شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۷:۴۲ - ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۸۵۰۰
بین الملل

نزاع پمپئو و بولتون بر سر ایران

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

نشریه آمریکایی پولیتیکو در گزارشی از تعمیق شکاف میان جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا با مایک پمپئو، وزیر خارجه و برایان هوک، نماینده او در امور ایران خبر داد. این نشریه در بخشی از این گزارش آورده است؛ در‌حالی‌که پمپئو تمام تلاش خود را به کار بسته تا مواضع ترامپ را در زمینه سیاست خارجی پیش ببرد، بولتون سیاست‌های متناقض را هدایت می‌کند. به نوشته پولیتیکو، در شرایطی که پمپئو به‌دنبال مذاکره با ایران است، بولتون، لحن و سیاست‌هایی کاملا متناقض را پیش می‌برد.

 

تهدیدهای نظامی دولت آمریکا علیه ایران باعث شده است که بسیاری از مخالفان اقدام نظامی نسبت به بی‌تجربگی پاتریک شاناهان، سرپرست جدید وزارت دفاع ابراز نگرانی کنند. آنها توانایی وی برای ایستادن در مقابل افراد جنگ‌طلبی همچون جان بولتون را زیرسوال می‌برند. به گزارش «انتخاب» نشریه پولیتیکو نوشت: شاناهان تقریبا دو سال قبل به پنتاگون ملحق شد و پیش از آن در دولت کار نکرده بود. او چهار ماه قبل به‌عنوان سرپرست  وزارت دفاع انتخاب شد. شاناهان در مقایسه با جیمز متیس، وزیر دفاع سابق تمایل کمتری برای کنترل افکار خطرناک ترامپ و مشاورانش نشان داده است.

 

اما مقامات سابق دولت آمریکا نگرانند که تیم ترامپ در مسیر تقابل نظامی با ایران قرار گرفته باشد. آنها معتقدند که شاناهان در بحث‌های داخلی در کاخ سفید زیر سایه مشاوران ترامپ همچون جان بولتون، مشاور امنیت ملی و مایک پمپئو، وزیر امورخارجه قرار بگیرد. جیمز متیس در ماه دسامبر بعد از بحث با ترامپ بر سر استراتژی در سوریه استعفا کرد. متیس به‌طور مکرر در طول دوره فعالیت خود تلاش کرد جلوی سیاست‌هایی را که افسران نظامی با آنها مخالف بودند بگیرد. برای مثال می‌توان به حمله موشکی آمریکا به سوریه در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد. اما منتقدان شاناهان معتقدند که او در مقایسه با متیس توانایی کمتری برای کنترل ترامپ دارد.

 

یکی از مقامات سابق پنتاگون در مصاحبه با پولیتیکو گفت: «شاناهان ضعیف‌ترین فرد در حلقه نزدیکان ترامپ است. او تجربه‌ای در مورد این تصمیم‌گیری‌ها ندارد و دانشش در مورد مسائل نظامی در حد صفر است. واقعیت این است که شاناهان تجربه و جدیت جیمز متیس را ندارد. بولتون نیز از سال‌ها حضور خود در دولت بهره می‌گیرد.» یان گلدنبرگ، کارشناس باسابقه در حوزهسیاست خارجی که سابقه حضور در پنتاگون و وزارت‌خارجه دولت اوباما را دارد نیز با این ارزیابی موافق است. او می گوید: «بدون شک بولتون و پمپئو قدرت بیشتری نسبت به شاناهان دارند. او تجربه لازم برای ایستادن در مقابل آنها را ندارد.»

 

بولتون و پمپئو در هفته‌های اخیر لحن خصمانه‌ای نسبت به ایران گرفته‌اند. بولتون برای مدتی طولانی به‌دنبال تغییر نظام در ایران بوده است و سابقه فعالیت در دولت چهار رئیس‌جمهور را دارد. او تهدید کرده که هر گونه تهاجم ایران با پاسخ قاطع روبه‌رو خواهد شد. پمپئو نیز در دیدار با متحدان اروپایی در بروکسل موضع محکمی گرفت.

 

آخرین اقدامات دولت ترامپ در کمپین فشار حداکثری خود علیه ایران و نیروهای نیابتی‌اش در منطقه شامل اعمال تحریم‌های سخت‌تر و ارسال بمب‌افکن و ناوهای جنگی به منطقه بوده‌ است. ترامپ روز سه‌شنبه گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز در مورد ارسال ۱۲۰ هزار سرباز آمریکایی به عراق را رد کرد. البته او استفاده از اقدام نظامی علیه ایران را رد نمی‌کند. ترامپ در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «ما هنوز برای ارسال سربازان خود برنامه‌ریزی نکرده‌ایم. اگر مجبور باشیم، مطمئن باشید که سربازان بیشتری را به منطقه ارسال خواهیم کرد.» شاناهان از ماه ژانویه هدایت پنتاگون را بر عهده داشته است. کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۷ وی را به‌عنوان معاونت وزارت دفاع تایید کرده بود. بعد از آنکه جیمز متیس به خاطر تصمیم ترامپ برای خروج سربازان آمریکایی از سوریه استعفا کرد.

 

مقامات هر دو حزب آمریکا از فقدان افراد میانه‌رو در تیم امنیت ملی ترامپ ابراز نگرانی کرده‌اند. سناتور تیم کین، عضو کمیته نیروهای مسلح کنگره در این ارتباط گفت: «من به دنبال فردی همچون جیمز متیس هستم که واقعیات را بدون تعارف به ترامپ بگوید.» جمهوری‌خواهان نیز نگرانند که بعد از خروج جیمز متیس و افرادی همچون اچ آر مک‌مستر، مشاور امنیت ملی سابق و جان کلی، رئیس ستاد ترامپ از کاخ سفید نتوانند همچون گذشته روی افکار و رفتار ترامپ کنترل داشته باشند.

 

یکی از مقامات وزارت دفاع به پولیتیکو گفت که جیمز متیس در دوره فعالیت خود در پنتاگون معمولا با اتخاذ رویکردهای تهاجمی علیه ایران و متحدانش مخالفت می‌کرد. سال گذشته جیمز متیس و ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک آمریکا بر سر گزینه‌های نظامی علیه سوریه اختلاف‌نظر داشتند. البته در این مورد متیس و دانفورد ترامپ را قانع کردند که محدودترین گزینه نظامی یعنی حمله موشکی به تاسیسات شیمیایی سوریه را انتخاب کند. اما درحال‌حاضر شاناهان درحال رقابت با افراد قدرتمندتری همچون بولتون و پمپئو است.

 

بولتون در گذشته به‌عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل و معاون وزارت‌خارجه در امور تسلیحات و امنیت بین‌الملل انجام وظیفه کرده است. مایک پمپئو نیز سابقه حضور در کنگره و ارتش را دارد و به‌عنوان اولین رئیس سازمان سیا در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ انجام وظیفه کرد. البته برخی مقامات کنونی معتقدند که شاناهان می‌تواند از عهده این وظیفه برآید. یکی از مقامات پنتاگون در این ارتباط گفت: «مسلما شاناهان در مقایسه با متیس گزینه خوبی برای هدایت وزارت دفاع نبوده است. اما به نظرم او تجربه و دانش کافی برای تعامل با وزارت‌خارجه و تسلط پیدا کردن بر اوضاع را دارد.»

 

اما پنتاگون تاکنون در یکی از بحث‌های مرتبط با ایران شکست خورده است. ماه گذشته وزارتخانه‌های مختلف در مورد قرار دادنسپاه پاسداران ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی اختلاف‌نظر داشتند. کاخ سفید و وزارت‌خارجه از این گزینه حمایت می‌کردند. اما مقامات پنتاگون معتقد بودند که این اقدام می‌تواند به حملات انتقام‌جویانه ایران علیه سربازان آمریکایی در منطقه منجر شود. یکی از مقامات سابق پنتاگون اشاره کرد که سبک مدیریتی کند شاناهان می‌تواند مانعی در مقابل تصمیم‌گیری سریع در زمان برنامه‌ریزی‌های نظامی ایجاد کند. او تاکنون به‌طور مستقیم دیدگاه‌های بولتون و پمپئو را به چالش نکشیده است. یکی از مقامات دیگر وزارت دفاع در این ارتباط گفت: «شاناهان تجربه‌ای در مورد مسائل مرتبط با استقرار و سازمان‌دهی سربازان، تنش‌های نظامی و تعامل با دولت‌های خارجی ندارد. سوال اینجاست که با وجود سابقه طولانی بولتون و پمپئو در این حوزه‌ها، آیا آنها در زمان تصمیم‌گیری توجهی به شاناهان خواهند داشت؟»

 

او ادامه داد: «در این مواقع تصمیم‌های حیاتی باید گرفته شوند. متاسفانه سبک مدیریتی شاناهان به تاخیر در تصمیم‌گیری‌ها منجر می‌شود. در حال حاضر او نمی‌تواند به ما کمک کند. علاوه بر این، شاناهان باید نمایندگان دو حزب را قانع کند و سربازان نسبت به رهبری او اطمینان داشته باشند. من مطمئن نیستم که او این توانایی را داشته باشد.» در روزهای اخیر چند نفتکش‌ عربستانی مورد حمله پهپادی قرار گرفتند. برخی مقامات آمریکایی تلاش کردند به سرعت ایران را مقصر جلوه دهند.

 

اما سفیر آمریکا خواستار انجام تحقیقات کامل برای مشخص شدن دلیل این حادثه شد. او در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «باید تحقیقاتی در مورد این حادثه و دلیل آن انجام شود و سپس واکنش مناسبی نشان خواهیم داد. در حال حاضر، شروع یک درگیری نظامی به نفع ایران، آمریکا وعربستان نخواهد بود.» یکی از مقامات عرب نیز در مصاحبه با پولیتیکو گفت که ظاهرا ترامپ هیچ تمایلی به درگیری نظامی با ایران ندارد.

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 10
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش