یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۲۱:۵۳ - ۳۰ آذر ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۹۲۱۶۰
بین الملل

رئیس جمهور کلمبیا به ترامپ: تگزاس و کالیفرنیا را پس بده تا درباره نفت مذاکره کنیم

ترامپ,ترامپ و رئیس جمهور کلمبیا
«گوستاوو پترو» رئیس‌جمهور کلمبیا در واکنشی طعنه‌آمیز به «دونالد ترامپ» همتای آمریکایی خود و اظهارات اخیر او درباره توجیه مسدودسازی نفتکش‌های ونزوئلایی تحت تحریم، پیشنهاد داد که ایالات متحده تگزاس و کالیفرنیا را در ازای نفت پس بدهد.

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور کلمبیا در واکنشی طعنه‌آمیز به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا درباره مصادره دارایی شرکت‌های نفتی آمریکا در ونزوئلا، پیشنهاد داده که ایالات متحده در برابر نفت، تگزاس و کالیفرنیا را پس بدهد. این اظهارات پس از آن مطرح شد که ترامپ خواستار بازگرداندن «حقوق انرژی» آمریکا از سوی ونزوئلا شد.

«گوستاوو پترو» رئیس‌جمهور کلمبیا در واکنشی طعنه‌آمیز به «دونالد ترامپ» همتای آمریکایی خود و اظهارات اخیر او درباره توجیه مسدودسازی نفتکش‌های ونزوئلایی تحت تحریم، پیشنهاد داد که ایالات متحده تگزاس و کالیفرنیا را در ازای نفت پس بدهد.

پترو گفت: «تگزاس منطقه‌ای بود که مورد اشغال قرار گرفت. فروخته نشد. همین‌طور کالیفرنیا و سراسر جنوب آمریکا.»

او به این نکته اشاره داشت که ترامپ روز چهارشنبه از ونزوئلا خواسته بود دارایی‌هایی را که سال‌ها پیش از شرکت‌های نفتی آمریکا گرفته بود، بازگرداند. ترامپ گفته بود: «یادتان هست که آن‌ها همه حقوق انرژی ما را گرفتند. آن‌ها تمام نفت ما را تصاحب کردند و ما آن را پس می‌خواهیم. آن‌ها آن را به‌طور غیرقانونی گرفتند.»

پترو در ادامه به استاندارد دوگانه‌ای اشاره کرد که به رئیس‌جمهور آمریکا اجازه می‌دهد چنین درخواست‌هایی را مطرح کند، اما چنین درخواستی را از سوی ونزوئلا برنمی‌تابد. وی افزود: «اصلاً بیایید معامله کنیم! شما آنچه از ما دزدیدید را پس بدهید و اگر آن‌ها فکر می‌کنند ما چیزی دزدیده‌ایم، خب بیایید درباره‌اش گفت‌وگو کنیم.»

بر اساس گزارش فورچون، شرکت‌های نفتی آمریکا برای چند دهه نقش مهمی در صنعت نفت ونزوئلا داشتند تا اینکه دولت‌های مختلف در این کشور نفت را ملی کردند؛ ابتدا در دهه ۱۹۷۰ و سپس در سال‌های اخیر توسط «هوگو چاوز» و «نیکلاس مادورو». این رسانه افزود که غرامت‌ پیشنهادی ونزوئلا ناکافی تلقی شد و یادآوری کرد که در سال ۲۰۱۴ یک هیئت داوری بین‌المللی ونزوئلا را موظف کرد ۱.۶ میلیارد دلار به شرکت «اِکسون‌موبیل» بپردازد.

طبق گزارش‌ها، دولت ترامپ قصد دارد فشارهایش را ادامه دهد و حتی ممکن است نفتکش‌های بیشتری را در آب‌های ونزوئلا توقیف کند.

به‌گفته یک مقام دولت ترامپ در گفت‌وگو با آکسیوس، نیروهای آمریکایی در حال حاضر منتظر خروج نفتکش‌ها از آب‌های ونزوئلا هستند تا آن‌ها را توقیف کنند، اما اگر این روند به طول بینجامد، ممکن است وارد عمل شوند.

این رسانه اشاره کرده که حداکثر ۱۸ نفتکش تحریم‌شده در آب‌های ونزوئلا حضور دارند که هشت فروند از آن‌ها «کشتی فوق‌سنگین حمل بار» هستند و می‌توانند نزدیک به ۲ میلیون بشکه نفت حمل کنند.

این مقام افزود که اگر نفتکش‌ها از آب‌های ونزوئلا خارج شوند، دولت ترامپ «به دادگاه می‌رود، حکم توقیف می‌گیرد و سپس آن‌ها را توقیف خواهد کرد». اما اگر «بیش از حد ما را منتظر بگذارند، ممکن است حکم توقیف در همان‌جا صادر شود.»

روزنامه گاردین گزارش داد که صادرات نفت ونزوئلا پس از توقیف هفته گذشته، سقوط کرده است. طبق این گزارش، از زمان توقیف، تنها نفتکش‌هایی که توسط شرکت نفتی آمریکایی «شورون» اجاره شده‌اند، در منطقه تردد کرده و نفت خام ونزوئلا را حمل کرده‌اند.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش