جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۰ - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۷۱۲۹
بین الملل

هدف روسیه از دخالت در انتخابات آمریکا و فرانسه چه بود؟

سوءتفاهم پوتین درباره جنگ نرم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,ولادیمیر پوتین
جوزف نای می‌نویسد: جنگ اطلاعاتی روسیه به جای اینکه باعث استفاده از امتیاز ترامپ شود، با کاهش قدرت نرم روسیه در آمریکا دست رئیس‌جمهور ایالات متحده را بسته است.

نظر به درک ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از قدرت نرم، مداخله روسیه در انتخابات ریاست جهوری ایالات متحده در سال ۲۰۱۶ و حمله سایبری روسیه به سرورهای کمپین امانوئل ماکرون، نباید کسی را غافلگیری کند. پوتین پیش از انتخاب دوباره در سال ۲۰۱۲ به یکی از روزنامه های مسکو گفته بود که " قدرت نرم مجموعه ای ابزارها و شیوه ها برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی بدون استفاده از زور است، از طریق اطلاعات و دیگر ابزار نفوذ."

 

از نظر کرملین، انقلاب های رنگی در کشورهای همسایه و خیزش های بهار عربی نمونه هایی از استفاده ایالات متحده از قدرت نرم به عنوان شکلی جدید از جنگ ترکیبی بوده اند. مفهوم جنگ نرم در مفهوم سیاست خارجی روسیه ترکیب شده است و در مارس ۲۰۱۶ ولادیمیر گیراسموف فرمانده ارتش روسیه تاکید کرد که پاسخ به این دست تهدیدات خارجی " با استفاده از نیروهای رسمی نظامی غیرممکن است، تنها با استفاده از شیوه های ترکیبی یکسان می توان با آن مقابله کرد."

 

قدرت نرم چیست؟ برخی فکر می کنند هر کنشی به غیر از نیروی نظامی است، اما تصور اشتباهی است. قدرت نرم قابلیت به دست آوردن آنچه می خواهیم از طریق جذب و اقناع، به جای تهدید اجباری یا پیشنهاد پول است.

 

قدرت نرم خیر و شری در خود ندارد. ارزش های قضاوت به سرانجام، ابزارها و پیامدهای یک کنش بستگی دارد. پیچیدگی های ذهنی الزاما بهتر از پیچیدگی های نظامی نیست (هر چند سوژه معمولا در روندهای ذهنی خودمختاری دارند تا روندهای فیزیکی). اسامه بن لادن به مردانی که سپتامبر ۲۰۱۱ هواپیماها را به مرکز تجارت جهانی کوبیدند نه پولی پرداخت کرد و نه آن ها را تهدید کرد: او با ایده های خود برای انجام کارهای شیطانی آن ها را به خود جلب کرد.

 

قدرت نرم برای جذب می تواند با اهداف تهاجمی همراه باشد. کشورها از مدت ها قبل میلیاردها دلار در بازی رقابت بر سر جذابیت برای دیپلماسی عمومی و رسانه هزینه کرده اند – "نبرد برای فتح قلب ها و ذهن ها ". ابزارهای قدرت نرم همچون طرح مارشال و صدای آمریکا به تعیین نتیجه جنگ سرد یاری رساندند.

 

پس از جنگ سرد، نخبگان روس بر این باور بودند که اتحادیه اروپا و گسترش ناتو، و همچنین تلاش های غرب برای حمایت از دموکراسی، به منظور تهدید و منزوی کردن روسیه طراحی شده است. در واکنش، روس ها کوشیدند تا قدرت نرم روسیه را با ارتقای ایدئولوژی سنت گرایی، حاکمیت ملی و ملی گرایی گسترش دهند. این سیاست در کشورهایی همچون مجارستان، جایی که ویکتور اورن نخست وزیر به ستایش "لیبرال دموکراسی" پرداخت، همچنین در میان مهاجران روس، در کشورهای فقیر آسیای مرکز و همچنین جنبش های دست راستی پوپولیست در اروپای غربی طنین انداز شد.

 

جنگ اطلاعات می تواند به صورت تهاجمی برای تضعیف رقبا استفاده شود و می توان از آن تحت عنوان " قدرت نرم منفی" یاد کرد. با حمله به ارزش های دیگران، می توان از جذابیت آن ها و در نتیجه قدرت نرم مرتبط با آن کاست. مدارک موجود حکایت از آن دارد که روس ها از سال ۲۰۱۵ مداخله خود در انتخابات ایالات متحده را کلید زده اند؛ هدفشان این بود که روند دموکراتیک ایالات متحده را آلوده و بی اعتبار سازند. برگزیده شدن ترامپ، که پوتین را ستایش می کرد، هدیه ای اضافه بود.

 

اینک مداخله روسیه در سیاست های داخلی دموکراسی های اروپا با هدف کاهش جذابیت ناتو، تجسم قدرت سخت غرب که روسیه آن را یک تهدید می داند، طراحی شده است. در قرن نوزدهم نتیجه رقابت برای تعیین ارباب اروپا در وهله اول از طریق ارتش مشخص می شد، امروز اما از طریق اینکه چه کسی قلب ها را می برد.

 

جنگ اطلاعاتی ورای قدرت نرم است؛ و چیز تازه ای نیست. دستکاری ایده ها و روند های الکترونیکی از طریقه پرداخت پول سابقه دور و درازی دارد، هیتلر و استالین در حملات رادیویی پیشگام بودند. اما رسانه ای که بیش از حد پروپاگاندا کند اعتبارش را از دست می دهد و در نتیجه فاقد جذابیت مخاطب می شود – و نمی تواند قدرت نرم تولید کند.

 

هر چند جنگ اطلاعات چیز تازه ای نیست، اما فن آوری سایبری آن را ارزان تر، سریع تر، در دسترس تر، همچنین دشوارتر برای شناسایی و راحت تر برای انکار کرده است. اما با وجود اینکه جنگ اطلاعاتی روسیه تا حدودی در بحث های اخلالگری موفق بوده و تا حدی انتخابات ۲۰۱۶ ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داد اما در جنگ نرم ناکام بوده است. مرکز "مشاوره پورتلند" در لندن اسامی ۳۰ قدرت برتر "جنگ نرم" را منتشر کرده است و روسیه رتبه ۲۷ را کسب کرده است.

 

 از قضا، جنگ اطلاعاتی روسیه به جای اینکه باعث استفاده از امتیاز ترامپ شود، با کاهش قدرت نرم روسیه در آمریکا دست رئیس جمهور ایالات متحده را بسته است. آنچنان که برخی از تحلیگران اشاره می کنند بهترین پاسخ به "آتش ادعاهای دروغ" این است که سعی نشود به هر دروغ پاسخ داده شود، بلکه علیه این روند پیش -آگاهی سازی صورت گیرد. همچنان که پیروزی ماکرون نشان داد، انتخابات اروپا در سال ۲۰۱۷ شاید از این پیش آگاهی سازی منتفع شود.

 

 

irdiplomacy.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش