مهمترین عناوین خبری
شنبه ۰۱ فروردین ۱۴۰۵
۱۳:۵۳ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۵۹۳۰
خاورمیانه

میدل ایست آی:

تلاش بن سلمان در مجاب کردن نتانیاهو برای حمله به غزه

نتانیاهو و بن سلمان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
پایگاه خبری تحلیلی «میدل ایست آی» مستقر در انگلیس روز سه شنبه گزارش داد: محمدبن سلمان ولیعهد سعودی در تلاش است تا بنیامین نتانیاهو را برای حمله به غزه قانع کند تا از این طریق از توجه ها به قتل جمال خاشقچی کاسته شود.

به گزارش ایرنا، به نوشته القدس العربی به نقل از پایگاه خبری «میدل ایست آی»، مقام های سعودی پس از قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عربستان یک کارگروه اقدام فوری تشکیل دادند و جنگ در غزه یکی از تدابیر و سناریوهایی بود که ازسوی این کارگروه برای مقابله با اطلاعاتی که از سوی مقام های ترکیه درباره قتل خاشقچی و دست داشتن محمدبن سلمان در این قتل منتشر کردند، پیشنهاد شده است.

 

براساس منابع سعودی، این کارگروه متشکل از شماری از مقام های دربار سعودی و مقام های وزارت خارجه، دفاع و اطلاعات است و هر ۶ ساعت آخرین تحولات موضوع قتل خاشقچی را به ولیعهد سعودی گزارش می کنند.

 

میدل ایست آی در گزارش خود آورده است: کارگروه اقدام فوری به محمدبن سلمان توصیه کرده است که جنگ در غزه می تواند تمرکز دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا را به مساله قتل خاشقچی برهم زند و توجه واشنگتن را به نقشی که عربستان سعودی در تحکیم منافع راهبردی رژیم صهیونیستی دارد متمرکز کند.

 

این گزارش می افزاید: این کارگروه همچنین به بن سلمان توصیه کرده است تا با هر ابزاری از جمله با پرداخت رشوه به 'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهوری ترکیه و نیز اظهار تمایل به تقویت روابط میان ریاض و آنکارا ، ترکیه را از ماجرای قتل خاشقچی دور نگه دارد.

 

این درحالی است که رئیس جمهوری ترکیه روز سه شنبه تاکید کرد: دستور قتل خاشقچی از سوی مقامات عالی عربستان سعودی صادر شده و ما خواستار آشکارشدن نام کسانی هستیم که دستور این جنایت را داده اند.

 

وی گفت: بدون تردید عملیات قتل خاشقچی از قبل برنامه ریزی شده بود و دستور انجام آن از سوی مقامات عالی آل سعود صادر شده است.

 

با گذشت نزدیک به یک ماه از اعتراف آل سعود به قتل خاشقچی در ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول ، هنوز عاملان و آمران این جنایت هولناک به طور رسمی معرفی نشده اند و وضعیت جسد وی نیز نامعلوم است.

 

خاشقچی ۵۹ ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و در روزهای منتهی به قتل، قصد ازدواج با یک تبعه ترکیه را داشت.

 

وی روز ۲ اکتبر (۱۰ مهر) برای طی مراحل ثبت ازدواج با خدیجه چنگیز نامزد ترکیه ای خود، به ساختمان کنسولگری عربستان مراجعه کرد، اما پس از ورود به کنسولگری ناپدید شد.

 

نامزد وی پس از اطمینان از خارج نشدن خاشقچی از ساختمان کنسولگری، پلیس و مقام های عالی ترکیه را در جریان رویداد قرار داد ولی مقام های آل سعود منکر اطلاع از وضعیت خاشقچی شدند.

 

حکومت آل سعود پس از ۱۸ روز انکار، در پی فشار بین المللی با صدور بیانیه ای به قتل او در ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول اعتراف و اعلام کرد که در ارتباط با پرونده قتل او، ۱۸ نفر از جمله ۱۵ مامور تیم ترور اعزامی از ریاض دستگیر شده اند.

 

همه مدارک و شواهد نشان می دهد که ۱۵ مامور از نزدیکان محمدبن سلمان ولیعهد عربستان که از طرف او به استانبول اعزام شده بودند، عامل قتل خاشقچی هستند و بر این اساس، دولت ترکیه خواستار استرداد این افراد برای محاکمه در استانبول است؛ درخواستی که از سوی مقامات سعودی رد شد.

 

در همین حال شامگاه یکشنبه گروهی ازکماندوهای ارتش رژیم صهیونیستی با خودرویی غیرنظامی واردمنطقه ای درشرق خان یونس شده و 'نوربرکه' از فرماندهان گردان های شهید عزالدین قسام را ترور کردند.

 

پس از لو رفتن عملیات، نیروهای مقاوت با نظامیان صهیونیست درگیر شدند. به دنبال این جنایت، جنگنده‌های ارتش صهیونیستی اقدام به پشتیبانی از نظامیان این رژیم کرده و شرق خان‌ یونس را بمباران کردند تا این نیروها بتوانند عقب‌ نشینی کنند. در نتیجه این بمباران‌ها شماری از مبارزان فلسطینی به شهادت رسیدند.

 

منابع فلسطینی اعلام کردند که در جریان این ناآرامی ها تاکنون، ۱۱ فلسطینی شهید و ۹ تن دیگر زخمی شده و همچنین ۲ صهیونیست کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدند.

 

 

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش