شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۴:۳۹ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۶۱۰۹
بین الملل

گاردین: ریاست جمهوری ترامپ در حال فروپاشی است

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
گاردین در مطلبی به بررسی هرج و مرج‌های اخیر در کاخ سفید و کاهش سطح پشتیبانی مردمی از جمهوری‌خواهان در پی عملکرد ضعیف ترامپ پرداخت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، گاردین در مطلبی نوشت: روز سه‌شنبه هفته گذشته، حتی با انتظاراتی که از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا داشتیم، بسیار پر حادثه بود. نخست شاهد انتشار پیام توییتری رئیس جمهور آمریکا بودیم که در آن، رکس تیلرسون را از سمت وزارت خارجه این کشور برکنار کرد. پس از آن، وزارت خارجه آمریکا بیانیه‌ای منتشر و در آن ادعا کرد تیلرسون «از دلیل اخراج شدن خود بی‌اطلاع» بوده است و در توییتر از برکناری خود آگاه شده است. چند ساعت پس از آن، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز از سمت خود برکنار شد.

 

در این میان، وکیل استفانی کلیفورد، بازیگر آمریکایی فیلم‌های مستهجن که گفته می‌شود با ترامپ رابطه نامشروع داشته است، گفت موکلش قصد دارد پیمان‌نامه عدم افشا درباره این رابطه را فسخ کند تا به این صورت بتواند «هرگونه محتوا از جمله پیام‌های تلفنی، ویدیو و عکس‌هایی که از دونالد ترامپ در اختیار دارد» به طور عمومی منتشر کند.

 

تیم ترامپ نیز اعلام کرد قرار است جان مک انتی، دستیار شخصی پیشین خود را به عنوان مشاور ارشد عملیات ستاد انتخاباتی‌اش برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا انتخاب کند. یک روز پیش از این رویداد، مک انتی به همراهی چند افسر از کاخ سفید خارج شد. وی به دلیل جرائم مالی بسیار سنگین، در حال پاسخ به بازجویی‌ها در وزارت امنیت ملی آمریکا است.

 

از سوی دیگر، در انتخابات پارلمانی فرعی آمریکا، رای دهندگان منطقه ۱۸ ایالت پنسیلوانیا، منطقه‌ای که جمهوری‌خواهان در ۱۵ سال گذشته در آن پیروز می‌شدند، شرکت کردند. این حوزه انتخاباتی آن‌چنان برای جمهوری‌خواهان امن بود که دموکرات‌ها در دو رقابت‌های انتخاباتی گذشته در آن حتی رقابت نیز نکرده بودند. با این حال، دموکرات‌ها در این دوره انتخابات در این منطقه پیروز شدند.

 

گاردین در ادامه نوشت: مشاهده این‌که ریاست جمهوری ترامپ به چه وضعی افتاده است، نوعی خرسندی عجیبی به همراه دارد. دروغ‌ها، تکبر، مادی‌گرایی و تناقضات در رفتار ترامپ چنان شدید است که درباره آن‌ها قوه تکلم خود را از دست می‌دهید. تقریبا تمام سخن‌هایی که ترامپ بیان می‌کند، به خصوص آن‌هایی که در توییتر مطرح می‌شوند، نقض می‌شوند. روز سه‌شنبه وی درباره اخراج تیلرسون گفت: «من و رکس درباره این مسئله مدت‌ها صحبت کرده‌ایم. ما طرز فکر مشابهی نداشتیم.»

 

با این حال، وی در تاریخ ۱ دسامبر سال گذشته در پیامی در صفحه کاربری توییتر خود نوشته بود: «رسانه‌ها گمانه‌زنی کرده اند که من رکس تیلرسون را برکنار کرده ام و یا به زودی این کار را خواهم کرد. اخبار جعلی! علی‌رغم این‌که اختلاف نظرهایی داریم، وی کاخ سفید را ترک نمی‌کند. تصمیم نهایی با من خواهد بود. ما به خوبی با یکدیگر همکاری خواهیم کرد.» بسیار جالب است که ترامپ تصور می‌کرد می‌تواند با این تناقض‌های آشکار، به دام رسانه‌ها نیفتد. نتیجه حاصل از صندوق‌های رای نیز نشان می‌دهد که وی نمی‌تواند از این گفته‌هایش فرار کند. به تازگی جمهوری‌خواهان در انتخابات سراسر آمریکا متحمل شکست‌های سنگینی شده اند.

 

با این حال، حتی علی‌رغم رد شدن از جانب رای دهندگان و منزوی شدن بیشتر، شرایط کنونی ترامپ همچنان برای افراد ترقی خواه جای خوشحالی ندارد.

 

نخست این است که شرایط پیش از آنکه بهبود یابد، تشدید خواهد شد. تیلرسون که پیش‌تر رئیس شرکت بزرگ اکسون موبیل بود، در سمت وزارت خارجه آمریکا، عملکردی به غایت فاجعه‌بار داشت. وی در سفرهای خارجی خود، قدرت و اختیار بسیار محدودی داشت. هنگامی که تیلرسون می‌خواست تنش‌ها میان قطر و عربستان سعودی را آرام کند، ترامپ به یکباره از عربستان حمایت کرد. هنگامی که تیلرسون قصد داشت با کره شمالی مذاکراتی را آغاز کند، ترامپ در توییتی نوشت «او (تیلرسون) دارد وقتش را تلف می‌کند.» به نظر می‌رسد بیشترین تاثیری که تیلرسون در وزارت خارجه آمریکا داشته است، کاهش روحیه کارکنان و خروج استعدادهای مهم از میان کارمندان این وزارتخانه بوده است.

 

همچنین گزارش‌ها حاکی است تیلرسون موافق حفظ توافق هسته‌ای ایران و توافق آب و هوایی پاریس بوده است.هرچند تندروی‌های بسیاری در سیاست خارجی آمریکا در سال گذشته وجود داشت، رفتار ترامپ کنترل شده بود. اکنون این محدودیت از رئیس جمهور آمریکا برداشته شده است. مایک پمپئو، وزیر خارجه جدید آمریکا که پیش‌تر به عنوان رئیس سازمان سیا فعالیت می‌کرد، فردی اسلام‌ستیز و منکر تغییرات آب و هوایی است و با توافق هسته‌ای ایران مخالفت می‌کند. ترامپ گفت: «با مایک پمپئو، مشابهت‌های فکری بیشتری خواهیم داشت.»

 

این اصلا نکته مثبتی قلمداد نخواهد شد. جینا هاسپل، جایگزین پمپئو در سازمان سیا، مسئول عملیاتی در تایلند بوده است که در آن، افراد زندانی مورد شکنجه قرار گرفته بودند. پیش‌تر نگرانی‌هایی درباره این وجود داشت که برخی از افراد در کاخ سفید از شکنجه حمایت می‌کردند. اکنون فردی در یک مقام بلندپایه حاضر است که خود عملا شکنجه را اجرا کرده است.

 

مسئله این نیست که شرایط تشدید خواهد شد. نتایج انتخابات اخیر نشان می‌دهد شهروندان آمریکا متوجه شده اند مصلحتشان در چیست. تظاهرات دانش‌آموزان در اعتراض به قوانین نظارت بر اسلحه، تظاهرات زنان و اعتصاب معلمان همگی نشان دهنده مقاومت مردم آمریکا در برابر سیاست‌های ترامپ است.

 

اما در حالی که دموکرات‌ها از پیروزی‌های خود ابراز شادی می‌کنند، آن‌ها همچنان درباره علت شکست خود در انتخابات قبلی تامل و تفحص نکرده اند. آن‌ها از خشم و ناامیدی کنونی مردم آمریکا سود می‌برند. ولی شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد دموکرات‌ها در حال تغییر اند و یا این تغییرات را هدایت می‌کنند. دموکرات‌ها باید پیامی امیدوارانه برای بیشتر اقشار جامعه آمریکا داشته باشند.

 

دموکرات‌هایی که ریاست جمهوری ترامپ را مانند تصادف خودرویی در تصویر آهسته می‌بینند در حقیقت اذعان می‌کنند که در لحظاتی که خود باید پشت فرمان این خودرو نشسته باشند، از بیرون در حال تماشای آن هستند.هنگامی که این تصادف رخ دهد، قربانیان بی‌گناه بسیاری برجا خواهند ماند.

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش