شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۴۳ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۳۰۵۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

وحدت اصلاح‌طلبان در نیاوران

اصلاح‌طلبان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

هنگامه انتخابات‌ها که می‌شود بخشی از اصولگرایان تلاش خود را معطوف به ایجاد شکاف میان اصلاح‌طلبان می‌کنند و در پی ناکامی در پروژه تفرقه‌افکنی پرونده پخش شایعات برای کاهش اعتماد جامعه به این جریان را به روی میز می‌گذارند.

نزدیکترین انتخابات در سال جاری انتخابات مجلس یازدهم است که پروژه تخریب اصلاح‌طلبان زودتر از انتخابات‌های قبلی آغاز شده که دلیلش را باید واهمه اصولگرایان از تکرار پیروزی‌های متوالی اصلاح‌طلبان دانست چنانکه تلخی پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات‌های ریاست جمهوری ۹۲ و۹۶ و مجلس ۹۴ و شورای شهر پنجم هنوز در کام اصولگرایان است پس از هم اکنون تلاش خود را معطوف به ایجاد شکاف در بین اصلاح‌طلبان کرده‌‌اند به عنوان نمونه «فیاض زاهد» فعال سیاسی در گفت‌وگو با «آرمان ملی» گفت: «امروز رئیس‌جمهور در حوزه سیاست خارجی دچار مشکل است و نمی‌تواند ایده‌ها و برنامه‌های خود را پیش ببرد و می‌دانیم که با چه محدودیت‌هایی روبه‌روست».

پس از آن بود که مشرق نوشت: «اکنون کسانی که مسبب اصلی وضع موجود هستند، بجای پاسخگویی به مردم و ارائه گزارش عملکرد، ژست منتقد گرفته و مقامات ارشد دولت را به فرافکنی تشویق می‌کنند. آقای زاهد باید بجای گرفتنِ ژستِ منتقد، بگوید که دو وزارتخانه مهم اقتصادی که وی مشاور ارشد در آن است، چه اقداماتی برای رفع مشکلات معیشتی مردم انجام داده‌اند؟!»  اقدام سایت اصولگرا با هدف ایجاد جو در اردوگاه اصلاح‌طلبان برای دو دستگی در میان آنهاست اما تجربه ثابت کرده که هرچه این تلاش‌های دلواپسانه بیشتر باشد اصلاح‌طلبان بیشتر از قبل به هم نزدیک شده و وحدت آنها قوی‌تر می‌شود. غلامحسین کرباسچی دبیرکل کارگزاران گفته بود: «واقعیت این است که شورای عالی اصلاح‌طلبان برای برخی بد فهمیده شده است.

برخی فکر می‌کنند شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان ساز و کار پیچیده و وظایف مهمی دارد. به نظر من از شروع به کار این شورا، نه ترکیبی که آنجاست و نه اعضا، مسئولان و احزاب نسبت به آن، این ایده را نداشتند که جایی است که بتوان در آن ایده‌پردازی کرد. این شورا، فقط شورایی در جریان انتخابات سال‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ بوده است.» و یک رسانه دلواپس از اظهارت کرباسچی چنین نتیجه گرفته است: «به نظر می‌رسد اختلافات شورای عالی اصلاح‌طلبان و طیف کارگزاران هر روز بیشتر شده و بعید است این جریان بتواند در انتخابات آینده به فهرست مشترک و ائتلافی برسند.» واضح است وحدت لیست مشترک اصلاح‌طلبان درانتخابات مجلس یازدهم به کابوس اصولگرایان تبدیل شده است.

پنجشنبه چه خبر بود؟

و اما شامگاه پنجشنبه مراسمی برگزار کرد که بر شایعه اختلاف میان اصولگرایان خط بطلان کشید. سیدمحمدعلی ابطحی میزبان این مراسم بود و درباره آن نوشت: «هر ساله شب شهادت امام جواد (ع) نذری دارم و روضه می‌خوانم. امسال هم روضه برقرار بود . دوستان‌جان آمده بودند . از همه شان ممنونم‌ به‌خصوص از رئیس همیشگی‌ام وآیت‌ا.. موسوی خوئینی‌ها‌. آقای‌نقویان سخنرانی کرد. اصلی‌ترین ‌بحثش در مورد جعلیاتی بود که به عنوان روایت صحیح برای مردم می‌خوانند و مردم باور می‌کنند. در شب شهادت امام نهم  برای همه‌تان دعا کردم. برای ملک و مملکت هم کسی نیست که دست به آسمان ببرد و دعا نکند.» افراد حاضر دراین مراسم از احزاب و گروه‌های مختلف جریان اصلاحات بودند .

رئیس دولت اصلاحات از جمله افرادی بود که در این مراسم حضور داشت . اصلاح‌طلبان او را محور وحدت این طیف می‌نامند و به نوعی تابع تصمیمات او هستند اما رئیس دولت اصلاحات همواره تاکید بر تبعیت همه اصلاح‌طلبان ازتصمیم نهایی شورای عالی سیاستگذاری این جناح دارد. انصاف نیوز درباره حاضران دیگر در این مراسم نوشت: « آیت‌ا... موسوی خوئینی‌ها، علی ربیعی سخنگوی دولت، سیدمحمود دعایی ، حسین کروبی فرزند مهدی کروبی، مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، ابراهیم امینی نایب رئیس شورای شهر تهران و غلامعلی رجایی مشاور شهردار تهران حضور داشتند.» نکته قابل تامل و پاسخ به مدعیان شکاف در جریان اصلاحات آنجاست که محمد عطریانفر عضو حزب کارگزاران و سیدحمید حسینی از افراد نزدیک به این حزب سلام و علیک گرمی با اعضای احزاب اصلاح‌طلب داشتند. دیروز  دکتر محمد کیانوش راد و هادی قابل و هادی خانیکی و امیر آریازند و سعید شریعتی از حزب اتحاد در این مراسم حاضر بودند.

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری و امام جمارانی از اعضای قدیمی مجمع روحانیون هم بودند که اعضای احزاب دیگر احترام ویژه برای آنها قابل شدند.  عبدالرسول وصال، علی اصغر شفیعیان و فرید مدرسی و مرتضی فاطمی از فعالان عرصه رسانه به این مراسم دعوت شده بودند. بی‌تردید مراسم شامگاه پنجشنبه را نمی‌توان نشست سیاسی نمایندگان احزاب دانست و در آن جلسه اشاره‌ای به برنامه‌های این جریان سیاسی نشد، بلکه همگان پس از پایان مراسم و صرف شام که «عدس پلو  با ماست» بود، بر لزوم تقویت وحدت برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم تاکید کردند.

با مرور فعالیت‌های اصلاح‌طلبان در ادوار مختلف این نتیجه حاصل می‌شود که آنها  مصلحت را فدای رسیدن به قدرت نکردند و برایشان آرامش و منافع ملی در اولویت است. البته آنها هم مانند هر جریانی دچار اشتباه شدند اما تلاششان در راستای جبران آن اشتباه بود مانند انتخابات سال ۸۴ که منافع حزبی برخی از سیاسیون اصلاح طلب منجر به پیروزی احمدی‌نژاد و حذف آیت‌ا... هاشمی شد، اما پس از آن به‌ویژه از سال ۸۸ به بعد همین اصلاح‌طلبان بودند که هرگاه با مشکلی مواجه می‌شدند برای رفع آن و اخذ راهنمایی در دفتر آیت‌ا... هاشمی حضور پیدا می‌کردند و آیت‌ا... تا زمان رحلتشان با بزرگواری از کمک به آنها دریغ نمی‌کرد.

مطهره شفیعی

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش