
به گزارش ایرنا و به نقل از تلویزیون دولتی ژاپن، «تارو کونو» وزیر خارجه ژاپن روز سه شنبه در مورد تماس تلفنی خود با "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا در مورد دیدار سران آمریکا و کره شمالی در مرز دو کره افزود ترامپ و پمپئو هر دو هر بار که با مسئولان کره شمالی نشست دارند، مساله اتباع ژاپنی ربوده شده را مطرح می کنند برای همین او باور دارد کره شمالی اهمیت این مساله برای ژاپن را می داند.
وی تصریح کرد با این حال توکیو باید خود را برای گفت و گوی رو در رو با مقامات کره شمالی در این مورد آماده کند تا این مساله روشن شود.
پیش از این بارها نیز "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن تمایل خود را برای گفت و گو با مقامات کره شمالی در مورد اتباع ربوده شده ژاپنی و همچنین حل و فصل مساله هسته ای شبه جزیره اعلام کرده بود که با پاسخ سرد کره شمالی مواجه شده بود.
ژاپن معتقد است کره شمالی ۱۷ شهروند این کشور را ربوده است توکیو همچنین پیونگ یانگ را به دست داشتن در ناپدید شدن شماری از اتباع این کشور متهم کرده است از ۱۷ شهروند ربوده شده ژاپنی ۵ نفر آنها در نخستین گفت و گوی 'کویزومی' نخست وزیر وقت ژاپن در سال ۲۰۰۲ میلادی با کره شمالی، آزاد شده و به ژاپن برگشتند اما کره شمالی می گوید ۸ نفر از ربوده شدگان نیز فوت شده اند ولی از ۴ نفر دیگر خبر ندارد و معتقد است این افراد اصلاً وارد کره شمالی نشده اند.
با این حال کره شمالی بهمن ماه سال ۱۳۹۷ برای نخستین بار از زنده بودن دو تن از این ربوده شدگان در پیونگ یانگ خبر داد و اعلام کرد این دو نفر که اکنون با خانواده هایشان در پیونگ یانگ زندگی می کنند علاقه ای به بازگشت به ژاپن ندارند.
«این» پایان خصومت را اعلام کرد
رئیسجمهوری کرهجنوبی امروز (سهشنبه) ملاقات اخیر رهبران آمریکا و کرهشمالی در مرز دو کره را پایان خصومت متقابل میان این کشورها دانست.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اظهارات مون جائه-این، رئیسجمهوری کرهجنوبی در شرایطی مطرح میشود که بسیاری معتقدند دیدار روز یکشنبه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی در منطقه غیر نظامی کره بیشتر نمایشی بوده است.
مون جائه-این در نشست کابینه سئول گفت، ملاقات ترامپ – کیم بدین معناست که دو کشور "پایان روابط خصمانه" را اعلام کرده و "دوره صلح" را آغاز کردهاند.
رئیسجمهوری لیبرال کرهجنوبی برای احیای دیپلماسی میان ترامپ و کیم جونگ اون و یافتن راهحلی مسالمتآمیز برای بحران هستهای کرهشمالی به شدت تلاش کرده است. ترامپ و کیم جونگ اون یکشنبه برای از سرگیری مذاکرات هستهای توافق کردند. اما هیچ کدام از طرفین اعلام نکردند به توافقی روی چگونگی دستیابی به خلع سلاح هستهای کرهشمالی نزدیکتر شدهاند.
- 12
- 6