یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۵:۱۶ - ۳۰ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۸۳۶۰
بین الملل

مرد موشکی و مرموز کره شمالی کیست؟(+تصاویر)

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
اگر چه رهبر جوان کره شمالی توجه بسیاری را به خود جلب کرده اما اطلاعات زیادی در مورد او در دست نیست و او را با عنوان رهبر مرموزمی شناسند.

به گزارش جماران، در دهه های اخیر جهان دیگر به تنش های موشکی و هسته ای کره شمالی که در نهایت به جایی هم نرسیده اند عادت کرده است. اما این تنش ها در دوره زمامداری کیم جونگ اون رهبر ۳۳ ساله این کشور شدت و خشونت بیشتری به خود گرفته اند و در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا به اوج خود رسیده اند. در دوران حکومت چند ساله او، کره شمالی آزمایش های هسته ای و موشکی متعددی انجام داده است. اگر چه این رهبر جوان توجه بسیاری را به خود جلب کرده اما اطلاعات زیادی در مورد او در دست نیست و او را با عنوان «رهبر مرموز» می شناسند. در ادامه هر آن چه که از این رهبر جوان می دانیم در اختیار شما قرار خواهیم داد:

 

زندگینامه

کیم جونگ اون رهبر جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) است. حتی تاریخ تولد این رهبر مرموز مشخص نیست و چندین روایت در مورد آن وجود دارد: ۸ ژانویه ۱۹۸۲، ۱۹۸۳ یا ۱۹۸۴ یا ۵ ژوئیه ۱۹۸۴.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

با این وجود در فهرستی که اخیرا وزارت خزانه داری آمریکا در مورد افراد تحریم شده منتشر کرده، تاریخ تولد کیم جونگ اون ۸ ژانویه ۱۹۸۴ اعلام شده است.

 

والدین او، «کیم جونگ ایل» رهبر سابق کره شمالی و همسرش «کو یونگ هی» بودند. او یک برادر بزرگ تر به نام «کیم جونگ چول» و یک خواهر کوچک تر به نام «کیم یو جونگ» دارد.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

گفته می شود مادر کیم جونگ اون هم به جای آن‌ که او را «کیم» صدا بزند، «ستاره صبح» خطاب ‌اش می ‌کرد. هنوز مشخص نیست، مادر چه از پسر دیده بود که او را چنین صدا می‌ زد.

 

تحصیلات

او در سوئیس تحصیل کرده است. وی با اسم مستعار «پاک اون» و به عنوان فرزند یکی از کارمندان سفارت کره شمالی در سوئیس به مدرسه بین المللی انگلیسی زبانی در شهر «گوملیگن» نزدیک شهر «بِرن» رفت. همکلاسی های کیم جونگ اون وی را پسری بسیار ساکت که بیشتر وقت خود را در خانه می گذراند، توصیف کرده اند البته برخی نیز گفته اند که وی پسر شوخ طبعی بوده است.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

بنا به گزارش های موجود، او دانش ‌آموز چندان موفقی نبوده و به ‌ویژه در درس ‌های ریاضی و علوم مشکل داشته است. در مقابل، کیم جونگ اون، بهترین نمرات ‌اش را در درس‌ های موسیقی و فنی ‌و حرفه ای به ‌دست آورده است.

 

علایق

گفته می شود در دورانی که کیم جونگ اون جوان در سوئیس درس می خواند، دیوارهای اتاقش پوشیده از عکس های «مایکل جوردن» ستاره بسکتبال بودند. اگر چه وی تنها ۵ یا ۶ سال داشت و کمی چاق بود اما در بازی بسکتبال تبحر خاصی داشت.

 

به نظر می رسد همه خانواده کیم جونگ اون طرفدار تیم بسکتبال «شیکاگو بولز» هستند. پدر او کلکسیونی از تمام بازی های مایکل جوردن به ویژه بازی هایی که برای تیم شیکاگو بولز انجام داده بود داشت. در سال ۲۰۰۱ کیم جونگ ایل سعی کرد جوردن را ترغیب کند که سفری به کره شمالی داشته باشد که با پاسخ منفی او مواجه شد.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

عکسی از کیم جونگ چول نیز وجود دارد که وی را با لباس شماره ۹۱ تیم شیکاگو بولز که متعلق به «دنیس رودمن» دیگر بازیکن این تیم بود نشان می دهد.

 

کیم جونگ اون همچنین مجموعه ای فوق العاده از کفش های ورزشی مارک نایک داشت.

 

بازگشت به کره شمالی

کیم جونگ اون بعد از بازگشت به کره شمالی، همراه با برادر بزرگترش به دانشگاه نظامی «کیم ایل سونگ» ملحق شدند. برخی دیگر نیز بر این باورند که این دو در سال ۲۰۰۷ وارد مدرسه مهندسی ساخت و ساز پدرشان شدند.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

او دارای عناوین دبیر اول حزب کارگران کره، رئیس کل کمیسیون مرکزی نظامی، رئیس کل کمیسیون ملی دفاع کره شمالی، فرمانده معظم ارتش خلق کره، و عضو پرزیدیوم پلیتبوری کمیته مرکزی حزب کارگران کره است. وی همچنین در ژوئیه ۲۰۱۲ میلادی به درجه ژنرال چهار ستاره ارتقاء یافت. او در زمانِ به قدرت رسیدن با ۳۳ سال سن، جوان‌ ترین رئیس کشور در جهان بود.

 

جانشینی پدر

کیم جونگ اون سومین پسر کیم جونگ ایل است.

 

در پی درگذشت «کیم جونگ ایل» رهبر پیشین کره شمالی در تاریخ ۱۷ دسامبر سال ۲۰۱۱ در اثر سکته قلبی، رسانه‌ های دولتی این کشور آغاز زمامداری کیم جونگ اون را اعلام کردند. روز ۱۹ دسامبر ۲۰۱۱ (۲۸ آذر ۱۳۹۰) تلویزیون دولتی کره شمالی که ساعاتی قبل از خبر درگذشت کیم جونگ ایل، رهبر این کشور را گزارش کرده بود، اعلام کرد که کیم جونگ اون، پسر رهبر سابق، با لقب «وارث کبیر» جانشین پدر شده ‌است.

 

کیم جونگ اون جوان فرماندهی چهارمین ارتش بزرگ جهان، یک زرادخانه ی هسته ای بزرگ و تسلط مطلق بر کره شمالی را از کیم جونگ ایل به ارث برد.

 

کیم جونگ اون توانست جای برادر بزرگترش کیم جونگ چول را به عنوان جانشین پدر بگیرد که پدرش از وی به عنوانی انسانی ضعیف النفس و «زن باره» یاد کرده بود. براساس برخی شایعات برادر دیگرش «کیم جونگ نام» نیز مخالف سیاست های برادرش بوده و از وی انتقاداتی داشته است.

 

کیم جونگ نام برادر ناتنی بزرگ تر اون، از مادری به‌ نام «سونگ هی ریم» در سال ۱۹۷۱ به ‌دنیا آمده بود. وی در سال ۲۰۰۱ قصد داشت با یک پاسپورت جعلی وارد توکیو شود و به دیزنی ‌لند برود ولی بازداشت شد و به همین دلیل از جانشینی پدر محروم شد.

 

وی در سن ۳۰ سالگی قدرت را در کره شمالی به دست گرفت و به عنوان جوان ترین رهبر یک کشور در جهان شناخته شد.

 

شباهت بسیار به پدربزرگ

بسیاری از مردم کره شمالی کیم جونگ اون را نسخه جوان «کیم ایل سونگ»، «رهبر بزرگ» خود می دانند.

 

کیم شباهت زیادی به پدربزرگ خود دارد و این شباهت را می توان به راحتی در نحوه کوتاه کردن موها، شکل صورت واخلاق و رفتار وی دید.

 

برخی از گزارش ها حاکی است که وی برای شباهت بیشتر به پدربزرگش حتی دست به جراحی پلاستیک نیز زده است.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

برخی بر این باورند که مدل موی او به این دلیل انتخاب شده تا جراحی سر و صورت ‌اش کمتر دیده شود.

 

اما خانواده رهبر کره شمالی به این گزارش ها واکنش شدیدی نشان داده و آنها را شایعه و «چرندیاتی سخیف و کثیف از جانب رسانه های سودجو» اعلام کرده اند.

 

خبرگزاری رسمی کشور کره شمالی در این باره گفته است: «این گزارشِ کذب… که توسط دشمنان منتشر شده یک عمل جنایت آمیز کریه است که حزب، کشور، ارتش و مردم هیچ گاه آن را بر نمی تابند.»

 

با این حال گفته می شود وی در قیاس با پدر و پدربزرگش رفتار خشن تری را در داخل و سیاست ستیزه جویانه ‌تری را در خارج در پیش گرفته ‌است. در دوران حکومت وی نه تنها وضعیت کره بهبود پیدا نکرد که بدتر هم شد. عده‌ ای این رفتارهای خشن را کمبود اعتماد به نفس در وی توصیف کرده ‌اند.

 

وزیر خارجه وقت کره جنوبی اعلام کرده بود که کیم جونگ اون از زمان به قدرت رسیدن تا پایان ماه ژوئن ۲۰۱۵ اقدام به اعدام ۷۰ تن کرده ‌است؛ در حالی که پدرش کیم جونگ ایل در نخستین سال روی کار آمدنش، ۱۰ مقام را اعدام کرده بود.

 

کیم جونگ اون بر خلاف پدر و پدر بزرگش رفتارهای غیررسمی و خارج از قاعده را در انظار عمومی در پیش گرفته: سربازان را در آغوش می‌کشد و در کنار آنها، و همچنین بازو به بازوی زنان در عکس ها ظاهر می ‌شود.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

این در حالی است که پدر و پدر بزرگ او هرگز در رویدادهای عمومی کنار همسرانشان ظاهر نمی‌ شدند.

 

نقش کلیدی عمه و شوهرعمه کیم جونگ اون

برخی بر این باورند که عمه و شوهر عمه کیم جونگ اون در واقع قدرت اصلی در این کشور بودند.

 

عمه کیم جونگ اون، نخستین زنی است که در کره شمالی به درجه ژنرال ۴ستاره ارتش رسید.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

«کیم کیونگ هوی» عمه کیم جونگ اون و شوهرش «یانگ سونگ تائه» از مورد اعتمادترین مشاوران او به شمار می آمدند که هر دو ۶۶ سال سن داشتند. گفته می شود این دو از طرف کیم جونگ ایل مامور شده بودند که ارتش کشور را کنترل کرده و به رهبر جوان کمک کنند که جایگاه خود را در دورانی که در حال کسب تجربه است تحکیم بخشد.

 

در نشست حزب کارگر کره شمالی این دو در کنار هم می نشستند. به نظر می رسد که مهم ترین وظیفه این دو تحکیم جایگاه او به عنوان رهبر کشور در میان فرماندهان عالی رتبه ای بوده باشد که به وی اعتماد کافی نداشته اند.

 

اما در پایان دسامبر سال ۲۰۱۳ وی دستور اعدام دایی خود و خانواده اش را به بهانه تلاش برای کودتا صادر کرد.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

در ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۳، کیم جونگ اون دستور اعدام دایی اش، جانگ سونگ تائه را صادر کرد. وی متهم شده بود که قصد داشته از طریق کودتای نظامی قدرت را در کره شمالی به دست بگیرد. برخی از گزارش ها حاکی از آن است که کیم جونگ اون بلافاصله دستور پاکسازی خانواده وی را نیز صادر کرده است.

 

با این وجود سفیر کره شمالی در انگلیس این موضوع را رد کرد و گفت که تنها جانگ سونگ تائِک بعد از محاکمه تیرباران شده است.

 

ازدواج

کیم جونگ اون با یک سردسته گروه های پیشاهنگی ازدواج کرده و احتمالا سه فرزند دارد.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

یک تحلیلگر مسائل کره شمالی در کره جنوبی به روزنامه کوریا تایمز گفته است که کیم جونگ ایل به دنبال سکته در سال ۲۰۰۸، این ازدواج را به فوریت ترتیب داد. این تحلیلگر گفته است که همسر کیم جونگ اون از طبقه بالای جامعه و دانش‌آموخته علوم است و پدرش پرفسور و مادرش متخصص زایمان است.

 

در تاریخ ۲۵ ژوئیه ۲۰۱۲، رادیو دولتی کره شمالی برای اولین‌ بار تایید کرد که کیم جونگ اون، رهبر جوان این کشور همسری به نام «ری سل جو» خواننده و عضو گروه پیشاهنگی دارد.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

با این حال سرویس امنیتی کره جنوبی بر این باور است که این دو احتمالا در سال ۲۰۰۹ با هم ازدواج کرده و خیلی زود نیز صاحب فرزند شده اند. بر اساس برخی گزارش ها، ری سول جو در سال ۲۰۱۲ اولین فرزند خود را نیز به دنیا آورده است که بسیاری جنسیت آن را دختر اعلام کرده اند.

 

همچنین ادعا شده که وی در سال ۲۰۱۵ دومین فرزند خود را نیز به دنیا آورده است.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

در آخرین ادعا هم گفته شده در سال (۲۰۱۷) سومین فرزند آنها به دنیا آمده است.

 

رهبران کره شمالی در مورد نزدیکان قدرتمند و یا خانواده خود زیاد صحبت نکرده و روابطشان را محرمانه نگه می دارند اما کیم جونگ اون اغلب همسرش را در کنار خود دارد و به عکاسان اجازه می دهد از آنها عکس بگیرند.

 

تلاش های ناکام برای ترور

بر اساس گزارش ها در سال ۲۰۱۳ تلاشی برای ترور کیم جونگ اون صورت گرفته است. سرویس امنیتی کره جنوبی اعلام کرده که رهبر جوان بعد از این که یک ژنرال چهار ستاره را تنزل درجه داد، هدف حمله افراد ناراضی در داخل کره شمالی قرار گرفت.

 

خصومت با کره جنوبی

کیم جونگ اون احتمالا به دلیل تحکیم پایه های قدرت خود، سیاست های خصمانه ای را در پیش گرفته، تمامی مسیرهای ارتباطی خود با دولت کره جنوبی را مسدود کرده و همسایه اش کره جنوبی و ایالات متحده را به جنگ هسته ای تهدید کرده است. پدر و پدربزرگش نیز همیشه این دو کشور را تهدید می کردند اما این تهدیدات هیچ وقت جنبه عملی به خود نگرفت.

 

کیم جونگ اون همچنان به سیاست های خصمانه خود در قبال کره جنوبی و غرب ادامه می دهد تا بدین ترتیب پایه های حکومت خود را تحکیم بخشد.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

آزمایش های موشکی و تحریم ها

علی رغم تحریم ها علیه کره شمالی در دوران زمامداری کیم جونگ اون نیز همچنان به آزمایش موشک های بالستیک و جنگ افزارهای اتمی ادامه می دهد. در سال ۲۰۱۲ این کشور اولین ماهواره خود را به فضا پرتاب کرد و از زمان به قدرت رسیدن کیم جونگ اون ساخت موشک های بالستیک و تسلیحات هسته ای در این کشور سرعت بیشتری گرفته است.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

در سال ۲۰۱۳ کره شمالی سومین آزمایش هسته ای خود و اولین مورد در دوران زمامداری کیم جونگ اون را به انجام رساند. در آوریل سال ۲۰۱۵ نیز یک ژنرال آمریکایی هشدار داد که کره شمالی در حال تقویت موشک های با قابلیت حمل کلاهک هسته ای خود است که می توانند به سواحل غربی کشور ایالات متحده نیز برسند.

 

در ۵ ژانویه سال ۲۰۱۶، کره شمالی پنجمین آزمایش هسته ای خود و دومین آزمایش هسته ای دوران رهبری کیم جونگ اون را انجام داد. مقامات پیونگ یانگ اعلام کردند که این آزمایش در واقع آزمایش یک بمب هیدروژنی مینیاتوری بوده است.

 

در پاسخ به این آزمایش، رهبران جهان به شدت آن را محکوم کرده و خواستار افزایش فشارها بر پیونگ یانگ شدند. حتیچین که بزرگ ترین حامی کره شمالی به شمار می آید نیز مخالفت خود را با این آزمایش های هسته ای اعلام کرده است.

 

این واقعه با آزمایش های موفقیت آمیز موشک های بالستیک دیگری در دریای ژاپن همراه بود. همچنین در این سال کره شمالی پرتاب یک موشک بالستیک از زیردریایی را با موفقیت آزمایش کرد.

 

در ۹ مارس ۲۰۱۶، کره شمالی تصاویری را منتشر کرد که در آن کیم جونگ اون در حال بازدید از یک دستگاه انفجاری کوچک در مقابل بخشی از راکت‌های KN-8 مونتاژ شده بود.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

در سپتامبر سال ۲۰۱۶، کیم جونگ اون خود شخصا بر پنجمین و بزرگ ترین آزمایش هسته ای کشورش نظارت داشت. بر اساس برخی گزارش ها قدرت انفجار  حاصل از این کلاهک هسته ای بسیار قدرتمند تر از بمبی بود که به «هیروشیما» اصابت کرد.

 

با آزمایش های اخیری که این کشور در این زمینه انجام داده است برخی از کارشناسان بر این باورند که تا سال ۲۰۲۰ کره شمالی می تواند بمب هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته ای بسازد که قادر خواهد بود با آنها به راحتی خاک آمریکا را مورد هدف قرار دهد.

 

ترور برادر ناتنی کیم جونگ اون در فرودگاه مالزی

در ۱۳ فوریه سال ۲۰۱۷، برادر ناتنی کیم جونگ اون در فرودگاه کوالالامپور مالزی مسموم شده و به قتل رسید. در حالی که همه انگشت اتهام را به سمت کیم جونگ اون گرفته بودند، پلیس مالزی به رغم مخالفت های مقامات کره شمالی جسد مقتول را کالبدشکافی کرده و اسم یکی از مقامات بلندپایه ی سفارت کره شمالی و افرادی از ملیت های دیگر را در کنار دو زن، که به نظر می رسید برای اجرای ترور استخدام شده بودند، به عنوان مظنونین اصلی این قتل اعلام کرد.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

در ماه مارس ۲۰۱۷، بعد از این که دولت مالزی به طور رسمی مقامات کره جنوبی را به طراحی نقشه ترور کیم جونگ نام متهم کرد روابط دو متحد سابق بیشتر به تیرگی گرایید. در نتیجه کره شمالی خروج شهروندان مالزیایی از این کشور را ممنوع اعلام کرد و مالزی نیز در پاسخ به این فرمان، ورود شهروندانش بدون نیاز به ویزا به کره شمالی را لغو نمود.

 

تشدید تنش ها در دولت ترامپ

«دونالد ترامپ» بلافاصله بعد از ورود به کاخ سفید، کره شمالی را بزرگ ترین تهدید برای ایالات متحده نامید. وی سیاست گفتگوی دیپلماتیک و «صبر استراتژیک» دولت «باراک اوباما» در قبال کره شمالی را تقبیح کرده و خلع سلاح اتمی فوری این کشور را خواستار شد و امکان حمله نظامی پیشگیرانه در صورت تمکین نکردن رهبر کره شمالی به درخواست های بین المللی را محتمل اعلام کرد.

 

در پاسخ به این تهدید آشکار، کیم جونگ اون یک موشک بالستیک دیگر را همزمان با سفر «مایک پنس» معاون ترامپ، به کره جنوبی آزمایش کرد که با موفقیت همراه نبود. بعد از این که ایالات متحده تهدید کرد در صورت ادامه این آزمایش ها، کره شمالی با «عکس العمل بسیار شدید بین المللی» مواجه خواهد شد، رهبر کره شمالی اعلام کرد که جنگ هسته ای قریب الوقوع خواهد بود.

 

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

در تازه ترین آزمایش کره شمالی روز ۲۹ نوامبر (۸ آذر) از پرتاب آزمایشی موفقیت‌ آمیز یک موشک بالستیک قاره پیمای جدید به نام «هواسونگ ۱۵» خبر داد. موشک بالستیک قاره پیمای یادشده در مدار مقرر به مدت ۵۳ دقیقه در مسیر ۹۵۰ کیلومتر پرواز کرده و با بالاترین ارتفاع ۴۴۷۵ کیلومتر با موفقیت به اهداف تعیین شده در حوزه دریایی شرق شبه جزیره کره اصابت کرد.

 

گفته می شود که موشک بالستیک قاره پیمای جدید قادر است تمام اراضی آمریکا را هدف قرار دهد و با توجه به حمل کلاهک هسته‎ای بزرگ، در مقایسه با موشک بالستیک پرتاب شده در ژوئیه سال جاری، امتیازات بیشتری داراست.

 

این در حالی است که آمریکا اخیرا بار دیگر گزینه مذاکره را روی میز آورده است.

 

«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا  اخیرا در نشست ویژه وزیران خارجه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل در مورد کره شمالی گفت که این کشورِ دارای تسلیحات هسته‌ای ابتدا باید نشان دهد که استحقاق مذاکره را دارد. 

 

تیلرسون افزود: «فشارها بر کره شمالی باید ادامه یابد و ادامه خواهد یافت تا زمانی که این کشور عاری از سلاح هسته‌ ای شود. آن وقت ما راه ارتباطی خود را باز می‌ گذاریم.»

 

سخنان وزیر خارجه آمریکا نوعی عقب‌ نشینی از مواضع پیشین او مبنی بر گفت‌ و گوی بدون پیش‌ شرط با کره شمالی محسوب می شود. وزیر خارجه آمریکا سه روز قبل از این سخنان گفته بود که واشنگتن آماده است هر زمان که کره شمالی می‌ خواهد با این کشور وارد مذاکره شود.

 

این اظهارات اما واکنش برخی مقام‌ های کاخ سفید را به دنبال داشت به طوری که این مقام‌ ها که نامی از آنها برده نشد، گفته اند تا وقتی که پیونگ‌ یانگ رفتار خود را اصلاح نکند، مذاکره‌ ای در کار نخواهد بود.

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش