سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۰۲:۰۲ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۶۳۴
سیاست داخلی

بررسی کارنامه اقتصادی چهار رئیس‌جمهور ایران/ آیا حسن روحانی بدترین رئیس‌جمهور بعد انقلاب است؟

کارنامه اقتصادی رئیس‌جمهورهای ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
هفت سال از ریاست جمهوری حسن روحانی می‌گذرد. در دوره اول بازار‌ها آرامش خوبی داشتند، اما در دوره دوم همه‌چیز به هم ریخت. روحانی فعالیت خود را با تورم ۳۴.۷ درصدی شروع کرد. این رقم بعد از یک رفت و برگشت، دوباره به ۳۴.۸ درصد بازگشت. میانگین نرخ تورم در شش سال ریاست جمهوری روحانی از ۹۲ تا ۹۹ حدود ۱۸ درصد است.

فرقی نمی کند، اکبر هاشمی رفسنجانی باشید و به شما بگویند سردار سازندگی، محمد خاتمی باشید و بعنوان نخستین رییس جمهور بعد انقلاب به دیدار پاپ بروید، محمود احمدی نژاد باشید با شعار های مهرورزی یا روحانی با وعده اعتدال؛ در نهایت افکار عمومی و مردم عادی روسای جمهور را با عملکردشان در بازار هایی مثل طلا، سکه و دلار و قیمت مسکن، بنزین و نرخ تورم قضاوت می کنند. از این نظر دلار ۲۵ هزار تومانی، سکه ۱۱ میلیونی، طلای یک میلیونی و مسکن ۲۰ میلیونی وضع را برای حسن روحانی پیچیده می کنند. او تقریباً یک سال فرصت دارد تا کارنامه خود را بهبود ببخشد. بررسی های ما نشان می دهد در بین دوره های مختلف چهار رئیس جمهوری، یعنی هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی، محمود احمدی نژاد و حسن روحانی کم ترین نرخ تورم و افزایش قیمت دلار، سکه، طلا، مسکن و بنزین در دو دوره محمد خاتمی اتفاق افتاده و اگرچه حسن روحانی تا این جا بيش ترین افزایش قیمت سکه و دلار را در کارنامه خود ثبت کرده، ولی دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی با تورم ۴۹ درصدی در سال ۷۴ رکورددار بيش ترین نرخ تورم است و بیشترین افزایش قیمت طلا، مسکن و بنزین هم در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد اتفاق افتاده است.

اکبر هاشمی رفسنجانی؛ سال ۶۸ تا ۷۶

کارنامه اقتصادی رئیس‌جمهورهای ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

اکبر هاشمی رفسنجانی بعنوان چهارمین رییس جمهور بعد از انقلاب کار خود را از سال ۶۸ شروع کرد و تا سال ۷۶ رییس دولت سازندگی بود. زمان شروع به کار این دولت، نرخ تورم در محدوده ۱۷.۴ درصد بود و پس از رفت و برگشت تا ۴۹ درصد در سال ۷۴، نهایتا در پایان دوره به ۱۷.۳ درصد بازگشت. رکورد تورم سالانه در این دولت شکسته شد و هنوز پا برجاست. در طول این هشت سال، تورم سالیانه کشور بطور میانگین حدود ۲۵.۳ درصد بود.

دلار: در دو دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی قیمت دلار از حدود ۱۲۰ تومان در سال ۶۸ به ۴۷۸ تومان در سال ۷۶ رسید. نرخ رسمی دلار هم در ابتدای این دوره ۷۰ تومان و در انتهای آن ۱۷۵ تومان در نظر گرفته می شد.

سکه: سکه تمام بهار آزادی در روز های اول شروع بکار دوره سازندگی حدود ۱۰ هزار و ۹۲۲ تومان بود و در سال آخر به حدود ۳۸ هزار و ۸۳۳ تومان رسید. تقریبا معادل همین افزایش قیمت برای هر گرم طلای ۱۸ عیار هم اتفاق افتاد.

طلا: شاید باورش سخت باشد، اما زمانی که هاشمی رفسنجانی روی کار آمد، میانگین قیمت هر گرم طلا در سال ۶۸ حدود ۱۱ هزار و ۳۴۴ تومان بود و در سال ۷۶ این میانگین سالانه به ۳۸ هزار و ۵۱۸ تومان رسید.

مسکن: قیمت یک مترمربع واحد مسکونی در تهران سال ۶۸ حدود ۴۷ هزار تومان بود. این یعنی با پنج میلیون تومان می توانستیم یک واحد ۱۰۰ متری بخریم. در پایان دوره رفسنجانی قیمت هر متر مربع واحد مسکونی به محدوده ۱۷۵ هزار تومان رسید.

بنزین: در دوره هاشمی رفسنجانی قیمت بنزین سه مرتبه افزایش پیدا کرد. در سال ۶۹ قیمت هر لیتر بنزین از سه تومان به پنج تومان، در سال ۷۴ از پنج تومان به ۱۰ تومان و در ابتدای سال ۷۶ بعنوان آخرین سال دولت سازندگی، قیمت بنزین به ۱۶ تومان افزایش پیدا کرد.

تغییرات قیمت دلار۳.۹ برابر
تغییرات قیمت سکه۳.۵ برابر
تغییرات قیمت طلا۳.۴ برابر
تغییرات قیمت مسکن۳.۳ برابر
تغییرات قیمت بنزین۵.۳ برابر
میانگین نرخ تورم سالانه۲۵.۳ درصد

سیدمحمد خاتمی؛ سال ۷۶ تا ۸۴

کارنامه اقتصادی رئیس‌جمهورهای ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

پائین ترین نرخ تورم بعد از انقلاب مربوط به سال های ۷۶ تا ۸۴ است. زمانی دولت اصلاحات آغاز به کار کرد، نرخ تورم سالانه در محدوده ۱۷.۳ درصد بود. این رقم در سال پاياني دوره محمد خاتمی به ۱۰.۴ درصد کاهش پیدا کرد. در این دوره میانگین نرخ تورم کل هشت سال حدود ۱۴.۹ درصد بود.

دلار: سال ۷۶ زمانی که دولت خاتمی روی کار آمد، هر دلار آمریکا در بازار آزاد با قیمت ۴۷۸ تومان فروخته می شد و قیمت رسمی آن ۱۷۵ تومان بود. در پایان دوره دوم ریاست جمهوری خاتمی، هر دلار در سال ۸۴ به طور میانگین ۹۰۴ تومان قیمت داشت و تقریبا دو برابر شد.

سکه: هر سکه تمام بهار آزادی در سال اول شروع به کار دوره اصلاحات میانگین ۳۸ هزار و ۸۳۳ تومان بود و در سال آخر به حدود ۱۲۲ هزار و ۸۹۰ تومان رسید. در این دوره هشت ساله افزایش قیمت سکه خیلی بیشتر از دلار بود. طوریکه سکه تقریبا ۳.۲ برابر شده بود.

طلا: میانگین قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در سال ۷۶ حدود سه هزار و ۸۵۲ تومان بود و در سال آخری ریاست جمهوری خاتمی، هر گرم طلا در بازار بطور میانگین ۱۰ هزار و ۳۵۰ تومان فروخته شد.

مسکن: قیمت یک مترمربع واحد مسکونی در تهران ابتدای آغاز به کار دولت اصلاحات ۱۵۶ هزار تومان بود و پس از افزایش چهار برابری، در پایان دوره هشت ساله به ۶۵۰ هزار تومان رسید.

بنزین: قیمت هر لیتر بنزین در دوره خاتمی هر سال افزایش پیدا کرد. ابتدای سال ۷۷ از ۱۶ تومان به ۲۰ تومان، سال ۷۸ به ۳۵ تومان، سال ۷۹ به ۳۸.۵ تومان، سال ۸۰ به ۴۵ تومان، سال ۸۱ به ۵۰ تومان، سال ۸۲ به ۶۵ تومان و در ابتدای سال ۸۳ به ۸۰ تومان افزایش پیدا کرد. در این دوره هشت ساله قیمت بنزین رفته رفته پنج برابر شد.

تغییرات قیمت دلار ۱.۹ برابر
تغییرات قیمت سکه۳.۲ برابر
تغییرات قیمت طلا۲.۷ برابر
تغییرات قیمت مسکن۴.۲ برابر
تغییرات قیمت بنزینپنج برابر
میانگین نرخ تورم سالانه۱۴.۹ درصد

محمود احمدی نژاد؛ سال ۸۴ تا ۹۲

کارنامه اقتصادی رئیس‌جمهورهای ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

محمود احمدی نژاد بعنوان رییس جمهور دوره های نهم و دهم، دولت را با نرخ تورم ۱۰.۴ درصدی از خاتمی تحویل گرفت. دوره اول ریاست جمهوری احمدی نژاد تورم پس از رسیدن به محدوده ۲۵.۴ درصد دوباره به ۱۰.۸ درصد بازگشت، ولی در دوره دوم دوباره روند صعودی نرخ تورم از سر گرفته شد و نهایتا در سال ۹۲، نرخ تورم سالانه به ۳۴.۷ درصد افزایش پیدا کرد.

دلار: دولت احمدی نژاد در دوره اول فاصله نرخ رسمی و بازار آزاد ارز را به صفر رساند. در ابتدای دوره هشت ساله یعنی سال ۸۴ میانگین قیمت دلار در کل سال حدود ۹۰۴ تومان بود و تا سال ۸۸ به هزار و ۴۴ تومان رسید. افزایش قیمت دلار بیشتر در دوره دوم احمدی نژاد محسوس بود. تا جایی که قیمت این ارز در سال ۹۲ به طور میانگین سه هزار و ۱۸۴ تومان بود.

سکه: هر سکه تمام بهار آزادی در ابتدای دوره احمدی نژاد حدود ۱۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان بود و در سال پایانی بطور میانگین با قیمت یک میلیون و ۵۰ هزار تومان معامله شد.

طلا: یک گرم طلای ۱۸ عیار زمانی که احمدی نژاد فعالیت خود را آغاز کرد تقریبا ۱۰ هزار و ۳۵۰ تومان بود و در پایان دوره یعنی سال ۹۲ به میانگین ۱۰۴ هزار تومان رسید.

مسکن: قیمت یک مترمربع واحد مسکونی در ابتدای دوره نهم ریاست جمهوری بطور میانگین در تهران ۶۵۰ هزار تومان بود و تا پایان دوره به سه میلیون و ۹۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

بنزین: سهمیه بندی بنزین نخستین بار در دوره اول احمدی نژاد به پمپ بنزین ها آمد. اولین افزایش قیمت در سال ۸۶ از ۸۰ تومان به ۱۰۰ تومان بود. در همین سال قیمت بنزین آزاد به ۴۰۰ تومان رسید. سال ۸۹ بار دیگر قیمت بنزین سهمیه بندی به ۴۰۰ تومان و بنزین آزاد به ۷۰۰ تومان افزایش پیدا کرد تا نهایتا قیمت بنزین در دوره هشت ساله احمدی نژاد ۸.۷ برابر شود.

تغییرات قیمت دلار۳.۵ برابر
تغییرات قیمت سکه۸.۵ برابر
تغییرات قیمت طلا۱۰.۱ برابر
تغییرات قیمت مسکن ۶.۱ برابر
تغییرات قیمت بنزین ۸.۷ برابر
میانگین نرخ تورم سالانه ۲۰.۷ درصد

حسن روحانی؛ سال ۹۲ تاکنون

کارنامه اقتصادی رئیس‌جمهورهای ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

هفت سال از ریاست جمهوری حسن روحانی می گذرد. در دوره اول بازار ها آرامش خوبی داشتند، ولی در دوره دوم همه چیز به هم ریخت. روحانی فعالیت خود را با تورم ۳۴.۷ درصدی آغاز کرد. این رقم پس از یک رفت و برگشت، دوباره به ۳۴.۸ درصد بازگشت. میانگین نرخ تورم در شش سال ریاست جمهوری روحانی از ۹۲ تا ۹۹ حدود ۱۸ درصد است.

دلار: هر دلار آمریکا به طور میانگین در کل سال ۹۲ حدود سه هزار و ۱۸۴ تومان قیمت داشت. در حال حاضر قیمت دلار در بازار آزاد به حدود ۲۲ هزار تومان رسیده، ولی اگر میانگین ۱۷ هزار و ۹۰۰ تومان را برای سال ۹۹ در نظر بگیریم، نتیجه آن افزایش ۵.۶ برابری قیمت دلار در دوره ریاست جمهوری روحانی است.

سکه: هر سکه تمام بهار آزادی در ابتدای دوره روحانی حدود یک میلیون و ۵۰ هزار تومان بود و در حال حاضر به ۱۰ میلیون تومان و ۵۰۰ رسیده، ولی میانگین سال ۹۹ در محدوده هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

طلا: هنگامی که روحانی فعالیت خود را شروع کرد، میانگین قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در سال ۹۲ حدود ۱۰۴ هزار تومان بود. این روز ها قیمت هر گرم طلا به حدود یک میلیون تومان رسیده است. میانگین سال ۹۹ تا اینجای کار برای هر گرم طلا حدود ۷۲۰ هزار تومان محاسبه می شود.

مسکن: قیمت مسکن در ابتدای ریاست جمهوری روحانی حدود سه میلیون و ۹۵۰ هزار تومان بود که این رقم در سال ۹۹ به میانگین ۱۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده. البته آخرین گزارش حاکی از مسکن متری ۲۰ میلیون تومان در تهران است.

بنزین: قیمت بنزین در سال ۹۳ از ۷۰۰ تومان به هزار تومان رسید و بنزین سهمیه بندی شده ۷۰۰ تومان فروخته شد. سال ۹۴ بنزین سهمیه بندی از پمپ بنزین ها خداحافظی کرد و نهایتا در سال ۹۸ با افزایش قیمت بنزین، هر لیتر آن به سه هزار تومان رسید و بنزین سهمیه بندی بار دیگر با نرخ هزار و ۵۰۰ تومان به جایگاه ها برگشت.

تغییرات قیمت دلار۵.۶ برابر
تغییرات قیمت سکه۷.۴ برابر
تغییرات قیمت طلا۶.۹ برابر
تغییرات قیمت مسکن۴.۷ برابر
تغییرات قیمت بنزین۴.۳ برابر
میانگین نرخ تورم سالانه ۱۸ درصد

fararu.com
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش