جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۹ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۲۰۲۴
علما و مراجع تقلید

نظر سه تن از علما و مراجع قم پیرامون کفن و دفن پیکر قربانیان کرونا

نحوه ی کفن و دفن پیکر قربانیان کرونا,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,علما
حضرات آیات سید موسی شبیری زنجانی، سید محمد علی علوی گرگانی و یوسف صانعی از علما و مراجع تقلید قم در فتاوایی مستقل احکام شرعی مربوط به غسل جنازه قربانیان ویروس کرونا (corona) را اعلام کردند.

به گزارش ایرنا، آیت الله شبیری زنجانی در پاسخ به این استفتاء که" شنیده شده که جنازه قربانیان کرونا (corona) غسل داده نمی شود، چون می گویند ورود آب غسل در فاضلاب باعث توسعه و گسترش بیماری می شود و خطر انتقال به غسل دهندگان هم وجود دارد. همینطور برای جلوگیری از انتقال بیماری، اجازه تیمم بدون دستکش هم داده نمی شود. حکم شرعی متدینین در این شرایط چیست؟"، خاطرنشان کرد :تجهیز کامل میت قانوناً لازم است و صرفا به مقدار اضطرار میتوان از آن چشم پوشی کرد.

امتداد جواب آیت الله شبیری زنجانی که در پایگاه اطلاع رسانی او منتشر شده، چنین است:" در صورت لزوم، فاضلاب جداگانه ای برای شست و شو تعبیه شود، در صورتی نیز که با فریز کردن یا سایر تمهیدات، امکان تجهیز کامل- هرچند با تأخیر- وجود داشته باشد باید چنین شود. همینطور غسل ترتیبی بر غسل ارتماسی ارجح است و در هر صورت در غسل، الزامی نیست دست کشیده شود.

در این پاسخ همچنین آمده است:در فرض عدم امکان غسل، چنانچه امکان تیمم دادنِ بی خطر میت- هر چند با رعایت بیشتر اصول بهداشتی- وجود ندارد، هم میت را با دستکش تیمم دهند و هم اگر میسر است با استفاده از دست های خود میت این کار را انجام دهند. به هر حال تجهیز کامل میت شرعاً لازم است و فقط به مقدار اضطرار می توان از آن اغماض کرد.

آیت الله محمد علی علوی گرگانی هم در جواب به این استفتاء که" نظر مبارک حضرتعالی در مورد افردی که به بیماری کرونا و مشکوک به آن می میرند اعم از( بالغین و غیر بالغین) از نظر صاحب نظران بهداشت غسل و مسّ آن ها میسر نمی باشد و حتی نزدیکان درجه اول آن ها حاضر به غسل، خاکسپاری، و تیمم آن نیستند، چیست؟ پاسخ داده است:" اگر بتوان با دستکش و یا ریختن آب بر روی بدن اموات با نیت غسل بدون دست زدن آن ها را غسل داد باید انجام گیرد.

در ادامه پاسخ آمده است:در صورتیکه این مقدار ممکن نیست و بایستی آن ها را بپوشانند غسل را بر روی کاور و یا پارچه انجام دهند و چنانچه همین مقدار هم ممکن نیست و تیمم هم امکان دارد آنگاه غسل ساقط است و این مسئله را باید کارشناسان بهداشتی احراز کنند و عدم رضایت بستگان درجه اول تاثیری در حکم وجوب غسل و کفن و دفن آن ها ندارد و به مقدار امکان عرفی و شرعی باید انجام گیرد مگر عرفاً معذور باشند.

همچنین پایگاه اطلاع رسانی آيت الله یوسف صانعی گزارش داد که او در پاسخ به این استفتاء که" با توجه به انتقال بالای ویروس کرونا (corona) و وجود احتمال انتقال ویروس از افراد متوفی ، وظیفه شرعی نسبت به غسل و کفن جان باختگان چه می باشد؟ عنوان کرد :با فرض احتمال عقلانی و کارشناسانه سرایت بیماری و خطرات این ویروس برای فرد و جامعه، غسل یا تیمم و تکفین و غیر آن ها از امور واجب به حکم لاضرر و لاحرج ساقط میباشد و چطور چنین نباشد در حالیکه احتمال عقلایی حرج باعث رفع وجوب روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان با همه اهمیت آن می گردد..

علی رضا رئیسی معاون بهداشتی وزارت بهداشت روز دوشنبه در مورد آخرین آمار ابتلای قطعی و فوت ناشی از ویروس کرونا در کشور، گفت:تعداد ابتلای قطعی جدید به ویروس کرونا در کشور از روز قبل تا به حال ۵۲۳ نفر است و ۱۲ نفر نیز در این برهه زمانی فوت کرده اند.

او با بیان اینکه ۲۹۱ نفر نیز درمان شده داریم، ذکر کرد:بيش ترین استان های درگیر ویروس کرونا (corona) در کشور، استان های تهران، قم و گیلان هستند. در قم و گیلان میزان بهبودیافته و بستری شده برابری می کند.

همینطور به گفته کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، از مجموع ۵۲۳ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در کشور، ۲۲۵ نفر در استان تهران، ۶۲ نفر در قم، ۵۳ نفر در گیلان، ۲۳ نفر اصفهان، ۱۸ نفر مرکزی، ۱۸ نفر قزوین، ۶ مورد خراسان رضوی، هشت نفر استان فارس، یک نفر کرمانشاه، ۱۲ نفر مازندران، ۱۰ نفر البرز، هفت نفر هرمزگان، ۱۲ نفر خوزستان، یک نفر سیستان و بلوچستان، چهار نفر آذربایجان غربی، دو نفر ایلام، سه نفر خراسان جنوبی، دو نفر کرمان و یک نفر در استان یزد بطور قطعی به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند.

« بیماری کرونا» ازجهت ابتلا و میزان و شدت تلفات، پرخطر تر از آنفولانزا نیست؛ به این ترتیب مردم جای برای خوف و وحشت مردم نیست و مردمان تنها باید مراقبت های پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند و از حضور در اجتماعات به جد خودداری کنند؛ استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن و دیگر مواردی که در این خصوص سفارش شده، بیش ازپیش مورد تأکید کارشناسان است.

  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش