دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
۱۰:۴۵ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۳۵۷۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

دورهمی هایی ، فقط برای دورهم بودن

رویای 'وحدت'برای اصولگرایان،کی به واقعیت می پیوندد؟

اصولگرایان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
جریان اصولگرایی درحالی از فقدان محوریت مقتدر رنج می برد که کمتر از یک سال تا انتخابات پیش روی مجلس یازدهم فرصت باقی است.

به گزارش خبرآنلاین،انتخابات نزدیک است و وحدت، حلقه مفقوده جریان اصولگرایی است. تفرقه ای کهگفته می‌شود پاشنه آشیل جریان اصولگرایی شده است.

 

اصولگرایان که تا پیش از رحلت آیت الله مهدوی کنی حول محور روحانیت جمع می شدند، امروز اما نزدیک به یک دهه است که از خلاء نبود محوریت مقتدر رنج می برند.

 

بعد از انتخابات مجلس دهم و شورای شهر پنجم و پیروزی صد درصدی لیست اصلاح طلبان در هر دو جبهه، اصولگرایان دست به کار شدند تا ورق را برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم به نفع خود برگردانند، آنها با تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) وارد کارزار انتخابات ریاست جمهوری شدند؛ انتخاباتی که نتیجه ای به نفع اصولگرایی نداشت.

 

این جبهه اگرچه با شعار چتر فراگیر در جریان اصولگرایی اعلام موجودیت کرد اما از همان ابتدا با اقبال بزرگانی همچون علی لاریجانی و محمدرصا باهنر روبرو نشد.

 

در همان روزهای ابتدایی تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به اینکه آیا اعضای جمنا برای حضور در این تشکل به شما رجوع کرده‌اند گفت: "باید بگویم نه، خبری به من ندادند و البته تشکر می‌کنیم که خبر ندادند چون  فرصتی نداشتم که در جلسات‌شان شرکت کنم."

 

در ادامه راه هم جمنا موفقیتی حاصل نکرد چرا که قالیباف پرچم نواصولگرایی برافراشت و جبهه پایداری هم صراحتا ادغام شدن در جمنا را منتفی اعلام کرد، در این میان دو تشکل سنتی و استخوان دار در جریان اصولگرایی یعنی جبهه پیروان خط امام ورهبری و جامعه روحانیت مبارز هم پیوندی با جمنا برقرار نکردند به این معنی که جبهه پیروان خط امام و رهبری خواستار طراحی مدل جدیدی از کار تشکیلاتی شد و جامعه روحانیت نیز سعی کرد سکوت پیشه کند و خود را فراتر از گروههای سیاسی بداند. بنابراین نامش با جمنا گره نخورد.

 

همین افتراق‌ها بود که شکستی را در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم متوجه جریان اصولگرایی کرد، اگرچه جمنا توانست تعدد نامزدهای اصولگرا را با مدیریت دستوری خود به نامزد واحد برساند اما نتیجه دلخواه را کسب نکرد.

 

انتقادات ادامه‌دار به ساختار و عملکرد جمنا

انتقادات به ساختار و عملکرد جمنا محدود به دوران انتخابات نبود؛ بعد از آن هم گروه‌های اصولگرایی به انحاء مختلف ایراداتی را متوجه جمنا دانستند. در همین زمینه محسن کوهکن در گفت وگویی به خبرآنلاین گفت: "جمنا به پوشش حداکثری اصولگرایان اعتقادی نداشت، این طور نبود که جمنا تشکیل شود تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری هدایت اصولگرایان را به دست بگیرد. جمنا برای انتخابات ریاست جمهوری تشکیل و بعد از آن مأموریتش تمام شد."

 

مجتبی ذوالنوری  از همراهان جبهه پایداری در گفت وگویی "جمنا" را "پخشنا" نامید و در پاسخ به اینکه آیا رئیسی کاندیدای اصولگرایان و جمنا در انتخابات بعدی ریاست‌جمهوری است، گفت: "هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص گرفته نشده و ضعف جریان انقلابی نیز همین است که گل‌هایش را برای دقیقه ی نود که نه بلکه برای وقت اضافه می‌گذارد و در آخر هم گل به خودی می‌زند."

 

در پی همین انتقادات بود که شورای وحدت اصولگرایان با محوریت ابراهیم رئیسی آغاز به کار کرد، شورایی که شخصیت هایی همچون قالیباف، جلیلی، رضایی، باهنر و حدادعادل در جلسات آن حاضر می شدند و بنا داشت با جذب همه احزاب همسو در جریان اصولگرایی از اختلافات کاسته و بر اشتراکات بیفزاید اما باز هم موفقیتی حاصل نکرد.

 

بروز و ظهور رسمی این شورا البته در گردهمایی ۲۴ تشکل اصولگرا در روز نهم مهرماه بود که نهایتا پس از بحث و تبادل نظرهای انجام شده درباره مسائل روز کشور، حضار در جلسه نامه ای را برای توجه دادن روسای قوا به مشکلات معیشتی مردم امضا کردند. قرار بود نامه دوم شورا ۱۳ آبان منتشر شود که اتفاق نیفتاد، همین مسئله شائبه بروز اختلاف بین اعضای مجموعه ۲۴ تشکلی را در اذهان برخی تحلیلگران ایجاد کرد اما مهدی چمران ضمن رد بروز اختلافات، اعلام کرد: بیانیه آماده شده بود اما فرصت برای ایجاد هماهنگی فراهم نشد.

 

در کنار این حرف و حدیث‌ها، با انتصاب ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه آتش فعالیت شورای وحدت بیش از پیش فروکش کرد. موضوعی که حمیدرضاترقی عضو شورای مرکزی موتلفه هم آن را تایید کرد. او در گفت وگویی با خبرآنلاین به صورت تلویحی از توقف نشست های شورای وحدت با حضور نمایندگان ۲۴ حزب جریان اصولگرا خبر داد.

 

با فروکش کردن فعالیت شورای وحدت اصولگریان به نظر می‌رسد جامعه روحانیت مبارز در تلاش است تا خلاء نبود وحدت در جریان اصولگرایی را جبران کند. این جامعه که تا پیش از این تحت عنوان "جامعه روحانیت مبارز تهران" فعالیت می کرد در نخستین گام با حذف واژه "تهران" تلاش خود را برای گسترش فعالیت‌ ها در سراسر کشور آغاز کرد. البته حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز درباره تغییر نام جامعه روحانیت مبارز تهران و حذف عبارت تهران از انتهای آن، گفت: مصوبه تغییر نام و تبدیل آن به عبارت جامعه روحانیت مبارز کشور در زمان حیات آیت الله مهدوی کنی و در ادامه بازنگری در اساسنامه تصویب شده ولی اجرایی نشده بود.

 

جامعه روحانیت در دومین گام و در ادامه تغییرات اساسنامه برگزاری جلساتی با سایر گروه های اصولگرا برای رسیدن به وحدت را در دستور کار قرار داده است، جلساتی که تاکنون در دو مورد برگزار و خبرها حکایت از تداوم آن در سال آینده دارد.

 

حرکت اصولگرایان همچنان بر مدار افتراق

با همه این تفاسیر و درحالی که اقدامات حکایت از تلاش برای همگرایی اصولگرایان دارد اما شواهد گویای آن است که حرکت اصولگرایان همچنان بر مدار افتراق است و گروه‌های مختلف اصولگرایی در جبهه های مختلف طی طریق می کنند. در همین زمینه اگرچه خبرها حکایت از انتخاب غلامعلی حداد عادل به عنوان رئیس شورای وحدت اصولگرایان دارد اما پایداری ها همچنان زیر پرچم آیت الله مصباح هستند.علاوه برآن، با تکذیب ریاست حدادعادل بر شورای وحدت اصولگرایان از طرف چمران، بازهم نشانه ای از عدم وحدت خودنمایی کرد.

 

در این میان اما تحرکات "جبهه پیروان خط امام و رهبری" و "جامعه روحانیت مبارز" نیز در مسیر رایزنی‌ها با علی‌اکبر ناطق نوری است. حسن غفوری فرد نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه بارها از آقای ناطق نوری درخواست حضور فعال در جریان اصولگرایی را داشتیم، به خبرآنلاین گفت: در این زمینه شخصا و حتی مرحوم عسگر اولادی و آقای باهنر نیز فراوان اصرار کردند که ایشان بیایند زیرا در شرایط فعلی می‌توانند در ایجاد وحدت بین اصولگریان نقش تعیین کننده داشته باشند اما به هر دلیلی برای ورود به فعالیت سیاسی راضی نشدند، با این حال ما ناامید نیستیم و تلاش خودمان را می کنیم.

 

اصولگرایان در حالی این روزها در سه گروه سنتی با ترکیب "جبهه پیروان خط امام و رهبری" و "جامعه روحانیت مبارز" از یک سو، جبهه پایداری از سوی دیگر و شورای وحدت اصولگرایان فعالیت سیاسی خود را پی گرفته اند که باید منتظر ماند و دید مردم در انتخابات پیش رو به کدام گروه اقبال نشان می دهند، به جریان پایداری زیر پرچم آیت الله مصباح، جبهه پیروان و جامعه روحانیت مبارز با محوریت ناطق نوری یا شورای وحدت اصولگرایان به ریاست حداد عادل؟

 

زهره ترسایی

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش