شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
۱۴:۰۱ - ۰۵ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۲۴۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

حجاب و حقوق زنان؛ پای مردم را در «موضوع حجاب» وسط کشیدن خطرناک است!

انتقاد از حجاب اجباری,زنان چادری
«حالا بیایید فرض کنیم که من به عنوان صادق زیباکلام قصد دارم به نظرات و دیدگاه‌های این آقایان عمل کنم. خب من باید چه کاری انجام دهم؟ اگر یک خانم بی‌حجاب دیدم باید چه برخوردی با او انجام دهم؟ آیا قانون این اجازه را به من داده که من متعرض این خانم شوم و به او حمله کنم؟ یا باید با صحبت و گفتگو او را هدایت کنم؟ ببینید مشکل این است که هر دوی این رویکرد‌ها تبعات خاص خودشان را دارد و اصلا هم آقایان متوجه آن نیستند.»

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: «واقعیت این است که وقتی حل موضوعات اجتماعی و فرهنگی را به مردم محول کنیم، یعنی عملا جامعه را در معرض یک خطر بسیار بزرگ قرار دادیم و خودش عملا خطرناکترین نوع حاکمیت و حکمرانی است. زیرا در چنین مواقعی هر فردی متناسب با فهم و درک و حالات روحی و و روانی و باور‌های دینی خودش عمل می‌کند. به همین دلیل به نظر من این اظهارت آقایان عملا یکی نسخه اساسی برای هرج و مرج است که جامعه را به سمت بی‌ثباتی سوق می‌دهد.»

نسخه‌ای برای هرج و مرجدر همین خصوص صادق زیباکلام استاد دانشگاه طی گفتگو با فرارو عنوان کرد: «در نظام‌های مبتنی بر قانون، در نهایت حرف آخر را قانون می‌زند؛ بنابراین مسائلی مانند بی حجابی یا حجاب یا موارد مشابه آن که محل اختلاف بخشی از جامعه و حاکمیت است، در چنین نظام‌هایی بر اساس قانون مورد توجه و حل و فصل قرار می‌گیرد. اما ماجرا در نظام‌های ایدئولوژیک کاملا متفاوت است. این قبیل نظام‌های سیاسی موجب می‌شوند که عده‌ای خودشان را فراتر از قانون بدانند و برای خودشان یک سری تکلیف و وظیفه قائل می‌شوند و اصرار هم دارند که براساس این وظایف و تکلیف‌ها عمل کنند.»

وی افزود: «آن‌ها کاری ندارند که نظام و نهاد‌های قانونی در رابطه با حجاب چه موضع گیری دارند، برای آن‌ها هیچ کدام از این‌ها بالاتر از وظایف و تکلیفی که برای خود تعیین کرده‌اند نیست. به همین دلیل هم با بی‌توجهی به مواضع و رویکرد‌های نهاد‌های قانونی، سعی دارند خودشان دست به کار شوند و جامعه را به سمت و سویی سوق بدهند که مدنظرشان است. اما نکته بسیار مهم این است که این تکلیف و مسئولیت را برعهده شخص خودشان قرار نمی‌دهند و اینجا است که پای مردم را به میان می‌کشند.»

این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: «حالا بیایید فرض کنیم که من به عنوان صادق زیباکلام قصد دارم به نظرات و دیدگاه‌های این آقایان عمل کنم. خب من باید چه کاری انجام دهم؟ اگر یک خانم بی‌حجاب دیدم باید چه برخوردی با او انجام دهم؟ آیا قانون این اجازه را به من داده که من متعرض این خانم شوم و به او حمله کنم؟ یا باید با صحبت و گفتگو او را هدایت کنم؟ ببینید مشکل این است که هر دوی این رویکرد‌ها تبعات خاص خودشان را دارد و اصلا هم آقایان  متوجه آن نیستند. زیرا ما نمی‌توانیم با اتکا به باور‌های دینی، امور را به افراد بسپاریم و از آن‌ها بخواهیم به عنوان نمونه در موضوع حجاب ورود کنند.»

وی تاکید کرد: «واقعیت این است که وقتی حل موضوعات اجتماعی و فرهنگی را به مردم محول کنیم، یعنی عملا جامعه را در معرض یک خطر بسیار بزرگ قرار دادیم و خودش عملا خطرناکترین نوع حاکمیت و حکمرانی است. زیرا در چنین مواقعی هر فردی متناسب با فهم و درک و حالات روحی و و روانی و باور‌های دینی خودش عمل می‌کند. به همین دلیل به نظر من این اظهارت آقایان عملا یکی نسخه اساسی برای هرج و مرج است که جامعه را به سمت بی‌ثباتی سوق می‌دهد.»

زیباکلام افزود: «باید توجه داشت که ما پیش‌تر هم موارد مشابه این قبیل اقدامات را تجربه کرده‌ایم. همین اظهار نظر‌ها بود که به قتل‌های زنجیره‌ای در دهه ۷۰ ختم شد، همین درخواست‌ها بود که منجر به قتل‌های محفلی کرمان شد، یا همین‌ها قتل‌های مشهد و اسیدپاشی‌های اصفهان را رقم زدند. در همه این موارد یک عده احساس تکلیف شرعی کردند و دست به اقدامات خونین زدند؛ بنابراین بی راه نیست اگر بگوییم که این قبیل صحبت‌ها و درخواست‌ها ممکن است به تولد دوباره افرادی مانند سعید امامی و سعید حنایی و... ختم شود.»

این استاد علوم سیاسی در پایان گفت: «متاسفانه این ضعف قانون است که باعث می‌شود برخی مخل آرامش عمومی کشور شوند. البته من منکر این نمی‌شوم که این آقایان حق دارند در مسائل نظری ابراز عقیده کنند. مشکل ما این است که آقایان بی تفاوت به قانون و نظم جاری بعضا پا را فراتر می‌گذارند وارد عرصه اجرایی می‌شوند. یعنی می‌خواهند با آنچه معتقدند مناسب نیست، برخورد کنند. زیرا همانطور که عرض کردم در این مرحله است که کشور دچار یک مصیبت می‌شود که عمدتا هم خشن و خشونت آمیز است.»

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بنجامین فرانکلین بنجامین فرانکلین سیاستمدار تاثیرگذار آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۷ ژانویه ۱۷۰۶

محل تولد: بوستون، ماساچوست، آمریکای بریتانیا

ملیت: ایالات متحده آمریکا

حرفه: نویسنده، مخترع، دیپلمات، سیاستمدار و دولتمرد

حزب سیاسی: مستقل

درگذشت: ۱۷ آوریل ۱۷۹۰

ادامه
هانتر لابرادا هانتر لابرادا، بدنساز حرفه ای آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۷ مه ۱۹۹۲

محل تولد: تگزاس

ملیت: ایالات متحده آمریکا

حرفه: ورزشکار بدنساز

قد: ۱۷۵

وزن: ۱۱۱ کیلوگرم

ادامه
باریش کیلیچ بیوگرافی باریش کیلیچ بازیگر جذاب ترکی (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۱ فوریه ۱۹۷۸

محل تولد: آرگووان مالاتیای ترکیه

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۲۲۰۴ میلادی

تحصیلات: لیسانس رشته اقتصاد از دانشگاه استانبول و مدرک کارشناسی ارشد در رشته زبان از دانشگاه یدی تپه

ادامه
ابوسعید سجزی ابوسعید سجزی دانشمند و ستاره شناس اصیل ایرانی

تاریخ تولد: ۳۴۰ هجری قمری

محل تولد: سیستان

محل زندگی: شیراز 

زمینه فعالیت: دانشمند در زمینه ستاره شناسی و ریاضی

دین: اسلام

آثار: حدود ۳۸ کتاب و رساله که حدود ۲۰ کتاب آن در مساهل ریاضی و بقیه درباره احکام نجوم

ادامه
محمدامین حزباوی بیوگرافی محمدامین حزباوی ستاره نوظهور فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۲

محل تولد: اهواز

حرفه: فوتبالیست

پست: دفاع وسط

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۸۴ سانتی متر

ادامه
درک لانسفورد شگفتی های زندگی درک لونسفورد: بیوگرافی یکی از برجسته ترین بدنسازان جهان

تاریخ تولد: ۱۴ می ۱۹۹۳

محل تولد: آمریکا

حرفه: بدنساز حرفه ای

قد: ۱۶۷/۵ سانتی متر

وزن: ۱۰۲ تا ۱۰۸ کیلوگرم

ادامه
غلامرضا نیکخواه غلامرضا نیکخواه بازیگر پیشکسوت ایرانی

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۲۷

محل تولد: بوشهر، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵، تئاتر مدرسه

تحصیلات: لیسانس علوم سیاسی و لیسانس رشته کارگردانی 

ادامه
حمید الدین بلخی حمید الدین بلخی، شاعر و نویسنده قرن ششم

ملیت: ایرانی

دوران زندگی: قرن ششم هجری قمری

حرفه: نویسنده، ادیت و شاعر ایرانی

اثر: مقامات حمیدی

درگذشت: ۵۵۹ هجری قمری

ادامه
بدیع الزمان جزری بدیع الزمان جزری، دانشمند مسلمان و پدر علم رباتیک

تاریخ تولد: ۱۱۳۶ میلادی

محل تولد: جزیره ابن عمر

حرفه: همه‌چیزدان، مخترع، ریاضی‌دان، صنعت‌گر و مهندس مکانیک

درگذشت: ۱۲۰۶ میلادی

آثار: الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش