شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۶ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۵۵۸
سیاست خارجی

پس از بازگشت از کنفرانس ورشو

هانت: امسال خیلی از امور درباره اسرائیل-فلسطین تغییر می‌کند

جرمی هانت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر خارجه انگلیس، بلافاصله پس از بازگشت از کنفرانس ورشو در لهستان، درباره آنچه در این کنفرانس گذشت، مطالب مهمی بیان کرد.

به گزارش فارس، «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس به همراه وزیر خارجه ایتالیا، تنها وزرای خارجه اروپا بودند که در کنفرانس ورشو حاضر شدند.

 

هانت پس از بازگشت از ورشو با روزنامه الشرق الاوسط مصاحبه کرد و ضمن آنکه اتهامات همیشگی به ایران را تکرار کرد، منطقه را در آستانه ائتلاف‌های جدید تصویر کرد و گفت، همه طرف‌ها در موضوع یمن خواستار حل‌وفصل نهایی هستند اما نحوه رسیدن به آن مهم است. او درباره سوریه نیز گفت که بشار اسد در قدرت مانده و در بلندمدت هم هست.

 

مشروح مصاحبه؛

 

از کنفرانس ورشو بازگشتید... چطور بود؟ آیا عملا به مهار ایران منجر می‌شود؟

امور بیشتری درباره ایران را بررسی کردیم. نخست‌وزیر اسرائیل، وزرای [خارجه] عرب و دنیا در آن حاضر بودند. از این حیث معنادار بود که سابقه نداشت. آنچه امروز شاهدش هستیم، بازتشکیل ائتلاف‌هایی در خاورمیانه است. خیلی اتفاقات در این حوزه می‌افتد. با حضور مایک پامپئو، عادل الجبیر، عبدالله بن زاید وزیرای خارجه آمریکا، عربستان سعودی و امارات، نشست سازنده‌ای درباره یمن داشتیم. خیلی وقت گذاشتیم برای صحبت درباره تحقق صلح در یمن. دیدار خیلی مهمی بود. آنچه باید توجه شود، این است که به سال جاری نگاه کنیم که خیلی از امور در خصوص اسرائیل و فلسطین تغییر می‌کند. کانال‌هایی ارتباطی هست که قبلا نبود.

 

با وزیر پامپئو ریاست نشست درباره یمن را برعهده داشتید. چطور در یمن صلح فراگیر محقق می‌شود؟

[با] تشکیل دولت وحدت ملی؛ حوثی‌ها در فراهم کردن امنیت برای همه اقشار در یمن نقش دارند و اینکه ایران یمن را پایگاهی برای بی‌ثباتی کشورهای همسایه یمن نکند و همچنین با پایان دادن به بحران انسانی که اکنون بدترین بحران انسانی در دنیاست. مشکل در حل نهایی [بحران] نیست، چون همه طرف‌ها بر آن توافق دارند. مشکل این است که چگوه به این [راه‌حل نهایی] برسیم و چطور اعتمادسازی کنیم، بخصوص درباره اهمیت بالای اجرای توافق استکهلم و عقب‌نشینی از شهر الحدیده و بندر دریای سرخ و رسیدن به آسیاهای غلات (که شامل سیلوهای سازمان ملل) و جاده [الحدیده به] صنعاء و رساندن کمک‌های بشردوستانه از طریق [سازمان] برنامه جهانی غذا جهت پایان دادن به قطحی که ربع میلیون انسان را متأثر کرده است.

 

دولت [هادی] حوثی‌ها را سرزنش می‌کند و شما می‌گویید که به توافق پایبند بودند؟

نمی‌خواهم کسی را سرزنش کنم. حقیقت این است که طرفین به آتش‌بس احترام گذاشتند. دو ماه پیش کمتر کسی فکر می‌کرد که این [توقف درگیری] ممکن باشد. پس، پیشرفتی حاصل کردیم. اما مسئله اصلی، باز شدن بندر الحدیده برا رساندن کمک‌ها به شمال کشور است. این هنوز اتفاق نیفتاده. [فعلا] به اینجا رسیده‌ایم؛ جایی که فرصت آخر است که مطمئن شویم، توافق استکهلم اساس موفقیت در آینده است. دو طرف باید بدانند که وضعیت کنونی تا همیشه ادامه پیدا نمی‌کند. ما آتش‌بسی داریم که اساس است؛ برای اینکه الحدیده خالی و بندر باز شود. این باید رخ دهد. 

 

در میان چهار کشور شما تنها کشوری هستید که کانال ارتباطی با تهران دارید. آیا این را به ایران منتقل کردید؟

 با محمد جواد ظریف مفصّل درباره یمن صحبت کرده‌ام. ما وضعیت انسانی آنجا را بحث کردیم. آنچه به من گفت این بود که ایران برای تحقق حل [بحران] در یمن نقش ایفا کرده. این تعهدات را گرفتیم و الان می‌خواهیم آن را عملی کنیم و حوثی‌ها بندر الحدیده را ترک کنند. همه می‌دانند که اگر این [اتفاق] فوری رخ ندهد، روند درگیری از سر گرفته می‌شود. این برای مردم یمن بد خواهد بود. باید اقدام کرد و به دنیا نشان داد که همه کسانی که در نشست استکهلم حاضر شدند، جدی و متعهد به اجرای چیزی هستند که درباره آن توافق شد چون اجرا بیش از انتظار [وقت] گرفت و مردم می‌پرسند که همه‌اش حرف بود یا عمل خواهند کرد. لذا نباید در اجرای توافق استکهلم تساهل کرد .

 

پنجشنبه دو تصویر بود. اول در کنفرانس ورشو با مشارکت مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا و کشورهای بسیاری. دوم نشست سران روسیه، ترکیه و ایران در سوچی. چگونه می‌بینید این دو را؟

 این به معنای این است که روسیه به خاورمیانه توجه نشان می‌دهد [آن هم] به شکلی که خیلی وقت بود انجام نداده بود. همچنین یعنی اینکه امکان بازموضع‌گیری در ائتلاف‌ها برای اردوگاه‌های مختلف هست. این ضرورتا منفی نیست. روند آستانه در دور کردن ادلب از حمام خون موفق بوده است. این مثبت است و می‌خواهیم که ادامه یابد. باید اکنون توافقی بیابیم بین کشورهای ضامن امنیت سوریه و مرزهای آن و مطمئن شویم کشمکش در سوریه به گونه‌ای تمام می‌شود که به فاجعه انسانی ختم نمی‌شود. دو اردوگاه را (ورشو و سوچی را) متخاصم نمی‌بینم. می‌خواهم که هر طرفی نقش خودش را در رسیدن به ثبات و پایان دادن به کشمکش‌ها ایفا کند. 

 

آیا لندن با مسکو درباره سوریه جهت تحقیق آن [پایان بحران در سوریه] صحبت خواهد کرد؟

بگذارید صریح باشیم. روس‌ها تصمیم گرفتند در سوریه دخالت کنند پس [بشار] اسد هست. روسیه این گزینه را انتخاب کرد. لذ روسیه مسئولیت پایان دادن به داستانی را دارد که مسیرش را تغییر داد. یعنی رسیدن به راه‌حلی مناسب سوری‌ها. بنابراین باید روسیه نشان دهد چطور این کار را می‌کند چون ما برای سال‌های طولانی معتقد بودیم که محال است سوریه تحت حکومت اسد، آینده‌ای درخشان داشته باشد...  .

 

چند هفته پیش گفتید که بشار اسد برای مدتی در حکومت باقی است. منظورتان چیست؟ چند سال یا چند دهه؟

 آیا من فکر می‌کنم که ثبات، در طولانی مدت تحت حکومت اسد، باقی می‌ماند؟ حتما خیر... چه آینده‌ای مقابل کشور است با این مرد؟ اما در حقیقت واقعیت این است که او به دلیل حمایت روسیه، هست. محتمل است که در کوتاه مدت یا بیشتر باقی خواهد ماند. روسیه با راهکار ارائه دهد چون تصمیم گرفت که اینگونه دخالت کند. 

 

برخی کشورهای عربی سفارتخانه‌شان در دمشق را باز کردند. آیا لندن قصد دارد سفارتش در دمشق را باز کند؟

هر کشوری می‌تواند این تصمیم را بگیرد. این را می‌فهمیم. اما ما برنامه‌ای برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک با سوریه نداریم.

 

آیا از کشورهای عربی خواستید که عادی‌سازی روباط با دمشق را متوقف کنند؟

کشورها گزینه‌ها و تصمیم‌هایشان را انتخاب می‌کنند در این خصوص.

 

آمریکا تصمیم گرفت از سوریه خارج شود و اعلام کرد که داعش شکست خورده. آیا با این موافقید؟

بسیار خوب. اول درباره داعش اینکه، شکست جغرافیایی، شکست کامل نیست. کار ائتلاف بین‌المللی که حجم خلافت را به محدوده‌ای کوچه در چند کیلومتر محدود کرد، دستاورد بزرگی است اما ما هنوز از علل [ایجاد] سازمان شیطانی و ویرانگر داعش خلاص نشده‌ایم. هنوز کار زیادی مانده که باید انجام شود. این مسئله خیلی مهمی است مگر اینکه ائتلاف اعلام کند و آشکارا بگوید که ما مأموریت را انجام دادیم  چرا که اگر این کار را بکنیم، هنوز فرصت‌های بزرگی هست که داعش بازگردد. شواهدی هست در بخش‌هایی از عراق که داعش خود دارد جمع می‌کند و بازیابی می‌کند.

 

ما تفکر راهبردی آمریکا درباره خروج از سوریه را می‌فهمیم. ببینید در عراق، لیبی، افغانستان و سوریه چه شده.می‌توان ملاحظه کرد که حضور سربازان غربی در میدان، به ندرت راهکاری بلندمدت برای مشکلات خاورمیانه است. نباید طوری [عقب‌نشینی و] عمل کنیم که در خصوص داعش و متحدان ما در «نیروهای دموکراتیک سوریه» که شجاعانه چند سال علیه داعش در کنار ما جنگیدند، نتیجه عکس دهد.

 

نقش بریتانیا بعد از خروج آمریکا چگونه خواهد بود؟

 افقی نیست که نیروهای بریتانیایی بروند جای آمریکایی‌ها را بگیرند. البته گفت‌وگوهای مستمری با آمریکایی‌ها داریم. همچنین من چند هفته پیش در آمریکا بودیم و چگونگی برقراری ثبات در سوریه را بررسی کردیم.

 

آیا بریتانیا در [تشکیل] منطقه امن که آمریکا و ترکیه برای ایجاد ان تلاش می‌کنند، نقشی ایفا خواهد کرد؟

 همیشه به طرح‌های آمریکا با همه جزئیاتش توجه می‌کنیم به این اعتبار که آنان متحدان ما هستند و تا بیشترین حد ممکن از آن حمایت می‌کنیم.

 

روابط بریتانیا و جهان عرب را بعد از برگزیت و خروج لندن از اتحادیه اروپا از حیث سیاسی و اقتصادی چطور می‌بینید؟

 بریتانیا با خاورمیانه و همه کشورهای خاورمیانه روابطی تاریخی داشته. آن [خاورمیانه] بزرگ‌ترین منطقه در دنیاست که مشکلات دارد. نمی‌توان به آن پشت کرد چون خاورمیانه به تو پشت نمی‌کند. بریتانیا مسئولیت دارد که عامل ثبات در خاورمیانه باشد و همه کانال‌ها برای حل مسائل بزرگ را به کار می‌گیریم چه ثبات و امنیت در افغانستان و لیبی و شرق سوریه باشد چه منازعه فلسطینی-اسرائیلی و مبارزه با تاثیر بی‌ثبات‌کننده ایران.

 

پس نقش بریتانیا بعد از برگزیت ادامه خواهد یافت؟

 البته، بیش از پیش. به خاورمیانه پشت نمی‌کنیم.

 

 

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش