شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۳:۴۷ - ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۴۲۹
مجلس

پزشکیان: افرادی که پول و پارتی دارند بهتر خدمات درمانی دریافت می‌کنند

مسعود پزشکیان,صحبت های مسعود پزشکیان در برنامه تلویزیونی عیار
کاندیدای احتمالی ریاست‌جمهوری با اشاره به مشکلات حوزه بهداشت و درمان گفت: اکنون وضعیت به گونه ای شده که افرادی که پول دارند و یا دارای آشنا هستند کارشان در مراکز درمانی بهتر راه می افتد و پزشک نیز در این زمینه پاسخگو نیست.

به گزارش فارس، بیستمین برنامه تلویزیونی عیار با اجرای محسن جندقی، و با حضور مسعود براتی مجری کارشناس و مسعود پزشکیان وزیر اسبق وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شب گذشته از شبکه افق پخش شد. 

مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه تلویزیونی عیار بحث بهداشت و درمان پرداخت و تصریح کرد: مکانیزم پرداخت در سیستم بهداشت و درمان ناعادلانه است. یکی از دلایل جذابیت برخی تخصص ها پول‌های زیادی است که پرداخت می شود.

وی افزود: زمانی که طرح تحول سلامت اجرا شد بنده یکی از مخالفان آن بودم و صریحا اعلام کردم این طرح شکست خواهد خورد اما مجریان طرح گفتند این پیش نویس است و اصلاح خواهد شد. جلسه ای در وزارت بهداشت و درمان  با حضور آقایان حریرچی رضایی و دانش جعفری و کارشناسان وزارت بهداشت انجام شد.

پزشکیان با اشاره به اینکه تنها مخالف طرح تحول سلامت در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بوده گفت: برای اینکه طرح تحول سلامت اجرا شود مخالفت من را به سیاست نسبت دادند. در آن زمان با وزیر اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه و همچنین معاون اول رئیس جمهور صحبت کردم و دلایلم را بیان کردم. آنها صحبت من را تایید می کردند اما میگفتند رییس جمهور گفته این کار را انجام دهید.

به گفته وی از آن زمان مطمئن بودم که اگر کل بودجه دولت را هم برای این کار بپردازند باز هم با تجربه شکست خواهد شد. پس از شکست طرح تحول سلامت شکاف در نظام پرداخت بسیار زیاد شد و بی عدالتی را افزایش داد. برخی تخصص‌ها افزایش چند برابری داشتند و برخی تخصص های دیگر از افزایش اندکی برخوردار شدند. برخی پزشکان ماهانه ۵ میلیون تومان درآمد داشتند و برخی دیگر ۲۰۰ میلیون تومان. با این تعرفه هایی که اعلام شد برخی افراد در بخش خصوصی می توانستند از یک میلیارد تومان برخوردار شوند. در هیچ جای دنیا این شکاف طبقاتی برای پرداخت به پزشکان وجود ندارد.

 پزشکیان به دیدار هیئت دولت با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: گزارشی که اعضای هیئت دولت و مسئولان مرتبط با طرح تحول سلامت به ایشان اعلام کردند این بود که از مردم پولی دریافت نمی شود و رهبری هم با این موضوع موافقت کردند. مشخص است در شرایطی که برخی رشته ها درآمد بالایی دارند تقاضا برای ورود به این بخش زیاد شود به طوری که ۶۵% افراد برای ورود به جامعه پزشکی درس رشته متقاضی هستند و تخصص های دیگر مربوط به ۳۵ درصد باقی مانده است.

کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: سالانه ۵ هزار پزشک وارد جامعه پزشکی می شود که پس از ۳۰ سال به عدد ۱۵۰ هزار می رسد این در حالی است که پزشکان بیش از ۳۰ سال فعالیت می‌کنند. با توجه به جمعیت ۸۰ میلیون نفری کشور اگر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر یک پزشک داشته باشیم ۸۰ هزار پزشک میتوانند به کار درمان بپردازد.

وی تاکید کرد: زمانی که بنده وزیر بهداشت و درمان بودم به پزشکی که در روستا ارائه خدمت می‌کرد ۶ میلیون تومان پرداخت می کردیم و حقوق من به عنوان وزیر ۲ میلیون تومان بود. اکنون پس از پزشکی که در روستا ارائه خدمت می‌کند همچنان ۶ میلیون تومان و با اضافه کاری ۱۰ میلیون تومان دریافت می کنند اما حقوق من طی این سالها به ۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است. مشخص است در این شرایط کسی حاضر به ارائه حدمت در روستا نیست.

پزشکیان تصریح کرد: سرانه بهداشت آمریکا حدود ۹ هزار دلار است اما سرانه بهداشت در دولت هشتم ۴۰۰ دلار بود. مسلما باید با پول جیبمان سفره پهن میکردیم. ما برای رفع بحران باید دو سوم پزشکان را در قالب پزشک خانواده و خدمت می‌گرفتیم و یک سوم در بخش تخصص فعالیت می کردند.  پزشک خانواده بسیاری از مراجعات اولیه را کاهش می دهد و زمانیکه وزیر بودم صریحا  اعلام کردم که اگر این طرح به درستی اجرا شود ۱۴ سال طول خواهد کشید. ما با کمبود پزشک مواجه نیستیم ولی نگاه تخصصی و ساختاری مان اشتباه است است همچنین پراکندگی نامناسب جغرافیایی نوع تخصص‌ها مشکل آفرین شده است.

وی معتقد است: اکنون وضعیت به گونه ای شده که افرادی که پول دارند و یا دارای آشنا هستند کارشان در مراکز درمانی بهتر راه می افتد و پزشک نیز در این زمینه پاسخگو نیست. دولت و مجلس و قوه قضاییه باید از مراکز دولتی و عادی استفاده کنند تا مدیران ارشد و سیاستگذاران خودشان از چارچوب قانون تبعیت نکنند نمی توانند دیگران را وادار به این کار کنند در سیستم درمانی باید خودمان هم پای همان سفره‌ای بنشینیم که مردم را نشانده ایم. کسی که در روستا خدمت میکند باید امکانات و درامد بیشتری نسبت به پزشکی که در شهر فعالیت دارد برخوردار باشد.  هر بار که از ارائه خدمت صحبت می‌شود برخی مقامات از هزینه های آن صحبت می کند در حالیکه این کار سرمایه است. 

مسعود پزشکیان,صحبت های مسعود پزشکیان در برنامه تلویزیونی عیار

وزیر اسبق بهداشت و درمان ادامه داد:  نخست وزیر سوئد برای عمل جراحی ۶ ماه در نوبت بود تا اینکه درد آنقدر زیاد می شود که یکی از جلسات مهم خود را لغو می کند. این مقام  بلند پایه هم پول کافی برای درمان در مراکز خصوصی را داشت و هم نفوذ برای دریافت نوبت در مراکز دولتی  اما در ایران چنین موضوعاتی را شاهد نیستیم.

وی درباره خصوصی سازی بهداشت و درمان توضیح داد: بانک جهانی در سال ۱۹۸۷ اعلام کرد راستای خصوصی سازی همه چیز باید به بازار سپرده شود و در ابتدای انقلاب اسلامی بحث خودگردانی در ایران مطرح شد. در سال ۱۹۹۴ بانک جهانی اعلام کرد سلامت قابل واگذاری نیست است کشورهایی که که آن را اجرا کرده بودند به توصیه بانک جهانی رویه خود را تغییر دادند اما ایران همان راه را ادامه داد.  انسان کالا نیست کسی که پول ندارد نباید بمیرد. تا زمانی که مدیران ارشد خودشان اصلاح نشوند بخش های پایین دست نیز  اصلاح نخواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه فرزندانتان پزشک هستند یا خیر گفت: پزشک نیستند. من به عنوان یک استاد دانشگاه ۲۵ میلیون تومان حقوق میگیرم. من تاکنون از بخش درمانی پولی دریافت نکردم.

 پزشکیان تاکید کرد: در سال ۸۳ زمانیکه وزیر بودم بیمه ها را از زیر مجموعه وزارت بهداشت جدا کردم و برخی افراد که لابی هایی را در بخش های مختلف داشتند اختیارات‌شان تحت نظر وزارت رفاه قرار گرفت. 

وی افزود: برای توسعه خدمات درمانی در بیمارستان قانون گذاشته‌اند که باید از بیمار پول دریافت کرد اما از پرداخت بودجه و امکانات خودداری می‌کنند. 

به گفته نماینده مردم تبریز در مجلس،  سال ۸۳ وصل بیمه روستایی و پزشک خانواده به طور جدی مطرح شد و اعتبار آن به تصویب رسید.  تعرفه‌ها تغییر کرد و اتفاقات ناگواری در برخی نقاط کشور رخ داد و جسد یک خانواده  به دلیل بدهی تحویل داده نمی شد. دلیل اصلی هم جداسازی بیمه‌ها از وزارت بهداشت بود.

پزشکیان گفت: علت این که برخی پزشکان متخصص درآمدهای بالاتری دارند این است که تعرفه گذاری توسط متخصصان همان رشته انجام می شود و کسی که خودش کلینیک خصوصی دارد مسلماً تعرفه‌ای را وضع می کند که به نفع خودش باشد و این شرایط را به وجود آورده که رومیزی بیشتر از زیر میزی شود.

پزشکیان معتقد است پزشک باید یک فعالیت داشته باشد و نظام پرداخت باید بر اساس خرید راهبردی تعریف شود.

وی افزود: در آمریکا پزشکان از ۱۶۰ تا ۶۰۰ هزار دلار با ۳۰ درصد مالیات سالانه حقوق دریافت می کنند اما در ایران برخی پزشکان در بخش خصوصی ۶۰۰ هزار دلار را دریافت می کنند و برخی دیگر هزار دلار هم درآمد ندارند. برای حل این مشکلات نیاز به قانون جدید نداریم بلکه باید قانون موجود اجرا شود. هر کسی که برای خود سفره باز کرده باید جمع شود.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش