پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۳ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۹۹۹
دولت

بازسازی مناطق زلزله و سیل‌زده و مقابله با ریزگردها در اولویت‌های سوم و پنجم قرار گرفت

مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

 دیروز کمیسیون تلفیق بودجه مجلس، تصمیم نهایی مجلس، درخصوص برداشت از صندوق توسعه ملی را، اعلام‌کرد. این کمیسیون تصویب کرد در بودجه سال آینده رقم ۴‌میلیارد ‌دلار از صندوق توسعه‌ملی برداشت شود. کمیسیون تلفیق، هشت اولویت برای تخصیص ذخیره دلارهای نفتی درنظر‌گرفته‌است، اولویت اول تزریق پول برای تقویت بنیه دفاعی است و آخرین الویت هم به‌اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور اختصاص‌داده شده‌است.

 

در این‌میان تلاش رسانه‌ملی برای برداشت سهم بیشتر از صندوق توسعه‌ملی قابل‌توجه‌است. تا جایی‌که در جدول اولویت‌بندی کمیسیون تلفیق، صداوسیما با امکان برداشت ۱۵۰ میلیون‌دلاری از این صندوق، در جایگاه دوم قرارگرفته‌است. این در حالی‌ست که بازسازی مناطق زلزله و سیل زده با سهم ۱۰۰ میلیون و مقابله با ریزگردها نیز با سهم ۱۵۰ میلیون دلاری از این صندوق به‌ترتیب در الویت‌های سوم و پنجم قرارگرفته‌است. برداشت ۴ میلیارد دلار از صندوق توسعه‌ملی یک اتفاق مثبت و بزرگ برای اقتصاد کشور است که به‌نظر می‌رسد، نحوه تخصیص این اعتبار از سوی مجلس، این امکان را تضعیف کرده‌است. 

 

همین چندروزپیش بود که کمیسیون تلفیق با اختصاص بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری برای مقابله با گردوغبار جنوب کشور؛ از جمله خوزستان، مخالفت و این ردیف را حذف‌کرد تا بازگرداندن این رقم به‌پای خوش‌قولی حسن‌روحانی نوشته شود. رئیس‌جمهوری، دوشنبه شب وقتی در گفت‌‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم حرف‌زد، قول‌داد به‌هرطریق ممکن، بودجه مقابله با ریزگردها تامین‌شود. دیروز برخی رسانه‌های خبری و شبکه‌های مجازی نوشتند؛ رئیس‌جمهور به‌قولش عمل‌کرد. از سوی‌دیگر به‌نظر می‌رسد صداوسیما، از تلاش برای تصاحب هرچه بیشتر بودجه کشور دست برنمی‌دارد. این سازمان عریض‌وطویل و پُرخرج، که حالا رقمی مساویِ مقابله با ریزگردهای خوزستان، از صندوق توسعه‌ملی دریافت خواهدکرد. هرسال در فصل تخصیص بودجه، صدای اعتراض جمعی از نمایندگان مجلس و دست‌اندرکاران اقتصادی را، بلند کرده‌است. 

 

رصد اخبار حکایت از این دارد که سال ۹۵ نمایندگان با تصویب ماده ای، از لایحه برنامه ششم‌ توسعه، ‌دولت را مکلف کردند که از ابتدای اجرای قانون برنامه ششم توسعه، در قالب بودجه سنواتی، سهم خود در تامین بودجه سازمان صداوسیما را حداقل به‌میزان ۷ دهم درصد بودجه عمومی دولت، لحاظ‌کند و تخصیص‌دهد.

 

در آن زمان گفته‌شد افزایش اعتبار سازمان صداوسیما، نسبت به سال پایه از محل این ماده، جهت پوشش ۱۰۰ درصدی استان‌ها و توسعه کمی‌و‌کیفی برنامه‌های تولیدی (ملی، استانی و برون‌مرزی) پویانمایی، مستند و فیلم‌ها و سریال‌های فاخر و توسعه‌فنی هزینه‌می‌شود و پرداخت هرگونه حقوق و مزایا، جز به‌تناسبِ سایر بخش‌های کشور که در بودجه سنواتی مشخص می‌شود و گزارش سالانه آن به مجلس ارائه خواهد شد، ممنوع است. نمایندگان مجلس این ماده را با ۱۳۰رای موافق، ۴۵ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع ۲۰۶ نماینده حاضر در مجلس به‌تصویب رساندند . در همان مقطع مخالفت‌های جدی با افزایش بودجه صداوسیما در صحن علنی مجلس مطرح شد. به‌گفته برخی نمایندگان، پیش از این بودجه صدا و سیما ۳/۵ دهم درصد بودجه عمومی دولت بود. 

 

موافقان افزایش بودجه سازمان صداوسیما درحالی‌که معتقد هستند افزایش رقم بودجه می‌تواند صرف ارتقاء کمی‌وکیفی برنامه‌های تولیدی در رسانه‌ملی شود، و بسیاری از تحلیلگران، رسانه‌ملی را چیزی شبیه بوق تشبیه‌می‌کنند؛ پر زرق‌وبرق و خالی از محتوا. 

 

همین چندروزپیش، عباس عبدی- تحلیل‌گر سیاسی در میزگردی که خبرگزاری تسنیم آن را برگزار کرده‌بود، عملکرد صداوسیما را این‌طور نقد‌کرد: «در ایران هیچ پدیده مدرنی به‌اندازه رسانه، به‌شکل سنتی استفاده نمی‌‌شود؛ درواقع به رسانه که یک پدیده کاملاً مدرن با کارکردهای کاملاً جدید و بسیار مهم است، مانند بوق نگاه‌می‌‌کنند و تا وقتی که به‌آن شبیه به بوق نگاه‌شود به‌طور قطع و یقین ما درگیر چنین مسائلی می‌شویم. حالا شایعه اخیر که یک موضوع حاد نبود، حتی اگر درست هم می‌بود، اتفاقی در مملکت نمی‌‌افتاد، چه رسد به حالا که تکذیب‌می‌شود. » 

 

نقدهایی از این دست، به رسانه‌ملی بسیاراست. سال‌هاست بسیاری از جامعه‌شناسان و تحلیلگران اقتصادی بر این نکته به‌اتفاق‌نظر رسیده‌اند که مهم‌ترین دستاورد رسانه‌ملی، ترویج مصرف‌گرایی بوده‌است. با همه این اوصاف، همان رسانه‌ای که به‌تعبیر تحلیلگران چنان بی‌خاصیت است که بی‌شباهت به‌بوق نیست، از سوی‌ کمیسیون تلفیق بودجه در اولویت دوم برای بهره‌گیری از پول نفت قرار گرفته است.

 

 

فرشته بهروزی

 

 

 

hamdelidaily.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش