چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۵۷ - ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۹۳۷۵
مجلس

نماینده مردم بابلسر: زباله‌های شمال کشور از بمب شیمیایی حلبچه خطرناک‌تر است/ پاسخ وزیر کشور

ولی الله نانواکناری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نماینده مردم بابلسر در مجلس شورای اسلامی گفت که اگر برای موضوع دپوی زباله در مازندران چاره اندیشی نشود این مشکل بدتر از بمب شیمیایی حلبچه خواهد بود.

به گزارش ایسنا، ولی الله نانواکناری در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) و در جریان طرح سوال خود از وزیر کشور درباره دپوی زباله در نواحی شهری شهرستان‌های بابلسر و فریدون کنار و شهرهای استان مازندران گفت: بیش از یک دهه است که مازندران با مشکل دپوی زباله مواجه است و میلیون‌ها تن زباله در این منطقه رها شده است که شیرابه‌های آن وارد زمین‌های کشاورزی می‌شود و صدمات ناشی از انباشت زباله سلامت هم‌وطنان مناطق ساحلی را تهدید می‌کند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه حجم انبوه زباله در استان‌های شمالی به معضل عظیم محیط زیستی تبدیل شده یادآور شد اگر در این زمینه چاره اندیشی نشود این مشکل از بمب شیمیایی حلبچه هم بدتر است. این پسماندها در ۲۷ نقطه مازندران وجود دارند، شیرابه‌های آن در رودخانه‌ها سرازیر می‌شود و تمام این حیوانات اهلی از همین آب‌ها استفاده می‌کنند.

 

نانواکناری با بیان اینکه دپوی غیر اصولی زباله، آلودگی گسترده، خطرناک و غیر قابل جبرانی را برای محیط و منابع آب شرب و کشاورزی به دنبال دارد گفت: پسماند خانگی در مازندران ۳۱۵۰ تن است که ۱۴۵۰ تن آن روستایی و ۱۷۰۰ تن شهری است و ۹۰ درصد این پسماندها غیر اصولی و غیر بهداشتی دفن یا رهاسازی می‌شوند.

 

نانواکناری با بیان اینکه دپوی زباله در کنار رودخانه‌ها صورت می‌گیرد و این رودخانه‌ها به دریای خزر می‌ریزد، گفت: تمام این شیرابه‌ها در رودخانه‌ها جاری است و باعث شده گونه‌های گیاهی و دریایی از بین بروند، ضمن اینکه باعث انقراض ماهی‌های کپور و آزاد شده است و در آینده نزدیک هم موجب بیماری‌های واگیردار خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه دفن پسماند در شهرهای شمالی با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر ممنوع است، گفت: در عین حال اقدامی صورت نگرفته و شیرابه‌ها در حال نفوذ به منابع آبی و زیرزمینی است. در حال حاضر ۷۵۳ هزار شیرابه در جنگل‌های مازندران جای گرفته و فاصله دپوی زباله با ساحل تنها ۱۵۰ متن است.

 

وی با اشاره به اعتراض نمایندگان مازندران و گیلان نسبت به خطر نسل کشی در استان‌های شمالی هشدار داد و خواستار برگزاری نشست مشترک وزیر کشور، رئیس سازمان محیط زیست، وزیر نیرو، وزیر جهاد کشاورزی و مجمع نمایندگان شمال کشور برای چاره اندیشی در این باره شد.

 

علی لاریجانی رئیس مجلس نیز مشکل دپوی زباله در شهرهای شمالی را موضوعی مهم توصیف کرد و گفت: وزارت کشور باید وقتی بگذارد و این معضل را حل کند. در حال حاضر هم شمال و هم جنوب کشور و هم سایر شهرها با این مشکل مواجه هستند و در قانون هم تاکید شده که این موضوع باید به سامان برسد.

 

وزیر کشور: روزانه حدود ۵۸ هزار تن پسماند در کشور تولید می‌شود

 

به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه علنی امروز سه شنبه به ارائه توضیحاتی درباره سوال ولی الله نانوا کناری نماینده بابلسر پرداخت مبنی بر این که با توجه به این که دپوی زباله در نواحی شهری شهرستانهای بابلسر و فریدون کنار و شهرهای استان مازندران را تهدید می‌کند چرا اقدامی علیرغم تذکرات مکرر به وزیر کشور و استان مازندران صورت نگرفته است؟

 

وی توضیح داد: دفع زباله از موضوعات مهم ما است ما در کل کشور با محموله زباله مواجهیم که آن را از موضوعات مهم زیست محیطی می‌دانیم برخی مناطق مثل استان‌های شمالی با محدودیت شرایط مواجه هستند که مشکلاتی برای آن استان‌ها ایجاد کرده است.

 

وی با بیان این که روزانه حدود ۵۸ هزار تن پسماند در کشور تولید می‌شود گفت: قانون مدیریت پسماند در کشور وجود دارد که دستگاه‌های متعددی مسئولیت رسیدگی به حل موضوع پسماندها را دارند وزارت کشور هم مسئولیت داشته که آئین‌نامه‌های اجرایی آن را تعیین کرده است نظارت و مسئولیت بر حسن اجرای آن نیز بر عهده سازمان محیط زیست است ما در وزارت کشور با توجه به وظیفه خود برنامه‌های اجرایی را تدوین کرده‌ایم.

 

وزیر کشور با بیان این که برای بحث مدیریت پسماند کشور را به ۲۸۴ منطقه تقسیم کرده‌ایم گفت: ۱۱ واحد ماهیت بی هوازی، ۱۸۰ واحد ماهیت زباله خیزی، ۱۲۰ واحد ماهیت پردازش و ۲۶۴ واحد برای دفع پسماند پیش بینی شده است.

 

رحمانی فضلی مشارکت بخش خصوصی را یکی از اصلی ترین موضوعات در بحث مدیریت پسماند عنوان و خاطر نشان کرد: با توجه به حجم انبوه پسماند منابع دولتی برای مدیریت آنها پاسخگو نیست ضمن آن که مدیریت پسماند و دفع زباله از نظر اقتصادی توجیه دارد و باید با کمک مردم ورود بخش خصوصی به آن را عملیاتی کرد.

 

وزیر کشور اظهار کرد: دولت در مهر ۹۶ لایحه مدیریت پسماند را به مجلس ارائه کرد در آن برای ساماندهی پسماند با اولویت استان‌های ساحلی و کلان شهرها پیش بینی‌هایی شده بود اما هنوز این لایحه در دستور کار مجلس قرار نگرفته است با توجه به این که بارها رئیس مجلس بر این موضوع تاکید داشتند استمداد من از مجلس آن است که هر چه سریع‌تر لایحه مدیریت پسماند را در دستور کار مجلس قرار دهیم.

 

رحمانی فضلی با اشاره به چگونگی ورود بخش خصوصی برای مدیریت پسماند و دفع زباله گفت: سرمایه گذاران متعدد داخلی و خارجی بدون درخواست برای تشکیلات و ارز مایل به دفع زباله هستند آنها حتی فایناس نمی‌خواهند فقط دو شرط دارد اول این که روزانه دو هزار تن پسماند به آنها تحویل داده شود که این قابل اجرا است شرط دوم این است که برق با قیمت تمام شده و سود مناسب از آنها خریداری شود و مشکل در شرط دوم است.

 

وی توضیح داد ما برای حل این مشکل در دولت و کمیسیون کلان شهرها جلسات متعددی برگزار کردیم و اعلام کردیم که برای رفع این مشکل بخشی از پول را از شهرداری‌ها و بخشی را از مردم به عنوان جمع آوری زباله گرفته و بخشی در بودجه سنواتی لحاظ شود. این مشکل راه حل قانونی دارد که آن را در لایحه مدیریت پسماند لحاظ کردیم ولی هنوز مجلس آن را بررسی نکرده است.

 

وی ادامه داد: موضوع بحث دیگر کالاهای مخرب محیط زیست و عوارض آن است در سال ۹۷ برای آن در بودجه تا سقف ده هزار میلیارد ریال پیش بینی شد که آئین نامه آن در دولت به تصویب نرسید لذا این رقم اجرایی نشد در بودجه ۹۸ مجدداً همین روند پیش بینی شد که قرار است آئین نامه آن در دولت نوشته شود. به هر حال ما در سالهای ۹۴، ۹۵، ۹۶ و ۹۷ کمک‌هایی را در این باره داشتیم.

 

وزیر کشور درباره وضعیت مازندران گفت: در مازندران روزانه سه هزار تن پسماند تولید می‌شود و سالانه حدود ۵۸ میلیون نفر مسافر داریم مازندران را به هشت منطقه برای دفع پسماند تقسیم کردیم. دو واحد زباله سوز، ۵ واحد پردازش و بقیه برای دفع زباله است. اقدامات جدی را شروع کردیم ۴۱ درصد پروژه پیشرفت داشت و ۷۲۰ میلیارد پرداخت شد و ۶۰۰ میلیارد دیگر برای اتمام واحدها لازم است.

 

وی ادامه داد: با توجه به پیگیری‌های خوب صورت گرفته در نوشهر شامل شهرها و روستاهای آن واحد زباله سوز ایجاد شده ۴۹۰ میلیارد هزینه شده و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است.

 

رحمانی فضلی در جمع بندی گفت: ما برای حل مشکل پسماند در کل کشور به ویژه مازندران تقاضای انجام دو کار داریم کار اول تعیین تکلیف لایحه مدیریت پسماند است تا با فعال کردن بخش خصوصی و دادن مابه التفاوت قیمت تمام شده برق با سود مناسب مشکل را حل کنیم همچنین پرداخت هزار میلیارد تومان در سال ۹۸ برای کالاهای مخرب محیط زیست و عوارض آن انجام شود.

 

وزیر کشور در پایان با تاکید بر این که موضوع مدیریت پسماند از اهمیت زیادی برخوددار است به فیلم پخش شده در مجلس درباره وضعیت زباله و پسماند در استان مازندران اشاره و اظهار کرد: این تصاویر در کلان شهرها و شهرهای مختلف کشور هم وجود دارد اکنون شهرداری‌ها با مشکلات حاد مواجه هستند ولی هنوز لایحه مربوط به آنها تعیین تکلیف نشده است تا ۳۲۰۰ میلیارد به شهرداری‌ها داده شود.

 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام و احترام با توجه به اینکه از مردم ایران عوارض شهری گرفته میشود و زباله و بازیافت در دنیا سرمایه حساب میشود در مجموع فقط بحث پول و بوجه خوری توسط دولت نامردان ایران مد نظر هست چنانچه مدیریت پسماند با کارشناسی صحیح توسط افراد متخصص واقعی انجام گیرد با کمتر از این بوجه و هزینه هایی که تا کنون مصرف شده باید مشکل پسماند در کل کشور حل میشد اما طبق بقیه مشکلات کشور که مافیای هر کار و صنعت و شغلی نمیخواهند که حل شود این مشکل هم حل نمیشود
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش