جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳
۱۶:۴۳ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۴۹۵
حوزه

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت: درس های خارج فقه هوش مصنوعی راه اندازی شود

درس های خارج فقه هوش مصنوعی,بهروز مینایی
مشاور مدیر حوزه های علمیه در هوش مصنوعی و فضای سایبر گفت: یکی از الزامات حوزه این است که درس های خارج فقه هوش مصنوعی در حوزه راه اندازی شود، حتی از بعد اخلاقی هم باید بررسی های لازم صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، بهروز مینایی عصر امروز در سلسله نشست های آینده علوم اسلامی با موضوع هوش مصنوعی که در مرکز پشتیبانی از نوآفرینان حوزوی برگزار شد، عنوان کرد: چهار دوره شکار، کشاورزی، صنعت و اطلاعات در طول تاریخ طی شده و عصر پنجم عصر هوش مصنوعی خواهد بود.

وی افزود: هوش مصنوعی از سال ۱۹۵۶ به عنوان شاخه جدیدی از دانش در آمریکا مطرح شد و از همان زمان فناوری هوش در کامپیوتر مطرح شد که آیا می تواند جای انسان بازی کند یا خیر.

رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: کامپیوترهای قدرتمند توانسته سلسله اعصاب انسان را شبیه سازی کند و با افزایش توان قدرت سخت افزاری و نرم افزاری کامپیوتر ها، کارهای مربوط به شبکه عصبی عمیق به خوبی پیش رفت.

مینایی ادامه داد: از ابتدای طرح مسئله هوش مصنوعی، این نگاه که ماشین می تواند وجدان و حیات داشته باشید یا خیر، به بحث های فلسفی راه یافت.

وی تصریح کرد: هوش مصنوعی در تمام شئون راهبردی یک کشور اعم از کشاورزی، صنعت، صنایع دفاعی و غیره می تواند کاربرد داشته باشد.

مشاور آیت الله اعرافی در هوش مصنوعی و فضای سایبر عنوان کرد: با پیشرفت تکنولوژی های ماشینی گفت و گوی بین انسان و ماشین مسائل در عمل حل شد؛ ماشین های خودران گوگل، ماشین های بدون سرنشین تسلا و غیره از نمونه هایی از پیشرفت شبکه عصبی عمیق بود.

مینایی یادآور شد: بیگ دیتاهایی که در الگوهای سنگین استفاده از تکنولوژی جمع شد، داده های تحلیلی فراوانی را در اختیار کاربران قرار داد، در این بین که تکنولوژی پیشرفت محسوسی داشت، علوم انسانی از این حرکت عقب مانده است.

وی اضافه کرد: با استفاده از هوش مصنوعی حجم داده های موجود با هزینه کمتر افزایش ۲۰ برابری داشته و ذخیره ابری آمازون امکانی بود که می توانست تمام اطلاعات را برای کاربر ذخیره سازی کند.

مشاور آیت الله اعرافی در هوش مصنوعی و فضای سایبر ابراز کرد: سنسورهای هوشمند اینترنتی دنیا که با هم شبکه جامع تشکیل خواهند داد، در ۲۰۵۰ چند برابر تعداد انسان های روی زمین خواهد بود؛ هوش مصنوعی و زنجیرهای ارتباطی نیز از دیگر ابعاد این مثلث هستند که در آینده شیوه های حکمرانی را تغییر خواهد داد.

مینایی ابراز کرد: در بسیاری از شبکه های پیام رسانی موبایلی که روی فضای اینترنت متحرک ایجاد شد، ابعاد مخاطب سنجی، مخفی کردن هویت، بازی های هوشمند و امکان تجارت پیشرفت بالایی داشت و علوم انسانی نتوانسته خود را به آن ها برساند.

رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران مطرح کرد: هوش مصنوعی برای ما سبک زندگی جدیدی ایجاد خواهد کرد و این سبک زندگی جدید در اخلاق و باورهای ما تاثیرگذار خواهد بود؛ حال اینکه ما چه مواجهه ای با این پدیده ها داشته باشیم بسیار مهم است.

وی خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک دارنده های تکنولوژی هوش مصنوعی حکمرانان مهم دنیا خواهند بود و این پدیده در پیشرفت و چگونگی کار علوم انسانی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

مینایی ادامه داد: امروز دیگر حافظه قوی داشتن چندان مطرح نیست، چرا که مجموعه اطلاعات در بسته های مختلف با قالب های متفاوت جمع شده و مقدمات دسترسی آسان تر به این اطلاعات در حال فراهم شدن است.

مشاور آیت الله اعرافی در هوش مصنوعی و فضای سایبر اضافه کرد: شئون یک فقیه مباحث آموزش، پژوهش، تبلیغ، افتاء و قضاوت بوده و هوش مصنوعی در همه این ابعاد می تواند تحول ایجاد کند.

مینایی افزود: اگر طلاب را به ابزار لاگینی و منابع دیجیتالی متصل کنیم، ماشین می تواند الگوهای ثابت که به نتایج مشخص منتج می شود را ثبت کند تا در تحقیقات مشابه دیگر نیز مورداستفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در حوزه نجف امکان بررسی اینکه کدام فقیه در مبانی اصولی خود برای رسیدن به یک حکم دچار اشتباه شده یا خیر، با استفاده از ابزارهای ماشینی در حال آماده سازی است و اگر در حوزه قم هم این کار انجام شود، می توان با استفاده از ماشین به صورت منظم و سریع انجام شود.

مشاور آیت الله اعرافی در هوش مصنوعی و فضای سایبر عنوان کرد: علت اینکه سینمای ما از دنیا عقب افتاده است، این است که کارگردانان ما به موضوع گیم یا بازی توجهی نداشته اند، اما کارگردانان غربی به این پدیده توجه کردند و پیشرفت های خوبی برای آن ها حاصل شد.

مینایی گفت: طبق یکی از نظریه ها، ماشین ها یک روزی از انسان ها برتر خواهند شد، من نسبت این پدیده بدبین هستم، البته فوبیای ایجاد فساد نسبت به آن نداریم، اما واقعیتی که وجود دارد این است که کاربرد تجاری آن به قدری بالا است که گریزناپذیر است؛ باید روی این تکنولوژی ها سوار شویم تا بتوانیم اهداف خود را با آن ها دنبال کنیم.

وی خاطرنشان کرد: فقیه برای فتوا دادن نسبت به پدیده های نو، باید سازوکار آن را به طور دقیق بفهمد، برای این کار لازم است استاد هوش مصنوع در کنار استاد فقهی به صورت ترکیبی فعالیت کنند.

مشاور آیت الله اعرافی در هوش مصنوعی و فضای سایبر اضافه کرد: اینکه ماشین چه تحولاتی را در شیوه تبلیغی دین اسلام ایجاد خواهد کرد، باید به دقت بررسی شود؛ با پیوندهایی که توسط ماشین ایجاد می شود، اصطلاحات مفهومی در بین متخصصان حوزوی به راحتی می تواند قابل رصد کردن باشد و امکان داوری بهتری درباره سخنان دقیق در اختیار ما قرار می دهد.

مینایی اظهار داشت: یکی از الزامات حوزه این است که درس های خارج فقه هوش مصنوعی در حوزه راه اندازی شود، حتی از بعد اخلاقی هم باید بررسی های لازم صورت گیرد.

وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم که معرفت فدای حجم انبوه اطلاعات هوش مصنوعی نشود، تاکید کرد: امکانات جدید باید در بخش های مختلف تبلیغی اعم از منبر و دیگر صورت ها راه یابد؛ چرا که به رغم توجه بالای رهبر انقلاب به هنر و رسانه، فقها کمتر به این موضوع توجه می کنند.

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش