شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۰۲۶

دعای قاموس چیست و چه فضیلت هایی دارد؟

دعای قاموس,دعای سیفی صغیر,طریقه ختم دعای قاموسدعای قاموس از دعاهای مجربی است که برای ان خواص زیادی نقل شده است
دعای قاموس که با نام دعای سیفی صغیر نیز شناخته میشود، از ادعیه عظیم الشانی به شمار میرود و علما خاصه اهل عرفان سفارش کرده اند که آنرا بطور مداوم قرائت کنید.  در این مطلب از سرپوش خواص و متن دعای قاموس آورده شده است.

دعای قاموس یا دعای سیفی صغیر

دعای قاموس از دعاهای حضرت علی ( ع) می باشد. این دعا برطبق روایت هایی از مرحوم ثقه الاسلام نوری با دعای خمسه عشر برابری می کند.

خواص دعای قاموس

خواص دعای قاموس در ادامه آوردده شده است:

>> به نقل از علی ـ علیه السّلام ـ هركس دِین و قرضی داشته باشد و بـرای ادای دینش این دعا را بخواند؛ خدای تبارک و تعالی، دین او را از خزانة غیبش اداء می کند و او آسوده میشود.

>> خواندن دعای قاموس در سفر یا حضر باعث دوری از اسیب میشود.

>> کسی که دعای قاموس را بنویسد و آن را با خود حمل كند؛ از شرّ دشمن و دزد و راهزن و هر مفسدی در امان میماند و اگر به شكر یا آب جاری از نهر، این دعا را بخواند و آنرا بخورد، به سعادت میرسد و بـه بهترین وجه، اسباب سفر برایش فراهم میشود و همنشین خوبان میگردد.

>> خواندن دعای قاموس باعث میشود که شخص در دو جهان به رستگاری برسد.

دعای قاموس,موکل دعای قاموس,دعای سیفی صغیردعای قاموس نام دیگر دعای سیفی صغیر است

دعای قاموس در كلمات بزرگان و عارفان

* یكی از عرفاء بزرگ به نام مرحوم سید هاشم حدّاد میگفت كه مضامین قدرتی و سلطنتی این دعا، به حدیست كه موجب قبض و تنگی صدر میشود و خواندن آن به اجازه استاد، نیاز دارد؛ به این معنی که انسانی لیاقت و توان خواندن چنین دعائی را دارد که مراحلی از عرفان و سیر و سلوك را پیموده باشد. همچنین مرحوم قاضی به شاگردان خصوصی اش اجازه ی خواندن این دعا را میداد.

* آیة الله مرعشی( ره) و آیة الله كشمیری، خودشان دعای قاموس را می خواندند و خواندن این دعا را به افراد دیگر نیز توصیه می كردند.

نحوه ختم دعای سیفی صغیر برای هلاک دشمن

مرحوم نراقی، ختم های مختلفی برای دعای قاموس در كتاب شریف خزائن، ذكر كرده که این ختم ها عبارتند از:

- ختم ۹۹ مرتبه دعای سیفی صغیر، یکی از این ختم ها میباشد که در مدت ۹۹ روز باید به جا آورده شود. برخی از افراد به مدت ۴۳ روز، پس از انجام این ختم نتیجه گرفته اند و دشمنانشان نابوده شده اند. خواندن این دعا طبق گفته ی علماء و بزرگان، در رفع دشمنی و نابودی آن ها بسیار مؤثر است.

متن دعای سیفی صغیر,طریقه ختم دعای قاموس,خواص دعای سیفی صغیرخواص دعای سیفی صغیر بسیار زیاد می باشد و می تواند زندگی فرد را تغییر دهد

- انجام ختم ۹۹ مرتبه دعای سیفی در كتاب خزائن بمدت ۹ روز می باشد.

- ختم دیگر دعای سیفی كه به آن ختم صغیر می گویند؛ اینگونه است که باید ۹۹ مرتبه این دعا را در طول سه روز بخوانید.

موکل دعای قاموس

عدد کبیر دعای قاموس، چهل و یک مرتبه میباشد درحالیکه عدد صغیر این دعا هفت مرتبه است و باید دور از دسترس ناپاهلان باشد به این دلیل که باعث وبال می شود. در زمان خواندن این دعا از بدی و کار حرام بپرهیزید و در خواندن آن مداومت داشته باشید. اگر این دعا را با هدف تسخیر میخوانید باید وقتی به کلمه( تسخیر کل متمرد و تکیز کل صعب) رسیدید؛ قصد تسخیر هر کسی که دارید را بخواهید.

خواص دعای سیفی صغیر,همراه داشتن دعای قاموس,اصل دعای قاموسدعای قاموس را شیخ اجلّ، نوری در صحیفه ثانیۀ علویه ذکر کرده است

متن دعای قاموس بهمراه ترجمه

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

به نام خدا كه رحمتش بسيار و مهربانیاش هميشگى است

رَبِّ أَدْخِلْنِي فِي لُجَّةِ بَحْرِ أَحَدِيَّتِكَ وَ طَمْطَامِ يَمِّ وَحْدَانِيَّتِكَ وَ قَوِّنِي بِقُوَّةِ سَطْوَةِ سُلْطَانِ فَرْدَانِيَّتِكَ حَتَّى أَخْرُجَ إِلَى فَضَاءِ سَعَةِ رَحْمَتِكَ وَ فِي وَجْهِي لَمَعَاتُ بَرْقِ الْقُرْبِ مِنْ آثَارِ حِمَايَتِكَ مَهِيبا بِهَيْبَتِكَ عَزِيزاً بِعِنَايَتِكَ مُتَجَلِّلاً مُكَرَّما بِتَعْلِيمِكَ وَ تَزْكِيَتِكَ وَ أَلْبِسْنِي خِلَعَ الْعِزَّةِ وَ الْقَبُولِ وَ سَهِّلْ لِي مَنَاهِجَ الْوُصْلَةِ وَ الْوُصُولِ وَ تَوِّجْنِي بِتَاجِ الْكَرَامَةِ وَ الْوَقَارِ وَ أَلِّفْ بَيْنِي وَ بَيْنَ أَحِبَّائِكَ فِي دَارِ الدُّنْيَا وَ دَارِ الْقَرَارِ وَ ارْزُقْنِي مِنْ نُورِ اسْمِكَ هَيْبَةً وَ سَطْوَةً تَنْقَادُ لِيَ الْقُلُوبُ وَ الْأَرْوَاحُ وَ تَخْضَعُ لَدَيَّ النُّفُوسُ وَ الْأَشْبَاحُ يَا مَنْ ذَلَّتْ لَهُ رِقَابُ الْجَبَابِرَةِ وَ خَضَعَتْ لَدَيْهِ أَعْنَاقُ الْأَكَاسِرَةِ لا مَلْجَأَ وَ لا مَنْجَى مِنْكَ إِلا إِلَيْكَ وَ لا إِعَانَةَ إِلا بِكَ وَ لا اتِّكَاءَ إِلا عَلَيْكَ ادْفَعْ عَنِّي كَيْدَ الْحَاسِدِينَ ،

پروردگارا مرا در ژرفاى درياى يگانگى ات، و در ميان اقيانوس يكتايى ات وارد ساز، و با نيروى چيرگى سلطنت تنهاى ات توانمند گردان تا به فضاى بیكران رحمتت درآيم، درحالى كه در چهره ام درخشندگي های پرتو قرب از آثار حمايتت فروزان باشد و به شوكتت پرشكوه باشم، و به عنايتت عزيز باشم، و به آموزش و پرورشت بزرگ و بزرگوار باشم، خدايا خلعت هاى عزّت و قبولى را بر من بپوشان، و برايم راه هاى پيوند و پيوستگى را هموار كن، و به تاج كرامت و وقار تاجدارم نما، و ميان من و شيفتگانت در دنيا و آخرت پيوند انداز، و از نور نامت شوكت و قوّتى به من عنايت كن كه دلها و جانها مطيع من گردند، نفوس و بدنها نزد من فروتن شوند، اى آن كه گردن گردنكشان برايش خوار گشته، و پادشاهان در پيشگاهش فروتن شده اند، پناهگاه و راه رهايى از تو جز به تو نيست و كمكى نيست جز از تو، و تكيه گاهى نيست جز بر تو، خدايا! بدانديشى حسودان،

وَ ظُلُمَاتِ شَرِّ الْمُعَانِدِينَ وَ ارْحَمْنِي تَحْتَ سُرَادِقَاتِ عَرْشِكَ يَا أَكْرَمَ الْأَكْرَمِينَ أَيِّدْ ظَاهِرِي فِي تَحْصِيلِ مَرَاضِيكَ وَ نَوِّرْ قَلْبِي وَ سِرِّي بِالاطِّلاعِ عَلَى مَنَاهِجِ مَسَاعِيكَ إِلَهِي كَيْفَ أَصْدُرُ عَنْ بَابِكَ بِخَيْبَةٍ مِنْكَ وَ قَدْ وَرَدْتُهُ عَلَى ثِقَةٍ بِكَ وَ كَيْفَ تُؤْيِسُنِي [تُوئِسُنِي ] مِنْ عَطَائِكَ وَ قَدْ أَمَرْتَنِي بِدُعَائِكَ وَ هَا أَنَا مُقْبِلٌ عَلَيْكَ مُلْتَجِئٌ إِلَيْكَ بَاعِدْ بَيْنِي وَ بَيْنَ أَعْدَائِي كَمَا بَاعَدْتَ بَيْنَ أَعْدَائِي اخْتَطِفْ أَبْصَارَهُمْ عَنِّي بِنُورِ قُدْسِكَ وَ جَلالِ مَجْدِكَ إِنَّكَ أَنْتَ اللَّهُ الْمُعْطِي جَلائِلَ النِّعَمِ الْمُكَرَّمَةِ لِمَنْ نَاجَاكَ بِلَطَائِفِ رَحْمَتِكَ يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى سَيِّدِنَا وَ نَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ أَجْمَعِينَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ

و تيرگي هاى شرّ دشمنان را از من دور كن، و به من مهر ورز زير سراپرده هاى عرشت، اى گرامى ترين گراميان، ظاهر هستى ام را در به دست آوردن خشنوديت تأييد كن، و قلب و نهادم را با آگاهى بر راه هاى رسيدن به پيشگاهت روشن فرما.

خدايا چگونه از در خانه ات مأيوس و نااميد بازگردم درحالى كه با اعتماد به تو وارد آن شدم، و چگونه از عطايت نااميدم میكنی درحالیكه مرا به دعا در پيشگاهت فرمان دادى، اينك به تو روى آورده ام و از تو پناه می جويم بين من و دشمنانم دورى انداز، چنان كه بين دشمنانم دورى انداختى، به نور پاك و عظمت و بزرگوارى ات ديدگان دشمنانم را از دين من نابينا كن، به يقين تو خداى عطابخش نعمت هاى بزرگ و باارزش به بندگان نجواگر خويش هستى، كه با لطائف رحمتت تو را مى خوانند، اى زنده، اى پاينده اى صاحب بزرگ و كرامت و درود خدا بر مولاى ما و پيامبر ما محمّد و بر خاندان پاك و پاكيزه اش همه و همه.

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 20
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش