جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۱۱ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۴۴۰۷
بین الملل

ترکیه موافقت نامه استرداد پناهجو با یونان را لغو کرد

ولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که کشورش موافقت نامه استرداد پناهجو با یونان را لغو کرده و اجرای این موافقت نامه بین دو کشور متوقف شده است.

به گزارش ایرنا، چاووش اوغلو روز پنجشنبه در واکنش به آزادسازی هشت نظامی متهم متواری کودتای نافرجام ترکیه در یونان افزود: اقدام یونان در این زمینه غیرقابل قبول است.

 

وی با بیان این که یونان بیش از هر کشوری از کودتا آسیب دیده و ما خواهان حل مساله کودتاگران پناهنده متواری به یونان از طریق دیپلماتیک هستیم، گفت: از کشورهای غربی و اروپایی علیه یونان به خصوص علیه سیستم قضایی این کشور فشارهای زیادی وارد می شود.

 

وی بیان کرد: ترکیه با اتحادیه اروپا یک موافقت نامه درخصوص مهاجران و پناهجویان غیرقانونی دارد و در حال اجرای آن است و علاوه بر آن با یونان نیز یک موافقت نامه دو جانبه در این زمینه امضا شده ولی ما در پاسخ به اقدامات اخیر یونان در آزاد سازی کودتاگران متواری در آن کشور، اجرای این موافقت نامه دو جانبه را متوقف کردیم.

 

وی تاکید کرد: اقدامات ترکیه علیه یونان هنوز تمام نشده و اقدامات لازم ادامه دارد.

 

به گزارش ایرنا، بکیر بوزداغ سخنگوی دولت و معاون نخست وزیر ترکیه نیز در واکنش به آزادی نظامیان متهم به کودتای نافرجام ترکیه که در یونان پناهنده شده بودند، اعلام کرد که این برخوردها مغایر با حقوق همسایگی و بین‌المللی است.

 

وی با اعلام ناراحتی جدی کشورش در خصوص اقدام دولت یونان گفت که مقامات آتن باید متوجه باشند که ترکیه این برخورد های مغایر با روابط دوستانه را فراموش نخواهد کرد.

 

هاکان چاووش اوغلو دیگر معاون نخست وزیر ترکیه نیز دیروز گفت: اعطای حق پناهندگی به هشت نظامی فراری ترکیه از سوی یونان به عنوان متحد ما در سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) یک خطا و نادیده گرفتن رسم همسایگی بود.

 

وی اظهار کرد: مقامات آتن در خصوص درخواست های مکرر آنکارا مبنی بر استرداد هشت نظامی فراری ترک توجهی نکردند و با آزاد کردن آنها و اعطای حق پناهندگی به آن نظامیان، به واقع رسم همسایگی را زیر پا گذاشته و در خلاف مسیر مبارزه با تروریست ها گام برداشتند.

 

به گزارش ایرنا، اواخر ماه گذشته میلادی شورای عالی قضایی یونان به هشت نظامی ترکیه که پس از کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ به یونان متواری شده بودند، حق پناهندگی اعطاء کرد.

 

اواخر سال گذشته میلادی اداره مهاجرت یونان به یکی از هشت نظامی فراری ترکیه به این کشور حق پناهندگی اعطاء کرد که در پی آن مقامات آتن به این تصمیم اداره مهاجرت اعتراض کرده و برای بررسی بیشتر، پرونده را به شورای عالی قضایی ارجاع دادند.

 

شورای عالی قضایی یونان با بررسی مستندات و تکمیل تحقیقات لازم، ضمن رد اعتراض دولت یونان، اعطای پناهندگی به آن نظامی ترک از سوی اداره مهاجرت را تایید و اعلام کرد که این حکم در خصوص سایر نظامیان فراری نیز صادق است و به همین دلیل حق پناهندگی به همه نظامیان ترک گریخته به یونان اعطاء می شود.

 

بنا بر اعلام رسانه های ترکیه، در پی صدور این حکم، ۴ تن از نظامیان ارتش ترکیه بعد از ۱۸ ماه حبس در این کشور آزاد شدند و تحت تدابیر شدید امنیتی به اقامتگاهی خارج از شهر آتن منتقل شدند.

 

وزارت خارجه ترکیه در واکنش به این اقدام یونان، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: شورای عالی قضایی یونان با تایید حکم پناهندگی سلیمان اوزکایناکچی در واقع قوانین حقوق بین المللی را نادیده گرفت و بدین ترتیب در نزد افکار عمومی، یونان به کشوری حامی و پشتیبان کودتاگران ثبت شد.

 

در این بیانیه همچنین اعلام شد که این تصمیم دادگاه عالی یونان به صورتی عمیق وجدان جامعه ترک را به درد آورد و ترکیه آن را به شدت محکوم می کند و امیدوار است در آینده یونان اشتباهات مشابه این چنینی را تکرار نکند.

هشت نظامی ترکیه پس از کودتای نافرجام ۱۶ جولای ۲۰۱۶ با یک فروند بالگرد نظامی این کشور به جزیره 'دده آغاج' یونان در دریای اژه متواری شده و در خاک یونان درخواست پناهندگی کردند.

 

مقامات عالیرتبه ترکیه در تماس با همتایان یونانی خود به دفعات خواهان استرداد این نظامیان فراری شده و تاکنون موفق به جلب نظر مقامات سیاسی ـ قضایی یونان نشده اند.

 

ترکیه مدعی است که فتح الله گولن با تشکیل گروهی موسوم به 'فتو' و با رخنه در تشکیلات قضایی، نظامی، آموزشی و ارکان دولتی ترکیه، کودتای ۱۵ جولای (۲۵ تیرماه سال ۱۳۹۵) در این کشور را سازماندهی کرده است.

 

در کودتای ۱۵ جولای سال ۲۰۱۶ ترکیه، ۲۴۹ نفر کشته و ۲ هزار و ۱۹۳ نفر نیز زخمی شدند.

 

محاکمه عوامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ترکیه با کیفرخواست ۲۵۸۱ صفحه ای تنظیم شده در مرکز ستاد کل ارتش ترکیه علیه ۲۲۱ متهم در مراجع قضایی ترکیه جریان دارد و در آن فتح الله گولن به عنوان متهم ردیف اول معرفی شده است.

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش