شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۸:۳۷ - ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۰۷۷۸
سیاست خارجی

کیهان: ایران شاید آماده باشد سطح غنی سازی را تا آستانه غیرنظامی کاهش دهد/ گروسی چه نقشی دارد؟

چرا مذاکرات ایران و آمریکا به زمان دیگری موکول شد؟/ وال استریت ژورنال: مذاکرات برای ۷ می در رم تایید نشده است

ایران و آمریکا,مذاکره ایران و آمریکا
آن چه از سوی ما نباید فراموش شود مقابله با هرنوع تهدید آمریکا یا اسرائیل به اقدام نظامی است.

روزنامه خراسان نوشت: درحالی که تصور خیلی ها این بود که امروز دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم هسته ای در رم یا مسقط برگزار شود، اما بنابر اعلام دو طرف، این دور از مذاکرات به تعویق افتاده و در روزهای آینده برگزار خواهد شد. در این میان برخی گمانه زنی ها درباره علت این تاخیر یا تعویق به راه افتاده که تلاش می کنند آن را به محتوای مذاکرات پیوند بزنند و برخی جریان های سیاسی و رسانه ای حتی پا را فراتر گذاشته و صریحا یا تلویحا انگشت اتهام را به سوی ایران گرفته و خواستار کوتاه آمدن مقابل خواسته های آمریکا هستند.

هرچند مذاکرات هسته ای در دور گذشته به مسائل فنی و اصطلاحا جزئیات رسیده و اگر روند آن با کندی مواجه شود، طبیعی است اما به نظر می رسد، آن چه باعث این تاخیر یا تعویق شده در جزئیات نیست، بلکه نتیجه به هم ریختگی تیم مذاکره کننده آمریکایی است. در ادامه برخی اتفاقاتی را که صرفا در ۵ روز گذشته رخ داده، فهرست کرده ام که بررسی آن به خوبی نشان می دهد تیم مذاکره کننده آمریکا و اساسا نظام اجرایی سیاست خارجی آمریکا مدتی است دچار اغتشاش است؛ 

۱- بالا گرفتن انتقادات از اوضاع بد بازار داخلی آمریکا و محقق نشدن وعده‌های کمپین انتخاباتی ترامپ برای کاهش تورم و توجه به اقتصاد خانواده در آمریکا.

۲- ناکامی ارتش آمریکایی‌ در مقابل انصارا... یمن با وجود بیش از یک ماه حملات سنگین به شهرها و مناطق مختلف این کشور که دستاورد چندانی برای یانکی ها نداشته و در این مدت آن ها حدود ۱۰ پهپاد پیشرفته خود را نیز از دست داده اند. به ویژه سقوط یک فروند جنگنده اف-۱۸ که نیروی دریایی آمریکا و حتی افکار عمومی این کشور نسبت به آن حس غرور دارند و سقوط این هواپیما آن هم از روی ناو ترومن، باعث بالا گرفتن انتقادها در رسانه های داخلی آمریکا از پنتاگون و ترامپ شده است.

۳- دمیدن بر اختلافات سیاست‌گذاری در سیاست خارجی و امنیت ملی از سوی برخی جریان های داخلی آمریکا و حتی کاخ سفید ظاهرا توسط بنیاد دفاع از دموکراسی(FDD). این بنیاد در ظاهر یک اندیشکده حوزه امنیتی، نظامی و سیاست خارجی است و در عمل یکی از مراکز تصمیم سازی برای جمهوری خواهان به شمار می رود. آن ها در روزهای اخیر حملاتی نیز به استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در مذاکره با روسیه و ایران داشته اند.

۴-  اظهارات ضد ایرانی وزیر خزانه‌داری و توئیت تهدید آمیز وزیر دفاع آمریکا علیه ایران.

۵- اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران در روزهای اخیر. 

۶- دفاع شکننده ترامپ و پسرش از مذاکره با ایران و موضع گیری او علیه برخی افراد داخل کاخ سفید.

۷- اظهارات تند و تهدیدآمیز نتانیاهو ضد ایران مبنی بر حمله به تاسیسات هسته‌ای کشورمان که پس از چراغ سبز ترامپ به او رخ داد. جایی که ترامپ به نشریه تایم گفت تلاش نکرده جلوی حمله اسرائیل به ایران را بگیرد.

۸- برکناری مایکل والتز مشاور امنیت ملی آمریکا و معاونش که سطح بالای درگیری و تنش در کاخ سفید را نشان می دهد.

این که این اتفاقات و تغییر و تحولات احتمالی را باید به سود یا ضرر مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا دانست یا نه، مسئله ای است که برای پاسخ آن باید منتظر قطعی شدن برخی تحولات ماند. اما آن چه از سوی ما نباید فراموش شود مقابله با هرنوع تهدید آمریکا یا رژیم صهیونیستی به اقدام نظامی است. آمریکایی ها در روز اول مذاکرات در مسقط پذیرفته اند که مذاکره در زیر سایه تهدید به جنگ انجام نخواهد شد و بین تهدید وزیر دفاع آمریکا یا نخست وزیر اسرائیل در تهدید به حمله نظامی علیه ایران هیچ مرزبندی وجود ندارد و رژیم صهیونی بدون اجازه آمریکا هیچ اقدامی در منطقه انجام نمی دهد. بنابراین با قاطعیت باید مقابل این تهدیدات و فضاسازی ها ایستاد.

تعویق ابهام‌آمیزِ نشست رم

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: پنجشنبه شب و در آستانة دور چهارم مذاکرات؛ وزیر خارجه عمان در شبکه ایکس نوشت: «مذاکره ایران و آمریکا که برای سوم ماه مه برنامه‌ریزی شده بود، به دلایل لجستیک به تعویق افتاده است. تاریخ جدید بعد از توافق دو طرف اعلام می‌شود.»

متعاقب آن، وزیر خارجه ایران، با انتشار پیامی در شبکه «ایکس»، ضمن تأیید تعویق مذاکرات، گفت: «تصمیم گرفتیم با هماهنگی طرف‌های عمانی و آمریکایی، دور چهارم مذاکرات را به دلایل لجستیکی و فنی به تعویق بیندازیم.» عباس عراقچی، تأکید کرد که «ایران همچنان به دنبال دستیابی به توافق از راه گفت‌وگو است و در این سیاست تغییری ایجاد نشده است.»

تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز با انتشار بیانیه‌ای گفت که هنوز زمان و مکان جدیدی برای دور آینده مذاکرات تعیین نشده، اما واشنگتن انتظار دارد این گفت‌وگوها در آینده‌ای نزدیک برگزار شوند.

همزمان با اعلام تعویق مذاکرات؛ رئیس‌جمهور آمریکا، عصر پنجشنبه  در شبکه اجتماعی خود - سوشال تروث - به همه کشورهای جهان هشدار داد که هرگونه خرید نفت از ایران را متوقف کنند و یا منتظر تحریم‌های مضاعف آمریکا باشند. دونالد ترامپ، همچنین هشدار داد که هیچ بنگاه اقتصادی آمریکایی حق ارتباط تجاری با ایران از هیچ نوع و در هیچ زمینه‌ای را ندارد.

 در چند روز گذشته آمریکا تحریم‌های دیگری نیز علیه ایران اعمال کرده بود که از جمله آن به تحریم هفت شرکت و دو فروند کشتی  به دلیل نقش داشتن در فروش نفت ایران از سوی وزارت خارجه این کشور در روز چهارشنبه (۱۰ اردیبهشت، ۳۰ آوریل) اشاره کرد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران با محکومیت شدید تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و شرکت‌های طرف قرارداد با ایران؛ عصر پنج‌شنبه در گفتگو با خبرنگاران، سیاست «فشار حداکثری» آمریکا را «شکست‌خورده» دانست و «رویکرد متناقض تصمیم‌گیران آمریکایی و فقدان حسن نیت و جدیت در آنها برای پیشبرد مسیر دیپلماسی» را مورد انتقاد قرار داد.

اسماعیل بقایی درعین‌حال، تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران برای بهره‌گیری از دیپلماسی جهت تامین منافع مشروع و قانونی ملت ایران و خاتمه‌دادن به تحریم و فشار اقتصادی» مصمم است.

دیدار نمایندگان تهران و سه کشور اروپایی هم لغو شد

در پی اعلام تعویق مذاکرات ایران و آمریکا در روز شنبه؛ وزیر امور خارجه فرانسه، نیز روز پنجشنبه اعلام کرد مذاکراتی که قرار بود در تاریخ ۲ مه و پیش از مذاکرات میان تهران و واشنگتن با حضور ایران و سه کشور آلمان، بریتانیا و فرانسه برگزار شود، انجام نخواهد شد.

ژان‌ نوئل بارو، به خبرگزاری فرانسه گفت: «یک نشست فنی برنامه‌ریزی‌شده قرار بود که پیش از نشست سطح بالای میان آمریکا و ایران برگزار شود؛ اما از آن‌جا که این مذاکرات انجام نخواهد شد، نشست فنی نیز دست‌کم در حال حاضر موضوعیت خود را از دست داده است.»

پیش از این نیز خبرگزاری آکسیوس به نقل از منابع آگاه از این موضوع خبر داده و نوشته بود: احتمال دارد نشست سه‌جانبه کشورهای اروپایی (E3) با ایران که قرار بود روز جمعه در رم برگزار شود، نیز به تعویق بیافتد.

 پیش از این عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، گفته بود که تیم ایرانی یک روز قبل از برگزاری جلسه با مقامات آمریکایی با نمایندگان سیاسی سه کشور اروپایی عضو برجام (فرانسه، بریتانیا و آلمان) دیدار خواهد کرد.

این دیدار در حالی قرار بود در رم برگزار شود که پیش از این سه کشور اروپایی تهدید کرده‌ بودند اگر مذاکرات ایران و آمریکا شکست بخورد مکانیسم ماشه را، که به معنی بازگرداندن تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران است، در تابستان کلید خواهند زد.

دیپلماسی با تهدید

آمریکا و اتحادیه اروپا در برابر برنامه هسته‌ای ایران، به‌طور هم‌زمان از یک استراتژی پیچیده و چندوجهی بهره می‌برند. از یک‌سو با اعمال فشارهای اقتصادی و تحریم‌های سخت‌گیرانه، و از سوی دیگر با تلاش برای حفظ مسیر گفت‌وگو و دیپلماسی، سعی دارند تنش‌ها را مدیریت کنند.

کارشناسان بر این عقیده‌اند که این رویکرد نه‌تنها از اختلاف‌نظر میان طرفین حکایت دارد، بلکه نشان‌دهنده هماهنگی در اهداف کلان و تفاوت در روش‌های اجرایی است.

احمد وخشیته، استاد دانشگاه دوستی ملل روسیه، در تحلیلی می‌گوید: ترامپ در مواجهه با ایران ترجیح می‌دهد از مسیر مذاکره وارد شود تا از وقوع درگیری نظامی جلوگیری کند. این الگو را او در بحران اوکراین نیز دنبال کرده است، اما آمریکا در کنار مذاکرات، با اعمال تحریم‌های جدید در تلاش است که به طرف مقابل نشان دهد که گزینه‌های دیگری نیز در دسترس است و فشار همچنان به قوت خود باقی است.

 به گفته وخشیته از سوی دیگر، در حالی که کشورهای اروپایی از لحاظ هدفی با آمریکا هم‌راستا هستند، تفاوت‌هایی در شیوه‌های اجرایی دارند. به‌ویژه، آن‌ها تلاش می‌کنند تا استقلال دیپلماتیک خود را در عرصه جهانی نشان دهند و در این راستا، با حفظ روابط مثبت با ایران، به‌دنبال تقویت جایگاه خود در مذاکرات جهانی و در بحران اوکراین هستند.

به‌گفته کارشناسان، این سیاست ممکن است در نهایت به رویکرد سخت‌گیرانه‌تر اروپا در برابر تهران منجر شود تا فشار بیشتری به ترامپ وارد کرده و او را در مسیر همراهی بیشتر با اروپا در مسائل جهانی، از جمله بحران اوکراین، قرار دهند.

پژوهشگر ارشد مرکز خاورمیانه و نظم جهانی در ایتالیا، نیز در این باره معتقد است: «رفتار متناقض کشورهای غربی، به‌ویژه تروئیکای اروپایی و آمریکا، بازتابی از منافع ملی، معادلات قدرت منطقه‌ای و ساختار تصمیم‌گیری در نظام بین‌الملل است. ایران نیز تلاش می‌کند با جلوگیری از فعال شدن مکانیسم ماشه، تبعات سنگین بازگشت تحریم‌های بین‌المللی را دفع کند.»

شاهین مدرس، تأکید دارد که از نگاه او، هدف اروپا نه حمایت از ایران است و نه الزماً جلوگیری از جنگ، بلکه حفظ منافع راهبردی خود و ممانعت از ایجاد خلأ قدرت در خاورمیانه است. او می‌افزاید: «در صورت حصول توافقی جدید، کشورهای اروپایی خواهان مشارکت فعال در آن هستند تا از منافع انرژی، امنیتی و اقتصادی خود صیانت کنند. در عین حال، تلاش دارند استقلال نسبی خود از ایالات متحده را نیز به رخ بکشند.»

با این وجود، ابزار فشار همچنان در اختیار اروپاست. تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه به‌عنوان اهرمی برای اعمال فشار بر تهران باقی مانده است. در سوی دیگر، ایالات متحده- به‌ویژه در گفتمان دوره ترامپ- موضع صریح‌تر و سخت‌گیرانه‌تری اتخاذ کرده و بارها هشدار داده است که در صورت شکست گفت‌وگوها، همه گزینه‌ها، از جمله اقدام نظامی، روی میز خواهد بود.

در همین راستا، تهدید اخیر دونالد ترامپ به اعمال تحریم‌های ثانویه علیه خریداران نفت ایران، به‌ویژه در آستانه به تعویق افتادن دور جدید مذاکرات، یادآور این نکته است که فشار از نگاه برخی بازیگران غربی همچنان ابزار اصلی چانه‌زنی باقی مانده است. با این حال، چنین سیاستی بدون ارائه چشم‌انداز روشن یا مشوق‌های ملموس، بیش از آنکه به توافقی پایدار منتهی شود، خطر فرسایش بیشتر مسیر دیپلماسی را به همراه دارد.

چالش‌های داخلی آمریکا  همزمان با اعلام تعویق

برخی کارشناسان معتقدند که تعویق مذاکرات را می‌توان به بی‌ثباتی در تیم آمریکا، احتمالاً نیاز این کشور به ساماندهی تندروهای مخالف و بازسازی تیم مذاکره‌کننده نسبت داد؛ چراکه همزمان با اعلام تعویق؛ رسانه‌های آمریکایی از استعفای مایک والتز، مشاور امنیت ملی و الکس وانگ، معاون او، در پی جنجال «سیگنال‌گیت» خبر دادند. 

در همین راستا، یک استاد روابط بین‌الملل گفت: استعفای مایک والتز که مواضع ضدایرانی تندی داشت و مانعی برای پیشرفت مذاکرات بود، می‌تواند فضا را برای رویکرد دیپلماتیک‌تر و پذیرش برخی از خطوط قرمز ایران، به‌ویژه در زمینه حفظ برنامه هسته‌ای، باز کند. با این حال، زمان‌بندی و دامنه لغو تحریم‌ها همچنان محل اختلاف است و انتصاب موقت مارکو روبیو ممکن است نشان‌دهنده تداوم رویکرد سخت‌گیرانه در این زمینه باشد.

فردین قریشی در گفت‌وگو با ایلنا، افزود: خروج والتز همچنین ممکن است فشارهای اسرائیل را کاهش دهد، زیرا او از حامیان اصلی مواضع تل‌آویو بود. با این حال، فشارهای لورا لومر و بی‌ثباتی در شورای امنیت ملی ممکن است باعث شود آمریکا تحت تأثیر لابی‌های داخلی، مواضع متناقضی اتخاذ کند. در هر صورت این موضوعات می‌توانند مذاکرات را پیچیده‌تر کنند.

وی احتمال دیگری نیز برای تعویق مذاکرات به نقل از منابع ایرانی مبنی بر تلاش آمریکا برای تغییر چارچوب مذاکرات که با توافقات قبلی مغایرت داشته، ذکر کرد و در عین حال گفت: به نظر می‌رسد در این میان تعویق مذاکرات بیشتر نشان‌دهنده چالش‌های داخلی در دولت آمریکا است.

محمد حسین خوشوقت، تحلیلگر سیاسی، نیز در این باره نوشت: «برکناری مشاور امنیت ملی از سوی «ترامپ» و چندشغله کردن «روبیو» به معنای فیصله یافتن اختلاف درونی در کاخ سفید به نفع گروه هوادار توافق با «ایران هسته‌ای»  است. اعمال «تحریم»کامل نفتی از سوی ترامپ هم در واقع، تلاش او برای دریافت امتیاز بیشتر در «مذاکره» با ایران است.»

بهمن کلباسی، خبرنگار بی‌بی‌سی نیز در این مورد در شبکه ایکس نوشت: «دعوا بین حامیان ترامپ بر سر توافق با ایران بالا گرفته. ‌یک سو اسرائیلی‌های حامی ترامپ مانند «امیلی شرادر» و  ضد برجام معروف «مارک دوبوویتز» ‌در مقابل ‌پسر ارشد ترامپ و شخصیت‌های رسانه‌ای راست‌گرا مثل «چارلی کِرک» که دیروز به موسسه «دفاع از دموکراسی» و «دووبویرتز» حمله کردند.»

همچنین جونیور ترامپ در واکنش به مطلبی که خبر از عملیات تبلیغاتی بنیاد صهیونیستی FDD علیه ویتکاف و مذاکرات ایران و آمریکا داده است اینگونه نوشت: «نئومحافظه‌کاران دولت پنهان استیو ویتکاف را تخریب می‌کنند، چون به‌دنبال تضعیف دستورکار سیاست خارجی پدرم هستند. دولت پنهان خواهان جنگ ابدی است!»

چارلی کرک، از مجریان و چهره‌های معروف جنبش حامیان ترامپ نیز گفت: «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، رهبری عملیات ضد ویتکاف را برعهده دارد. آن‌ها به‌صورت علنی از افراد در دولت می‌خواهند که تلاش کنند برنامه‌های رئیس‌جمهور ترامپ را تضعیف کنند و جلوی توافق با ایران را بگیرند.»

ایران باید اورانیوم غنی‌شده را وارد کند

پس از پایان دور سوم،‌ طرف‌های ایرانی و آمریکایی گرچه با احتیاط،‌ مذاکرات را مثبت و در روندی رو به پیشرفت توصیف کردند. ترامپ نیز در گفت‌وگو با منابع مختلف ضمن تهدید ایران به شروع عملیات نظامی، بر این نکته تأکید کرد که: «فکر می‌کنم ما با ایران به توافق خواهیم رسید.»

اما از روز پنجشنبه و در پی اعلام تعویق دور چهارم مذاکرات؛ خواسته جدیدی خارج از سه دور گذشته از ایران مطرح و از سوی وزیر دفاع آمریکا تهدیداتی علیه کشورمان صورت گرفت.

وزیر خارجه آمریکا گفت که اگر ایران خواستار برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز است، باید اورانیوم غنی‌شده را وارد کند.

«مارکو روبیو» افزود: وزیر خارجه آمریکا افزود: «مسیر روشن است: ایران باید بپذیرد که دیگر اورانیوم را غنی نمی‌کند، نیروگاه خواهد داشت چون به انرژی هسته‌ای نیاز دارد، و اورانیوم غنی‌شده را وارد خواهد کرد.»

در پی شدت گرفتن روند تحولات؛ دیروز وزیر دفاع آمریکا، نیز توئیتی تهدیدآمیز علیه ایران زد که ازسوی توسط ویتکاف نیز بازنشر شد.

پیت هگست در شبکه ایکس نوشت: «پیامی به ایران. ما حمایت مرگبار شما از حوثی‌ها را می‌بینیم. کاملاً می‌دانیم که چه می‌کنید. شما به‌خوبی می‌دانید ارتش ایالات متحده به چه چیزهایی توانمند است  و شما قبلاً هشدار داده شده‌اید. شما تاوان آن را خواهید پرداخت، در زمانی و مکانی که ما تعیین می‌کنیم.»

این توئیت در پی شدت گرفتن حملات متقابل آمریکا و انصارالله یمن در روزهای اخیر مخابره شد.

البته که همچون گذشته این تهدیدات آمریکا از سوی ایران بی‌پاسخ نماند و وزارت امور خارجه کشورمان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «ایران ضمن تاکید بر تعهد به مسیر دیپلماسی و اعلام آمادگی برای ادامه مذاکرات، به هیچ عنوان رویکرد‌های مبتنی بر تهدید و فشار را که همگی بر خلاف اصول منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل بوده، برنمی‌تابد.»

در بیانیه وزارت امور خارجه تاکید شده است: «ادامه این رفتار‌های غیر قانونی هیچ تغییری در مواضع منطقی، مشروع و مبتنی بر حقوق بین‌الملل ایران ایجاد نخواهد کرد.»

به رغم همه این افت‌وخیزها و تلاطمات، خبرنگار وال استریت ژورنال از موکول شدن دور چهارم مذاکرات مسقط به چهارشنبه آتی خبر داد. لارنس نورمن گفت: به من گفته شده که دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا، به ۷ مه (چهارشنبه آتی) موکول شده است.

خبرنگار «اکسیوس» نیز به نقل از برخی منابع خود از برگزاری احتمالی دور چهارم مذاکرات در هفته پیش‌رو خبر داد.

کیهان: ایران شاید آماده باشد سطح غنی سازی را تا آستانه غیرنظامی کاهش دهد

روزنامه کیهان نوشت:  طرف ایرانی شاید آماده ‌باشد سطح غنی‌سازی را تا آستانه‌ای غیرنظامی کاهش دهد و اجازه دهد این کاهش به‌صورت مستقل راستی‌آزمایی شود، اما هرگز به خلع کامل هسته‌ای تن نخواهد داد. انتظار معجزه‌ای در کار نیست. آنچه باقی مانده، نه یک فرصت طلایی، بلکه آخرین رشته امید است: اینکه دونالد ترامپ از مسیری که به‌وضوح به فاجعه ختم می‌شود، بازگردد. 

‎این شخص عامل تعویق مذاکرات ایران و آمریکاست

؛یک روزنامه انگلیسی‌زبان نوشت: رافائل گروسی روند مذاکرات ایران و آمریکا را مختل کرده است.

ایران و آمریکا,مذاکره ایران و آمریکا

یک روزنامه انگلیسی‌زبان به نقل از منابع مطلع درباره لغو مذاکرات روز شنبه آمریکا و ایران با تأکید بر اینکه «مدیرکل آژانس انرژی اتمی تحت فشار سه کشور اروپایی، روند مذاکرات ایران و آمریکا را مختل کرده است»، نوشت: منابع اطلاعاتی می‌گویند رافائل گروسی، مدیرکل آژانس انرژی اتمی، با فشار تروئیکای اروپا وارد سطح جدیدی از خراب کردن بازی مذاکرات ایران و آمریکا شده است.

او با دادن اطلاعات و گزارشات غلط به طرف آمریکایی درصدد القای این تصور است که آنچه ایران درباره وضعیت فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای خود میگوید مطابق با واقعیت نیست.

به نظر می‌رسد گروسی برای وارد کردن خود به مذاکرات به هرحربه‌ای متوسل می‌شود.

وال استریت ژورنال: مذاکرات برای ۷ می در رم تایید نشده است 

رسانه آمریکایی اعلام کرد که در حال حاضر، دور چهارم مذاکرات برای مدت نامحدودی به تعویق افتاده است.

زمان برگزاری دور بعدی تاکنون مشخص نشده است.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
کاسبات تحریم زیاد هم خوشحال نباشید این مذاکره دیر یا زود داره ولی سوخت وسوز نداره البته یک س.وز داره برای کاسبات تحریم و ویژه خواران ...
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش