چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۴ - ۲۴ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۵۲۴۸
سیاست داخلی

چالش برسر آمار جانباختگان

حوادث آبان ماه 98,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

به تازگي اعلام شد آمار دقيق کشته‌شدگان نزد نهادهاي مربوطه موجود است، اما عدم اطلاع‌رساني درباره آن، از آنجا که نيازمند تفکيک دقيق از حيث چرايي و چگونگي جان باختن افراد بوده، تاکنون به طول انجاميده است. سوال محوري و مهمي که اين روزها و پس از رخدادهاي تلخ چند هفته گذشته ناشي از اصلاح قيمت بنزين در کشور مطرح مي‌شود تعداد و چرايي عدم اعلام آمار رسمي کشته‌شدگان اين حوادث است.

تاکنون پاسخ روشني نه درباره اصل موضوع و نه درباره علت به طول انجاميدن اعلام آمار کشته‌شدگان به افکار عمومي داده نشده است. اين در حالي است که رسانه‌هاي معاند، با تمرکز بر موضوع کشته‌شدگان رخدادهاي اخير، اهداف کاملا مغرضانه‌اي را براي ايجاد بي‌اعتمادي در مردم و همچنين تحريک نهادهاي بين‌المللي براي صدور قطعنامه‌هاي حقوق بشري عليه کشورمان، پيگيري مي‌کنند. بيان آمارهاي دروغ و جهت‌دار و اعلام اعدادي چون ۳۵۰ يا ۵۰۰ و يا هزاران کشته‌اي که ترامپ مدعي شد، نمونه‌اي از شايعات و شبهه‌افکني‌هايي است که اين رسانه‌ها در شبکه‌هاي رسمي و مجازي خود براي دامن زدن به اين موضوع، با شدت کم‌سابقه‌اي دنبال مي‌کنند.

طبيعتا عدم اعلام آمار رسمي از سوي نهادهاي ذي‌ربط، به تقويت اين شايعات و اثرگذاري تبليغات سوء جريان‌هاي معاند جمهوري اسلامي در فضاي افکار عمومي کمک شاياني کرده است. حال اين سوال مطرح است که آيا آمار رسمي از کشته‌شدگان حوادث اخير وجود ندارد و يا اگر وجود دارد، دليل طولاني شدن فرآيند اعلام آن چيست؟ ۱۹ آذر نورنيوز نوشت: «پيگيري‌ها نشان مي‌دهد که آمار دقيق کشته‌شدگان نزد نهادهاي مربوطه موجود است، اما عدم اطلاع‌رساني درباره آن، از آنجا که نيازمند تفکيک دقيق از حيث چرايي و چگونگي جان باختن افراد بوده، تاکنون به طول انجاميده است.»

چند روز قبل دادستان کل کشور در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبني بر اينکه مردم سوال دارند چرا تعداد کشته‌شدگان اعلام نمي‌شود، پاسخ داد: مردم به شما نمايندگي دادند؟ من چون اطلاع دقيق ندارم نمي‌تونم اعلام کنم. شما اصرار مي‌کنيد، ولي من اطلاع دقيقي ندارم. فقط مي‌گويم آمار و ارقامي که بنگاه‌هاي خبري خارج از کشور اعلام مي‌کنند با واقعيت خيلي متفاوت است. سازمان عفو بين‌الملل مدعي است که تعداد کشته‌شدگان ۲۰۸ نفر است. برخي رسانه‌هاي خارج از کشور نيز اين آمار را بين ۳۰۰ تا ۴۰۰ کشته اعلام کرده‌اند. آماري که مقامات کشورمان بارها آن را رد کرده‌اند ولي آماري در اين خصوص ارائه نمي‌دهند.

محمدجعفر منتظري همچنين در ارتباط با چرايي عدم اعلام تعداد دقيق بازداشت‌شدگان گفت: دليل اين مساله آن است که تعداد بازداشتي‌ها متغير است. بنابراين اگر امروز عددي اعلام کنم ممکن است منطبق با واقعيت نباشد اين در حالي است که پيش از اين وزارت کشور اعلام کرده بود که درخصوص تعداد جان‌باختگان اغتشاشات اخير، دادستاني اعلام نظر مي‌کند و دادستاني پس از تفکيک، اطلاعات مرتبط را اعلام خواهد کرد. در همين حال، جهانبخش محبي‌نيا نماينده مجلس در مصاحبه‌اي، درباره آمار قربانيان اعتراضات بنزيني گفته است که براي روشنگري خود مسئولان شوراي عالي امنيت ملي و وزارت کشور مسئوليت اصلي را دارند. در شوراي عالي امنيت ملي سران قوا و فرماندهان سپاه و ارتش هستند. اينکه اعلام نمي‌کنيم به چه منفعتي مي‌رسيم را نمي‌دانم. اگر مردم از ما بپذيرند و واقعيت را بگوييم خيلي به نفع ماست چون آمار و ارقامي که من بيرون مي‌شنوم واقعا وحشتناک است.

هشدار نماينده مجلس

محمود صادقي، نماينده تهران در مجلس ۱۲ آذر در يک پيام توئيتري به مسئولان هشدار داد که اگر مراجع ذي‌ربط آمار حوادث آبان را منتشر نکنند، نمايندگان مجلس ناگزير به انتشار آماري مي‌شوند که در اختيار دارند. پس از آن سخنگوي دولت در آخرين نشست خبري خود با رسانه‌ها، درباره اعداد و ارقامي که براي کشته شدگان حوادث آبان ماه امسال ذکر مي‌شود، اظهارنظر کرد.

علي ربيعي در پاسخ به سوالي درباره اينکه چرا آمار کشته شدگان حوادث اخير اعلام نمي‌شود، تصريح کرد: تعداد مجروحان نيروي انتظامي بيشتر از مجروحان عادي است، بالاخره در اين ماجرا عده‌اي مظلوم واقع شدند و ما نمي‌توانيم مثل آمريکا آمار فله‌اي بدهيم. او با بيان اينکه عدد و رقمي که از سوي آمريکايي‌ها درباره قربانيان حوادث اخير اعلام شده، غيرواقعي است، گفت: شاهدي بر ادعاهاي آنان وجود ندارد. ما صادقانه و به تفکيک استان‌ها و علت، آمار را اعلام مي‌کنيم. اگر تا به حال هم صبر کرديم و اعلام نشده به دليل درخواست شوراي امنيت ملي است. دولت با هماهنگي قوه قضائيه و وزارت کشور اين آمار را به زودي اعلام مي‌کند.

armanmeli.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش