شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۰۳ - ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۸۵۶۵
بین الملل

شرایط بد دولت ائتلافی در آلمان/ اکثر شهروندان آلمانی خواستار کناره‌گیری مرکل هستند

آنگلا مرکل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
نتایج جدیدترین نظرسنجی‌ها حاکی از کاهش محبوبیت چشمگیر احزاب دولت ائتلافی در آلمان و افزایش محبوبیت حزب افراطی است و نشان می‌دهد که اکثر شهروندان آلمانی خواستار برگزاری انتخابات جدید و کناره‌گیری مرکل هستند.

به گزارش تسنیم، اخیراً مناقشات در دولت ائتلافی آلمان بر سر آینده "هانس گئورگ ماسن"، رئیس سازمان اطلاعات داخلی آلمان بالا گرفته بود و این مسئله به ضعف چشمگیر دولت ائتلافی انجامید.

 

بالاخره دولت آلمان روز سه‌شنبه ۱۸ سپتامبر (۲۷ شهریور) پس از دیدار آنگلا مرکل، صدراعظم و رئیس حزب دموکرات مسیحی، با هورست زهوفر، وزیر کشور و رئیس حزب سوسیال مسیحی، و نیز آندره ناهلس، رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان، اعلام کرد که ماسن مسئولیت پست معاونت وزارت کشور آلمان را به‌عهده گرفته و از ریاست سازمان اطلاعات داخلی برکنار می‌شود.

 

البته این تغییر پست برای ماسن خیلی بد نبود و از نظر حقوقی و سمت در جایگاه بالاتری قرار گرفت.

 

جنجال و مناقشات بر سر ماسن از مصاحبه او با روزنامه "بیلد" آغاز شد. ماسن در این مصاحبه که ۱۶ شهریور (هفتم سپتامبر) منتشر شد، مدعی شده بود که سازمان تحت نظارت او اطلاعات قابل استنادی در دست ندارد که نشان دهد خارجی‌ها در ناآرامی‌های شهر کمنیتس به‌صورت هدفمند تحت تعقیب قرار گرفته‌اند.

 

این سخنان در حالی مطرح شده بود که انتشار یک فیلم کوتاه از شهر کمنیتس در شبکه‌های اجتماعی، صحنه‌هایی از تعقیب دو تبعه خارجی‌ توسط گروهی از تظاهرات کنندگان افراطی را نشان می‌داد.

 

به‌نوشته روزنامه "دی‌ولت" آلمان بعد از توافق دولت ائتلافی آلمان بر سر مسئله رئیس سازمان اطلاعات داخلی این کشور، انتقادهای زیادی به این توافق از طرف سیاستمداران احزاب مختلف شکل گرفت. "کریستین لیندنر"، رئیس حزب لیبرال دموکرات آلمان در این راستا انتقاد شدیدی به "آنگلا مرکل"، صدراعظم آلمان وارد کرده گفت: "او حالا تلاش می‌کند دولت را به هر قیمتی حفظ کند". وی انتقاد شدیدی به رفتار صدراعظم آلمان در مناقشات دولتی بر سر هانس گئورگ ماسن وارد کرده گفت: خانم مرکل حالا تنها رسماً رئیس دولت است. متأسفانه دیگر هیچ قدرت رهبری برای او وجود ندارد.

 

به‌گفته لیندنر، مرکل تلاش می‌کند به هر قیمتی دولت را حفظ کند. مرکل در مورد جریانات ماسن تنها نظارت و اجرا کرد و تصمیم‌گیری نکرد. وی درباره نتیجه مناقشات دولت ائتلافی در این باره  ابراز نارضایتی کرد.

 

حالا در این شرایط نتایج جدیدترین نظرسنجی نشان می‌دهد که تقریباً نیمی از شهروندان آلمانی خواستار برگزاری انتخابات مجدد در کشورشان هستند.

 

این نظرسنجی که از طرف مؤسسه اینسا و به‌سفارش نشریه "بیلد" انجام شده است نشان می‌دهد که حدود ۴۷ درصد شهروندان آلمانی خواستار برگزاری انتخابات مجدد در کشورشان هستند و تقریباً از هر سه شهروند آلمانی یک نفر (۲۹ درصد) مخالف این مسئله است.

 

بر این اساس از هر سه شهروند آلمانی تنها یک نفر (۲۴ درصد) اعتقاد دارند که بعد از برگزاری انتخابات مجدد، مرکل دوباره صدراعظم آلمان می‌شود. نیمی از شهروندان آلمانی به این مسئله اعتقاد ندارند و ۵۶ درصد هم خواهان کناره‌گیری مرکل از این مسئولیت هستند.

 

۴۵ درصد شهروندان آلمانی هم اعتقاد دارند که بعد از برگزاری انتخابات جدید ائتلاف دیگری غیر از ائتلاف بزرگ در کشورشان بر سر کار خواهد آمد.

 

در این اوضاع نتایج نظرسنجی دیگری هم نشان می‌دهد که حزب سوسیال دموکرات هم در دولت ائتلافی وضعیت خوبی ندارد. بر اساس جدیدترین نظرسنجی اکثر قریب به اتفاق شهروندان آلمانی از این مسئله حمایت می‌کنند که حزب سوسیال دموکرات به‌دلیل اختلافات بر سر هانس گئورگ ماسن، ائتلاف با اتحادیه احزاب متحد مسیحی را ترک کند.

 

بر این اساس حدود ۵۶ درصد شهروندان آلمانی از این مسئله حمایت می‌کنند که حزب سوسیال دموکرات ائتلاف بزرگ را به‌دلیل توافق انجام‌گرفته بر سر رئیس سازمان اطلاعات داخلی ترک کند. ۳۴ درصد هم چنین اقدامی را غیر قابل درک دانسته و ۱۰ درصد هم نظری در این باره نداشتند. این نظرسنجی را مؤسسه سیوی به‌سفارش روزنامه آلمانی "دی‌ولت" انجام داده است. این نظرسنجی در فاصله زمانی بین ۱۹ و ۲۰ سپتامبر بین ۵۱۱۰ آلمانی واجد شرایط رأی دادن انجام شده است.

 

به‌نوشته روزنامه "تاگس اشپیگل"، نتایج نظر‌سنجی جدید دیگری که اخیراً انجام شده است هم نشان می‌دهد که ائتلاف بزرگ همچنان بین شهروندان آلمانی محبوبیت خود را از دست می‌دهد.

 

این نظرسنجی که به‌سفارش "آ.ار.دی." آلمان انجام شده است نشان می‌دهد که اگر روز یکشنبه انتخابات پارلمانی در آلمان برگزار شود اتحادیه احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات‌ها جمعاً ۴۵ درصد آراء شهروندان را به‌دست می‌آورند. اتحادیه احزاب متحد مسیحی البته با ریزش آراء نسبتاً چشمگیر همچنان قدرتمندترین حزب باقی می‌ماند، اما حزب افراطی جایگزینی برای آلمان به جایگاه دومین حزب قدرتمند در آلمان صعود کرده و در این راستا از حزب سوسیال دموکرات سبقت می‌گیرد.

 

بر این اساس اتحادیه احزاب متحد مسیحی با کسب ۲۸ درصد آراء بدترین نتیجه را در نظرسنجی‌های انجام‌شده توسط این مؤسسه از سال ۱۹۹۷ به دست می‌آورد. حزب سوسیال دموکرات هم با کسب ۱۷ درصد آراء به جایگاه سومین حزب قدرتمند در این کشور و بعد از حزب افراطی جایگزینی برای آلمان سقوط می‌کند. حزب افراطی جایگزینی برای آلمان هم ۱۸ درصد آراء شهروندان، سبزها ۱۵ درصد و چپ‌ها هم ۱۰ درصد و لیبرال دموکرات‌ها هم ۹ درصد آراء شهروندان را در این نظرسنجی به‌دست آوردند.

 

این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که هورست زیهوفر، وزیر کشور آلمان از حزب سوسیال مسیحی به‌شدت با کاهش محبوبیت بین شهروندان روبه‌رو شده و تنها ۲۸ درصد وی را در سمت خود خوب می‌دانند، این در حالی است که در ماه آوریل ۳۹ درصد چنین نظری داشتند.

 

 

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش