ريیس دولت های نهم و دهم نسبت داده شده است.

 

با چنین اتهاماتی بهتر است این امکان برای احمدی‌نژاد ایجاد شود که با دولت روحانی مناظره کند تا مردم خود مسائل را قضاوت کنند. مردم باید استدلال دولت قبلی را بشوند و به شیوه ای منصفانه قضاوت کنند که چه اتفاقی افتاده است که اکنون شاهد بحران‌هایی در کشور هستیم. این مناظره می تواند در بستر قانون اساسی انجام شود تا مردم خود همه مسائل را قضاوت کنند.

 

فاطمه‌آقايي فرد

 

ghanoondaily.ir
  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش