شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۳۳ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۳۹۱۷
دولت

حسن روحانی دیروز به صورت غیرمنتظره در جمع معدنچیان یورت حاضر شد و اعتراض‌های آنها را شنید

من رئیس‌جمهورم، باید فریاد‌ها را بشنوم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت,حسن روحانی
 مدیریت معدن یورت در اختیار یک نهاد بود، مسئولان این معدن چرا مهر سکوت بر لب زده‌اند.

حسن روحانی روز گذشته در اقدامی غیرمنتظره به استان گلستان رفت تا در جمع داغدیدگان حادثه معدن یورت حضور یابد. سفر روحانی به استان گلستان در کوران مبارزات انتخابی صورت گرفت و در ابتدا برخی این شبهه را مطرح کردند که این سفر با اهداف انتخاباتی صورت می‌گیرد. اما روحانی خود پیش از سفر اعلام کرد که هدف از این سفر بررسی حادثه تلخ انفجار معدن یورت و شنیدن درد دل داغدیدگان است.

 

روحانی در استان گلستان در جمع خانواده‌های داغدار با تأکید بر این‌که «بی‌شک مقصران وقوع این حادثه تلخ پس از صدور حکم قضائی به مردم معرفی خواهند شد»، گفت: «هیچ کس در قبال وارد‌شدن آسیب به جان مردم استثنا نیست و نباید از کنار این قصورها که به وارد‌شدن تلفات جبران‌ناپذیر منجر شد به آسانی گذشت.»

 

رئیس‌جمهوری خطاب به مردم گفت: «پیش از این قرار بود معاون اول رئیس‌جمهوری به گلستان بیاید و از این معدن آسیب‌دیده بازدید کند اما ترجیح دادم به واسطه گستردگی ابعاد فاجعه و خسارت‌های فراوان آن شخصا به منطقه بیایم و علاوه بر دیدن روند امدادرسانی با خانواده‌های معدنچیان جانباخته دیدار کنم.»

 

اگرچه سفر روحانی به آزادشهر استان گلستان را سفری تبلیغاتی- انتخاباتی توصیف کرده بودند، اما همه روایت‌های سفر روحانی به استان گلستان نشان می‌دهد که او برای تبلیغ به این سفر نرفته بود. بی‌واهمه‌ روحانی در جمع داغدیدگان نشان داد که روحانی به دنبال سفر انتخاباتی نبود. روحانی حتی در گلستان یک سخنرانی انتخاباتی هم نکرد و تمام‌مدت را در میان داغدیدگان حادثه معدن گذراند.

 

روحانی البته که پس از سفر به استان گلستان راهی سفر انتخاباتی ارومیه شد اما آن‌جا نیز معدنچیان یورت را فراموش نکرد و در آن‌جا نیز در جمع مردم ارومیه از مالکان معدن انتقاد کرده و گفت: « قبل از آن‌که به آذربایجان‌غربی بیایم، به گلستان رفتم تا سری به معدنچیان عزیزان‌مان در آزادشهر بزنم. غمخواری و عشق و برادر وجود دارد. این معدن در بخش خصوصی و در اختیار یک نهاد بوده است و آنها باید پاسخگوی مردم باشند. ما با همه توان درکنار مردم و کارگران و درکنار معدنچیان و خانواده‌های عزیز از دست داده خواهیم بود ولی کسانی که مسئول آن معدن بوده‌اند، چرا مهر سکوت بر دهان‌شان زده‌اند».

 

هرچند درجمع مردم داغدیده، حسن روحانی بعضا با سخنان از خشم‌آلود و همراه با بغض و درد خانواده‌های داغدار مواجه شد اما به گفته حمید ابوطالبی، معاون سیاسی رئیس‌جمهوري، حسن روحانی اساسا به خاطر شنیدن درد مردم داغدیده به آزادشهر استان گلستان رفت.

 

حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری درباره دلیل سفر روحانی در ملتهب‌ترین زمان ممکن به معدن یورت با سه تويیت پیاپی نوشت: «استاندار محترم گلستان از من خواست با سفر رئيس‌جمهوري به معدن يورت آزادشهر به علت غم و اندوه بالاي كارگران و التهاب خانواده‌هاي آنان مخالفت كنم، دكتر روحاني با مخالفت به من گفت: من رئيس‌جمهوري زمان درد مردم و التهاب آنان هستم، اگر فرياد آنان دربرابر من، سبب آرامش ملي خواهد شد، من بايد بروم؛ دكتر روحاني گفت: من تنها به معدن مي‌روم تا معدنچيان براي فريادكشيدن بر سر بالاترين مقام رسمي كشور احساس آرامش و راحتي كنند؛ اين افتخار من است».

 

حسام‌الدین آشنا مشاور رسانه‌ای رئیس‌جمهوری نیز در تويیتر خود نوشت: درباره حواشی دیروز (یکشنبه) معدن یورت: روحانی به میان معدنکاران نرفت تا با اندوه آنان عکس بگیرد، رفت تا صدای آنان را به گوش همه ما برساند و چشمان ما را با چهره افسرده آنان آشنا کند.»

 

درچنین شرایطی آیا این موضوع باورپذیر است که حسن روحانی چنین تدارکی را برای ویترین تبلیغاتی خود دیده باشد؟ کدام نامزد انتخاباتی است که درچنین شرایط ملتهبی برای تبلیغات به میان معدنچیان داغدیده و خشمگین برود؟ نه! موضوع تبلیغات نیست. حسن روحانی نه به‌عنوان یک نامزد انتخاباتی که به‌عنوان یک رئیس‌جمهوری به میان معدنچیان رفت، بر سرش فریاد کشیدند و بازداشت نشدند، ناسزا گفتند و کسی بازخواستشان نکرد. به نظر می‌رسد این رویداد را باید ورای التهاب انتخابات و روزهای تبلیغات تحلیل کرد.

 

آن هم به دلیل فاجعه درمعدنی که یک نهاد مشخص اداره آن را برعهده دارد. مضاف بر آن‌که سابقه رئیس‌جمهوری نشان می‌دهد که در سه‌سال‌ونیم گذشته همواره بازدید از مناطق حادثه‌دیده و حضور درجمع داغدیدگان را وظیفه خود دانسته است.

 

اسماعیل میرحسینی یکی از کارگران معدن یورت در رابطه با حواشی پیش آمده به خبرنگار «شهروند» گفت: به‌ هرحال کسانی که اعتراض کردند، به ‌تازگی عزیزان‌شان را از دست داده‌اند و این ناراحتی طبیعی است. او گفت: ما مشکلات زیادی داریم. چرا به درد دل ما نمی‌رسند؟! حق کسی که با جانش بازی می‌کند، این نیست. این معدن نه تهویه‌ای دارد، نه ایمنی آن رعایت شده و دراین وضع ما در بدترین شرایط کار می‌کنیم و نه حقوق مناسبی داریم و نه بیمه و مزایای درخور این زحمات». به نظر می‌رسد که هدف روحانی از این شنیدن همین درددل‌ها بود.

 

در یکی از فیلم‌های منتشر شده، یکی از معدنچیان یورت خطاب به حسن روحانی می‌گوید: «دیگه اومدنت فایده نداره. پلاسکو ١٤ نفر مردن. تو تهران چیکار کردین؟ این‌جا ٤٠ نفر مردن چیکار کردین؟» سایه پلاسکو چنانکه دیده می‌شود همچنان بر سر فجایع پیش‌آمده در کشور سنگینی می‏کند. حادثه‌ای که صبح فردای آن اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری و اندکی بعد شخص روحانی از محل آن بازدید کردند. اما این تنها حادثه پلاسکو و ماجرای معدن زمستان یورت نبود که حسن روحانی خود را ملزم دید پس از حادثه در جمع داغدیدگان حاضر شود.

 

زلزله بوشهر

آذرماه ‌سال ٩٢ تنها چندماه پس از آن‌که حسن روحانی دولت یازدهم را تشکیل داد زلزله بوشهر احتمالا به‌عنوان نخستین فاجعه او را به بوشهر کشاند. زلزله بوشهر تلفات چندانی نداشت و چنانکه رسانه‌های منتقد این روزها ادعا می‌کنند سفر روحانی نمی‌توانست تبلیغاتی و نمایشی تلقی شود.

 

حسن روحانی روز شنبه نهم آذرماه اندکی پس از زلزله به بوشهر رفت و در جمع مردم مناطق زلزله‌زده گفت: «دولت برای همه مناطق آسیب‌دیده از زلزله و برطرف کردن خسارت‌ها در زمان بسیار کوتاه برنامه‌ریزی خواهد کرد. از رئیس بنیاد مسکن خواسته‌ام رسیدگی به پرونده همه منازلی را که در این زلزله خسارت دیده و باید بازسازی شوند، ظرف ۲۰ روز آینده انجام دهد.»

 

چنانکه خبرگزاری ایسنا گزارش داده، رئیس‌جمهوری که با استفاده از یک بلندگوی دستی با مردم روستای امیرآباد سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: بودجه لازم برای بازسازی تأسیسات و معابر عمومی تخصیص یافته و منابعی که باید از آنها در جهت کمک به زلزله‌زدگان در قالب وام‌های بلاعوض و بلندمدت استفاده شود نیز تعیین شده و به لطف خدا همه کارها در کوتاه‌مدت به انجام خواهد رسید.

 

فاجعه پلاسکو

حسن روحانی درست فردای روزی که پلاسکو آتش گرفت و فروریخت در محل ساختمان پلاسکو حاضر شد و از محل حادثه بازدید کرد. در جریان آخرین اقدامات انجام گرفته به منظور عملیات آواربرداری و نجات محبوس‌شدگان و خروج پیکر جان‌باختگان قرار گرفت و دستورات لازم را برای رسیدگی به امور خسارت‌دیدگان صادر کرد. هیأت دولت یک روز عزای عمومی اعلام کرد و البته در پی آن حادثه که شهرداری تهران از مقصران اصلی آن در زمینه پیشگیری محسوب می‌شد حاضر به عذرخواهی از حادثه‌دیدگان نشد.

 

گردوغبار خوزستان

 و عذرخواهی وزیر نیرو به دلیل قطعی برق

در پی آلودگی هوا و فرونشستن گردوغبار بر شهر اهواز حسن روحانی به این شهر رفت و روز پنجم اسفندماه در نشست مشترک کارگروه ملی مقابله با ریزگردها و شورای اداری گفت: «آن روزی که گردوغبار اهواز را فرا گرفت یا می‌گیرد هیچ ایرانی نیست که نگران مردم اهواز نباشد.

 

اگر کسی در اهواز و در شرایط گرد و غبار به‌سختی نفس می‌کشد، به همان نسبت تک‌تک مردم ایران احساس غم و اندوه می‌کنند. مگر پلاسکو بیش از یک ساختمان در تهران بود؟ اما آیا تنها همان خیابان به دنبال آن نگرانی و غصه رفتند یا تمام ایران؟» در پس قطعی برق در مناطقی از خوزستان که بنابر گزارش‌ها به دلیل رطوبت بالا و گردوغبار انجام شد، حمید چیت‌چیان وزیر نیرو از مردم خوزستان عذرخواهی کرد. رفتاری که حداقل تا پیش از این از دیگر مسئولان دولتی و غیردولتی کمتر دیده شده است.

 

سیل آذرشهر و عجب‌شیر

سی‌امین روز از نخستین ماه ‌سال ‌جاری حسن روحانی به آذربایجان‌شرقی رفت. هنوز چند روز مانده تا آغاز رسمی تبلیغات ریاست‌جمهوری. سیل آذرشهر و عجب‌شیر تلفات بسیار برجای گذاشته و مردم زیادی را آواره کرده است. همزمان رسانه‌های منتقد تلاش می‌کنند قسمتی از تلفات را به ساختمان پُلی نسبت دهند که البته احداث آن در سال‌های گذشته انجام شده. حسن روحانی در جمع مردم داغدیده حاضر شد و گفت: این حادثه‌ای که در روستای چنار، منطقه آذرشهر و در آذربایجان‌غربی، اردبیل و کردستان پیش آمد، همه ملت ایران را غمزده و ناراحت کرد. عزیزانی که در این حادثه جان خود را از دست داده‌اند، نه‌تنها عزیزان شما بلکه برادران و خواهران همه ما بودند.

 

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش