جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۵ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۰۳۱۶
سیاست خارجی

تحریم ماهان ایران چه ارتباطی با تحریم های اتحادیه اروپا دارد؟

هواپیمایی ماهان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

اروپا تا دیروز در زمینه تحریم ها با ایالات متحده همراهی نمی کرد اما از دوشنبه، بیست‌و یکم ژانویه سرانجام آلمان ها، هواپیمای تحریم‌ها را به پرواز درآوردند تا مبادا ساکنان کاخ سفید از دست ژرمن ها دلخور شوند. با تحریم دیروز آلمان ها علیه خطوط هوایی ماهان ( فارغ از هر بهانه ای) درواقع برجام زیر سوال رفت. یکی از برجسته‌ترین موارد توافقی بین ایران و کشورهای ۱+۵ ، مشکل خرید هواپیما، قطعات و سوخت بود. با این حال، پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام، ابتدا فروش بويینگ و ایرباس به ایران و سپس فروش قطعات و بعد عرضه سوخت موقف شد. دیروز تیر آخر نیز شلیک شد و شركت هواپیمایی ماهان دیگر حق پرواز به سمت سرزمین هیلتر را ندارد.

 

ما در قضیه برجام خیلی زیاد به اروپایی‌ها دلخوش بودیم و فکرش را نمی‌کردیم که درست در سومین سال اجرای برجام، خطوط هوایی ما تحریم شوند اما نکته ای که باید دوباره به آن اشاره کنم، این است که اروپا هرگز تجارت چند میلیارد دلاری، پیمان نظامی ناتو و دیگر تعاملات سیاسی اقتصادی خود با آمریکا را به دليل ایران کنار نمی‌گذارد.

 

هرچند ایران ۱۳ بار طبق گزارش آژانش به مفاد برجام پایبند بوده اما برای تحریم بازی نیازی به یک استدلال قدیمی و توافق شده است، مشاوران کاخ سفید خیلی خوب بهانه های تحریم کردن ایران را به اروپایی‌ها آموزش می دهند و خیلی زود هم وزیر خارجه شان بابت تحریم آلمان علیه ایران، پیام تشکر و قدردانی صادر می‌کند. مسائل روابط بین الملل پیچیده تر از آن هستند که یک نفر فکر کند با یک معاهده هسته ای یا حتی قطعنامه شورای امنیت بتوان آن را حل کرد.

 

منافع مشترک بیشتر، باعث کنار گذاشتن صدها برجام می شود، این که فقط یک برجام است! از رفتار اروپایی ها نباید تعجب کرد، منافع مشترک اقتصادی سیاسی درهم تنیده‌شده‌شان با آمریکایی ها آنقدر گسترده است که آن ها را از برداشتن گام های ضد ایرانی، ناگزیر می کند. نکته دیگر دیروز این بود که اعلام شد ژاپنی ها در شرایطی معکوس با اروپایی ها به‌خصوص ایتالیایی ها و یونانی ها، واردات نفت از ایران را از سر گرفته اند.

 

دولت آلمان، مجوز پرواز شرکت هواپیمایی ماهان‌ایر را لغو کرد. دلیل این تصمیم، ظن سوءاستفاده از هواپیماهای این شرکت برای مقاصد نظامی عنوان شده است.

 

مقام ارشد دولت آلمان که با رویترز گفت‌وگو کرده، تاکید کرده است که لغو مجوز پروازهای ماهان به آلمان به معنای اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران نیست! معلوم نيست كه تحریم‌های گسترده از نظر آلمانی ها چه معنایی دارد؟پیش از رویترز روزنامه آلمانی زود دویچه ، شبکه تلویزیونی شمال آلمان (NDR) و شبکه رادیو تلویزیون غرب آلمان (WDR)، نوشته بودند که اداره فدرال خطوط هوایی آلمان به زودی مجوز پرواز ماهان ایر به آلمان را لغو می‌کند.

 

ماهان هفته ای چند پرواز دارد؟

ماهان ایر سه‌بار در هفته به دوسلدورف و یک‌بار نیز به مونیخ پرواز می‌کند. این شرکت هوایی از سال ۲۰۱۱ میلادی در فهرست شرکت‌های تحریم شده آمریکا قرار گرفته است. آمریکا سال‌هاست از هم‌پیمانان خود می‌خواهد ماهان ایر را تحریم کنند.

 

آمریکا در ماه‌های گذشته به دولت آلمان و شرکت‌های آلمانی دارای روابط کاری با ماهان ایر فشار زیادی آورده تا این همکاری را متوقف کنند. علاوه بر ماهان ایر شرکت هواپیمایی «ایران ایر» نیز پروازهایی مرتب به مقصد آلمان دارند.

 

تحریم ماهان ایران چه ارتباطی با تحریم های اتحادیه اروپا دارد؟

بر اساس آنچه رسانه ها گفته اند، این اقدام آلمان در ارتباط با تحریم‌های اتحادیه اروپا که از آغاز ژانویه علیه ایران برقرار شده‌اند، نیست.

 

تشکر ویژه سفیر آمریکا از دولت آلمانسفیر آمریکا در آلمان در حساب تويیتری خود به خبرهای منتشر شده در واکنش به خبر رسانه‌های غربی مبنی بر لغو مجوز یک شرکت هواپیمایی ایرانی توسط آلمان، از دولت این کشور بابت این اقدام ضد ایرانی به صورت ویژه تشکر کرده است.

 

ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان ديروز دوشنبه در صفحه تويیتر خود نوشت: «به صورت فوری اجازه فعالیت شرکت هواپیمایی ماهان در آلمان گرفته شد. از دولت آلمان به خاطر رهبری‌شان (در این موضوع) تشکر می‌کنم».

 

تشکر سفیر دولت «دونالد ترامپ» در آلمان در حالی صورت گرفته که او بارها با اتخاذ مواضعی تند علیه ایران، به مقام‌های برلین برای اتخاذ مواضع سرسختانه‌تر علیه تهران فشار آورده بود.

 

از جمله اقدامات ضد ایرانی ریچارد گرنل اعمال فشار به آلمان برای جلوگیری از انتقال ۳۰۰ میلیون یورو از دارایی‌های ایران در یکی از بانک‌های آلمانی به داخل ایران بود.

 

استقبال پمپئو از تحریم ماهان‌ایر توسط آلمان

از سوی دیگر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در توییتی نوشت: آمریکا از تصمیم آلمان مبنی بر لغو حق فرود ماهان‌ایر ایران استقبال می‌کند.وی در ادامه در اظهاراتی واهی ادعا کرد که این شركت هواپیمایی با حمایت از آنچه «تمایلات ویرانگرانه نظام ایران در منطقه» خوانده شد، تسلیحات در خاورمیانه جابه‌جا می‌کند.

 

پمپئو در آخر از متحدان آمریکا تقاضا کرد که راه آلمان را در پیش بگیرند.

 

ژاپن ، واردات نفت از ایران را از سر گرفت

بر خلاف آلمان که تحریم بازی علیه ایران شروع کرده، ژاپن واردات نفت از ایران را از سر گرفت. این خبر از سوی رییس بانک مرکزی ایران اعلام شد.

 

عبدالناصر همتی در صفحه اینستاگرام خود نوشت که پس از چین، کره جنوبی، هند و ترکیه، ژاپن نیز پروسه واردات نفت از ایران را آغاز کرد.

 

ایران چهارمین تولید کننده بزرگ در میان اعضای اوپک، سازمان کشورهای صادرکننده نفت است. صادرات نفت این کشور از ماه مي ۲۰۱۸ یعنی زمانی که دونالد ترامپ خروج آمریکا از برجام و تحمیل دوباره تحریم‌ها علیه ایران را اعلام کرد، به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

 

نفت ایران ۵.۳ درصد از کل واردات نفت خام ژاپن را در سال ۲۰۱۸ میلادی تشکیل می‌داد و از سر گیری واردات نفت ایران به ژاپن پس از آن ممکن شد که توکیو توانست معافیت‌های لازم در این زمینه را از واشنگتن دریافت کند.

 

واشنگتن علاوه بر ژاپن، معافیت هایی برای هفت کشور چین، هند، کره جنوبی، تایوان، ایتالیا، یونان و ترکیه که بزرگ‌ترین مشتریان نفتی ایران محسوب می‌شوند، در نظر گرفته است و به آن‌ها اجازه داده برای مدت محدود ۱۸۰ روز (۶ ماه) به واردات نفت از ایران ادامه دهند.

 

اولین تانکر نفتی ایران پس از چهار ماه به کره جنوبی رسید

به گزارش یورونیوز، کره جنوبی نیز واردات نفت از ایران را از سر گرفت. این کشور روز شنبه اولین محموله نفتی ایران را پس از چهار ماه توقف واردات دریافت کرد.نفتکش سیلویا حامل نزدیک به يك میلیون بشکه میعانات سبک روز شنبه به بندر اینچئون در شمال‌غرب این کشور رسید. قرار است تانکر دیگری نیز متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران محموله‌ای مشابه را در ۳۱ ژانویه به کره جنوبی تحویل دهد.

 

بر اساس معافیت اعطا شده به کره جنوبی، خریداران این کشور می‌توانند روزانه تا ۲۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کنند.

 

پیش از این خبرگزاری‌های رسمی کره جنوبی اعلام کرده بودند که شرکت پتروشیمی SK Energy تا پایان ماه جاری میلادی حدود دو میلیون بشکه نفت خام و شرکت رقیب آن یعنی Hanwha Total نیز در ماه فوریه بین سه تا پنج میلیون بشکه نفت خام از ایران وارد خواهند کرد.

 

ایران در سال ۲۰۱۷ میلادی سومین تامین‌کننده نفت خام کره جنوبی بود و در این سال، سئول ۱۸.۰۷ میلیون تن نفت از ایران وارد کرد. خروج آمریکا از برجام باعث شد که واردات نفتی این کشور از ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۷.۱۵ میلیون تن کاهش یابد.

 

ghanoondaily.ir
  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش