پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۲
۱۳:۴۴ - ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۱۲۶۴
دولت

دولت سیزدهم در مهار تورم و رشد تولید ناکام مانده است

دولت سیزدهم,ناکامی دولت رئیسی در مهار تورم و رشد تولید
به اعتقاد عباس جهانگیرزاده، دولت سیزدهم در مهار تورم و رشد تولید ناکام مانده است.

به گزارش اقتصاد ۲۴، سال ۱۴۰۲، به نام سال «مهار تورم و رشد تولید» نام‌گذاری شد و در ادامه رهبر انقلاب هم بر کمرنگ‌شدن نقش دلار در اقتصاد ایران تاکید داشتند، در حالی که بیش از یک ششم سال جاری سپری شده، اما برآیند کار، ناامیدکننده بوده است.

در همین خصوص، عباس جهانگیرزاده  گفت: وضعیت اقتصادی ایران به گونه‌ای است که روز به روز وابستگی به دلار بالا می‌رود و از سوی دیگر، پایه پولی کشور هم روز به روز در حال کاهش است. اینکه وابستگی به دلار کم شود و تا نرخ دلار افزایشی می‌شود همه کالا و خدمات سیر صعودی را ادامه ندهند، مطالبه همه مردم است و رهبر معظم انقلاب هم در این باره تذکراتی را اعلام کرده بودند.

وی افزود: علیرغم حساسیت‌ها در خصوص کمرنگ‌تر شدن وابستگی اقتصاد کشور به دلار، همچنان در کف بازار شاهد اتفاقی که نشان از تحرکاتی برای عدم‌وابستگی به دلار باشد را نمی‌بینیم. سال ۱۴۰۲، سال «مهار تورم و رشد تولید» نام‌گذاری شد، اما در بین مردم که می‌رویم می‌گویند نه تنها خبری از مهار تورم نیست که بهار تورم را شاهد هستیم.

کاهش پایه پولی و تورم، معیشت مردم را به خطر انداخته

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: عملکرد دولت نشان نمی‌دهد که در راستای دغدغه‌ها، شعار‌ها و تذکرات رهبر معظم انقلاب گام برمی‌دارد. کاهش غم‌انگیز پایه پولی کشور و تورم افسارپاره‌کرده که معیشت مردم را به خطر انداخته، همه را نگران کرده و انگار دولت درگیر حرف و شعار برای بهبود شرایط کشور و مردم شده است.

جهانگیرزاده اظهار داشت: زمانی دولت می‌تواند قاطع و نه از روی حرف و شعار بگوید می‌خواهد بند ناف دلار را قطع کند که سیستم مدیریتی کشور، براساس شایسته‌سالاری باشد، موضوعی که تاکنون من در این ۱۹ ماه ندیدم و همین که دولت این روند را دنبال نمی‌کند، یعنی کار خاصی هم برای شرایط بهتر اقتصاد، صورت نمی‌گیرد.

نماینده پارس‌آباد یادآور شد: با وجود اینکه همه می‌خواهیم ارتباط اقتصاد با دلار به حداقل برسد که وضعیت تولید و معیشت مردم هم به خطر نیفتد، اما یادمان باشد که حذف تمام و کمال دلار از اقتصاد مملکت، امکا‌ن‌پذیر نیست. ایران یک طرف معامله است و مطمئناً همیشه کشور طرف مقابل حاضر نیست که با ارزی غیر از دلار معامله کند.

عملکرد دولت در حوزه صادرات بسیار ضعیف است

وی افزود: عملکرد دولت در حوزه صادرات بسیار ضعیف است و زمانی که صادرات ناچیز باشد، دو معنی دارد، یعنی یا تولید به نسبت خوبی نداشتیم یا تولید قابل ملاحظه بوده است، اما بازار‌های بین‌المللی و مشتری برای کالاهایمان را پیدا نکردیم. هر کدام از دو موضوع پررنگ باشد، انتقاد آن متوجه سیستم مدیریتی کشور است. با صادرات حداقلی، خیلی نمی‌توان به روز‌های خوش اقتصادی و بهبود معیشت مردم و یا عدم‌وابستگی به نرخ دلار امیدوار بود. این مسائل همه به یکدیگر وصل است و جای تعجب دارد که برخی بدون اینکه بخواهند زیرساخت‌ها را آماده کنند، سریع حرف از هدف نهایی می‌زنند.

جهانگیرزاده تصریح کرد: اینکه تولید آن هم در سال رشد تولید افزایش پیدا کند، نیاز به حمایت‌های بی‌دریغ دولت دارد. مثلاً مواد اولیه، کاملاً وابسته به نرخ ارز است و در این یک سال هم، روز‌های خوبی را در بازار ارز شاهد نیستیم. اگر دولت برای همین یک موضوع نقشه راه نداشته باشد، همیشه تولید، گران درمی‌آید و تولید گران هم یعنی، پایین آمدن شانس صادرات. از طرفی همیشه حرف از کیفیت می‌زنیم، ولی در پایان می‌بینیم که بسیاری از کالا‌ها نه کیفیت لازم را دارند و نه بسته‌بندی خاصی که مشتری بین‌المللی بپسندد را داراست.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: جای نگرانی دارد که هنوز سومین ماه از سال جاری به اتمام نرسیده، دولت در تحقق هر دو شعار سال، یعنی مهار تورم و رشد تولید، ناکام مانده است. خروجی کار‌های مدیریتی در کشور، بی‌اعتمادی مردم را دربرداشته است و هرچه دیرتر فکری اساسی شود، جبران گذشته به مراتب سخت‌تر و حتی غیرممکن‌تر می‌شود.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی شریفی زارچی بیوگرافی علی شریفی زارچی استادیار اخراج شده شریف

تاریخ تولد: دهه ۶۰ شمسی

محل تولد: تهران

حرفه: استادیار اخراج شده از دانشگاه صنعتی شریف، رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر

تحصیلات: دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری بیوانفورماتیک از دانشگاه تهران، دانش آموخته دوره‌های پژوهشی و پسادکتری در ماکس پلانک آلمان و دانشگاه دولتی آمریکا

افتخارات: دریافت مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر در سال ۲۰۰۰، انتخاب به عنوان رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر انتخاب

ادامه
عمران خان بیوگرافی عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان

تاریخ تولد: ۵ اکتبر ۱۹۵۲

محل تولد: لاهور، پاکستان

ملیت: پاکستانی

حرفه: نخست وزیر سابق پاکستان

شروع فعالیت: ۲۵ آوریل ۱۹۹۶

حزب سیاسی: تحریک انصاف پاکستان

ادامه
ژوائو فلیکس ژائو فلیکس سوپراستار نوظهرو فوتبال

تاریخ تولد: ۱۰ نوامبر ۱۹۹۹

محل تولد: ویزئو، پرتغال

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم / هافبک هجومی / وینگر

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۱۴ 

ادامه
رضا شکاری رضا شکاری بازیکن با استعداد فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۰ خرداد ۱۳۷۷

محل تولد: محله خاک سفید، تهرانپارس

اصالت: سراب، آذربایجان شرقی، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: باشگاه فوبتال سپاهان

ادامه
الکساندر میتروویچ بیوگرافی الکساندر میتروویچ بازیکن فوتبال موفق صربستانی

تاریخ تولد: ۱۶ سپتامبر ۱۹۹۴

محل تولد: اسمدرفو، صربستان و مونته‌نگرو

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۹

ادامه
حامد آهنگی بیوگرافی حامد آهنگی، کمدین پرطرفدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۷ تیر ۱۳۵۸

محل تولد: بندر انزلی، گیلان

حرفه: استندآپ کمدین، بازیگر، مجری، کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۸۱ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق

ادامه
جابر بن حجاج جابر بن حجاج یار با وفای امام حسین (ع)

محل تولد: کوفه

تاریخ شهادت: ظهر عاشورا 

محل شهادت: کربلا

طول عمر: حدود ۴۵ سال

دلیل شهرت: از یاران امام حسین (ع) 

ادامه
انوری زندگینامه انوری ابیوردی شاعر بزرگ قرن ششم

تاریخ تولد: اواخر قرن پنجم یا اوایل قرن ششم هجری قمری، ۱۱۲۶ میلادی

محل تولد: ابیورد، درگز

دوران زندگی: سلجوقیان

حرفه: شاعر، دانشمند، خوشنویس، موسیقی دان، ریاضی دان، ستاره شناس، فیلسوف

لقب: انوری ابیوردی، حجّة الحق

آثار: دیوان اشعار، البشارات فی شرح الاشارات

ادامه
مری بارا بیوگرافی مری بارا، مدیر اجرایی جنرال موتورز

تاریخ تولد: ۲۴ دسامبر ۱۹۶۱

محل تولد: رویال اوک، میشیگان

ملیت: آمریکایی

حرفه: مدیر عامل اجرایی شرکت جنرال موتورز 

آغاز فعالیت: از سال ۲۰۱۳

محل تحصیل: دانشگاه استنفورد

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش