یکشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۰۰۰۰۶

طریقه ی انجام غسل جبیره (احکام)

غسل جبیره چگونه است,غسل جبیره ای,نحوه ی غسل جبیرهدر غسل جبیره به جای شستن محل زخم و شکستگی روی آن مسح می کنند
انجام وضو و غسل جبیره در زمانی واجب می شود که چیزی روی سطح پوستتان باشد که مانع از رسیدن آب به آن سطح در هنگام وضو یا غسل شود. شما می توانید از احکام و شرایط جبیره در موقعیت های مختلف استفاده کنید. در این مطلب از سرپوش نحوه انجام غسل جبیره و احکام آن ذکر شده است.

غسل جبیره

کلمه ی جبیره( بر وزن نبیره) برگرفته از ریشه جبر میباشد و به چیزهایی نظیر پارچه، گچ، پلاستیک، باند یا چسب اطلاق میشود که زخم ها و شکستگی ها را با آن می بندند. توجه کنید که منظور از “زخم”، صرفا زخم های باز نیست بلکه زخم هاییست که علت درونی دارند و مانند دمل ها می شوند. 

به جای شستن محل زخم و شکستگی در غسل جبیره باید بر روی آن مسح کنند. غسل جبیره به وضوی جبیره شباهت دارد یعنی اگر کسی، زخم یا شکستگی در برخی از اعضای غسل داشته باشد و موظف به انجام غسل باشد باید به کیفیت وضوی جبیره، غسل جبیره کند.

طریقه غسل جبیره ای

طریقه ی انجام غسل جبیره مشابه وضوى جبیره‏اى است، ولى احتیاط واجب این است که به صورت ترتیبى، آن را به جا آورید نه این که به صورت ارتماسى‏ انجام دهید. آن قسمت هایی از بدن که در غسل جبیره ای باز است را باید طبق معمول غسل دهید و به همه قسمت های محل غسل، آب برسانید. در زمان رسیدن به جبیره( یعنی پوششی که روی زخم و مثل آن است)، باید با دست مرطوب بر روی همه قسمت های جبیره مسح نمایید که همین کار، کفایت می کند و غسل صحیح است.

احکام غسل جبیره در توضیح المسائل مراجع

در ادامه با احکام غسل جبیره در توضیح المسائل مراجع تقلید اشنا شوید:

- اگر چیزی در جای غسل، چسبیده است و امکان برداشتن آن وجود ندارد، یا مشقت آن به حدیست که قابل تحمل نیست، موظفید که به دستور جبیره عمل کنید.

- کسی که وظیفه ی خود را نسبت به تیمم یا وضوی جبیره ای نمی داند، احتیاط واجب اینست که هر دو را به جا آورد.

طریقه انجام غسل جبیره,احکام غسل جبیره,غسل جبیره چگونه استغسل جبیره‏اى مثل وضوى جبیره‏اى است، ولى بنا بر احتیاط واجب باید آنرا ترتیبى بجا آورند

- کسی که باید نمازش را با وضو یا غسل جبیره ای بخواند؛ اگر عذرش تا آخر وقت، برطرف نشود میتواند نمازش را در اول وقت بخواند در غیر این صورت اگر امید دارد که عذر او تا آخر وقت برطرف میشود، بنابر احتیاط واجب باید صبر کند ولی چنانچه برطرف نشد باید نماز خود را در آخر وقت با وضو یا غسل جبیره ای به جا آورد.

- اگر در برخی از اعضای بدن شخص تیمم کننده، زخم یا دمل یا شکستگی باشد؛ باید تیمم جبیره ای را به دستور وضوی جبیره ای انجام دهد.

- نحوه ی غسل کردن بیماران دارای زخم باز، مانند زخمهاى شکمى که مرتباً ترشح به خارج مى کند اینگونه است که درصورت عدم مضر بودن آب براى بدنشان، حکم سالم را دارد و باید غسلشان را بطور معمول انجام دهند ولی درصورت مضر بودن آب برای بدن آن ها، موظفند که به قصد غسل، اطراف زخمها را بشویند و اگر ضرر ندارد که دست تر بر زخمها بکشند؛ به این صورت که بنابر احتیاط باید دست تر خود را بر آن ها بکشند و بعد با قرار دادن پارچه پاکى روى آن ها، دست تر بر روى پارچه هم بکشند و درصورت مضر بودن این مقدار یا نجس بودن زخم باید اطراف زخمها را بشوید. بطور معمول به ترتیب اول سر و گردن بعد طرف راست و بعد طرف چپ را بشویند و بنابراحتیاط، تیمم بدل از غسل هم بکنند.

- اگر چند جبیره در صورت یا دستها باشد، موظفید که بین آن ها را بشویید و چنانچه در سر یا روی پاها چند جبیره باشد، باید بینشان را مسح کنید. دستور جبیره برای جاهایی که جبیره است انجام میشود.

- درباره حکم شرعی ژلیش ناخن باید گفت وجود لاک و یا ژلیش و کاشت ناخن بر روی ناخن هایتان، نوعی جرم به شمار می رود و این مشکل، صرفا با وضو و غسل جبیره برطرف نمیشود و عقیده ی مراجع اینست که تیمم باید با وجود ژلیش روی ناخن ها انجام شود. برخی از مراجع تقلید میگویند که اگر نتوانید مانع را تحت هر شرایطی بردارید یا موجب حرج و سختی غیر قابل تحمل شوید و یا ضرر قابل توجهى داسته باشد، باید وضو یا غسل را در وقت نماز انجام دهید سپس نماز بخوانید و همچنین به صورت جبیره وضو و غسل هاى بعدى را انجام دهید.

چنانچه برداشتن ناخن برای کسی که ناخن کاشته، ممکن نیست باید موقع غسل و وضو بگوید که غسل جبیره ای می کنم قربتا الی الله. وضوی جبیره ای می گیرم قربتا الی الله. یعنی به نیت وضو و غسل در هنگام انجام این عمل، بر روی ناخن مصنوعی، دست تر بکشد. در نظر داشته باشید که چنانچه شخص بتواند ناخن مصنوعی را بردارد ولی چنین کاری را انجام ندهد و جبیره بگیرد، جبیره ی او باطل است.

غسل جبیره با لاک ناخن,نحوه انجام غسل جبیره,طریقه انجام وضو و غسل جبیره ایدر غسل جبیره ای آب را بجز محل جبیره، به همه قسمت های محل غسل برسانید

- نحوه ی انجام غسل برای کسی که دست یا پایش در گچ است، به این صورت میباشد که باید پس از پیچیدن آن در یک پلاستیک، غسل کند و اطراف گچ یا پانسمان را بلافاصله بعد از برداشتن پلاستیک، به نیت غسل بشوید.

- اگر كسى كه باید غسل جبیره ‏اى کند؛ می داند که عذرش تا آخر وقت برطرف نمی شود باید نمازش را در اوّل وقت بخواند در غیر این صورت، اگر برای برطرف شدن عذرش تا آخر وقت، امید دارد باید بنابر احتیاط واجب، صبر كند.

- وظیفه ی شخصی که غسل جبیره ای بوده اما به خاطر نا آگاهی، تیمم کرده است باید به صورت تدریجی، نمازهای گذشته را قضا کند.

کسی كه قسمتی از پایش را در یک دوره ی طولانی، گچ گرفته است( از سر انگشتان تا نیمی از ساق پا) و با همسرش در این مدت، رابطه داشته باید برای نماز، وضو و غسل جبیره ای به این صورت عمل کند که اگر گچ در قسمت چپش است، همان قسمت را به صورت جبیره انجام دهد و در غیر این صورت، باید آن قسمت را بعد از شستن سر و گردن و طرف راست، به صورت جبیره انجام دهد سپس سمت چپ را غسل دهد. برای انجام جبیره، اگر گچ پای شخص، پاک است باید دست تر خود را بر روی گچ بکشد ولی اگر نجس است، به جای شستن پا روی پارچه ای که روی گچ قرار گرفته، باید مسح نماید؛ به این معنی که باید روی پارچه را به جای مسح پا در وضو مسح نماید و همچنین در غسل به جای شستن پا روی پارچه را مسح نماید.

اگر در زمان غسل نمیتوانید چنین کاری را انجام دهید، یا آب برای بدنتان مضر است باید تیمم بدل از غسل جنابت را به جای غسل جنابت انجام دهید و همچنین تیمم بدل از غسل حیض را به جای غسل حیض به جا آورید. سپس غسل جنابت و حیض را پس از رفع شدن مانع انجام دهید.

نحوه ی غسل جبیره,غسل جبیره با لاک ناخن,روش غسل جبیرهجبیره در لغت از ریشه جبر می آید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
میثم تمار,زندگینامه میثم تمار,بیوگرافی میثم تمار زندگینامه میثم تمار از یاران باوفای امام علی (ع)

محل زندگی: عراق، کوفه

دلیل شهرت: صحابه امام علی، اما حسن و امام حسین (ع)

لقب: ابوسالم، ابوصالح

شهادت: ۲۲ ذی‌الحجه ۶۰ق، کوفه

محل دفن: مسجد کوفه

آثار: تفسیر قرآن، کتابی در حدیث

ادامه
دمیتری مدودف,بیوگرافی دمیتری مدودف,زندگینامه دمیتری مدودف دمیتری مدودف سیاستمدار روس

تاریخ تولد: ۱۴ سپتامبر ۱۹۶۵ 

محل تولد: سن پترزبورگ

ملیت: روسیه

حرفه: رئیس جمهور و نخست وزیر

حزب سیاسی: حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (قبل از ۱۹۹۱)، مستقل (۱۹۹۱-۲۰۱۱)، حزب روسیه واحد (از ۲۰۱۲)

ادامه
پاکو خمز,بیوگرافی پاکو خمز,زندگینامه پاکو خمز بیوگرافی و عکس های پاکو خمز همراه با موفقیت های وی

تاریخ تولد: ۱۸ آوریل ۱۹۷۰

محل تولد: لاس پالماس، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست، سرمربی 

پست: مدافع میانی

باشگاه کنونی: تراکتور

ادامه
ایگور کاتاتو,زندگینامه ایگور کاتاتو,بیوگرافی ایگور کاتاتو بیوگرافی ایگور کاتاتو برزیلی؛ بازیکن فوتبال اهل برزیل

تاریخ تولد: ۱ ژوئیه ۱۹۹۵

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر، هافبک هجومی

باشگاه کنونی: سپاهان اصفهان

قد: ۱ متر ۸۳ سانتی متر

ادامه
حضرت شعیا,زندگینامه حضرت شعیا,بیوگرافی حضرت شعیا حضرت شعیا پیامبر بنی اسرائیل

تاریخ تولد: سده ۸ پیش از میلاد

محل زندگی: بیت المقدس

مدت پیامبری: ۴۰ سال

نسبت:حضرت یعقوب

درگذشت: سده ۷ پیش از میلاد

ستایش شده در: یهودیت، کلیسای کاتولیک، کلیسای ارتدکس شرقی، ارتدوکسی مشرقی، اسلام

ادامه
سارا خادم الشریعه,بیوگرافی سارا خادم الشریعه بیوگرافی سارا سادات خادم الشریعه استاد بزرگ شطرنج

تاریخ تولد: ۲۰ اسفند ۱۳۷۵

محل تولد: تهران

حرفه: شطرنج باز

عناوین: استاد بین‌المللی (۲۰۱۵)، استادبزرگ زنان (۲۰۱۳)، استاد بین‌المللی زنان (۲۰۱۱)، استاد فیده زنان

(۲۰۰۸)

وضعیت تاهل: متاهل 

ادامه
رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,تصاویر رسول خادم رسول خادم ورزشکار و سیاستمدار مردمی

تاریخ تولد: ۲۷ اسفند ۱۳۵۰

محل تولد: مشهد، ایران

حرفه: کشتی گیر، مدیر ورزشی و سیاستمدار

سبک ورزشی: کشتی آزاد

تحصیلات: دکتری جامعه شناسی

ادامه
ژیلا شاهی,بیوگرافی ژیلا شاهی,عکس های ژیلا شاهی بیوگرافی ژیلا شاهی، بازیگر توانمند سینمای ایران (+ تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۲ اسفند ۱۳۶۴

محل تولد: اردبیل، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۹ تا کنون

آثار برنده جایزه: قصر شیرین، موقعیت مهدی

ادامه
هجویری,زندگینامه هجویری,بیوگرافی هجویری درباره زندگی هجویری دانشمند بزرگ سده پنجم

لقب: داتا گنج بخش

دوره زندگی: سده پنجم هجری

محل تولد: غزنین

نام اثر: کشف المحجوب

درگذشت: ۴۸۱ و ۵۰۰ هجری قمری

محل دفن: میان دروازه بهاتی لاهور

ادامه
ویژه سرپوش