پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴
۰۸:۴۱ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۵۷۳۰
سیاست خارجی

یادداشت نویسنده ایرانی در نقد سیاست‌های ترامپ واکنش‌های فراوانی به وجود آورد

پاسخ نوام چامسکی به نامه حبیب احمد‌زاده

نوام چامسکی و حبیب احمد‌زاده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

چندی پیش دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در توییتر نوشت که ایران هرگز در هیچ جنگی پیروز نشده، اما هرگز در هیچ مذاکره‌ای شکست نخورده است. این اظهار نظر با واکنش‌های فراوانی روبه‌رو شد. در همین رابطه حبیب احمد‌زاده، نویسنده، مستندساز و عضو هیات‌علمی دانشگاه هنر پس از تحریم محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و همچنین توییت ترامپ یادداشتی با تیتر«ترامپ، ظریف و ما ایرانیان» نوشت که ترجمه آن به زبان انگلیسی بازتاب گسترده‌ای در سایت‌های آمریکایی داشته است.

احمد‌زاده در این نامه نوشت: آقای ترامپ و دوستانش همچون پمپئو و بولتون جگر سوخته‌ای از ایران و ایرانی دارند وگرنه در این دو، سه روز و با این همه مشکلات داخلی، امور کشور گرفتار آمریکا درجنگ تجاری با چین، ژاپن و اروپا و دیوار مرزی مهاجران را رها نمی‌کردند تا صرفا به ما بپردازند. وی افزود: اولین مورد آن است که رئیس‌جمهور ترامپ از باب محبت همیشگی‌شان فرمودند که ایرانیان هیچ جنگی را در طول تاریخ نبرده و در هیچ مذاکره‌ای نباخته‌اند. اگر حتی کاری به کارنامه سراسر صفر شخص ترامپ در درس تاریخ مدرسه و نیز کارنامه سراسر شکست دولت‌های آمریکا از فضاحت‌های تحقیرآمیز در ویتنام، عراق، افغانستان، سوریه و یمن هم نداشته باشیم، باید به نکته ظریفی در تاریخ ایران و ایرانی حداقل در ۲۵۰ سال اخیر اشاره کنیم که هرگز ما ایرانیان جنگی را شروع نکرده‌ایم تا مانند شما به دنبال پیروزی در آن باشیم. ولی نکته مهم و ظریف‌تر از ظریف وزیر محترم خارجه‌مان، تفاوت ماهوی نگاه ما ایرانیان به جنگ با شما دولتمردان آمریکاست.

نویسنده ایرانی در بخش دیگری از این یادداشت با اشاره به یک سریال فارسی نوشت: در سریال «دلیران تنگستان»، رئیسعلی دلواری آن سردار مشهور جنوب در جواب فردی از نوجوانان رزمنده جنوب که از هیجان شروع نبرد با کشتی‌های نظامی انگلیسی وارد شده برای جنگ در مقابل روستایشان دلوار که می‌گوید در صورت حمله غارتشان می‌کنیم، جمله‌ای تاریخی می‌گوید بدین مضمون: «نه پسر! ما نمی‌جنگیم که چیزی به دست بیاوریم.

مافقط می‌جنگیم که چیزی از دست ندهیم.»  وی تاکید کرد: جناب ترامپ! اگر بر قاعده و فلسفه ما ایرانیان و تعریف ما از جنگ باشد که ما در همین جنگ ایران و عراق با تمام پشتیبانی شما و رفقایتان از آقاصدام و ریختن صدها تن بمب شیمیایی بر سر زنان و کودکانمان، ذره‌ای از خاک کشورمان را از دست ندادیم و پیروز محسوب می‌شویم، ولی شما بفرمایید با تعریف فلسفی شما از جنگ که با تصاحب و کشتار مردمان نابود شده برای قبولی موفقیت همراه است در همین ۲۰ سال اخیر، شما در کدامین جنگ پیروز بوده‌اید؟ احمدزاده در قسمت دوم مطلبش گفت: و اما قسمت دوم و آنکه ما در مذاکره همیشه فاتح بوده‌ایم.

اگر چنین است، پس چرا دوباره آزموده را می‌آزمایید و به دنبال مذاکره با این استاد بزرگ شطرنج مذاکره هستید که همزمان و در آنِ واحد دست بازیگر بزرگش یعنی وزیر خارجه را عملا و با خباثت در این هماوردی از پشت می‌بندید تا نتواند حتی مهره‌ای سرباز را تکان دهد. جمله آخر را فاش با این شیاطین همراه با نتانیاهو و بن سلمان‌ها باید گفت. برخلاف نظر سطحی شما، سربازان ما مهره‌های فضای مجازی شطرنج نیستند که با تحریم بازیگران پشت صفحه از حرکت بایستند. این نویسنده در پایان نوشت: آقایان ترامپ، بن سلمان و نتانیاهو! سربازان ما همان رئیسعلی‌ها هستند و همان تعریف قدیمی از نبرد و جهاد. پس نصیحتی صادقانه برای شما دارم.

از ما ایرانیان بیشتر و بیشتر بترسید. درباره نامه حبیب احمد‌زاده خیلی‌ها هم به اظهارنظر پرداخته‌اند اما شاید مهم‌ترین کسی که نسبت به آن واکنش نشان داد نوام چامسکی متفکر سرشناس آمریکایی است که نظرش را به ایمیلشخصی احمد‌زاده فرستاده است. نوام چامسکی از دانشمندان مشهور آمریکا و منتقد سیاست‌های خارجه این کشور و دولت‌های دیگر است و مقالات متعددی در این رابطه نوشته و نظریه معروفش دستور زایشی است که در دهه ۶۰ میلادی انقلابی در زبان‌شناسی معاصر ایجاد کرد. این متفکر آمریکایی در پاسخ به نامه حبیب احمدزاده نوشته است: نامه عالی است. اما یک مشکل وجود دارد و آن اینکه، ترامپ و همراهانش برای این موضوعات اهمیتی قائل نیستند.

donya-e-eqtesad.com
  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش