یکشنبه ۰۵ بهمن ۱۴۰۴
۱۱:۳۲ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۱۰۱۵۷۵
بین الملل

عقب نشینی ترامپ از سخنانش درباره ناتو با تمجید از انگلیس

دونالد ترامپ,رئیس جمهور آمریکا
به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور آمریکا، در بحبوحه خشم فزاینده متحدان اروپایی، تا حدودی از اظهارات خود در مورد نقش «کم‌رنگ» نیروهای غیر آمریکایی ناتو در افغانستان عقب‌نشینی کرده است.

به گزارش ایسنا، اما ادعای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز مبنی بر اینکه ناتو «تعدادی نیرو» اعزام کرد و «کمی عقب‌تر، کمی دورتر از خطوط مقدم» ماند، روز شنبه محکومیت‌های جدیدی را به همراه داشت.

او پس از واکنش خشمگینانه به اظهاراتش در اوایل هفته، شاخه زیتونی به بریتانیا تقدیم کرد و از سربازان بریتانیایی تمجید به عمل آورد.

روز شنبه، یک روز پس از آنکه کر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، اظهارات ترامپ را «وحشتناک» خواند، به نظر می‌رسد او موضع خود را تغییر داده است؛ حداقل تا جایی که به سربازان بریتانیایی مربوط می‌شود.

ترامپ در پلتفرم تروث سوشال خود گفت: «سربازان بزرگ و بسیار شجاع بریتانیا همیشه با ایالات متحده آمریکا خواهند بود!»

هم‌زمان با انتشار آخرین بیانیه ترامپ، سخنگوی داونینگ استریت در لندن گفت که استارمر روز شنبه در تماسی تلفنی با ترامپ در مورد این موضوع صحبت کرده است.

سخنگوی دفتر نخست‌وزیری لندن گفت: «نخست‌وزیر از سربازان شجاع و قهرمان بریتانیایی و آمریکایی که دوشادوش هم در افغانستان جنگیدند و بسیاری از آنها هرگز به خانه بازنگشتند، تجلیل کرد. ما هرگز نباید فداکاری آنها را فراموش کنیم.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اما بریتانیا تنها متحد ناتو نبود که از اظهارات قبلی ترامپ ابراز خشم کرد، زیرا دیگر رهبران اروپایی هم روز شنبه به شدت واکنش نشان دادند و فداکاری‌های سربازان خود را یادآوری کردند.

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، شگفتی دولت خود را از اظهارات ترامپ ابراز کرد. او در بیانیه‌ای گفت: «در طول تقریباً ۲۰ سال عملیات ناتو در افغانستان، ملت ما هزینه‌ای غیرقابل انکار پرداخت کرده است: ۵۳ سرباز ایتالیایی کشته و بیش از ۷۰۰ نفر زخمی شدند.»

او افزود: «به همین دلیل، اظهاراتی که سهم کشورهای ناتو در افغانستان را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند، به‌ویژه وقتی از یک کشور متحد باشند، غیر قابل قبول هستند.»

دونالد تاسک، نخست‌وزیر لهستان هم خاطره‌ای از حضورش در مراسم وداع با پنج سرباز کشته شده لهستانی در افغانستان در سال ۲۰۱۱ را به یاد آورد. او در پستی در ایکس نوشت: «افسران آمریکایی که در آن زمان من را همراهی می‌کردند، به من گفتند که آمریکا هرگز قهرمانان لهستانی را فراموش نخواهد کرد. شاید آنها این حقیقت را به رئیس‌جمهور ترامپ یادآوری کنند.»

دفتر امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، روز شنبه اعلام کرد: «این اظهارات غیر قابل قبول، شایسته پاسخ نیستند. رئیس دولت مایل است به خانواده‌های سربازان کشته شده تسلیت بگوید و قدردانی ملت را تکرار کند.»

به گفته دولت فرانسه، حدود ۹۰ سرباز فرانسوی در افغانستان جان باختند.

نخست وزیر دانمارک هم روز شنبه در فیسبوک گفت: «من کاملاً درک می‌کنم که کهنه سربازان دانمارکی گفته‌اند که هیچ کلمه‌ای نمی‌تواند میزان درد این موضوع را توصیف کند. او افزود: «غیر قابل قبول است که رئیس‌جمهور آمریکا تعهد سربازان متحد در افغانستان را زیر سوال ببرد. دانمارک یکی از کشورهای ناتو است که بیشترین تلفات سرانه را متحمل شده است.»

روز جمعه، استارمر گفته بود: «من اظهارات رئیس‌جمهور ترامپ را توهین‌آمیز و رک و پوست کنده، وحشتناک می‌دانم و از اینکه چنین آسیبی به عزیزان کشته یا زخمی شده وارد شده است، تعجب نمی‌کنم.»

کاخ سفید در ابتدا اظهارات استارمر را رد کرده بود. تیلور راجرز، سخنگوی کاخ سفید، در بیانیه‌ای که به خبرگزاری فرانسه ارسال شد، گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ کاملاً درست می‌گوید؛ ایالات متحده آمریکا بیش از هر کشور دیگری در این اتحاد، برای ناتو کار کرده است.»

اظهارات ترامپ پس از بحران شدید فراآتلانتیکی بر سر تهدیدهای او برای تصرف گرینلند - یک قلمرو خودمختار دانمارک - که اکنون ظاهراً خنثی شده است، مطرح می‌شود. رئیس‌جمهور ایالات متحده روز چهارشنبه هم از تهدید اعمال تعرفه‌هایی بر اروپا به دلیل مخالفتشان با ادعاهایش در مورد این جزیره قطب شمال عقب‌نشینی کرد.

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش