شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۲۰۰۱۵۹

آشنایی با احکام وضو و وضوی جبیره

احکام وضو,احکام وضو و تیمم,وضو چیستدر احکام وضو، مستحب است کسی که وضو دارد برای هر نماز دوباره وضو بگیرد
در احکام وضو، چنانچه پس از نماز بفهمد که وضوی او باطل شده ولی تردید کند که پیش از نماز باطل شده یا پس از نماز، نمازی که خوانده درست است. همچنین اگر پس از نماز شک کند که وضو گرفته یا نه، نمازش صحیح است.

وضو چیست؟

وضو یا دست نماز یا آبدست به معنی شستن صورت و دست ها با آب، از آداب و عبادات دین اسلام و از مقدمات نماز است. وضو گرفتن همچنین پیش از طواف کعبه و مسح نمودن خط قرآن واجب است. مسلمانان وضو گرفتن قبل از رفتن به مسجد و همچنین وضو گرفتن قبل از خواب را مستحب می دانند.

احکام وضو

>> در احکام وضو آمده است، کسی که در کارهای وضو و شرایط آن مانند پاک بودن آب و غصبی نبودن آن خیلی تردید می‏کند، باید به شک خود توجه نکند.

>> بنابر احکام وضو واجب است صورت و دستها را بشویند و جلوى سر و روى پاها را مسح كنند.

شک های وضو,احکام وضو,شک بعد وضواحکام وضو گرفتن و شک های وضو

>> با توجه به احکام وضو چنانچه شک کند که وضوی او باطل شده یا نه، بنا می گذارد که وضوی او ‏‎ ‎‏باقی است، ولی در صورتیکه پس از بول استبراء نکرده و وضو گرفته باشد و پس از وضو ‏‎ ‎‏رطوبتی از او بیرون آید که نداند بول است یا چیز دیگر، وضوی او باطل است.‏

>>بنابر در احکام وضو، در صورتیکه ‏وسط نماز شک کند باید نماز را بهم بزند و وضو بگیرد و نماز بخواند، و چنانچه‏‎ ‎‏بعد از نماز تردید کند که وضو گرفته یا نه نمازش درست است، ولی برای‏‎ ‎‏نمازهای بعدی باید وضو بگیرد.‏

- هرگاه شخصی جنب شود و وقت به قدری که بتواند بدن و لباسش را تطهیر کند و وضو بگیرد، یا لباس خود را عوض نماید نداشته باشد و به دلیل سردی هوا و مانند آن نتواند نماز خود را برهنه هم بخواند، بنابر احکام وضو باید نماز را با تیمم بدل از غسل جنابت با همان لباس ناپاک بخواند. این نماز مجزی (کافی) است و قضای آن بر وی واجب نیست.

احکام وضو,احکام وضو بعدازغسل جنابت,وضو چیستبا توجه به احکام وضو در صورت نداشتن آب میتوان تیمم کرد

>> در احکام وضو در شرایطی که پس از وضو یا در بین آن یقین کند که برخی جاها را نشسته یا مسح نکرده است، در صورتی‌که رطوبت مکانهایی که قبل از آن است به جهت طول مدّت خشک شده، باید مجدداً دست نماز بگیرد و اگر خشک نشده یا به جهت گرمی هوا و مثل آن خشک شده، باید جایی را که فراموش کرده و آنچه پس از آن است بشوید یا مسح کند و اگر در بین وضو در شستن یا مسح کردن جایی شک کند، باید به همین فرمان عمل نماید.

>> در صورتیکه شك كند كه پوست صورت از لاى مو پیدا است ‏یا نه، در احکام وضو بنابر احتیاط واجب باید مو را بشوید و آب را به پوست هم برساند.

>> اگر به مقدار وضو و نماز وقت پیدا نمی کند و در بین نماز چندبار بول‎ ‎یا غائط از وی خارج می شود که اگر بخواهد پس از هر بار وضو بگیرد دشوار نیست، ‏‎‏باید ظرف آبی پهلوی خود بگذارد و هر وقت بول یا غائط از او خارج شد بلافاصله وضو ‎‏بگیرد ‏‎و بقیه نماز را بخواند و احتیاط مستحب آن است که همان نماز را مجدداً با ‏‎ ‎‏یک وضو بخواند و در‌صورتی‌که در بین آن نماز وضوی او باطل شد توجه نکند.‏

خلاصه ای از احکام وضو,احکام وضو گرفتن,احکام وضوکسی که شک دارد وضو گرفته یا نه، بنابر احکام وضو، باید وضو بگیرد

احکام مبطلات وضو

در اسلام، وضو گرفتن در هر وقت درست است (مگر استعمال آب ضرر داشته باشد) و خواندن چند نماز با یک وضو هم جایز است. دفع ادرار، مدفوع، باد معده و باد روده، خواب، استحاضه، بیهوشی، مستی و جنابت از مواردی است که به عقیدهٔ مسلمانان شیعه و سنی با توجه به احکام وضو، وضو را باطل می کند. پیروان مذهب احمد حنبل معتقدند که خوردن گوشت حیوانی که ذبح شرعی نشده باشد هم وضو را باطل می کند؛ و همینطور در بین تسنن، لمس نمودن نامحرم چه بالذت و چه بدون لذت مورد اختلاف است.

وضو جبیره‏

جبیره چیزى است كه با آن زخم و جراحت یا محلّ شكستگى را مى‏بندند (مانند پانسمان زخم و گچ) یا دوایى است كه بر روى آن ها میگذارند.

وضو یا غسل جبیره احكام متعدّدى دارد، چرا كه محلّ زخم یا شكستگى گاهى باز است و گاهى بسته، وهمچنین زخم یا شكستگى گاهى در صورت و دستها قرار دارد و گاهى در جلوى سر یا روى پاها.

احکام وضوی جبیره

- در احکام وضو چنانچه روی دمل یا زخم یا شکستگی که در دستها و یا صورت است‏‎ ‎‏بسته باشد و آب برای آن ضرر نداشته باشد، باید در هنگام وضو گرفتن آب را به‏‎ ‎‏زیر آن برساند و در‌صورتی‌که آب را بشود به زیر آن رسانید به طوریکه قدر واجب‏‎ ‎‏حاصل شود، باز کردن پارچه روی زخم الزامی نیست، امّا اگر دمل و یا زخم و یا‏‎ ‎‏شکستگی در محل مسح باشد، اگر قادر باشد باید پارچه را باز کند و زیر آن را‏‎ ‎‏مسح نماید و چنانچه ممکن نشود روی آنرا مسح نماید.‏

تیمم بدل از وضو,احکام وضو استفتائات,احکام وضودر احکام وضوی جبیره، اگر آب برای بدن ضرر دارد باید وضو جبیره بگیرید

- اگر در یكى از جاهاى وضو زخم یا دمل یا شكستگى باشد، چنانچه روى آن باز است و آب براى آن ضرر ندارد، بر طبق احکام وضوی جبیره، باید وضو گرفت.

- اگر روی جبیره نجس شود و یا برای چیز دیگر نشود روی آن‏‎ ‎‏دست کشید، با توجه به احکام وضوی جبیره، باید روی آن پارچه ای بگذارند و روی پارچه را دست بکشند.‏

- در احکام وضوی جبیره در صورتیکه روى دمل یا زخم یا شكستگى بسته باشد، اگر بازكردن آن ممكن است و زحمت و سختی هم ندارد و آب هم براى آن زیان ندارد، باید روى آنرا باز كند و وضو بگیرد، چه زخم و مثل آن در صورت و دستها باشد، یا جلوى سر و روى پاها.

- ‏‏اگر جبیره قدری از اطراف زخم یا دمل یا شکستگی را که سالم‏‎ ‎‏است گرفته باشد، در صورتی‌که بیش از مقدار معمولی نباشد، مانعی ندارد و اگر‏‎ ‎‏بیشتر از معمول اطراف زخم را گرفته و برداشتن آن ممکن نیست، باید به دستور‏‎ احکام وضوی ‎‏جبیره عمل کند، یعنی روی آنرا مسح کند و بنابر احتیاط لازم تیمم هم‏‎ ‎‏بنماید و اگر برداشتن جبیره ممکن است باید جبیره را بردارد، پس در حالتی که زخم در‏‎ ‎‏صورت و دستها است، اطراف آنرا بشوید بعد پارچه را بر روی آن ببندد و روی‏‎ ‎‏آن را دست بکشد.‏

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش