دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۲۴ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۳۵۳
سیاست خارجی

رئیس اداره امنیت ملی آمریکا: ایران در پی نفوذ سیاسی و اقتصادی در منطقه است

دن کوتس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
رئیس اداره امنیت ملی آمریکا در معرفی تهدیدات پیش روی امنیت آمریکا گفت که ایران به دشمن مقابل آمریکا در کشورهای جنگ‌زده خاورمیانه تبدیل شده است و می‌خواهد از نفوذ نظامی خود به نفع اهداف سیاسی و اقتصادی استفاده کند.

به گزارش فارس، خلاصه گزارش سالانه ارزیابی تهدیدات پیش‌روی آمریکا که توسط سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی این کشور تهیه شده، امروز در کمیته اطلاعاتی سنا قرائت شد.

 

«دن کوتس» رئیس اداره ملی اطلاعات آمریکا در برشمردن تهدیدات پیش روی آمریکا، ابتدا به سراغ تهدید هسته‌ای رفت و گفت که «کره شمالی جدی‌ترین تهدید هسته‌ای برای آمریکا در سال‌های آتی است.»

 

کوتس از روسیه و پاکستان هم به عنوان دو کشور دارنده تسلیحات هسته‌ای تهدیدآمیز یاد کرد؛ روابط آمریکا و پاکستان که بیشتر در قالب کمک‌های نظامی به پاکستانی‌ها بود، از زمان روی کار آمدن ترامپ به شدت مخدوش شده و حتی «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا در اسلام‌آباد با پذیرایی سرد میزبانان پاکستانی روبرو شد.

 

پاکستان نسبت به ادامه حملات غیرقانونی پهپادهای آمریکا به مناطق قبیله‌ای این کشور اعتراض دارد؛ آمریکا می‌گوید این عملیات در قالب «قتل هدفمند» انجام می‌شود و در قالب ترور جای نمی‌گیرد.

 

رئیس اداره امنیت ملی آمریکا در بر شمردن تهدیدات هسته‌ای، بدون توجه به اجرای تعهدات ایران ذیل برجام و سیمان اندود شدن راکتور آب سنگین اراک، ایران را هم در صف تهدیدات هسته‌ای قرار داد و گفت: « ... البته اجرای برنامه جامع اقدام مشترک باعث شد که زمان دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای از چند ماه به یک سال افزایش یابد؛ البته این امر در صورتی صادق است که ایران به تعهداتش خودش پایبند مانده باشد.» 

 

دن کوتس معتقد بود که تهدید بعدی پیش‌ روی جامعه آمریکا، تروریسم است. کوتس در این بخش از «داعش، القاعده، حزب‌الله و ایران» نام برد؛ از ایران البته با عنوان بزرگ‌ترین حامی تروریسم دولتی یاد شد.

 

این مقام آمریکایی مدعی شد که ایران شبکه‌ای جهانی ایجاد کرده تا در صورت لزوم بتواند از آن‌ها برای حملات تروریستی استفاده کند.

 

دن کوتس در ادامه برشمردن تهدیدات ایران برای آمریکا گفت که این کشور برای گسترش نفوذ خود در عراق، سوریه و یمن، یعنی کشورهایی که ایران معتقد است اوضاع به نفعش پیش می‌رود، تلاش خواهد کرد. وی افزود: «ایران همچنین از مبارزه با داعش برای تحکیم شراکت‌هایش و تبدیل دستاوردهای منطقه‌ای‌اش به توافق‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی تلاش خواهد کرد.»

 

کوتس در ارزیابی تهدید حمایت ایران از گروه‌های مردمی ضدتروریستی عراق گفت: «تهدید ایران از نیروهای مردمی و شبه نظامیان شیعه در عراق همچنان مهمترین تهدید برای نیروهای ایالات متحده در عراق است. ارزیابی ما این است که با عقب‌نشینی داعش، این تهدید افزایش خواهد یافت، به خصوص اینکه برخی از این گروه‌ها از آمریکا خواهند خواست که عراق را ترک کند.»

 

رئیس اداره امنیت ملی آمریکا در ادامه مدعی شد که ایران در صدد تسلط نیروهای تحت حمایتش بر گذرگاه‌های مرزی عراق و سوریه است تا ضمن تعمیق نفوذ و تسلط خود، زمینه کاهش نفوذ آمریکا را نیز فراهم بیاورد.

 

کوتس نسبت به رشد توان موشکی ایران هم هشدار داد و گفت که «بخشی از دلیل حمله موشکی تلافی‌جویانه ایران به مواضع داعش، احتمالا ارسال پیامی به ایالات متحده و متحدان منطقه‌ای‌اش درباره توان نظامی رو به افزایش ایران بوده است.»

 

رئیس اداره امنیت ملی آمریکا از تلاش شرکت‌های ایرانی برای شرکت در مناقصات بازسازی سوریه هم ابراز نگرانی کرد و گفت که ایرانیان علاوه بر چشم داشتن به معاملات اقتصادی در زمینه ارتباطات، معدن و تعمیر نیروگاه‌های برق، 

 

وی افزود: «ایران برای گسترش نفوذ خود در عراق، سوریه و یمن، یعنی کشورهایی که ایران معتقد است اوضاع به نفعش پیش می‌رود، تلاش خواهد کرد. ایران همچنین از مبارزه با داعش برای تحکیم شراکت‌هایش و تبدیل دستاوردهای منطقه‌ای‌اش به توافق‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی تلاش خواهد کرد.»

 

این مقام آمریکایی به نوعی جدید از تهدیدات امنیتی پیش روی کشورها هم پرداخت؛ تهدیدی به نام تغییرات آب و هوایی و آلودگی هواد.

 

دن کوتس در این خصوص گفت: «تشدید آلودگی هوا ناشی از سوختن جنگل‌ها، سوزاندن زباله‌‌ها، گسترش شهرنشینی و صنعتی‌سازی همراه با افزایش آگاهی‌های عمومی می‌تواند به بروز اعتراضات علیه مقامات منجر شود، مانند آنچه اخیرا در چین، هند و ایران شاهد بوده‌ایم.»

 

کوتس گفت که چند دقیقه پیش، تسلیحات هسته‌ای کره شمالی را بزرگ‌ترین تهدید هسته‌ای دانسته بود، حتی به وجود تسلیحات متعارف در این کشور کوچک هم راضی نبود.

 

رئیس اداره امنیت ملی آمریکا گفت که حتی وجود تسیحات متعارف در کره شمالی برای ژاپن، کره جنوبی و اهداف آمریکایی موجود در شرق آسیا خطرناک است.

 

ملت دو کره در سایه دیپلماسی ورزشی که در المپیک ورزشی کلید خورده، در حال نزدیک شدن به یکدیگر هستند ولی آمریکا اصرار دارد که کره جنوبی با همراهی ژاپن، گام در مسیر اعمال فشار بیشتر بر پیونگ‌یانگ بگذارد؛ امری که می‌تواند به بروز تشنج جدید در شرق آسیا بیانجامد.

 

دنی کوتس به تهدیدات روسیه برای آمریکا هم اشاره مفصلی کرد و گفت که پوتین می‌خواهد نفوذش را در ورای مزرهای این کشور، تحکیم کند.

 

کوتس هشدار داد که روس‌ها با جنگ تبلیغاتی علیه آمریکا، سعی دارند در افکار عمومی این کشور نفوذ کنند و از آنجا که قبلاً از این مسیر به نتیجه رسیده‌اند، احتمال بالایی وجود دارد که در روند انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۱۸ آمریکا هم دخالت کنند.

 

این مقام آمریکایی نگفت که دقیقاً منظورش از سابقه پیروزی روس‌ها چیست ولی بنظر می‌رسد این گزارش، تأییدی رسمی بر دخالت روسیه در انتخابات منجر به انتخاب «دونالد ترامپ» به عنوان ۴۵مین رئیس‌جمهور آمریکا باشد.

 

در گزارش امسال تهدیدات امنیتی آمریکا، نام ترکیه هم دیده شد؛ متحد پیشین آمریکا به هنگام شروع هجمه نظامی علیه دولت قانونی سوریه و عضو ناتو.

 

دنی کوتس در این بخش، خیلی خلاصه به حمله نیروهای ترکیه به مناطق شمالی سوریه پرداخت و گفت که با توجه به حضور نیروهای آمریکایی در این منطقه، مخاطراتی متوجه نیروهای پنتاگون است.

 

کوتس در آخرین بخش از گزارش خود، گفت که آمریکا امروز با تهدید جدی‌تری هم روبرو است و آن «شکاف سیاسی» موجود در کشور است. این مقام آمریکایی گفت که تأثیر اختلافات سیاسی بر توان دولت برای اختصاص به موقع بودجه به نهادهای تحت نظر خود می‌تواند به اقتصاد و امنیت ملی آمریکا ضربه بزند.

 

«مایک پمپئو» رئیس سیا هم در این نشست حضور داشت.

 

یکی از سناتورها از وی پرسید که آیا آمریکا تحلیلی از پاسخ کره شمالی به حمله نظامی دارد و آیا آمریکا راهی برای کشاندن کره‌ای‌ها به پای میز مذاکره در نظر دارند؟

 

پمپئو گفت که جواب هر دو سوال مثبت است ولی اجازه خواست که پاسخ تفضیلی را در نشست امروز بعدازظهر (به وقت محلی) سنا که پشت درهای بسته برگزار خواهد شد، ارائه کند.

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش