جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۰۷۵

بیوگرافی شهید سید حسین علم الهدی و ماجرای شهادتش (+ تصاویر)

شهید سید حسین علم الهدی,بیوگرافی شهید سید حسین علم الهدی,کتاب شهید سید حسین علم الهدیشهید سید حسین علم الهدی بسیار اهل مطالعه بود
از سمت های شهید سید حسین علم الهدی می توان به فعال انقلاب ۵۷ و فرمانده سپاه هویزه در جنگ ایران و عراق اشاره کرد. وقتی که علم الهدی ۲۲ ساله شد، در عملیات نصر به شهادت رسید. در این مطلب از سرپوش بیوگرافی شهید سید حسین علم الهدی آورده شده است با ما همراه باشید.

چکیده ای از بیوگرافی شهید سید حسین علم الهدی

نام:سید حسین علم الهدی

زاده:۱۳۳۷

زادگاه:اهواز

ملیت:ایرانی

نحوه ی شهادت :اصابت همزمان گلوله سه تانک به وی

تاریخ شهادت:۱۶ دی ۱۳۵۹

بیوگرافی شهید سید حسین علم الهدی

سید حسین علم الهدی در بیستم شهریور ماه ۱۳۳۸ در یک خانواده روحانی دیده به جهان گشود. او فرزند آیت‌الله حاج سید مرتضی علم الهدی بود که به آموزش قرآن را در ۶ سالگی فراگرفت. وی با تشکیل کتابخانه و جلسات سخنرانی و قرآن در سن ۱۱ سالگی، مبارزه با استبداد را آغاز کرد.

تحصیلات شهید سید حسین علم الهدی

شهید سید حسین علم الهدی در رشته تاریخ، در سال ۱۳۵۶ در دانشگاه فردوسی مشهد قبول شد و در مسجد کرامت مشهد در همان سال با جلسات سید علی خامنه ای و سید عبدالکریم هاشمی نژاد آشنا شد و وقتی که اوضاع دانشگاه، متشنج شد به اهواز بازگشت.

فعالیت های شهید سید حسین علم الهدی

شهید سید حسین علم الهدی در هنگام نمایش سیرک مصری در اهواز در سن ۱۴ سالگی، لانه فساد آن ها را بدون اسیب زدن به کسی آتش زد. یکی از مؤثرترین عناصر تشکیل دهنده در عاشورای سال بعد، راهپیمایی این روز بود که حسین پس از راهپیمایی، دستگیر و به زندان منتقل شد. او که به عنوان کوچکترین زندانی سیاسی شناخته میشود؛ متحمل شکنجه بمدت چندین ماه شده است اما هیچ سخنی نمی گوید. پس از این که شهید سید حسین علم الهدی از زندان آزاد شد؛ جوانان سردرگم را با تشکیل انجمن اسلامی و جلسه سخنرانی به اسلام و مکتب دعوت کرد.

شهید سید حسین علم الهدی کیست,تصاویر شهید سید حسین علم الهدی,کتاب شهید سید حسین علم الهدیشهید علم الهدی در دوران قبل از انقلاب از مبارزین فعال علیه رژیم پهلوی بود

از زمانیکه شهید سید حسین علم الهدی به اهواز آمد؛ در این شهر، هسته مرکزی سازمان موحدین را با همفکرانش تشکیل داد و بر علیه رژیم شاهنشاهی به مبارزه مسلحانه پرداخت و اعلامیه های آیت الله روح الله خمینی را تکثیر و پخش کرد. این گروه، اقدامات مهمی نظیر ترور پل گریم و طرح ترور سپهبد محمود جعفریان، فرماندار نظامی خوزستان را انجام داد که موجب فرار دیگر عناصر از ایران شد.

در سال ۱۳۵۷ شهید سید حسین علم الهدی، شهربانی کرمان را به تلافی آتش زدن مسجد کرمان به آتش کشید و مجدداً در این سال، دستگیر و شکنجه بسیار شد و حکم اعدام برایش در نظر گرفتند. وقتی که شهید سید حسین علم الهدی، جنایات رژیم سابق را دید؛ تصمیم گرفت که شمس تبریزی، فرماندار نظامی معدوم را در اهواز، ترور کند به این صورت که شبی به خانه اش حمله کرد ولی محافظان خانه او به این مسأله پی بردند و توانستند شهید سید حسین علم الهدی را پس از ساعتها تلاش، دستگیر و به شدت شکنجه کنند. او در دادگاه نظامی به اعدام محکوم شد و تنها درخواستشان از حسین، معرفی کردن رفیقش بود ولی وی ضمن انکار حمل بمب، هیچ سخنی به زبان نیاورد.

شهید سید حسین علم الهدی برای فرار زندانیان سیاسی از اهواز، طرح مبتکرانه و جالبی را ارائه داد که رژیم بر اثر اوجگیری مبارزات، ناچارا آن ها را ازاد کرد. مأموران جلاد اهواز، شهید سید حسین علم الهدی را به خوبی می شناختند، وی برای ادامه مبارزه و بمنظور استقبال امام به تهران آمد و به فعالیت در کنار برادران دیگر سازمان موحدین پرداخت و تبدیل به یکی از محافظان مسلح مخصوص امام شد.

مسئولیت های شهید علم الهدی پس از انقلاب

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شهید سید حسین علم الهدی در خوزستان به عنوان عضو نخستین شورای تشکیل دهنده سپاه پاسداران محسوب میشد. او اوقات خود را تا پیش از شروع جنگ، صرف امور فرهنگی می نمود. وی در اهواز از اوایل جنگ می زیست و بر بسیجیان اعزامی از سراسر کشور به جبهه های نبرد، سازمان دهی میکرد. شهید سید حسین علم الهدی، هویزه را پس از گذشت دو ماه از جنگ برای خود انتخاب کرد و به این منطقه برای تشکیل سپاه پاسداران و سازمان دهی عشایر رفت.

واقعیتی از شهید علم الهدی که تا وفات مادرش بیان نشد

یکی از همرزمان شهید سید حسین علم الهدی که در روز شهادتش بهمراه او بود و اسیر شد، با بیان خوشحالی اش از بابت انجام این اعتراف دردناک، در زمانی که مادر حسین در قید حیات نیست؛ می گوید:« من سالها در اسارت بوده ام و حتماً چیزهایی درخصوص رفتار وحشیانه عراقی ها با اسرا شنیده اید، اما من یک لحظه شکنجه شدم ولی هنوز که هنوز است، نمتوانم از شدت درد آن یک روز به راحتی سر بر بالین بگذارم. آن ها مرا به تانکی که از روی پیکر مبارک حسین گذشت، بستند با این که هنوز زنده بود، هرچند که صورتش را با چفیه اش پوشانده بود و دیگر نمی توانست عذاب کشیدن مرا ببیند. من متوجه شدم که استخوان های حسین را خرد کردند و خدا را در آن لحظه بابت به اسارت بردنم شکر کردم، چگونه می توانستم برگردم و بگویم حسین از پا افتاد و ما بر پا بودیم؟»

فیلم زیباتر از زندگی

فیلمی با نام زیباتر از زندگی در سال ۱۳۸۹، توسط انسیه شاه حسینی با بازی حامد کمیلی ساخته شد که بیانگر موضوع زندگانی حسین علم الهدی بود. این فیلم در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر بعنوان نماینده سینمای دفاع مقدس حضور یافت.

شهید سید حسین علم الهدی,فعالیتهای شهید سید حسین علم الهدی,عکس شهید سید حسین علم الهدیشهید سید حسین علم الهدی در دبیرستان با تشکیل انجمن اسلامی فعالیتش را شروع کرد

آثاری دربارهٔ شهید سید حسین علم الهدی

۱. کتاب:

> سفر سرخ، نصرت الله محمودزاده، انتشارات خادم الرضا( در پنجمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در رشته زندگینامه داستانی، رتبه دوم کشوری را کسب نمود)

> ۱۴ سردار، احمد امامی راد، مهدیه

> سه روایت از یک مرد، محمدرضا بایرامی، بنیاد شهید انقلاب اسلامی نشر شاهد

> لحظه های آشنا، سید حمید علم الهدی، هویزه

> سیب سرخی که به من دادی، مجید ملا محمدی

> فریاد و سکوت، سید حمید علم الهدی، نشر هویزه

> سفر سرخ .

۲. مستند:

- مستند دفاع مقدس_ قسمت ۶( ۱۳۸۷) چگونگی کشته شدن علم الهدی و یارانش را روایت می کند.

- مستند آخرین روزهای زمستان _ قسمت ۵ نحوه کشته شدن علم الهدی به تصویر می کشد.

نحوه شهادت شهید سید حسین علم الهدی

بنی صدر در ۱۵ دی ۱۳۵۹ برای آزادسازی خرمشهر، حمله دیگری( عملیات نصر) را در منطقه هویزه سامان داد که از نیروهای سپاه سوسنگرد و هویزه در این عملیات تقاضا کردند که تانک های ارتش را از دو محور بعنوان نیروی پیاده، همراهی کنند.

شهید سید حسین علم الهدی چند کیلومتر قبل تر از تانک ها حرکت می کرد. در ابتدا وی و یارانش پیروز شدند و توانستند ۲۰ کیلومتر از اراضی اشغالی را در مدت ۵ ساعت از شروع عملیات، آزاد و سپس چند هزار عراقی را اسیر کنند. پس از پاتک عراق، به نیروهای زرهی از سوی فرماندهی ارتش، دستور عقب نشینی صادر شد. چون که اوضاع، نابسامان بود این دستور به بعضی از واحدها نظیر علم الهدی و ۶۰ تن از یارانش ابلاغ نمی شد با این که بی سیم داشتند و آنها به خاطر بی اطلاعی از عقب نشینی تانک ها توسط نظامیان عراقی، اسیر شدند و شهید سید حسین علم الهدی پس از انهدام تعداد زیادی از تانک های عراقی و شهید شدن یارانش، در اثر اصابت گلوله سه تانک به شهادت رسید.

عراقی ها از روی اجساد کشتگان هویزه با تانک گذشتند و هیچ اثری از آنها برجای نگذاشتند. این اراضی، پس از گذشت۱۶ ماه از شهادت شهید سید حسین علم الهدی، مجدداً در عملیات بیت المقدس بازپس گرفته شد و جنازه ها با تلاش گروه‌های تفحص به سختی شناسایی شدند.

حسین علم الهدی را از قرآنی شناختند که در کنارش بود. امضای آیت الله خمینی و آیت الله علی خامنه ای در این قرآن بود. مادر شهید سید حسین علم الهدی در زمان خاکسپاری پیکر فرزندش در اهواز، وصیت نامه او را منتشر کرد که برطبق وصیتنامه اش تقاضا کرده بود تا در محل کشته شدنش، دفن شود. خانواده های همرزمانی که همراه علم الهدی کشته شده بودند؛ با مطلع شدن از این مسأله تمایل پیدا کردند که فرزندانشان را در کنار فرمانده خود دفن کنند و به این ترتیب، گلزار شهدای هویزه،  این گونه بنا شد.

شهید سید حسین علم الهدی,مزار شهید سید حسین علم الهدی,شهید سید حسین علم الهدی تاریخ و مکان شهادتشهید علم الهدی در ۱۶ دی ماه در منطقه هویزه به شهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش