شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۰ - ۲۳ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۹۲۲
سیاست داخلی

بازی نخ‌نمای قتل خاوری

محمود خاوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

محمود خاوری نامی آشنا برای جامعه ایران است؛ همان مدیرعامل سابق بانک ملی ایران و از مجرمان محکوم شده به دلیل مشارکت در اختلاس ۳هزار میلیارد تومانی است. محمودرضا خاوری در مهر ۱۳۹۰ به بهانه «مشکلات عصبی حادث‌شده و بیماری مزمن» از مقام خود استعفا داد و به کشور کانادا که تابعیت آن را دارا بود گریخت. در مهر۹۵ بود پس از انتشار خبری در خصوص حذف نام خاوری در سایت اینترپل، بازار شایعاتی که عمدتا از بی‌اطلاعی از قوانین پلیس بین‌الملل نشأت می‌گیرد در فضای مجازی داغ شده و برخی از شبکه‌ها و کانال‌های تلگرامی ادعا کردند که خاوری دیگر تحت تعقیب اینترپل نیست.

 

این موضوع اما بلافاصله واکنش سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگو و معاون اجتماعی ناجا را به دنبال داشت و او با تکذیب این شایعه گفت: «اصولاً برای متهمانی که تحت تعقیب هستند و محل اقامتشان معلوم نیست، از سوی اینترپل اعلان قرمز صادر می‌شود و همچنین مشخصات آنها روی پرتال عمومی سازمان اینترپل ثبت می‌شود، اما به محض اینکه محل اقامت این افراد مشخص شده و به تأیید اینترپل می‌رسد، مشخصاتش از روی پرتال حذف می‌شود.

 

بنابراین اعلان قرمز محمودرضا خاوری به قوت خود باقی است.» آذر سال۹۶ رئیس دادگاه‌های انقلاب تهران از محکومیت مدیرعامل وقت بانک ملی به ۳۰سال حبس و رد مال خبر داد. موسی غضنفرآبادی افزود: محمودرضا خاوری به حکم دادگاه انقلاب به ۲۰سال حبس برای اخلال در نظام اقتصادی کشور، ۱۰سال حبس برای اخذ رشوه و پرداخت جزای نقدی محکوم شده است. خرداد۹۶ هم تصویری منتشر شد که فردي را در يک فروشگاه در کانادا نشان مي‌داد که شباهت زيادي به محمودرضا خاوري داشت. در تیرماه سال جاری تصویری منتسب به محمودرضا خاوری مدیرعامل سابق بانک ملی در یک مرکز خرید در کانادا منتشر شده است.

 

آن قاب غریب، خاوری را این گونه تصویر می‌کند: «صورتی که دیگر ریشی در آن نیست و سیرتی که... خدا می‌داند. تی‌شرت سورمه‌ای رنگی که شکم برآمده‌اش را بیشتر نمایان می‌کند و موهایی که کم‌کم رو به سفیدی کامل است. مکان حضورش اما این بار در کازینو نبود تا پول‌های اختلاس کرده از مردم رنج‌دیده کشورش را به قمار ببازد. شکارچی این لحظه او را در یک قصابی به دام انداخته بود».

 

بازی نخ‌نمای قتل خاوری

به نظر می‌رسد خاوری یا یک جریان قصد دارد تا نام خاوری فراموش نشود و در همین راستا هر از گاهی شایعاتی درباره او منتشر می‌شود، مانند انتشار تصاویری از یک خانه مجلل که در توضیح آن آمده است: «شماری از ایرانیان مقیم کانادا در حین عبور از کنار خانه مجلل محمودرضا خاوری در تورنتو کانادا ویدئویی ضبط کرده و در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته‌اند که به واسطه لحن و همچنین سوژه مورد توجه قرار گرفته است.

 

سوابق ثبتی نشان می دهند که خاوری اولین خانه خود را در کانادا به طور مشترک با همسر خود در سال ۲۰۰۱ در نورت یورک خریداری کرد و خانه اشرافی واقع در Post Road را نیز در سال ۲۰۰۷ خریداری کرده است. خاوری همچنین مدتی مالک کمپانی مستقر در تورنتو به نام Soaring Properties بوده است. پسر او نیز چندی پیش با یک معمار یهودی بر سر ساخت یک ساختمان وارد درگیری حقوقی شده بود».

 

شایعه دیگر درباره قتل او بود که دوبار تکرار شد. نخست در آذر۹۶ یعنی در محدوده زمانی صدور حکم قضائی او بود که برخی رسانه‌ها نوشتند:‌ «در برخی از شبکه‌های اجتماعی خبری مبنی بر قتل محمودرضا خاوری در کانادا دست به دست می‌شود» که پلیس کانادا بلافاصله به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد که «در هفته گذشته، پلیس چنین نامی را در درگیری‌های مسلحانه و غیرمسلحانه به عنوان مقتول ثبت نکرده است».

 

باز هم خبر قتل خاوری در برخی سایت‌ها منتشر شد. ایسنا نوشت:‌ «از ساعاتی پیش در برخی شبکه‌های اجتماعی خبری مبنی بر قتل محمودرضا خاوری متهم اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در کانادا دست به دست می‌شود، اما هنوز هیچ منبع رسمی این خبر را تایید نکرده است.» پلیس کانادا هنور واکنشی به این ادعا نشان نداده است، اما با توجه به وسعت شایعات حول محور خاوری بعید است که او به قتل رسیده باشد.

 

 یاسمین طالقانی

 

armandaily.ir
  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش