دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۵ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۷۴۰
فرهنگ و حماسه

مبعث؛

طلوع نور هدایت و رستگاری

اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,فرهنگ و حماسه,بعثت رحمت للعالمین حضرت محمد

مهم‌ترین فراز تاریخ اسلام با بعثت رحمت للعالمین حضرت محمد(ص) آغاز شد، مبعث هنگامه برانگیختن خردورزی و مبارزه با خرافه گرایی که انسان را از تاریکی و جهل به طرف نور و روشنایی هدایت کرد و زمینه ساز تحولی عظیم در سرنوشت بشر شد.

 

«خداوند او را در زمانی فرستاد که روزگاری بود پیامبری برانگیخته نشده بود. مردم در خوابی طولانی به سر می‌بردند. فتنه‌ها بالا گرفته و کارها پریشان شده بود. آتش جنگ‌ها شعله می‌کشید، دنیا بی فروغ و پر از مکر و فریب گشته، برگ‌های درخت زندگی به زردی گراییده و از به بار نشستن آن قطع امید شده بود...» این سخنان گزیده ای از بیانات امام علی(ع) در خطبه ۸۹ نهج البلاغه است که بر پیامبری حضرت محمد(ص) در دوره ای تاکید دارد که نیاز به آمدن رسول خاتم بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شد.

 

آخرین فرستاده حق پیش از برگزیده شدن برای هدایت بشر به منظور گرویدن به دین اسلام با پاکی و صداقت ذاتی خویش و پرورش یافتن در فضایی پر از معنویت، آمادگی لازم را برای راهنمایی انسان‌ها به طرف سعادت و کمال کسب کرده بودند. در این میان خلوت گزینی‌های پیامبر(ص) در غار حرا و مناجات‌های روحانی و خالصانه ایشان با معبود یکتا نیز بیش از پیش آن حضرت را برای دریافت پیام وحی به وسیله حضرت جبرییل آماده ساختند.

 

پروردگار بر پایه حکمت و تدبیر خویش بشارت آمدن پیامبر خاتم(ص) را از هنگام نزول نخستین پیامبران نوید داده بود و تورات و انجیل نیز به عنوان کتاب‌های آسمانی به این موضوع اشاره کرده بودند.

 

سرانجام لحظه موعود فرا رسید و پروردگار یکتا در هنگامه ای که بت پرستی و جهل همه جا را فرا گرفته بود، شرایط را برای بعثت آخرین فرستاده خویش مناسب دید و در زمانی که حضرت محمد(ص) برای عبادت در غار حرا حضور یافته بودند به ناگاه درهای آسمان را گشود و جبرییل را بر ایشان نازل کرد، فرشته وحی او را به نام محمد صدا زد و در دوره ای که خواندن و نوشتن رواج چندانی نداشت و تنها تعدادی اندک از مردمان مکه و مدینه از نعمت سواد برخوردار بودند، از ایشان خواست تا بخواند، اما آن حضرت اظهار ناتوانی کرد و جبرییل(ع) در پاسخ نخستین آیه‌های سوره مبارکه «علق» را بر ایشان نازل کرد و فرمود: «بخوان به نام پروردگاری که تو را آفرید» و در این هنگام پیامبر(ص) به اراده خداوند شروع به خواندن کردند و نورانیت خاصی چهره رسول خوبی‌ها را فرا گرفت.

 

بدین ترتیب حضرت محمد مصطفی(ص) به عنوان آخرین فرستاده خداوند ماموریت یافتند تا در زمانی که مردم در تاریکی، نادانی و گمراهی غرق شده بودند، با دین اسلام راه راستین را روشن سازند، ایشان در طول سال‌های نبوت، سختی‌های بسیاری را برای ادای تکلیف خویش متحمل شدند اما لحظه ای از تلاش برای گسترش دین اسلام غافل نشدند و تنها هدف خویش را در هدایت انسان‌ها برای دستیابی به سعادت ابدی یافتند.اینک سده‌ها است که مسلمانان ۲۷ رجب، سالروز بعثت حضرت محمد(ص) را گرامی می‌دارند و به درگاه پروردگار جهانیان برای ابلاغ رسالت پیامبری به محمد امین(ص) شکر گذاری می‌کنند.

 

«علی رجب زاده» استاد تاریخ اسلام دانشگاه علامه طباطبایی به مناسبت سالروز بعثت حضرت محمد(ص) در گفت‌وگو با ایرنا درباره زندگی آن حضرت پیش از رسیدن به مقام پیامبری، گفت: رسول خدا(ص) خاتم فرستادگان پروردگار و صاحب آخرین کتاب آسمانی است که برخورداری از چنین جایگاه ارزنده ای با ویژگی‌های خاص شخصیت ایشان همخوانی دارد، از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به دین آن بزرگوار پیش از رسالت اشاره کرد.

 

پیامبر(ص) همانند حضرت ابوطالب(ع) عموی بزرگوار خویش، بر پایه دین حضرت ابراهیم(ص) یکتاپرست بودند و با وجود سن کم در شرایطی که دین حضرت ابراهیم(ع) به دلیل‌های مختلف مورد تحریف قرار گرفته بود و در برخی موارد ارزش‌ها جای خود را به ضد ارزش‌ها داده بودند، از دین دومین پیامبر خدا پیروی می‌کردند و به صورت کامل و صحیح آداب آن را به جای می‌آوردند. زندگی سرشار از صداقت و سرشت پاک، ایشان را برای رسیدن به این مقام بزرگ آماده ساخت. در آن دوره جامعه از هدف‌های متعالی خویش دور شده بود اما با این وجود، حضرت محمد(ص) خود را از کوچکترین گناهان دور نگاه می‌داشتند و هیچ موضوعی سبب دور شدن ایشان از درگاه پروردگار نمی‌شد.

 

استاد تاریخ اسلام در دانشگاه علامه طباطبایی درباره راز و نیایش حضرت محمد(ص) و ارتباط خاص ایشان با خداوند، بیان کرد: در مدتی که رسول خدا(ص) به تجارت اشتغال داشتند، روزهایی از سال را به صورت پیوسته به غار حرا می‌رفتند و در کوه جبل النور در اطراف شهر مکه به مناجات و راز و نیاز با معبود خویش می‌پرداختند.

 

در این روزها حضرت علی(ع) تنها فردی بود که اجازه داشت به خلوت خاتم پیامبران راه یابد؛ امام نخست شیعیان(ع) هنگامی که حضرت محمد(ص) برای عبادت به غار حرا می‌رفتند، برای ایشان مقداری غذا و آب می‌برد و سپس آن محل را ترک می‌کرد. سرانجام پس از آنکه خداوند وجود حضرت محمد مصطفی(ص) را برای دریافت فرمان الهی آماده یافت، جبرییل را بر ایشان نازل کرد و آن بزرگوار را به عنوان راهنمای مردم برگزید.

 

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش