سه شنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲:۱۲ - ۰۶ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۱۴۸۷
بین الملل

ميزان مهاجرت ونزوئلايی ها چقدر است؟

مهاجران ونزوئلايی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

به گزارش اعتماد، دولتمردان ونزوئلايي در سال‌هايي كه نفت بشكه‌اي بالاي ١٠٠ دلار را به جهان عرضه مي‌كردند تصور اين را نداشتند كه تنها به فاصله چند سال شرايطي بركشور حكمفرما شود كه حتي از تامين حداقل‌ها براي مردم خود نيز عاجز باشند؛ هرچند كه بسياري براي ونزوئلا روزگاري شبيه به امروز را پيش‌بيني مي‌كردند اما حزب حاكم اين كشور هيچگاه نخواست اين واقعيت تلخ را بپذيرد و چاره‌اي براي آن بينديشد.

 

اكنون كه مردم اين كشور از شرايط خود خسته شدند و اميدي به آينده ندارند در حال كوچ از خانه و كاشانه خود براي زندگي بهتر هستند. در حال حاضر طبق گزارش‌ها جمع زيادي از شهروندان اين كشور براي فرار از فقر، تورم، عدم وجود خدمات عمومي و رفاهي و كمبود نيازهاي اوليه براي زندگي در حال خروج از كشور هستند. خبرگزاري فرانسه در گزارشي به بررسي وضعيت و تاثير اين مهاجرت نه تنها بر ونزوئلا بلكه بر كل امريكاي جنوبي پرداخته است.

 

ميزان مهاجرت ونزوئلايي‌ها چقدر است؟

طبق آماري كه سازمان ملل متحد ارايه داده است حدود ٦/١ميليون ونزوئلايي از زمان شروع بحران اقتصادي در اين كشور كه به سال ٢٠١٥ بازمي‌گردد، آواره شده‌اند. طبق اين آمار بيش از ٣/٢ ميليون ونزوئلايي در حال حاضر خارج از كشور خود زندگي مي‌كنند، اما برخي منابع ديگر اين رقم را بسيار بالاتر مي‌دانند. مركز تحقيقات مركزي دانشگاه ونزوئلا عنوان كرده است كه طبق برآوردها ٨/٣ ميليون نفر پس از انقلاب بوليواري هوگوچاوز در سال ١٩٩٨ از كشور خارج شده‌اند.

 

توماس پائز جامعه‌شناس ونزوئلايي در گفت‌وگو با فرانسه مي‌گويد، بين ١٠ تا ١٢ درصد ونزوئلايي‌ها در حال حاضر در بيش از ٩٠ كشور خارجي زندگي مي‌كنند. به‌طور سنتي اكثريت آنها در كلمبيا، ايالات متحده و اسپانيا هستند. اما از سال ٢٠١٥ «پرو» تبديل به بزرگ‌ترين منطقه مهاجرپذير از سمت ونزوئلا بوده است و در طول اين سال‌ها نرخ مهاجرت از ونزوئلا به پرو ١٥٠ درصد افزايش داشته است.

 

مردم براي رسيدن به محلي ديگر جز ونزوئلا مسيري سخت را مي‌پيمايند. بسياري خود را به اردوگاه‌هاي موقت مي‌رسانند تا جاي خوابي پيدا كنند يا در خيابان‌ها زندگي مي‌كنند تا كمك‌هاي مالي، غذايي دريافت كنند. برخي از آنها نيز سر چهارراه‌ها مي‌ايستند و با پاك كردن شيشه ماشين‌ها سعي مي‌كنند گذران عمر كنند.

 

چرا اين اتفاق رخ داد؟

طبق گفته پائز، همه اينها زماني آغاز شد كه هوگو چاوز در سال ١٩٩٩ به رياست‌جمهوري ونزوئلا رسيد. اما در آن دوران بحران نمايان نبود، بلكه از زمان روي كار آمدن نيكولاس مادورو در سال ٢٠١٣ اين بحران هرچه سريع‌تر به سمت عميق‌تر شدن پيش رفت. ونزوئلا بيش از حد وابسته به ذخاير نفت خود بود؛ به گونه‌اي كه بيش از ٩٦ درصد درآمد كل كشور از نفت خام است و زماني كه قيمت نفت در سال ٢٠١٤ كاهش يافت، باعث كمبود سرمايه خارجي ونزوئلا شد. دولت به اين امر با چاپ پول بيشتر واكنش نشان داد و اين تنها موجب افزايش تورم در اين كشور شد و عملا كشور را در يك ركود تورمي شديد قرار داد.

 

پائز مي‌گويد، ناامني و به خطر افتادن مالكيت و زندگي شخصي در ونزوئلا تبديل به عامل اصلي و موثر براي فرار از كشور شد. وي مي‌افزايد: زوال اقتصادي، كاهش ارزش بوليوار در اين كشور تبديل به يك بحران انساني شده است.

 

چگونه اين روند بر ونزوئلا تاثير مي‌گذارد؟

خبرگزاري فرانسه اشاره مي‌كند كه ابتدا مهاجرت‌ها بيشتر از سوي نخبگان و خروج سرمايه‌ها اتفاق افتاد و كشور را تحت‌تاثير قرار داد. آلفونسو لانوچي كه ونزوئلايي‌ها را در يك وبسايت در سراسر جهان رصد مي‌كند، مي‌گويد: ابتدا مهاجرت توسط افرادي صورت گرفت كه سرمايه و تحصيلات دانشگاهي داشتند.

 

حالا پژوهشگران معتقدند تنها يك مدل از افراد كشور را ترك مي‌كنند. فقرا اكنون در حال ترك كشور هستند زيرا اكنون همه فقير هستند. توماس پائز نيز در اين خصوص مي‌گويد: آنهايي كه در حال فرار هستند، نه به اين خاطر است كه آنها شيميدان، جامعه‌شناس و مهندسان نيستند، بلكه به اين خاطر است كه براي خريد يك بليط هواپيما ٣٠ سال صرفه‌جويي در حقوق لازم دارند.

 

كارلوس مالامود، تحليلگر مسائل امريكاي لاتين در موسسه سلطنتي مادريد مي‌گويد: ايجاد شرايط براي خروج افراد از كشور به صورت عمدي صورت مي‌گيرد كه توسط مادورو سازماندهي مي‌شوند كه از آن به عنوان يك سلاح سياسي عليه مخالفان استفاده كند.

 

ونزوئلايي‌هايي كه توان فرار از كشور را براي بهبود وضعيت خود ندارند با زحمت به شهرهاي مرزي مي‌روند تا خود را به شهرهاي مرزي ديگر كشورها برسانند كه در مواردي نيز به طرز بدي با آنها رفتار شد.

 

در مرزهاي اين كشور‌ها برخي از مهاجران ونزوئلايي متهم به جرم و جنايت، اشغال تخت‌هاي بيمارستاني و پر كردن مشاغل كشورهاي ديگر شدند و حتي گروهي از مخالفان حضور مهاجران ونزوئلايي در كشور خود اردوگاه‌هاي مهاجران را به آتش مي‌كشند كه اين اتفاق در شهر رورايماي برزيل رخ داد. مراسلو لوپز استاندار رورايما مي‌گويد: ما در آستانه يك فروپاشي هستيم.

 

اما كارشناسان معتقدند كه همه‌چيز در حال بدتر شدن است و اين تنها نوك كوه يخي است كه از آب بيرون زده است. البته از سوي ديگر تمام اينها تاثيرات منفي ندارد. بلكه در مواردي خاص مي‌تواند به نفع كشورهاي ميزبان نيز تمام شود. به‌طورمثال در آرژانتين مي‌گويند، افرادي از ونزوئلا وارد اين كشور مي‌شوند كه جوان، كارآفرين و واجد شرايط كار در اين كشور هستند. طبق آمار حدود ٦٠ درصد از پزشكاني كه درخواست شغل در شيلي دارند ونزوئلايي هستند.

 

اما از سوي ديگر كشورهاي هم‌مرز با ونزوئلا با گسترش بحران در حال تقويت مرزهاي خود هستند. گزارش‌ها حاكي از آن است كه پرو و اكوادور كنترل بر مرزها را افزايش داده‌اند. اكوادور در ماه آينده ميزبان يك نشست از ١٣ كشور امريكاي لاتين است و بناست سازمان ملل نيز يك تيم ويژه براي ايجاد يك سياست منطقه‌اي هماهنگ در برابر اين بحران به اكوادور اعزام كند.

 

مقايسه آماري

از لحاظ آمار مهاجرت از سمت ونزوئلا به نسبت دوران انقلاب كوبا در حال پيشي گرفتن از آن است. طبق تحقيقاتي كه موسسه سياست و مهاجرت در واشنگتن انجام داده، حدود ٤/١ ميليون كوبايي به ايالات متحده مهاجرت كردند و ٣٠٠ هزار نفر نيز به ساير كشورها در امريكاي لاتين، كاراييب و اروپا كوچ كردند.

 

اما اين روند در طول شش دهه رخ داد نه چهار سال؛ مهاجران كوبايي به ايالات متحده كوچ كردند، اما اكنون شرايط نشان مي‌دهد كه كشورهاي امريكاي لاتين براي چنين ورودي گسترده‌اي از مهاجران آمادگي ندارند و تنها راه‌حل مهار آن خروج ونزوئلا از يك بحران كامل است. برخي كارشناسان معتقدند، اين پديده و بحران را در حجم و وسعت حتي مي‌توان با بحراني مانند پناهندگان در سوريه مقايسه كرد. طبق آمار سازمان ملل حدود ٦/٥ ميليون نفر از كشور سوريه گريخته‌اند و مهاجرت كردند و حدود ٦/٦ ميليون نفر بر اثر يك جنگ هفت ساله نيز از خانه و كاشانه خود آواره شدند.

 

برای اطلاع از آخرین خبرهای داغ سیاسی کلیک کنید

ميثم سليماني

 

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش