پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۲ - ۱۴ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۷۹۲
بین الملل

آیا امکان عدم تائید پیروزی بایدن وجود دارد؟

نتخابات ریاست جمهوری آمریکا,تقلب در نتخابات ریاست جمهوری آمریکا
اعضای مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا قرار است روز چهارشنبه ششم ژانویه (۱۷ دی) در نشست کنگره برای تائید نهایی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور شرکت کنند.

به گزارش یورونیوز، تصمیم اخیر جاش هالی، سناتور جمهوریخواه ایالت میسوری برای اعتراض به پیروزی جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در جلسه کنگره ممکن است جلسه‌ای را که به طور معمول جنبه‌ای تشریفاتی دارد به یک رویارویی سیاسی تمام عیار تبدیل کند. این در حالی است که بنا به گزارش‌ها گروهی از سناتورهای جمهورخواه به رهبری تد کروز، سناتور تگزاس نیز در نظر دارند روند تائید نتیجه انتخابات را به تاخیر بیاندازند و با تائید پیروزی جو بایدن مخالفت کنند.

به دنبال هر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در اولین سه شنبه پس از روز اول نوامبر برگزار می‌شود نشستی در اولین روزهای سال بعد در کنگره برگزار می‌شود تا نتیجه رای گیری در کالج الکترال برای تعیین رئیس جمهوری آینده به طور رسمی تائید شود.

اعتراض جاش هالی یا دیگر سناتورهای جمهوریخواه به آن دسته از اعضای حزب جمهوریخواه که پس از رای گیری در کالج الکترال همچنان به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده وفادار هستند فرصت می‌دهد تا پیروزی جو بایدن در انتخابات سوم نوامبر (۱۳ آبان) را به چالش بکشند.

این در حالی است که شماری از چهره‌های سرشناس حزب جمهوریخواه از جمله میچ مک کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس سنا با اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در جلسه روز چهارشنبه آینده کنگره مخالف هستند. میچ مک کانل پس از رای گیری در کالج الکترال که با پیروزی جو بایدن با ۳۰۶ رای در برابر ۲۳۲ رای برای دونالد ترامپ همراه بود به نامزد دموکرات‌ها به عوان رئیس جمهوری منتخب آمریکا تبریک گفت؛ تصمیمی که در آن زمان اعتراض دونالد ترامپ را که همچنان از پذیرش شکست خودداری می‌کند، برانگیخت.

سخنگوی جو بایدن درباره جلسه روز چهارشنبه کنگره گفته است که این جلسه «تشریفاتی» خواهد بود و جو بایدن در هر صورت روز ۲۰ ژانویه (اول بهمن) به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا سوگند یاد خواهد کرد.

تاکنون هیچ کدام از اعتراض‌هایی که در جریان جلسه کنگره برای تائید نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شده مانع از تائید پیروزی نامزد برنده در کالج الکترال نشده است. با این حال انتخابات ریاست جمهوری این دوره در آمریکا با خودداری دونالد ترامپ از پذیرش شکست شباهتی با دوره‌های گذشته ندارد. در این گزارش تلاش شده است جنبه‌های مختلف جلسه روز ششم ژانویه کنگره ایالات متحده بررسی شود.

چرا جلسه کنگره تشکیل می‌شود؟

نتخابات ریاست جمهوری آمریکا,تقلب در نتخابات ریاست جمهوری آمریکا

کنگره آمریکا هر دو سال یک بار دوره‌ای جدید را آغاز می‌کند. دوره جدید کنگره طی روزهای آینده آغاز می‌شود. رای دهندگان در جریان رای‌گیری روز سه نوامبر علاوه بر رئیس جمهوری، کل اعضای مجلس نمایندگان و یک سوم اعضای مجلس سنا را نیز انتخاب کردند.

هر چند اکثریت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان مسجل شده است اما تکلیف حزب اکثریت در مجلس سنا در جریان انتخابات دور دوم مجلس سنا در ایالت جورجیا مشخص خواهد شد. دموکرات‌ها در صورت پیروزی در هر دو رقابتی که در جورجیا در جریان است به حزب اکثریت در مجلس سنا تبدیل خواهند شد.

تائید رسمی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری هر چهار سال یک بار یکی از اولین اقدامات کنگره پس از آغاز به کارش است. اعضای مجلس نمایندگان و مجلس سنا گردهم می‌آیند تا آرای الکترال برای انتخاب رئیس جمهوری را شمارش کنند. مقررات این جلسه در سال ۱۸۸۷ میلادی و پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در سال ۱۸۷۶ وضع شد. بنا به مصوبه سال ۱۸۸۷ کنگره مرجع رسیدگی به اعتراض‌هایی خواهد بود که نسبت به نتیجه رای گیری در کالج الکترال مطرح می‌شود.

پس از طرح اعتراض احتمالی اعضای جمهوریخواه کنگره به نتیجه انتخابات چه خواهد شد؟

هر گاه یکی از اعضای مجلس نمایندگان به همراه یکی از سناتورها در جلسه کنگره به نتیجه آرای الکترال در یکی از ایالت‌ها اعتراض کنند آن اعتراض باید مورد بررسی قرار گیرد. هر دو مجلس به طور جداگانه اعتراض مطرح شده را حدود دو ساعت به بحث می‌گذارند و سپس برای قبول یا رد آن رای گیری می‌کنند.

به این ترتیب اگر یکی از اعضای مجلس نمایندگان به تنهایی به نتیجه انتخابات در یکی از ایالت‌ها اعتراض کند آن اعتراض قابل رسیدگی نخواهد بود. تعداد زیادی از اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان و شماری از سناتورهای جمهوریخواه اعلام کرده‌اند که به نتیجه رای گیری در ایالت‌هایی که دونالد ترامپ مدعی «تقلب» در آنها شده است اعتراض خواهند کرد. در دهه‌های اخیر اعتراض رسمی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تنها در سال‌های ۱۹۶۹ و ۲۰۰۵ صورت گرفت. هر دو بار نیز کنگره اعتراض‌ها را وارد ندانست.

با توجه به اکثریت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان احتمال موافقت این نهاد با یکی از اعتراض‌های مطرح شده در عمل وجود ندارد. در مجلس سنا نیز معترضان باید بتوانند موافقت کل سناتورهای جمهوریخواه را جلب کنند. این در حالی است که شماری از سناتورهای جمهورخواه از جمله میج مک کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه، سوزان کالینز، سناتور ایالت مین و میت رامنی، سناتور ایالت یوتا پیروزی جو بایدن را تبریک گفته‌اند. در نتیجه رای موافق آنها به معترضان بعید به نظر می‌رسد. با این حال معترضان حتی در صورت رای موافق مجلس سنا به اعتراض مطرح شده نیز باز به رای مجلس نمایندگان نیاز خواهند داشت.

نتخابات ریاست جمهوری آمریکا,تقلب در نتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به این ترتیب معترضان بختی برای جلوگیری از تائید پیروزی جو بایدن نخواهند داشت.

چرا معترضان با وجود آگاهی از عدم امکان جلوگیری از تائید پیروزی بایدن تصمیم به طرح اعتراض گرفته‌اند؟

اعتراض نمادین به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در جلسه کنگره مسبوق به سابقه است. اعتراض دموکرات‌ها در سال ۲۰۰۵ به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری که در جریان آن جان کری از جورج بوش پسر شکست خورده بود نمونه‌ای از اعتراض نمادین به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری است. دموکرات‌ها در آن زمان قصد داشتند تا با طرح اعتراض خود درباره مشکلاتی که برای شرکت واجدان شرایط در رای گیری وجود دارد، اطلاع رسانی کنند.

خودداری دونالد ترامپ از پذیرش شکست در انتخابات ریاست جمهوری و این واقعیت که او در انتخابات سوم نوامبر از همه نامزدهای جمهوریخواه در تاریخ این حزب رای بیشتری کسب کرد باعث شده است تا گروهی از جمهوریخواهان تصمیم به طرح اعتراض در جلسه روز چهارشنبه کنگره بگیرند. بخش زیادی از این تصمیم مبتنی بر یک حساب‌گری سیاسی است زیرا معترضان بر این باور هستند تا با استفاده از پوشش رسانه‌ای جلسه روز چهارشنبه و جلب رضایت دونالد ترامپ خواهند توانست جایگاه خود را در میان افرادی که به دونالد ترامپ رای داده‌اند مستحکم تر کنند.

جاش هالی، سناتور میسوری به عنوان اولین سناتور جمهوریخواهی که تصمیم خود برای طرح اعتراض را اعلام کرد یکی از نامزدهای بالقوه حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ است. نتیجه رای گیری روز چهارشنبه در کنگره درباره اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری بیش از آنکه برای ریاست جمهوری جو بایدن تعیین کننده باشد مشخص کننده خط مشی حزب جمهوریخواه طی چهار سال آینده خود بود.

وزن وفاداران به دونالد ترامپ در حزب جمهورخواه در جریان رای گیری‌های روز چهارشنبه در کنگره مشخص خواهد شد. بسیاری از اعضای جمهوریخواه کنگره طی روزهای آینده باید تصمیم بگیرند که از جناح تندروی حزب حمایت خواهند کرد یا خیر. در صورت عدم حمایت آنها از اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری احتمال اینکه در آینده در رقابت مقدماتی حزب جمهورخواه از یکی نامزد مورد حمایت دونالد ترامپ شکست بخورند زیاد خواهد بود.

پیامد ملموس رسیدگی به اعتراض‌ها در کنگره چه خواهد بود؟

مهمترین و ملموس‌ترین پیامد رسیدگی به اعتراض‌های اعضای جمهوریخواه کنگره به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تاخیر در روند تائید انتخاب جو بایدن به ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود.

جلسه کنگره برای تائید نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۳ تنها ۲۳ دقیقه طول کشید. مدت این جلسه چهار سال پیش ۴۱ دقیقه بود. این بار اما انتظار می‌رود که در صورت طرح همه اعتراض‌های جمهوریخواهان، جلسه کنگره و جلسات جداگانه مجلس نمایندگان و مجلس سنا برای رای گیری درباره این اعتراض‌ها بیش از ۱۲ ساعت طول بکشد. به این ترتیب این احتمال وجود دارد که پیروزی جو بایدن به جای روز چهارشنبه در نهایت روز پنجشنبه در جلسه کنگره تائید شود.

  • 20
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش