شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۵۵ - ۰۶ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۳۷۹
بین الملل

پیشنهاد انگلیس به سازمان ملل: جلوی «جنگ ستارگان» را بگیریم

مایک پومپئو و وزیر خارجه انگلیس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
لندن پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده که موضوع آن تامین امنیت در فضاست. این اقدام در پی شدت گرفت مسابقه تسلیحاتی در فضا انجام شده است.

به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه ایندیپندنت، انگلیس و آمریکا اخیرا روسیه را متهم کرده اند که یک سلاح فضایی ضدماهواره پرتاب کرده است، و ادعا کرده اند که این اقدام نقض اعتماد متقابل است و تبعات بسیار خطرناکی برای جامعه بین الملل دارد.

پیشنهاد لندن که در نوع خود بی سابقه است، خواستار بحث فوري در میان اعضای شورای امنیت با هدف رسیدن به توافقی جهانی برای پرهیز از اقداماتی است که پیامدهای وخیم غیرعمد دارند.

انگلیس گفته است کشورهایی که به این توافق بپیوندند، باید نظراتشان را درباره «رفتار مسؤولانه یا تهدیدکننده» به دبیرکل سازمان ملل ارائه دهند تا در گزارش او به مجمع عمومی سازمان ملل گنجانده شود.

وزارت خارجه انگلیس گفت: «بسياري کشورها از سیستم های فضایی نظامی برای کنترل ارتباطات در جبهه جنگ، سامانه های موشکی دفاعی و هجومی، و حتی سلاح های هسته ای استفاده می کنند. این سیستم ها در برابر حملات سامانه های مستقر در فضا و زمین و فعالیت های بدخواهانه سایبری آسیب پذیرند. اگر کشورها درباره نیات خود در فضا با هم گفتگو نکنند یا به شکلی تهدیدآمیز رفتار کنند، خطر تلافی افزایش می یابد که به طور بالقوه پیامدهای ویرانگری خواهد داشت.»

ادعا شده است که ابتکار انگلیس «رویکرد جدیدی ارائه می دهد – یعنی شکستن بن بست فضایی در سازمان ملل، افزایش شفافیت و کاهش خطرپذیری خطای محاسبه میان کشورها که ممکن است منجر به درگیری شود.»

گرچه بیش از نیم قرن است که استفاده از سلاح های کشتار جمعی در فضا ممنوع شده، ولی هنوز قید و بند چندانی برای استقرار جنگ افزارها یا فناوری هایی که بتوانند به ماهواره ها و دیگر سامانه های فضایی آسیب برسانند یا نابودشان کنند، وجود ندارد.

کشورهای غربی ادعا می کنند که سلاحی که روسیه ماه گذشته پرتاب کرد، مسابقه تسلیحاتی را به مرحله جدیدی کشانده است. کرملین پیشتر متهم شده بود که سلاح های ضدماهواره آزمایش کرده، اما این اولین باری است که صحبت از سلاحی« در مدار زمین» – یعنی مستقر در فضا – مطرح می شود.

آمریکا و انگلیس ادعا می کنند که روسیه برای پنهان کردن این عملیات، به ترفند متوسل شده است. گفته می شود که این سلاح ضدموشکی از ماهواره «کاسموس ۲۵۴۳» شلیک شده که ظاهرا برای نقشه برداری و بازرسی در مدار زمین است.

دمینیک راب، وزیر خارجه انگلیس خبر ارائه پیش نویس به سازمان ملل را اعلام‌کرد و گفت: «بریتانیا پیشگام گفت وگویی جهانی درباره معنای رفتار مسؤولانه در فضاست. بنظر ما، باید فورا رویکرد تازه ای برای افزایش اعتماد میان کشورهایی که در فضا حضور دارند در پیش گرفته شود تا از مسابقه تسلیحاتی یا مناقشه ای با پیامدهای فاجعه بار جلوگیری شود.»

مایک پومپئو و وزیر خارجه انگلیس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

بن والاس، وزیر دفاع انگلیس هم گفت: «درگیری در فضا پیامدهای بالقوه وخیمی خواهد داشت و همه قدرت ها باید اهمیت این موضوع را نه برای اقتصاد خود، بلکه برای امنیت جهانی درک کنند. جلوگیری از فعالیت های بدخواهانه و کاهش خطر حوادث، برای امنیت بریتانیا بی نهایت مهم است و نیز برای عملیات نظامی موفقی که متکی به سامانه های مستقر در فضا است.»

ولی ابتکار انگلیس زمانی ارائه می شود که روابط میان انگلیس و روسیه دچار تنش زیادی است. گزارشی از سوی کمیسیون بین المللی و امنیت مجلس عوام انگلیس، مسکو را متهم کرد که کوشید در همه پرسی های بریگزیت و اسکاتلند و آخرین انتخابات سراسری انگلیس دخالت کند. تنها چهار کشور – روسیه، آمریکا، چین و هند – طی دهه های گذشته توانایی ضدماهواره ای خود را نشان داده اند.

فضا به صورت جبهه ای جدید مطرح شده، چرا که شماری از کشورها واحدهای فرماندهی و کنترل برای سامانه های مستقر در فضا ساخته اند. ادعا می شود که پروژه های غیرنظامی بعنوان «عامل نفوذی» برای مقاصد راهبردی بکار می روند.

رییس سازمان فضایی روسیه از طرح آمریکا برای بازفرستادن فضانوردان به کره ماه بعنوان  «پروژه بزرگ سیاسی» انتقاد کرد و هشدار داد که مشغول مذاکره با چین برای احداث یک ایستگاه عملیاتی در ماه است.

سال قبل، سازمان فضایی آمریکا (ناسا) برنامه ای به نام «آرتمیس» اعلام کرد که قرار است تا سال ۲۰۲۴ فضانورد به ماه بفرستد.

دیمیتری روگوزین، رییس «روس کاسموس»، سازمان فضایی روسیه، گفت که کشورش با مشارکت های بین المللی که واشینگتن بانی آن باشد، موافقت نخواهد کرد.

او افزود: «برای آمريکا، این پروژه سیاسی بزرگی است. با پروژه فرود در ماه، شاهدیم که شرکای آمریکایی ما از اصول همکاري و پشتیبانی متقابل – که در همکاری ما [در ایستگاه فضایی بین المللی] شکل گرفته بود – کناره گرفته اند.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش