شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۶۶

بیوگرافی شهید علی اکبر مقصودی (+ تصاویر)

شهید علی اکبر مقصودی,بیوگرافی شهید علی اکبر مقصودی,زندگینامه شهید علی اکبر مقصودیشهید علی اکبر مقصودی از پنج سالگی برای شروع تحصیل به مدرسه رفت
شهید علی اکبر مقصودی پس از قبولی در دانشکده­ ای در اصفهان، بیش از ۲ سال در قسمت گزینش امور تربیتی اموزش و پرورش مشغول به فعالیت شدو به سپاه­ پاسداران رفت. او با شرکت در آزمون در دانشکده عقیدتی سیاسی به تحصیل پرداخت. در این مطلب از سرپوش بیوگرافی شهید علی اکبر مقصودی آورده شده است با ما همراه باشید.

چکیده ای از بیوگرافی شهید علی اکبر مقصودی

نام: علی اکبر مقصودی

نام پدر: جواد

دانشگاه: دانشگاه سپاه

مكان تولد: تهران

تاریخ تولد: ۱۰ اسفند ماه ۱۳۳۹

تاریخ شهادت:۱۳ مردادماه ۱۳۶۲

مكان شهادت: حاج عمران

عملیات: والفجر ۲

مدرک تحصیلی: دیپلم رشته راه و ساختمان

بیوگرافی شهید علی اکبر مقصودی

شهید علی اکبر مقصودی در۱۰ اسفند ماه ۱۳۳۹ در ماه مبارک رمضان دیده به جهان گشود. علت انتخاب نام علی اکبر برای او به خاطر عشق و علاقه ی خانواده او به علی اکبر امام حسین( ع) بود. شهید« علی اکبر مقصودی» جاذبه عجیبی از همان دوران کودکی داشت و روضه خوانی را دوست داشت. درخواست او از پدربزرگ و مادربزرگش این بود که برایش از امام حسین بگویند.

اظهارات خانواده ی مقصودی درباره ی علی اکبر به این شرح بود:ما بهمراه علی اکبر ۷ ساله به مراسم عروسی یکی از اقوام دور رفتیم ولی وقتی که او صدای آهنگ( مطرب) را شنید داخل صندوقی رفت تا صدایش را نشنود. حاضرین در آن جمع، متحیر شدند و ­گفتند که این بچه ی کوچک به ما درس می دهد.

تحصیلات شهید علی اکبر مقصودی

هوش و ذکاوت شهید علی اکبر مقصودی به حدی بود که از پنج سالگی در مدرسه تحصیل کرد. او در هنرستان کارآموز توسط شهید رجایی ثبت نام کرد و مبارزه رژیم شاهنشاهی را شروع کرد. وقتی که شهید علی اکبر مقصودی، مدرک دیپلم خود را گرفت و در کنکور، شرکت کرد. وی پس از قبولی در دانشگاه اصفهان، به این شهر سفر کرد تا در آن جا ادامه تحصیل دهد.

زندگی شخصی شهید علی اکبر مقصودی

یک سال، قبل از این که شهید علی اکبر مقصودی شهید شود بر اساس سنت رسول اسلام و به اصرار خانواده اش متاهل شد و امام خمینی( ره) برایش خطبه عقد را خواند. علی اکبر مقصودی، صاحب پسری به نام محمدعلی شد که تاریخ تولد او ۷ ماه پس از شهادتش بود.

فعالیت های شهید علی اکبر مقصودی

شهید علی اکبر مقصودی به مبارزه علیه رژیم در هنرستان پرداخت. وقتی که عوامل رژیم، قصد توقیف و ضبط کتابخانه مدرسه را داشتند؛ علی اکبر بهمراه دوستانش به جمع آوری و مخفی کردن کلیه کتابها پرداختند. او برخورد شدیدی با معلمین منحرف مدرسه داشت.

بیوگرافی شهید علی اکبر مقصودی,فعالیت های شهید علی اکبر مقصودی,زندگینامه شهید علی اکبر مقصودیشهید علی اکبر مقصودی به نماز اهمیت بسیار میداد

شهید علی اکبر مقصودی، پس از پیروزی انقلاب به اموزش و پرورش رفت. کار برای جمهوری اسلامی از نظر شهید علی اکبر مقصودی، عین عبادت بود. وی به برادرانش توصیه میکرد تا روزی حلال بدست آورند. شهید علی اکبر مقصودی برای خانواده اش احترام خاصی قائل بود. علی در هئیت انصار الحسین به عنوان یکی از شاگردان برجسته حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی محسوب میشد و پس از مطالعه ی تعلیمات ایشان به خوبی جواب میداد و علاقه زیادی به شرکت در جلسات تفسیر شهید بهشتی داشت و این شهید را شدیدا دوست داشت. در حدی که وقتی محمد بهشتی شهید شد تا چند وقت برای او گریه میکرد. شهید بهشتی از نظر علی اکبر مقصودی، از برجسته ترین شخصیتهای انقلاب به شمار می رفت. او نیز علاقه وافری به شهید باهنر و شهید رجائی داشت. علی اکبر مقصودی بهمراه شهید رجائی، نمایش نامه ای را در مدرسه رفاه اجرا کردند که این نمایش نامه بیانگر داستان پدر و پسر متدینی بود که نمیتوانست مراسم مذهبی و نشر حقایق اسلامی را در رژیم انجام دهند و حتی قادر به خواندن قرآن نبودند.

شهید علی اکبر مقصودی به پدرش در زمان انقلاب و ورود امام عزیز در کمیته استقبال، کمک زیادی کرد و وظایفش را با عشق و علاقه انجام میداد.

پس از پیروزی انقلاب، شهید علی اکبر مقصودی بهمراه برخی دوستانش به اموزش و پرورش رفت و در امر گزینش بمدت بیش از دو سال، فعالیت کرد. او به عنوان فعال ترین و پر تلاش ترین نیروهای گزینش شناخته میشد که به پاکی و تقوی معروف بود.

خاطره ی از شهید علی اکبر مقصودی

یک شب، علی اکبر مقصودی نماز شبش را خواند و خوابید ولی برای نماز صبحش بیدار نشد، آن روز به شدت گریه کرد و بمدت سه روز، روزه گرفت. وقتی که نماز نافله شب علی اکبر، قضا میشد بسیار ناراحت بود و قضای آنرا در هر صورت می خواند. او به هیچ عنوان از مال شبهه ناک اسنفاده نمیکرد و اگر کسی برای خانواده اش چیزی میبرد تنها در صورتی میخورد که صاحبش نماز خوان بود. وی از ریا پرهیز داشت و علاقه ای به مشهور شدن نداشت. حتی در نوشته هایش مکتوب است که روزی در مجلسی از او تعریفی شده و چون از آن تعریف ناراحت نشده بود خود را ملامت نمود.

خصوصیات اخلاقی شهید علی اکبر مقصودی

شهید علی اکبر مقصودی، کوه رفتن را دوست داشت. او اهمیت بسیاری به نماز نشان می داد و همیشه نمازش را میخواند. او اکثرا به جلسات مهم مذهبی می رفت و از کیفیت قضایای سیاسی، اجتماعی و مذهبی اطلاع پیدا میکرد. او به محاسبه و مراقبه در تمام ساعات زندگی اش می پرداخت و پس از شهادتش، دفترچه های محاسبه او به دست ما رسید و مطالب آن حاصل دقتش در حالت و رفتار و سکناتش بود. او کم ترین اشتباهش را می نوشت و هر شب برای رفع اشتباهاتش از خدا توفیق طلبیده و درخواست طلب و توبه کرده است.

از زبان دوست شهید علی اکبر مقصودی

دوست شهید علی اکبر مقصودی درمورد او میگوید:وقتی که علی میخواست به جبهه برود گفت:« به من خیلی نگاه نکن که دیگر هم­مباحثه نخواهی داشت. تو می­خواهی با پایان جنگ به کربلا بروی اما من زودتر از تو به کربلا می­رسم.»

چندین مرتبه مرا در دانشکده بدون هیچ مقدمه ای به یک گوشه­ می­برد و می­گفت قول بده که درصورت شهادتم، شفاعت من و همسر و پدر و مادرم را بکنی و تا زمانیکه قبول نمی­کردم هم چنان ادامه میداد، البتّه من هم به او می­گفتم که اگر شهید شدی، برای من همین شفاعت­ها را بکن و او می پذیرفت و پس از بوسیدن یکدیگر، از هم جدا می­شدیم. یکی از اظهارات او در جبهه چنین بود که می­خواهد برای خالق هستی پودر شود و اثری از او باقی نماند.

فرازی از وصیت­نامه شهید علی اکبر مقصودی

خدایا اکنون که نفس اماره در تلاش است تا بر من غالب شود و مرا منحرف کند، می­روم تا به قدرت لایزالت چنان ضربتی بکوبمش که دیگر یارای وساوسش نباشد.

شهادت شهید علی اکبر مقصودی

در تاریخ ۴ مردادماه ۱۳۶۲ که دو روز از آخرین امتحان دانشگاه شهید علی اکبر مقصودی گذشته بود؛ وی به جبهه اعزام شد و در ۱۳ مردادماه ۱۳۶۲ پس از رشادت های بسیار، شهید شد.

زندگینامه شهید علی اکبر مقصودی,تصاویر شهید علی اکبر مقصودی,تاریخ شهادت شهید علی اکبر مقصودیشهید علی اکبر مقصودی در سال۱۳۶۲ بشهادت رسید

نشانی مزار شهید علی اکبر مقصودی

بهشت زهرا( س)/ گـلزار شهدا/ قطعه:۲۴/ ردیف:۳۱/ شماره:۱۳

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش